איזה נחש למתחילים???

naja

New member
לבואה בגודל מטר, פעם בשבוע זה סביר.

כשהוא יגדל ותעלה לו את כמות העכברים או שתעבור לחולדות תגדיל לו את המרווח ל10 ימים ואח"כ לשבועיים כדי לתת לו אפשרות לעכל את הטרף ושמערכת העיכול שלו תוכל לנוח לפני הארוחה הבאה.

galvin

New member
ההפך הוא הנכון

כתבת: הבואות הם נחשים יותר גדולים מאשר הקינג סניק והכרכני התירס, ולכן הם זקוקים ליותר מזון. שים לב, צריכת האנרגיה תלויה לא רק בגודלו של הזוחל, כי אם בטמפ' בה הוא נמצא וברמת הפעילות שלו, ובעוד גורמים הקשורים בפיסיולוגיה של המין עליו אתה מדבר. צריכת מזון - היא משהו אחר לגמרי. צריכת המזון לא תמיד פרופורציונלית לצריכת האנרגיה- לפעמים (בטבע) הנחש (במקרה זה) יתקל בפרק זמן מסויים ביותר "פריטי מזון" ולעתים בפחות. קצב צריכת המזון בטבע איננו קבוע, כמובן. אבל - ההוכחה שלך, ע"י זה שהבואה לא מסרבת- לא ממש רלבנטית. היא סה"כ מראה שהבואה יכולה להתמודד עם שפע של טרף. באותו אופן יונקים (בינהם כלבים ובני אדם גם) צורכים לעתים מזון יותר מהנחוץ (ביחס לצריכת האנרגיה)- וצוברים שומן. באותה מידה NAJA יכל לטעון שהבואה שלו לא מראה סימני רעב, ואני בטוח שאתה מבין למה זה לא רלבנטי. נקודה נוספת וחשובה: ככל שבע"ח המדובר גדול יותר, שטח הפנים שלו יחסית לנפחו קטןיותר. המשמעות: בע"ח גדול מאבד יחסית פחות אנרגיה לסביבה- ענין קריטי במקרה של זוחלים. לכן זוחל צעיר ניזון משמעותית מיותר מזון מאשר זוחל בוגר, ולא רק. עכבר למשל, צורך יותר אנרגיה באופן יחסי לנפחו, מאשר האנרגיה שצורך פיל, יחסית לנפחו. אם הרעיון לא מובן לך, אשמח להפנות אותך לספרות מתאימה.

ינאי 15

New member
אני בכל אופן נשאר בטענתי ו...

עד היום לא קרה שום דבר לנחשים שלי כשהאכלתי אותם פעמים בשבוע או יותר. כל אחד והדעה שלא, אצלי הנחשים מבסוטים מהעניין וגם אני. אני עושה הכל שביכולתי בשבילם. בטבע יש נחשים נמצאים במצבים גרועים מזה שלי, שלך ושל כל אדם אחר בפורום. אולי לא הבנתם אותי כל כך. ואני מניח שאם למשל פיתון בורמזי, נגיד באורך של 2 מטרים,יאכל ביום א' אפרוח תרנגולת ולמחרת הוא יראה עוד אפרוח, אז מה הסיבה שהוא לא יאכל אותו. רוב הסיכויים שהוא יאכל גם אותו. ומה הסיכויים שתיהיה לו בעיה כלשהי. אני מניח שאתם תשארו אם אותה תשובה שלכם ללא ספק. אולי אני טועה ואולי גם לא, אבל אני נשאר על שלי. בכאן אני מסיים את דעותי ואת ויכוחיי. להתראות.

לירון25

New member
אופסס..

היתכוונתי לרשום תהודעה כאן. תודה על התשובה המפורטת, על היחס ועל ההתייחסות

ינאי 15

New member
אני עדיין לא נכנע אבל יכול להיות

שאני טועה רק בדבר אחד, שזה שהבואות אוכלות יותר מהזעמנים. אולי בזה אתה צודק שהזעמנים אולים יותר מהם. אבל אני לא נכנע.

nevs

New member
לגבי המזון

אני במקרה בדיוק כרגע מתרגם מאמר מצויין בנושא האכלה של בואות בוגרות, וממה שמקובל כרגע בעולם זכרים בוגרים של בואות מקבלים ארוחות בערך 12 פעם בשנה, והנקבות כפעמיים בחודש. ככה שכמות המזון יחסית לגדול לעומת זעמנים היא קטנה מאוד.

naja

New member
זה פחות או יותר הקצב שאני מאכיל.

נקבות שאמורות להתרבות אני מאכיל מעט יותר אם יש צורך וכאלה שלא אני מאכיל מעט פחות, אבל זו בהחלט תדירות ההאכלה המומלצת לבואות בוגרות.

nevs

New member
שמח לשמוע...

וינאי אתה טועה ובגדול ואתה חייב ללמוד שלא תמיד אתה צודק, אתה אומר שטיות ברור שבואה תאכל יותר אבל תדירות האכלה לבואה לפי אלפי מומחים מכל רחבי העולם היא להאכיל בואות בייבי אחת לשבוע עד עשרה ימים. אז עם כל הכבוד אליך ילד בן 15 אני מאמין שיש הרבה שיודעים יותר ממך, אני לא הרבה יותר גדול ממך אבל עדין לא מתיימר לתקן את כל מומחי העולם. לגבי הגודל די לדבר שטיות זה דבר ידוע לכל מגדל רציני שבואות אימפרטור מגיעות לגודל סופי של מקסימום 3 מטר לנקבות גדולות במיוחד. זה שאתה מתעקש על כל הדברים שאתה אומר רק מראה עוד יותר על זה שאתה לא עושה שיעורי בית ולא לומד מאתרים רציניים בחול ובארץ. ומה שאמרת על ההתנהגות של הבואות בתור בוגרות רק מראה על הניסיון שיש לך איתם. וזה שאתה מתעקש שכל העולם מתקן אותך רק מראה על רמת הפוזה שלך, צא מהפוזה ותתחיל להקשיב אולי באמת תלמד כמה פרטים נכונים.עכשיו אני מבקש רציני אל תגיד דברים בלי לחקור ולדעת במאה אחוז לפני כי אני יודע שאני התחלתי כאשר קראתי תשובה של מישהו חשבתי שאפשר לסמוך על התשובה ומי שעונה לא מדבר שטיות. אתה מוזמן לקרוא את המאמר המצויין הזה ואולי ללמוד משהו על בואות.

למעלה