איזה נחש למתחילים???

beilin1

New member
איזה נחש למתחילים???

איזה נחש הכי מתאים לגידול בשביל מתחילים??? אבל אני רוצה נחש שיגיע לאורך שבין 1.80 ל2 מטר

beilin1

New member
O.K הבנתי אבל...

נדלקתי על בואה קונסטריקטור אהבתי את הצבעים ודיברתי עם יונתן הוא אמר לי שהוא גם מגיע לגודל שאני רוצה, זה בעיה לגדל את הנחש הזה??

ינאי 15

New member
לא אמורה להיות שום בעיה

הבואה יכול להגיע ל - 4 מטר וזה נחש שאוכל די הרבה, לא כמו קינגים או כרכני תירס. אצל חלק מהבואות, ככל שהן גדלות הן נהיות יותר תוקפניות ובהתאם צריך להאכיל אותם בכמות יותר גדולה ובמזון יותר גדול. כעיקרון הבואה שלי לא עושה בעיות, אבל כפי שאמרתי היא ככל שהיא גדלה היא נהיית תוקפנית, אבל זה לא קורה אצל כל הבואות, זה תלוי בהתרגלות שלה אל המטפל בה.

nevs

New member
מה??

בואות במיוחד הbci שיש בארץ (קונסטריקטר קונסטריקטר) ממש לא מגיעות לאורך של ארבע מטר. הפריטים שנחשבים באמת גדולים מגיעים ל3 ובמקרים מאוד נדירים ל3.15 לא יותר. בבוגרות תוקפניות? מניסיון שיש לי עם ארבעה בואות בוגרות וכמה בייבים, בואות בייבי שלא מורגלות לידיים תוקפניות מעט ויכולות לנשוך. אבל אפילו בלי הרגלה רצינית רק הרגלה של הוצאה בזמן ניקוי הם מתרגלות לבני אדם ולא מתקיפות עוד לפני שהם מגיעות לגודל המטר, ומזל שכך כי ביס מבואה בגודל בוגר היא ממש לא דבר נחמד. (אני לא אומר שאין פריטים שנשארים תוקפניים עד בגרות אבל עם הרגלה מתאימה בואה ממש לא תהפוך לתוקפנית כפרט בוגר)

nevs

New member
חחח אופס bci הכוונה לאימפרטור כמובן

ולא לקונסטריקטר קונסטריקטר, מצטער על זה.

ינאי 15

New member
תסביר לי כמה דברים...

את אומר שהבואות שיש בארץ לא מגיעות ל - 4 מטר? איך נקרא הזן שיש בארץ? לא הבנתי את דבריך

nevs

New member
או קיי בכיף

תת המין שמגיע לארץ ב99 אחוז מהמקרים הוא תת המין bci בואה קונסטריקטר אימפרטור, כמובן שהכוונה לבואות שמגיעות לשוק חיות המחמד ולא לחיות בר. כי בואות שחיות באצרנו בטבע הם רק בואת החולות. בעיקרון אין אף מין של בואות שמגיע ל4 מטרים ממה שידוע לי, במיוחד לא הbci. אם יש עוד משהו שלא הבנת תשאל.

kobi wan kenobi

New member
מידע יותר מדויק

בואה אדום זנב יכול להגיע לארבע מטר, אבל אורכו הממוצע הוא 3.7 מטר וזה לא משנה, כי כמעט אין כאלו למכירה בארץ, הbci הוא באורך ממצוע של 2-3 מטר, כשהנקבות גדולות יותר, וכמו מרבית החנקים, הוא נחש רגוע מאוד, כמובן שנחשים צעירים יהיו עצבניים יותר, ונחשים מהטבע או נחשים מורעבים או מיובשים יהיו ממש מרושעים, אבל מרבית הבואות שנולדו וגדלו בשבי תחת טיפול נכון יהיו רגועות, כמובן יש את המיעוט הלא רגוע, שלפי מה ששמעתי הוא לא שקט אף פעם

naja

New member
ינאי, אתה טועה ובגדול.

הבואות מהמין הנפוץ הנמכר בארץ מגיעות ל2-2.5 מטר. יש מעט מאוד פרטים בארץ שהגיעו או עברו את ה2.5 מטר. לגבי תוקפנות- בואה נחשבת לחנק רגוע יחסית גם בצעירותה. כשהיא מתבגרת היא בד"כ הופכת לרגועה עוד יותר, בניגוד למה שכתבת. לגבי כמות המזון-בואה בוגרת אוכלת הרבה פחות מזעמן בוגר(נכון שהטרף גדול יותר אבל התדירות קטנה בהרבה). בקיצור, פעם הבאה מומלץ לעשות קצת שיעורי בית לפני ששולפים תשובה מהשרוול.

ינאי 15

New member
לא, אתה טועה

לפי הספר REPTILES AND AMPHIBIANS של Mrak O'Shea ו - Tim Halliday כתוב שהבואה קונסטריקטור מגיע לממדים של בין 2-4 מטר. וכאמור אצלי הבואה אוכלת בתדירות יותר גבוהה מאשר 2 הקינג סנייק שברשותי. אצלי הבואה אוכלת פעמיים בשבוע, ותמיד היא רעבה לעוד ומוכנה לאכול עד שנמאס לה. ולאומת זאת הקינג סנייק מסתפקים בארוחה אחת לשבוע וגם זה בקושי. ומניסיון שצברתי בגידול רב של נחשים, החנקים שהיו ושיש לי (3 פיתונים בורמזיים ובואה קונסטריקטור אחת) אכלו בתדירות גבוהה מאשר הזעמנים שהיו ושיש לי (2 קינג סנייק ו -2 כרכני תירס). מה שאני מנסה להסביר לך, בכל אופן, ממה שידוע לי וממה ששמתי לב, החנקים אוכלים בתדירות גבווה מאשר הזעמנים.

ינאי 15

New member
ועוד דבר חשוב

זה שהזעמנים אוכלים יותר מאשר הבואות זה בגלל הרצון שלך לתת להם אוכל, אולי אתה לבואות לאכול פעם בשובעים או בשבוע, אבל תאמין לי שהיא בהחלט תשמח לאכול בתדירות יותר גבוהה, ואותו דבר לגבי הקינג סניק והזעמנים האחרים. הבואות הם נחשים יותר גדולים מאשר הקינג סניק והכרכני התירס, ולכן הם זקוקים ליותר מזון. אצלי הנשחים אוכלים פעמיים בשבוע כפי שאמרתי, זה לא בגלל שהאוכל קטן להם מידי או שיש לי מספיק אוכל בשבילם, אלא זה לפי רצונם, כל פעם שאני מזהה שהם רעבים הם מקבלים אוכל, אני לא מושך יותר מידי את הזמן. אני מחכה עד שהטרף מתעכל בבתנם ומיד הם עושים רושם שהם רעבים. אני בטוח שהם מאוד שמחים לקבל את המגיע להם. זה שנחש יכול לאכול בתדירות נמוכה מאוד, זה לא אומר שככה צריך לעשות. לדוגמא: זה שגמל יכול לא לשתות 7 ימים, זה לא אומר שהם לא רוצים או לא זקוקים למים במשך השבוע. לכן נותנים לגמלים מים כל יום, והם שותים גם כל יום. ודברי הם נכונים בהחלט, מכיוון שאני מתעסק עם גמלים המון, וכל פעם אני רוכש ידע חדש עליהם. אני לא בא אליך בתקופנות אתה מבין, אלא אני רוצה להסביר לך מאיפה אני יודע שהבואות מגיעים ל - 4 מטר ואוכלים יותר מהקינג סנייק ומזעמנים אחרים.

naja

New member
חבל שאתה מתעקש להמשיך לטעות

ולהטעות אחרים. אתה באמת חושב שהזעמנים אוכלים יותר בגלל הרצון שלי? אז זהו שלא. הם אוכלים יותר מפני שהמטאבוליזים שלהם מהיר יותר ומפני שהטרף שלהם קטן יותר ולכן העיכול שלו מהיר יותר. זה שאתה מאכיל את הבואה שלך פעמיים בשבוע זה גרוע מאוד ומראה על חוסר ידע בסיסי. כדאי לך להגדיל את מרווחי ההאכלה ולתת טרף בגודל מתאים כדי למנוע מהבואה שלך להגיע למצב של דלקת בקיבה. לגבי גודל הנחש-שוב, לך תעשה שעורי בית. ישנם פרטים בודדים של בואות שהגיעו ל4 מטר ורובם היו מתת מין שלא נמכר בארץ. תת המין שנמכר בארץ-קונסטריקטור אימפרטור מגיע לגודל של 2-2.5 מטר עם יוצאי דופן בודדים שעברו את ה3 מטר.

ינאי 15

New member
הידע שיש לי....

זה חלקו מאח שלוכד נחשים ובעל ידע רב מאוד! מאיפה לך שלהאכיל פעמיים בשבוע זה רע מאוד? אלא להיפך!!! ואני עדיין מתעקש על זה!

naja

New member
עם כל הכבוד לאח של ולידע שלו.......

הידע שלי מגיע מ19 שנה של גידול ומקריאה של כמה עשרות ספרים ומאמרים מדעיים ומשיטוט בכמה אלפי אתרים ופורומים ולכן אני משער שיש לי טיפה יותר ידע מאשר לך. לגבי השאלה שלך וההתעקשות שלך-תקרא שוב את מה שרשמתי, התשובה נמצאת בהסבר שנתתי, אם לא תצליח להבין, תבקש ממישהו שיסביר לך.

ינאי 15

New member
עם כל הכבוד לאחי תקרא את זה...

אחי היה מנהל נחשיה גדולה באזור הדרום. ובעל ידע של מעל 20 שנה!, לוכד נחשים, חטף הכשה מעכן קטן, אין מגדל נחשים רציני בעולם שלא חטף הכשה מנחש. ויש לי עוד הרבה מה להגיד עליו.

ינאי 15

New member
אני לא אוהב שאתה מזלזל בידע שלי

אני מתעסק עם נחשים מגיל שנתיים - שלוש! אולי אז לא היה לי ידע רב. אבל במשך 13 שנה הספקתי לרכוש ידע רב על נחשים וזוחלים. אני לא אוהב את זה שאתה אומר שיש לי חוסר ידע בסיסי, זה ממש לא נכון, ואגב תאמין לי אני עושה הרבה שיעורי בית, יותר ממה שאתה מדמין!!!

ינאי 15

New member
ברצוני לא להטעות אחרים....

אלא להגיד את דברי. ואני חושב שנחש צריך לאכול בכל פעם שהוא רעב. ולמה בכוונתך לעשות שיעורי בית? ולמה לבוא אלי בתקיפות שכזו? הרי אתה בכלל לא מכיר אותי ואת הידע שיש לי.

רן333

New member
אני לא רוצה

להיכנס לויכוח שנפתח כאן בעניין רמת המומחיות של כל אחד מכם (לא שאין לי דעה בנושא; אני רק בספק לגבי התועלת שיש בדיונים כאלה). אבל בעניין האכלת הנחש בכל פעם שהוא רעב, אני חושב שיש לי מה לתרום. לא ידוע לי שמישהו הוכיח שהאכלה כזו מקצרת את החיים של בואות ופיתונים, אבל די ברור שהיא מפריעה בצורה רצינית לריבוי שלהם. הנושא נדון בפורום בעבר. **הנה** הודעה שלי שהכילה מספר קישורים מעניינים שקשורים לנושא.

לירון25

New member
naja:

אני מגדל בואה באורך מטר + - אני מאכיל אותו פעם בשבוע בשתי עכברים.... לפי דבריך לא הבנתי כמה מומלץ להאכיל, וביגלל זה ניראה לי שאני טועה בקשר לתדירות האכלה אצלי... בכמה ובאיזה תדירות אתה ממליץ להאכיל בואה באורך מטר? תודה מראש..

למעלה