איזה מיבנה סריגי ??

hadasilela

New member
איזה מיבנה סריגי ??

1. מהו ההבדל בין מרחקי האטומים והמיבנה של בצק פריך [עם הרבה שמן] לבין מרחקי האטומים והמבינה של בצק שאינו פריך [ללא שמן] ? 2. כיצד שמן ממרגרינה משפיע אחרת על מרחקי האטומים והמיבנה של חומר הבצק בשונה מהשפעתו של שמן שאינו ממרגרינה ? 3. מהי צורת המיבנה ואומד מרחקי האטומים במיבנה האידיאליים ביותר לבצק פריך מוצלח ?

מתיקט

New member
שאלת הסריג לא רלוונטית למבנה הבצק

1+3. כשמדובר בבצק פריך קשה לדבר על מרחקי אטומים משום שלא מדובר בחומר שהוא סריג אטומרי גבישי (כמו מלח שולחני למשל) אלא בחומר מרוכב (אולי חלקיקי קמח בגודל מאקרוסקופי במטריצה שומנית) עם מרכיבים אורגניים מורכבים. 2. לא יודעת את התשובה לשאלת השמן ממרגרינה (לא חזקה באורגני), אבל זה טעים הרבה יותר עם חמאה. עכשיו אני רוצה לשאול - מה הקטע עם השאלות החוזרות על בצק פריך? מה הסיפור מאחורי השאלה? (סתם סקרנות). ולסיום המלצה על חומר קריאה עממי מדעי רלוונטי (שקראתי בעצמי ונהנתי). הפרק הראשון אולי לא יענה לך על השאלה אבל יתן לך כיוון לחיפוש מעמיק יותר.

מתיקט

New member
לגבי הספר שהמלצתי עליו

כתב אותו זוכה פרס איגנובל על מחקר הקשור לטבילת עוגיות בשתיה חמה. המטרה היתה לבדוק כיצד לטבול אותן כך שלא יפלו מפורקות לתוך הנוזל. הכוונה לעוגיות העשויות בצק פריך ולא מבצק שמרים, שכן האחרונות לא מתפרקות בגלל הרשת המרחבית הנוצרת מגלוטן והשמרים והלישה הרבה של בצק זה. יש שם עוד דוגמאות נחמדות על מדע בחיי היום-יום. יש שם פרק מצוין על בומרנגים. לא ידוע לי אם תורגם עדיין לעברית.

SpyKid

New member
../images/Emo6.gif

גם אני ערכתי מספר ניסויים (אם כי קשה להגדירם כמדעיים) בנושא. המסקנה הייתה שיש לטבול את העוגיה בזוית קטנה ולמשך זמן קצר

למעלה