איזה מבול!

אם פי 3

New member
איזה מבול!

רכבתי בעין הסערה. בסך הכל - רכיבה די רגילה (עם מרווחי בטחון גדולים יותר), רק עם אווירה יותר כיפית (אוהבת גשם...) ומראות יפים גם בתוך הנוף העירוני המכוער. בכל זאת שלוש נקודות כשל פוטנציאלי: 1. הסימונים על הכביש הופכים לבלתי נראים, במיוחד בלילה, במיוחד הכתומים (=כמעט כל מה שיש במסלול שלי). בשילוב עם תאורת רחוב וכמה רמזורים שהפסיקו לעבוד, זה אומר שרוב האנשים מנחשים את מיקום הנתיב, מחליטים לבד מתי לחצות צמתים, ובקיצור בלאגן. להיות דו"ג בתוך זה, זה לא פשוט (אה, וגם כל הפנסים של המכוניות משתקפים בכביש הרטוב, והופכים ומקשים עוד יותר). 2. גשם, בכל מהירות שהיא מעל 40 קמ"ש (לא שהיתה הרבה כזו - ראו סעיף 1...) מצליף ומכאיב, גם דרך מכנסי הסערה. 3. ברקים זה דבר מסנוור (הם היו כל כך קרובים, שזה היה ממש כמו פלאש עוצמתי). אבל למרות הכל, הצלחתי להגיע בשלום, ואפילו יבשה למדי, ובמצב רוח מרומם.

xfwind

New member

אם פי 3

New member
הייתה עסוקה

חוץ מזה, היה יבש כשיצאתי. ועוד חוץ מזה, גם אם לרוב זו אופציה עדיפה ליום סוער, אני חושבת שזו מיומנות שכדאי שתהיה, כי לפעמים צריך. וחוץ מזה אחרון - בסך הכל, נהניתי. כנראה שהמחלה בשלבים מתקדמים.

Ridcully

New member
בימים כאלה אני מעדיף לקחת מרווח בטחון

ולא להיות על 2 גלגלים, וגם לרוב בודק את התחזית לשעות שבהם אני אמור להיות בחוץ...

אם פי 3

New member
בדיוק בגלל זה

העדפתי לרכב, ולהשאיר את האוטו ל"נהג המרוצים" (הוא נוהג - וכולם מרוצים). אם הייתי לוקחת אותו, ההסעה של הגוזלית (איזה גוזלית? כבר יותר גבוהה ממני...) היתה צריכה להיות בקטנוע... וגם האיש היה רוכב יותר (אצלי זה רק הלוכזור לעבודה, אצלו - הרבה נסיעות קצרות במהלך יומבודה).

בלי חוץ מזה - מאוד אוהב לרכב בגשם

אמנם צריך להיזהר כפליים אבל נהנים פי ארבע. סך הכל שווה.

Dd89

New member
צריך להמציא מגבים למשקף

איך ראית משהו? במבול לא רואים כלום ועם משקף פתוח בכביש מהיר הגשם נכנס לעיניים וגם אז לא רואים כלום..

hofnoan

New member
נכנס לעיניים??

זה עוד לא קרה לי... אולי תחליף קסדה

אם פי 3

New member
דווקא זו לא היתה בעיה

משום מה. אפילו פחות מבאוטו (שבגשם חזק, למרות המגבים, לפעמים לא רואים כלום). אני רוכבת עם משקף טיפונת פתוח (חריץ), כך שפה ושם באמת נכנסת איזו טיפה, אבל זה לא מפריע לי - וככה אין אדים, והטיפות על המשקף כנראה עפות או מתאדות מספיק מהר בשביל לא ממש להפריע. או שהתרגלתי מהמשקפיים.

פרארי1

New member
הטיפות לא מתאדות, הן עפות

מאד תלוי במגן הרוח ולאן הוא מסיט את זרימת האוויר. גם אצלי באופנוע, בנסיעה מהירה יחסית, אין אף טיפה על המשקף, הבעיה היא בנסיעה עירונית איטית יותר, שכוללת גם זחילה ועמידה ברמזורים ואז מצטברות הטיפות. בקטנוע זרימת האוויר הייתה שונה וגם בבינעירוני היו מצטברות לי טיפות, מה שהצריך מדי פעם שימוש בכפפה כמגב, אבל לא ברמה שהייתה מטרידה במיוחד.

למעלה