איזה כלי נשק

frodo1

New member
איזה כלי נשק

שקשורים לאומנויות לחימה קיימים?

yanivtil

New member
כל עצם הוא נשק ביד אמן אמיתי...

חוצמזה,מי יודע פה אמהרית? יניב.

neko

New member
אני יכול לספר רק שחמשת כלי הנשק

המסורתיים של הקובודו האוקינאווי הם: בו (מקל) טונפה (אלת-שוטרים כזו) נונצ´קה (לא צריך הסבר) סאי (דקרים קטנים כאלה, ראה רפאל בצבי הנינג´ה) וקמאה (מגל קטן) לפרטים נוספים: http://www.kungfu.co.il

אתה מתאמן בבודו טאי-ג´יצו, לא?

אז הנה כמה כלי-נשק שלכם (ו-budoka - אתה מוזמן לתקן איפה שצריך...): * שוריקאן (shuriken) – "כוכבי נינג´ה" * מקיבישי (makibishi) – "נינג´ות" (כמו ששמים על הכביש כי לפנצ´ר גלגלים..) בעבר שימש נגד בני-אדם (כשהנעליים היו עשויות מקש..) * קונאי (Kunai) – כידון * בקוראי בישי (Bakurai-bishi) – מקיבישי שמתפוצץ כשדורכים עליו... * קוסרי-גמה (Kusari-gama) – קוסרי זה שרשרת וגמה זה מגל – מין שרשרת שבקצה מגל. * בו/רוקושקו בו (Rokushaku Bo) – מקל ארוך (180 ס"מ) * הנבו – מקל קצר (90 ס"מ) * ג´ו – מקל בינוני (משהו בין בו והנבו) * בוקאן – חרב מעץ * קמיארי - (Kamayari) – כידון עם להב כפול * איפון סוגי נובורי (Ippon Sugi Noburi) – צינור (כ-25 ס"מ) בתוכו מושחלת שרשרת. שימש גם לטיפוס. * יארי – מין כידון * נגינטה – כמו יארי – רק בקצה להב מעוגל (כמו מגל) * אוטסוצ´י(O-Tsuchi) - פטיש * אונו (Ono) – גרזן * קודצ´י (Kodachi) – חרב קצרה * טנטו - סכין * ג´וטה – דומה לסאי – רק עם צד אחד... * ביסנטו (Bisento) – מקל ענק... * דיישרין(Daisharin) – גרזן עם גלגלים * קגינוואה (Kaginawa) – חבל עם וו בקצה * שקו – רצועה שמתלבשת על היד ומתוכה יוצאים דוקרנים. משמש לטיפוס ולתפיסות (פנים וכו´). חוצמזה יש טכניקות עם חבל, עם סאי שכבר הזכירו ועם עוד 1001 כלי-נשק מוזרים... וכמובן... כמו שאמרו... כל אבן, כיסא או בקבוק יכולים להיות כלי-נשק קטלניים... שלא לדבר על כפות הידיים שלך....

budoka

New member
סחתיין על ההיקף

תיקונים קלים בלבד: KUNAI - מעין סכין פיפיות רחבה, ששימשה כאת חפירה בעיקר. KAMAYARI - כידון עם להב נוסף בצורת סהר, שנועד ללכוד ולמשוך ענפים, ראשים וגפיים. BISENTO - נגינטה רחבת-להב, כבדה מאד. DAISHARIN - כמו בו, עם שתי דיסקות בקצוות. ויש עוד הרבה נשקים, כגון SHIKOMIZUE - להבים מוסתרים בתוך מקל, KUSARIFUNDO - שרשרת קצרה עם משקולות בקצוות, ועוד אלפי וריאציות כאלו ואחרות, זה פשוט לא נגמר.

dswbg

New member
תקונים קטנים לרשימה ארוכה

Juta- לא ממש דומה לסאי אלא נראה יותר כמו מקל ארוך ממנו יוצאת מעין מגרעת ראוכה וצרה יותר משל הסאי. מטרתה לקלוט ולעצור התקפת חרב. אגב, אביו של מוסאשי היה אמן ג´וטה מפורסם. JO- התקן הפני מגדיר את ארכו של הג´ו כ-127CM כמו כן, ה-TACHI וה-KATANA חסרים.... כמו גם ה-TESSEN (מניפה) (אבל ברור ששום רשימה לא תהיה סופית)

שי רגב

New member
עוד 2 כלים...

ולא מנינג´יטסו, אלא דווקא מהג´ו-ג´יטסו: קאמה (Kamma): כמו מין מגל (החקלאים הזקנים והנח"לאים אולי יודעים מה זה...), אבל עם להב פחות מעוגל ועם ידית אחיזה ארוכה יותר. טונפה (Tunfa): כמו ג´ו (Jo), אבל עם ידית אחיזה אנכית וקצרה, היוצאת ממנו. כלי זה נמצא היום בשימוש כוחות משטרה רבים, ברחבי העולם (גם בארץ!), בעיקר בקרב כוחות לפיזור הפגנות.

NinjaHacker

New member
עוד כלים של נינג´יצו:

חלק כבר הופיעו קודם, אבל את הרשימה הזאת ניקדתי. • נִינגַ´ה קֶן או שִינוֹבִּיגַאטַאנַה - חרב נינג´ה • שִינוֹבִּי זוּאֶה - מקלות ומוטות נינג´ה • טֶסֶן - מניפת לחימה מברזל • שׁוּקוֹ ו- אַשִׁיקוֹ - דוקרני יד ורצועות רגל • קוּסַארִיגַאמַה ו- קִיוֹקֶצוּ שׁוֹגֶה - נשקי להב ושרשרת • קוֹסַארִיפוּנְדוֹ - שרשרת משקולות • נַאגִינַאטַה - מוט חמוש בלהב המודבק לסוף ומיועד לשיסוף • בִּיזֶנטוֹ - חרב גדולה וכבדה מאוד לשדה הקרב • יוּמִי ו- יַא - קשת וחיצי נינג´ה (מכילים חומר נפץ, אש, וכו´…) • פוּקִיַה - רובה נשיפה (לעיתים מוסווה כחליל, מקל…) משמש לרעל, הודעות… • טוֹאַמִי ג´וּצוּ - רשת דגים • יַארִי - רומחים • טֶצוּבִּישִׁי ו- אִיגַאדַאמַה - דוקרנים • שׁוּרִיקֶן - הטלת להבים • מֶצוּבִּישִׁי - "מסירי ראיה" (מעוורי עינים) • נַאגֶדֶפּוֹ - רימוני נפץ • אוּמֶבִּי - מוקש קרקע • אוֹזוּצוּ - תותח עץ • סוֹדֶזוּצוּ - תותח מוחזק ביד • אוּצִ´ידַאקֶה - מצת • טַאנֶגַשִׁימַה - רובה ארוך • וַואקִיזַאסְקִי טֶפּוֹ - כלי להסתרת אקדח יריה בודדת • קוּנַאִי - כלי חפירה וטיפוס (לחדירה למצודות…) • צוּבּוֹ גִירִי - כלי קדיחת חורים (לפריצת דלתות, שערים…) • דוֹקוּאֶנְג´וּצוּ - שימוש בעשן מורעל • אִיבּוּרִי דַאשִׁי - שימוש בעשן חנק • אוֹנִיבִּי נוֹ ג´וּצוּ - שימוש בכימיקלים מתלקחים, זיקוקים, מסכות מפחידות וכו´ על מנת להפחיד / להיראות על טבעי • רַא טוֹן ג´וּצוּ - שימוש באש להסוואת בריחה

דני אב

New member
מחפש מורה

אני מחפש מורה בסביבת חדרה לבודו טאי גיצו.- מישהו מכיר??

budoka

New member
נח גרוס

טל´ 349491 - 051 תגיד לו שתומר הולנדר שלח אותך.

שי רגב

New member
מורה ל- בודו-טאי-ג´יטסו

אכן, נח גרוס. מלמד בזכרון יעקב, בימי א´, בין השעות 21:00 ל- 23:00. כמו כן יש לך את מריו בורטיני (משה בן-אברהם, היום, אם אני לא טועה), מלמד בכרכור ובזכרון-יעקב). ובימי שישי יש לך את שיהאן דני ווקסמן (דאן 11), חברו של דורון נבון (שניהם ביחד היו המערביים/לבנים הראשונים שגילו ולמדו את הנינג´יטסו ביפן). הוא מלמד Let-Go Judo, נינג´יטסו ו- "זן", בימי שישי, בין השעות 08:30-12:30, ב- "מרכז מירב" במועצה איזורית חוף הכרמל (מול מושב צרופה). כולם מומלצים וכולם טובים מאוד. בהצלחה ומקווה לפגוש בך באימונים!

שי רגב

New member
דני ווקסמן מלמד בחוף-הכרמל

דני מלמד "זן" ברמת-גן. ג´ודו, "זן" ונינג´יטסו הוא מלמד ב-"מרכז מירב", במועצה איזורית חוף הכרמל (מול מושב צרופה, על הכביש הישן לחיפה, כביש 4). האימונים מתקיימים בימי שישי, בשעות: 8:30 עד 12:30 (חצי השעה האחרונה מוקדשת לשתיית תה ועוגה ביחד). מ-ו-מ-ל-ץ
(ואני בכלל לא אובייקטיבי...
)

אני מוכרח לאמר

בזמן האחרון, עקב ההתעניינות הגוברת שלי בזן, הרביתי לשוטט באתר שלו ולקרוא על סוטו-זן ודוגן. האתר והכתבים בהחלט מאוד מעניינים. האם תוכל לפרט על אופי ואופן האימונים שדני מעביר? אם אתה עוסק בזה-זן האם תוכל לפרט את ההרגשה שזה גורם לך? האם אתה מצליח "להתרוקן"? האם יש מקום בזן גם לאתאיסטים מאטריאליסטיים שלא מאמינים בקארמה וגילגול נשמות? אני יודע שהפרזתי בשאלות, אך מאוד אודה לך אם תספק את סקרנותי. לורנס

שי רגב

New member
אתה בטוח שאתה רוצה תשובה כאן בפורום

התשובה/ות ארוכה/ות ומורכבת מדי... אבל אנסה לתמצת ולקצר: 1. דני מעביר שיעורי "זן נטו" (כלומר - רק זן), בהם יש ישיבת זאזן, א"כ, בד"כ, הוא מקריא חיבור זן ואם רוצים - דנים בנושא או בדברים אחרים שהחבר´ה רוצים לדבר עליהם (כל דבר). דני נותן את נקודת המבט/ההתייחסות של ה-"זן" לדברים אלו. לצערי, השתתפתי רק במעט מאוד מפגשים מסוג זה. 2. בימי שישי דני מלמד Let-Go Judo. לדבריו, הג´ודו (בשיטה זו) הוא הדרך הטובה ביותר להעביר וללמד את ה-"זן" (כמו-כן, חלק קטן מהשיעור, בסופו, מוקדש לנינג´יטסו). ה-"זן" הוא חלק מובנה מהשיעור. 3. השהייה והשיחה עם דני - הם לבדם מהווים שיעור "זן"... (יש לנסות ולחוות, כדי להבין). 4. אני מצליח לעיתים "להתרוקן", אבל אני לא בטוח שאני דוגמא טובה (זה באמת לא לפורום זה). ההרגשה היא של "סטלבט" ו- "סבבה" מוחלטים (ניקוי ראש ושקט מוחלטים), אם אתה מבין... אגב, הזאזן, להבנתי, הוא רק "חלק מהעניין"! 5. אם יש מקום לאתיאיסטים מאטריאליסטים??? וואו, שאלה קשה
לי קשה לענות עליה, אבל אני יודע שרבים מהחבר´ה שלומדים אצל דני הנם "סופר-מטריאליסטים" וריאליים. לדעתי - אין מניעה (אגב, תשובת ה-"זן" לשאלה: "האם יש גילגול נשמות?" תהיה: "מה זה חשוב לך?" או - "מה איכפת לך?") מקווה שעזרתי ולוא במעט (וכך אזכה בעוד מדרגה בדרך לעולם הבא..)
בברכה, שי.

שי רגב

New member
חלייייייק !!...

יש דברים שלא סיפרתי אפילו לאישתי (נו בטח - היא "מטריאליסטית/ריאליסטית", בדיוק כמוך כנראה..) ואפילו לא לדני... כמו שאומרים ביידיש: "כול כאלב ביג´י יומו", או בערבית: "כל דבר בעיתו". לחיים!
אגב, יש סיכוי שנראה אותך בחוף-הכרמל?

למעלה