איזה כיף!!

המלצה קטנה

אולי יהיה לך קל יותר להתחבר לג'אז דרך הסיפורים הדי מטורפים של האמנים הבולטים שלו, למשל מיילס, צ'ארלי פארקר, מינגוס וכו'. נסה לראות את הסרט bird של קלינט איסטווד, או מהפרק ה-7 של הסדרה של ken burns - שנקראת באופן מפתיע Jazz. תגלה פתאום שהג'אזיסטים הגדולים היו מופרעים לא פחות מהפאנקיסטים...

noosh

New member
גם אני כמעט הייתי היום בתו השמיני

קצת בערך באותה שעה. ואז אמרתי לעצמי "אין לך כסף" והלכתי הביתה. אני חייבת להודות שאהבתי את הישנה יותר, אבל סתם כי אני אוהבת כשהחנות צפופה ויש אוירה ביתית. לפחות המוכרים עדיין מקסימים ולא אכפת להם שאני מבלה שם שעות ומקשיבה לכל אלבום אפשרי. תתחדש! נשמע כמו עסקה טובה. אבל מג'אז אני משום מה נהנית כמעט תמיד כשהוא חי. לא שיש לי בעיה עם אלבומים וגם יצא לי להקשיב לא מעט, אבל אני פשוט לא אניח אותו במערכת כי אני צריכה שהוא יחיה באותו הרגע ויווצר מתוך התנאים של אותו המקום הספציפי, וקשה לי כשהוא מתנגן שוב ושוב בדיוק אותו הדבר. אני משערת שאני אומרת שטויות עכשיו ואני מפספסת עולם שלם, שאני דווקא מנסה להקשיב לו מדי פעם, אבל זה קצת קשה לי.

וינסנטי

New member
צריך לארגן איזה מפגש פורום שם פעם

אמנם האווירה הבתית הלכה, אבל אני אוהב את הקלאסה של המקום. שווה להתגבר על הקושי. הייתי ממליץ לך אולי לשמוע דווקא אלבומי הופעה חיה, שבהם כן יש רקע ואווירה יותר מבד"כ. למרות שבמובן מסויים, כל אלבום ג'אז הוא הופעה חיה, שכן לרוב הנגנים פשוט נפגשים לסשן, מנגנים, וזהו. בלי יותר מידי עריכה וטייקים...

Zohar 01

New member
אני דווקא חושבת שהאווירה שם עדיין ביתית

וחמימה. בקודם היה פשוט צפוף וקטן מדי, זה היה בעייתי.

למעלה