איזה כיף!!!!

ailag

New member
מממ

"עצלנות" זה תירוץ. אי אפשר לדון בנושא ופתאום לסרב לקרוא את התגובות (אלא אם כן אתה מודה שטעית, והשני צדק i guess). אם הנושא משנה לך, תקרא. זה לא כזה סבל. "המוח שלי לא מפותח מספיק" ? תקרא, תלמד, תבין. נכון, בי"ס לא מעודד אותך בגרוש לנסות ללמוד או להבין. אבל זה עדיין לא תירוץ.. מחר אני צריכה להגיש שיעורי בית באלגברה לינארית. עד עכשיו ישבתי על האינטרנט. אתה חושב שאם מחר אני אגיד למתרגל שהתעצלתי, זה ייחשב כ"תכונה אנושית"? עצלנות הוא גורם מעכב אנושי, שצריך להקטין אותו כמה שאפשר. (ואני לא דוגמא טובה לכך..)

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

עצלנות זה לא תירוץ. זאת סיבה. ניסיתי לקרוא את הקישור, ולא הבנתי כלום. אתם מנסים להוכיח לי שאני טועה, נכון
אז תנסו עד הסוף - תתרגמו לי את מה שכתוב שם, אולי אני אשנה את דעותיי.. איך בדיוק אני אמורה להגיב על טקסט שאני לא מבינה את התוכן שלו

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

יופי להם, לך תלמד בישיבה ... המוח שלהם אטום משלי ... עדיף כבר לחיות באיזה כפר באפריקה ...

freedom rider

New member
זה תלוי במורים...

המורים שלי למתמטיקה לא ממש תרמו לי... גם לא המורות לבפרות ולתנ"ך. לעומת זאת 2 מבין 3 המורים להיסטוריה שהיו לי תרמו גם תרמו. ובסופו של דבר -מה שאתה לוקח איתך מבית הספר תלוי בך. ראיתי גם אנשים שסיימו ב.א. וקיטרו על זה שלא למדו כלום ולא פיתחו להם את המוח.

freedom rider

New member
לא צריך, אבל זה מועיל

למשל - כל ענייני הכספים למינהם: אם את לא רוצה למשל שבבנק יעשקו אותך בריבית שתשלמי (ועוד תשלמי), אם את לא רוצה שהמעביד שלך ירמה אותך בהפקדות לפנסיה, וכולי. מפעל הפיס (לוטו וכולי) עושה הון כסף מאנשים שלא ממש יודעים מתמטיקה... אבל זה לפחות חוקי. מה עם כל הונאות הפירמידה למינהן?

pallidfool

New member
...

A mathematician, native Texan, once was asked in his class: "What is mathematics good for?" He replied: "This question makes me sick. Like when you show somebody the Grand Canyon for the first time, and he asks you `What´s it good for?´ What would you do? Why, you would kick the guy off the cliff".​

H20

New member
עדיין לא הבנתי למה מבנה ה-DNA

פחות חשוב בחיים ממתמטיקה... מי שמעדיף לחיות בבורות, יסתדר נהדר בלי לדעת אף אחד מהנ"ל. ומי שרוצה להבין את העולם שסביבו, ימצא חשיבות בכל דבר.

mr redimmer

New member
אתם כוכלם מכניסים אותי ללחץ

אני ילד בן 14 בכיתה ח´. קיבלתי 70 במבחן אחרי שלמדתי מלא זמן. מה שקרה זה שהיה תרגיל של 15 נ´ק ושכחתי איך לפתור ועוד בכמה שטויות טעיתי. עכשיו כשאני רואה פה הודעות אם להוכיח פונקציות ומנקודות אני מתחיל לקבל התקף לב!!!!מה זה כל הזבל הזה שאתם רושמים!!!!!מאיפה אני יכול ללמוד את כל זה???!! אני חושב שאת הבגרות שלי במתמטיקה אני אסיים במאה מתחת לאפס. כל מה שאני לומד זה סך הכל משוואות אלגבריות שצריכים למצוא את xן-y

Dark Muse

New member
שתגדל תדע

זה ממש קל אם אתה לומד טוב ומבין אני ממליץ לך ללכת לבית ספר כל הזמן בלי להפסיק פעם אחת חומר במתמטיקה ותרשום כשצריך לרשום זה יבוא לך בקלות

זה גם תלוי במורה (קצת סיפור פה ../images/Emo13.gif)

אם זה מעודד אותך, אני בכיתה יא´ וכל כיתה ח-ט הייתי נכשלת... לא יודעת אם זה החומר או פשוט המורה, אבל הייתי גרועה משהו קטלני, וגם אם הייתי חורשת לא היה הולך לי במבחנים (60 ונכשלים)... פוף! לכיתה י´ הגעתי, מורה חדשה... פתאום 90 ו-100 (ובסוף השנה היה לי 95 בתעודה). למה? גם מוטיבציה, אני מניחה, אבל גם -שיעורי בית-. מי שחושב שאם לא עושים שיעורי בית אבל חורשים למבחן אז אפשר להצליח -- טועה ובגדול!! מתמטיקה זה חומר שאט אט מכניסים אל תוך המוח... אי אפשר פתאום לשפוך הכל פנימה. הסיבה היא פשוט שיהיו לך בלקאאוטים מטורפים (כמו בכל מקצוע), אבל מסיבה מטופשת... לא טרחת לעשות ש.ב.! מתמטיקה זה תרגול תרגול תרגול, וגם מורה טוב. כלומר, אתה חייב הסברים טובים, אבל גם תעשה שיעורי בית, אפילו אם אתה ממש שונא את המקצוע... מתחילים לאהוב אותו כשמצליחים, שתדע. buena suerte! (הנה...אמרתי הרבה אבל זה היה ממוקד. בערך.
)

ailag

New member
סיפור מרגש

אצלי דוקא הנפילה באה בי"א, אחרי שחילקו אותנו ל5,4,3 יחידות - פתאום נכשלתי במבחנים. בסוף י"ב הממוצע שלי היה 77 - כי לא הייתי לומדת בבית. בבגרות (5 יח"ל) היתה לי טעות אחת (וגם היא שטותית). למה? כי קצת לפני הבגרות התחלתי ללמוד. (למזלי, הגישו אותי על 90). אז אפשר לקבל ציונים נמוכים, להכשל קצת - זה לא סוף העולם. תמיד אפשר לתקן - עובדה. לא כל פסיק בעייתי בדרך יפיל אותך (ועכשיו אני מנסה לומר את זה גם לעצמי, כשבחינות סוף הסמסטר במתמטיקה ופיזיקה מתקרבות והולכות
) ואם לא מצליחים גם בבגרות? אפשר לעשות עוד אחת. אולי יעלה קצת $$$, אבל טיפול פסיכיאטרי עקב לחץ מוגזם בגלל הבגרויות יעלה יותר.

Dark Muse

New member
אתה צודק מאוד!! בידיוק כמו אצלי

שנה שעברה היה לנו מורה דפפפפפפפפוק כמעט כולם נכשלו בסופו של דבר העיפו אותו ויש לנו עכשיו מורה בשם אירנה סמנוב שהיא אחלה מורה שבעולם (גם חברמנית וגם יודעת ללמד ומסבירה כמו שצריך) אז שנה שעברה היה לי 40 השנה יש לי בחנים של 100 והוצאתי מבחן 88 צודק בהחלט זה קצת עצוב שהבתי ספר לא מקשיבים לתלמידים שאומרים שיש מורה שהוא לא טוב (עובדה שהרבה מצליחים במתמטיקה לעומת שנה שעברה)

ailag

New member
גם דרך הלימוד

כמו שהיה כתוב בלינק של איגור, אנחנו מנסים לחשוב מהר מדי במקום עמוק. וככה מרגילים אותנו. לא שופכים תשובות במתמטיקה -- אבל המורה שלי לחדו"א (חדו"א 1, שנה א´ באוני´ ת"א) נותן לנו משפט, ובזמן שאני מנסה לתת לו משמעות הגיונית/גרפית, הוא כבר שואל: "מישהו רוצה להוכיח?" ; כמה ידים של אנשים שקראו את ההוכחה לפני השיעור מורמות. שלי עדיין לא. כך מפתחים חשיבה? בית הספר גם מוכיח פחות (לומדים יותר טכניקות, הסקרנות מתפתחת פחות), ומוריד את המוטיבציה ללמידה (המורה שלי בי"א נתן לחופש הגדול הרבה בחינות שהיינו צריכים לפתור לתחילת י"ב. בתחילת י"ב נשארנו בערך 8-10 אנשים.)

נועה1234

New member
איזה יופי../images/Emo23.gif

בלי לשים לב יצרתי שרשור נפלא. לכל התלמידים והמתחכמים-כל השטויות האלו שמורות אומרות-בלי חשבון אי אפשר לקנות במכולת....ממש נשמעות כמוכם... כמובן שמספרים הם חלק בלתי נפרד מהחיים וכו וכו,אבל ממש לא כמו שהיה בשיעורי המתמטיקה הנוראיים והמבחנים העוד יותר,זה הכל...

freedom rider

New member
מצטער אם ככה הובנתי

אפשר לקנות במכולת גם בלי חשבון... ואפשר גם לחיות כמו שחיים באפריקה, כמו שמישהי אחרת (או אולי את?) אמרה. ייתכן ששיעורי המתמטיקה שלך היו נוראיים. גם שיעורי המתמטיקה שלי בתיכון היו נוראיים. ומבחנים - זה אף פעם לא היה לי מקור הנאה (to say the least). אבל אני חושב שמי שיודע מתמטיקה - החיים שלו בכל זאת איכותיים יותר. וכן - גם במכולת יהיה לו קל יותר.

ailag

New member
הזכרת לי

משהו שציירתי לפני כמה שבועות. מתנצלת על איכות הסריקה -- זה מהsketchbook שלי וזה בעיפרון. תהנו.

ailag

New member
תודה..

אבל יש בזה מלא טעויות (טיוטה או לא?) בכל מקרה, תודה
נ.ב. למי שהלך להעיר כאן : זה לא מנגה! סתם יוצא לי בד"כ דומה. אין בסגנון שלי שום כוונה למנגה.

נועה1234

New member
אתם יודעים מה...../images/Emo8.gif

אני חייבת להודות שקצת(טיפה)אהבתי גיאומטריה ובעיות של טריגו הנדסית והרגשתי כיף לפתור אותם... אבל כשלא,ובייחוד באמצא מבחן זה היה מבאס לאללה...

למעלה