אוף!
תפוזתיפש. כתבתי תגובה, והם נתנו לי הודעת שגיאה - כשחזרתי אחורה, כל הטקסט נעלם. בכל מקרה, חבל שאין לי את הספר, הייתי סורקת עמודים שלמים של משולשים ישרי זוית קטנים, שעליהן כתובות הזויות: 3,4,? 6,8,? 3,?,5 וכו´ .. כנ"ל לגבי נושאי לימוד אחרים. לא משתמשים במה שלמדנו בשאלות מסובכות אלא רק באותו ציור של משולש-שניים, ונירה את התשובות. לזכותם ייאמר שלקחו אותנו החוצה כדי למדוד גבהים של עמודים ע"פ הצל (משולש דומה לזה שייצור הגובה שלי והצל שלי)- אבל גם כאן לא חשבנו לבד איך זה מתקשר, אלא המורה הסביר ויצאנו למדוד. (פנינה מאותו יום, מדדנו את הגובה שלנו ע"י סרגלים בגובה מטר, והם לא מכירים את השיטה המטרית. "המורה, החישוב לא מסתדר לי! לפי המדידה הגובה שלי מטר עשרים, ו...." *אני קוטעת* "אתה תלמיד בכיתה י´. אני מטר שישים. אתה גבוה ממני. תהפוך את הסרגל.") מצורפת סריקה של אחד התרגילים שקיבלנו בשיעור אלגברה לכיתה ט´ (עברתי לגיאומטריה לכיתה י´ אח"כ). זה חומר שלמדתי בשבוע הראשון של כיתה ז´ - והם למדו ב-ט´. דרך אגב, אם אתה לא חכם או סתם אין לך כוח, אתה אפילו לא מתחיל ללמוד חדו"א בתיכון - לומדים algebra 1, geometry, algebra 2 וגמרנו. החכמים יכולים "לטחון" וללמוד בכיתה י"ב pre-calculus. אם אתה מספיק גאון כדי שתתחיל ללמוד אלגברה בחטיבה (בלי שילמדו אותך אתה צריך לעבור מבחן כניסה) - תלמד אפילו calculus. אווו... ובשביל להוכיח את משפט פיתגורס הראו לנו משולש ישר זוית, יצרנו ריבועים ע"י כל צלע והראינו (פיזית, גזירה והרכבה) ששני הריבועים הקטנים מרכיבים את הגדול. זו הוכחה? זו דוגמא...