איזה כיף!

איזה כיף!../images/Emo140.gif

אתמול הייתי בקונצרט בהיכל התרבות. וקניתי ב-D.V.D קטעים מבלטים שונים בביצוע הקירוב. ממש כיף. אני החלטתי שכל חודש חודשיים אקנה הופעה אחרת.(עד שיגמרו הסרטים) ואעשה לי ספריית הופעות בלט קטנה.אני למשל,מעדיפה במקום לקנות אוכל בחוץ להשקיע בתרבות. בלט,מוסיקה קלאסית ותולדות האמנות. יש לי עוד כמה קלטות בלט מקסימות. ועכשיו רוצה קצת להשקיע בהגדלה מסויימת של האוסף. מי שמכיר את החנות שבהיכל התרבות(צליל) ויכול להמליץ לי על הופעות מדהימות-אשמח לשמוע!

ballet20

New member
אוי מאיפה להתחיל?

טוב מאחר ויש בפורום שתי אסכולות (ספיר אני משאירה לך את ההמלצות על בלטים מאמא רוסיה..)אני אמליץ לגבי אנגליה וצרפת. רויאל בלט: לה ביידר (אם יש עם דארסי באסל- מה טוב!). מרגריט וארמנד עם סילבי גיים המדהימה. טרוקוקרו- בלט ניאו קלאסי עם קרלוס אקוסטה- יפהפה. אונייגין- אם יש עם תמרה רוג'ו- היא מהממת. ג'יזל- עם אלינה קוז'וקרו. אגם הברבורים- לא כ"כ קלאסי- אבל הגירסה של מתיו בורן מעלפת בעיני (רק גברים)אפילו למדתי חלק ממנה...מהמם פאריס אופרה באלט- כל דבר עם אורלי דפונט ולורן היייר- הזוג המלכותי שלהם- יהיה מדהים. כמו כן אם יש הקלטות מוקדמות עם סילבי לפני שחצתה את האוקיינוס .... חוץ מזה יש להם יצירה "לה פרק" של פרלז'וקא'ז- מהמם גם (מודרני אבל ביצוע מדהים בעיני). ספיר, אני מניחה שתמליצי על דון קישוט+יפהפיה נמה רוסים אבל... יש גירסה יפה בעיני של יפהפיה נמה של הפאריס אופרה בלט. מהולנד- כל בלט של מץ אק (ג'יזל, כרמן). מומלץ בחום. בייחוד עם אנה לגונה אשתו! זהו בינתים...

../images/Emo51.gif

אתמול רציתי לקנות את היפהפיה הנמה אך לא היה להם. איפה ניתן להשיג את היפהפיה? אני מאוד מאוד אוהבת בלט זה. ובעיניי הוא גם מאוד סמלי. ניצחונה של היפהפיה. אהבתי הרבה את הריקוד ניצחה ובגדול. גדול מאוד! גדול ביותר! וחוץ מזה,לעולם לא אשכח את הופעת היפהפיה הנמה ביום הולדתי בינואר 89'. ממש ביום הולדתי לסיומו היתה הופעה נפלאה. בנוסף גם,אהבתי מאוד את ריקודה של הציפור הכחולה דאז. ואם כבר הזכרנו ציפור כחולה. מה משמעותה בספרות?אם מישהו יודע. נדמה לי שהיא מקיימת משאלות. ינואר קרוב,וכך גם יום הולדתי,ואשמח אם מישהו יכול לומר לי היכן ניתן להשיג את היפהפיה הנמה. אני חושבת שזאת מתנה נפלאה ליום ההולדת. אמרתי,ניצחונה של אהבתי הרבה לריקוד ולהנאות העולם הנוספות. אגב,חלק מהבלטים שהזכרת כבר יש לי. ןבלטים נוספים. ושוב,איפה אפשר להשיג את היפהפיה? בתודה.

ballet20

New member
סורי...

אני לא קונה כ"כ בארץ- ממליצה על אמזון amazon.com או דרך wwww.dancing-times.net יש שם הכל... והמשלוח לא נורא, בייחוד אם מזמינים יותר מדבר אחד. בהצלחה!

אני ממש אוהבת את הגרסה של רולן פטי

ל"אגם הברבורים" - גם רק גברים.. רק שההופעה היא החוץ על רקע נהר הסיין.

מרנינית

New member
המלצות:

קודם על כמובן שיהיו בהמלצות שלי רוסים!! (אה,דנה?
) במיוחד- 'קירוב'...פשוט להקת בלט מדהימה!!יצאו משם רקדניות מדהימות!! טוב אז קודם כל, את מה שקנית יש לי בטוח,אין מצב שלא חחחח אחלה קטעים יש שם!!
הממלצות שלי הם- אגם הברבורים של יוליה מקחלינה מקירוב(כן,כן הרקדנית המדהימה שעשיתי עליה פינה שבועית) ואם יקר מדיי אז אני אפילו ארחיק לכת ואמליץ על 'אגם הברבורים' של ABT...להקה מדהימה...גם אותו יש לי כמובן חחח אמממ מה עוד?דון קישוט זה בלט חובה!!לי יש אותו נרקד ע"י ברישניקוב האליל שלי...פשוט מושלם!
היפיה הנרדמת של קירוב עם הרקדנית שלעבר לריסה לזהנינה גם כן מדהים! וכמובן איך אפשר בלי שודד הים??Le Corsair! בתור אחת שיש לה גם את הגירסה של קירוב וגם את הגירסה של הABT אני אמליץ על הABT חחח...מוזר אה? בעיקרון הטכניקה של קירוב יותר טובה אבל אהבתי יותר את הכוראוגרפיה של ABT..
וואו יש כ"כ הרבה בלטים טובים...! אמממ שופיניאנה(נדמה לי יש לך אותו במה שקנית) בלט עם מוזיקה מדהימה של שופן!!יש יגידו שהוא משעמם...לטעמי המוזיקה עושה את הכל וכמובן גם הכוראוגרפיה
ריימונדה גם כן בלט יפה...ממליצה על קירוב... ויש עוד מלא חחח אבל לא עולה לי כרגע...
*הערה: לא לקנות בולשוי!זה ישן ומגעיל!חחח מקווה שעזרתי

ballet20

New member
איך שכחתי את שופיניאנה???

לא להלשין! ספיר,ידעתי שלא תאכזבי

ואהו!!! המון המון ../images/Emo51.gif

וואהו!!! כל כך הרבה דברין מהממים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! נראה לי שעוד אקנה את כל הדברים בפעם אחת מרוב שהם מהממים. אנסה דרך האתרים שהמלצתם.למרות שאני לא כל כך אוהבת לקנות ברשת. (מטעמי בטיחות אך אשאל כבר מישהו על כך). אתם עושים לי ממש יום הולדת נפלא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! בקשר לשופנאידה.זה לא דומה לסלפידות במקרה? אם זה כן,אז אני מאוד אוהבת גם בלט זה. ובכלל,אני אוהבת את שופן.למדתי עליו גם עם מורתי למוסיקה. ויש לי אוסף של 4 דיסקים שלו. איזה כיף זה לשמוע גם את המוסיקה לבלט בדיסק. אני כשאני עושה סידורים שונים בבית,או הולכת ועוד דברים,אני שומעת דיסקים של מוסיקה קלאסית,ביניהם כמובן גם מוסיקה לבלט,וזה כזה כיף!!! בקשר לבלטים,נראה לי שהרבה מהמשכורת שלי לדצמבר תלך לכיוון המלצותיכם. מגיעה לי מתנה ליום הולדתי.וזאת בהחלט מתנה נפלאה. אני מקווה לפחות שאפשר לעשות זאת בתשלומים. וואהו!!!! אלו בלטים מהממים!!!!!!!!!!!

מרנינית

New member
שמחה שעזרנו לך!../images/Emo13.gif

הסבר: שופיניאנה ולה סילפידס זה אותו בלט...אך יש לו 2 שמות
בעיקרון קוראים לבלט- לה סלפידס(ככה קרואים כביכול לרקדנית הראשית בבלט)אך בגלל שהמנגינות הן על מוזיקה של שופן הדגול החליט לקרוא לזה גם שופיניאנה
הסבר לבלט(אם מישהו מתעניין
)- צעיר סקוטי מתאהב במישהי שהיא חצי פרפר חצי אישה...חחח תמציתי לא?רק שיבינו את המסר הכללי
*בגלל זה יש לנשים בריקוד כמו כנפיים כאלה מאחורה... אממ האוסף של קירוב שקנית...זה שני די.וי.די במקרה?באיזה צבע? אני רוצה לראות אם יש לי

ballet20

New member
תיקון../images/Emo8.gif

ספיר, שפויניאנה זה Le Sylphide. העלילה שכתבת היא של La Sylphide. בle אין כמעט עלילה, רק תמונות קיבוציות יפות ומיזקה של שופן (לכן השם).La Sylphide כתב מלחין אחר, שכחתי מי... אגב, אם זה מעניין מישהו- מתיו בורן (ההוא שהמלצתי עליו ב( swan lake עשה גירסה חדשה ל La Sylphide שנקראת HIghland Fling. ראיתי אותה, היא מקסימה.

מרנינית

New member
צודקת...

לי בכל אופן יש את Le Sylphide ויש שם הרבה יותר מתמונות קבוצתיות... זה אמנם מערכה אחת אבל יש בה ריקודים...ואני מתה על הבלט הזה! והמנגינות אכן של שופן
המלחין שכתב את La הוא Jean Schneitzhoeffer

ballet20

New member
אני גם מתה על הבלט הזה

בייחוד המוזיקה, אין על שופן.ותודה לגבי שם המלחין השני! התכוונתי לגבי תמונות שאין שם כ"כ עלילה..בניגוד לרוב העלילות קורעות הלבבות של בלטים בד"כ...המורה שלי פעם אמר בשיעור- חשבתם על זה שבבלט הבחורה תמיד משתגעת/מתה????ענק...

מרנינית

New member
שופן הוא אחד המלחינים המדהימים!!

ובבקשה!
אני גם מאוד אוהבת את Leon Minkus אבל זה דבר סיפור אחר
ו...את צודקת לגבי העלילה...היא גם לא כ"כ מובנת...אבל מי צריך עלילה כשיש את המוזיקה המדיהימה הזאת ברקע?? אחחחח השלמות

בקשר לשופן המדהים

יש אוסף של 4 דיסקים עם מנגינות שופן בפסנתר. WORLD FAMOUS PIANO MUSIC-CHOPEN ממש מהממים.

מרנינית

זה רק אחד. יש את התמונה מאגם הברבורים באמצע. עדיין לא ראיתי אותו.לצערי. כי הדי וי די אצל אחי כרגע. ניסתי במחשב.אך אין לי כרגע חיבור לזה. אחי המקסים הביא לי מחשב חדש! וצריך עוד לסדר בו דברים. לסרט קוראים ESSENTIAL BALLET. יש שם קטעים מאגם הברבורים,היפהפיה ,המפצח ג'זל,פקיטה דון קישוט ועוד. אגב,בצליל בהיכל התרבות יש עוד בלטים. שווה לראות. אני כשאני הולכת לקונצרטים והופעות בהיכל,אני בד"כ גם נכנסת לצליל שם, ומפנקת את עצמי באיזשהו דיסק. קניתי שם גם את הדיסק המהמם של הזמנה למחול. אוסף של מוסיקות לבלט. ממש מהמם! אגב,הקונצרט שהייתי ביום חמישי זה הפילהרמונית בג'ינס. שנה שעברה גם שמו גם הופעת מחול בזה. ויש גם מסכי ענק,ששנה שעברה הראו באחת הקונצרטים גם את התמונות של הרקדניות של דגה. ובסוף הקונצרט יש מסיבת ריקודים עם D.J איזה כיף זה לרקוד שם אחרי הקונצרט!

מרנינית

New member
כמובן שזה זה...

ובדוואי שיש לי את זה!
חלק א' בדיסק הוא קטעים מסיבוב ההופעות של להקת קירוב בלונדון (הופעה ב covant garden) *יש שם קטעים מדהימים אגב...הקטע של אגם הברבורים עם יוליה מקחלינה הוא רק טעימה מהדבר האמיתי!פשוט מדהים!! גם הרקדנית Larissa Lezhina שהמלצתי עליה בחום ביפיפיה הנרדמת מופיעה שם בבלט על Diana and Acteon...קטע מקסים! יש שם אפילו בלט שהוא קצת יותר משוחרר שמופיעה זה רקדנית דמהימה בשם אלטינאי אסילמורטובה וכמובן הרקדן שלי-פרוק רוזימטוב!
יש שם קטע ממש יפה של ילדים קטנים מאקדמיה ווגאנובה שרוקדים חלק מפקיטה... וגלבי פקיטה של ה'גדולים'...פשוט אכזבה!!הרקדנית כבר זקנה...רואים עליה... לי יש את פקיטה עם יוליה מקחלינה ואין מה להשוות!
שוב אני אומרת, רואים את הקטע שלה באגם הברבורים ומתעלפים!חח בחלק ב' של הדיסק יש קטעים מהכיכר האדומה במוסקבה בה רוב הרקדנים שמופיעים הם בבולשוי...חוץ מ2 רקדנים שרוקים את Le Corsair (מומלץ בחום לקנות!!)שהם מקירוב... מופיעה שפ אנה אנאנישווילי האגדית בקטע של היפיפה הנמה, מאיה פליטסקאיה(!)בקטע מדהים של the dieng swan (סליחה על הטעויות באנגלית חחח) בקיצור- דיסק מדהים!!

כן זה זה.

אני ראיתי שיש שם גם את אנה אנשווילי ומיה פליטסקיה והתלהבתי מאוד. אך גם מהקטעים המוצגים.אכן נראה דיסק מדהים ביותר. אני צריכה רק לקנות לי עכשיו תוכנה ל-DVD במחשב. שגם במחשב אוכל לראות. איזה כיף זה יהיה לראות בלטים גם במחשב. המחשב שלי מלא תמונות של בלט. וכל פעם אני מחליפה תמונה על המסך. וכמובן שלכל עשיתי גיבויי.

למעלה