איזה כיף איך אני שמח!!!

the black nick

New member
איזה כיף איך אני שמח!!!

רק עוד 50-60 שנה לחיים האלה והולכים הביתה!

efriend

New member
לא תספיק למצמץ וזה יעבור ../images/Emo8.gif

ובנימה יותר רצינית, מקווה שאתה מרגיש יותר בסדר.

efriend

New member
לא, היום אני עובד הייטק מהשורה

וזה חיים הרבה יותר קלים

איך היו עבורך החיים בחו"ל

מה עשית חוץ מהמחקר שעשית שם איך אופי החיים שם שונה מאופי החיים אצלנו , גם בתרבות החיים וגם בקשריים המשפחתיים כי נוכחתי לדעת אצל קרובי משפחה מחו"ל כזו קרירות בין האנשים לא כמו החמימות הישראלית

efriend

New member
זה היה מאוד מעניין ומעשיר אבל...

זמן קצר אחרי שחזרתי ארצה ומצאתי דירה, נרשמתי לחדר כושר ליד ביתי. הפקידה שרשמה אותי שאלה מאיפה עברתי לכאן. כשאמרתי שמארה"ב, התגובה שלה היתה "למה חזרת"? היא לא האמינה כשאמרתי לה שחזרתי כי רציתי לחיות בארץ. היא חשבה שלא הצלחתי שם. אבל האמת היא, שיכולתי להישאר, לקבל גרינקארד ואח"כ אזרחות, בדרך המלך ובלי להתאמץ, ולא רציתי. ויתרתי גם על משרה במקום מאוד יוקרתי שם. נשמע כמו "הקרבה"? ממש לא. חזרתי כי היה לי רע שם. היה לי קשה להיות זר. האמריקאים נורא צבועים, וקשה מאוד לדעת למה הם באמת מתכוונים. הייתי מבזבז המון אנרגיה על לנסות לחשוב אם הבנתי נכון ואין צריך להתנהג. זה עלה לי בהרבה סטרס. הייתי לבד שם, בלי משפחה, והיה לי קשה לאין שיעור להתחבר עם אנשים, ולחדור מבעד לפוזות ולחיוכי הפלסטיק. אנשים אומרים לכם we should go to lunch some day, ואז אחרי כמה זמן אתם מציעים להם ללכת לצהריים, והם לא מבינים מאיפה נחתתם עליהם - כי הם לא באמת התכוונו לזה. התרגום של המשפט הזה, כמו שהבנתי לימים, הוא "היה לי נחמד לדבר איתך". (אגב, אם אומרים לכם it was nice talking to you זה פשוט לא אומר כלום - זה "נימוס" מכני סתמי. לכן צריך את המשפט עם הlunch. ככה זה - הזניה מוחלטת של המילים) היה לי קשה עם הקור, הבדידות והזרות, ולכן חזרתי לארץ. התייסרתי חודשים בדילמה, כי נפתחו שם בפני המון דלתות של פעם בחיים, אבל היום אני שלם עם ההחלטה שלי לגמריי. אני יודע שמבחינה נפשית לא הייתי עומד בלהשאר שם עוד כמה שנים. ולכן זו ממש לא היתה "הקרבה", ואפילו לא "ציונות". יחד עם זאת, אני חושב שהחוויה הזו כן העצימה את אהבתי לארץ. מקווה שלא הארכתי יותר ממה שצריך

yamkachol

New member
לא, לא - לא הערכת בכלל...

הסברת - והסברך היה מאוד מענין. אני שמח בשבילך שאתה מרוצה מהחלטתך. המשך הצלחה. כל טוב. שבוע טוב .

ענית לי כל כך יפה ומפורט

ואני שמחה שאיש כמוך נמצא אצלנו אתה אכן יודע להיות חבר , זה לא פשוט לחיות לבד בארץ , אני יודעת, ובארץ זרה עוד יותר מקווה שחידשת את הקשר וכיום מוקף חברים אמתיים שיחזירו לך אהבה מה שבטוח אני שמחה להכיר אותך למרות הפרשי הגיל בינינו כי אתה אדם מאד מתחשב ופתוח

efriend

New member
תודה על המילים הטובות

ואני חושב שחברות אמת חוצה הפרשי גיל, וחוצה עוד הרבה דברים אחרים. הצלחתי לשמור על קשר עם חברים מהארץ גם כשהייתי שם, וכל חבריי הטובים מהארץ חצו את האוקיאנוס ובאו לבקר אצלי, למרות שלא האמנתי להם כשהם הבטיחו (אפורופו חברות שחוצה דברים). בחודשים הראשונים כשחזרתי הייתי ממש באופוריה, עכשיו קצת נרגעתי, אבל עדיין השיפור באיכות החיים עצום.

eyali2004

New member
כתיבה יפה

משעשע מאוד הסיפור על האמריקאים. ואכן אמריקה היא לא החלום האולטימטיבי.

../images/Emo6.gif יחי האופטימיות הא? ../images/Emo3.gif

תשתדל לספור את הימים שעוברים ולא את אלה שנותרו ותנסה להסתכל בחיוך על מה שעברת בכל יום שעובר.

למעלה