איזה כייף לי

רציתי לשאול ?

האם בחו"ל יש ג"כ תופעה של יוצאים בשאלה? האם גם שם יש לחרדים את הגירוי? או שמא שם זה גויים ויש הפרדה ,,, או אולי שם הם חזקים בעסקים ואז הם כן ביחד עם הסביבה החיצונית ? האם גם שם יש את היהדות החילונית המפתה ?או לא? ומה היחס לרפורמים ?האם מתיחסים אליהם כמו אחים? כמובן שהייתי מאוד שמחאם גם שם יש יוצאים אמיצים שעוברים לחופש ולחילוניות ולדמוקרטיה ולפלורליזם ולכפירת התורה ועזיבת הגזענות הטמאה! אשמח לקבל תשובה עינינית,,,

תשובות לישראל הכט

לצערי אין תופעה של יוצאים בשאלה אצל אחינו היהודים האמריקאים , יש לזה הרבה סיבות , 1) אם ישיבה בחור בארה"ב נמאס מלימוד לימודי קודש , הוא מתחיל לעבוד, ויש גם ישיבה בחורים-חסידים שהולכים ללמוד באונ´ לימודי חול , משא"כ בארץ 2) אם מישהו מתעב הדת , העולם החרדי , הוא אוטומטאיק אבוד בין הגויים, 3) אין שום אירגון לעזור ולעודד היציאה , אני למשל אם רוצה יעוץ אני צריך לטוס לארץ , לקבל יעוץ מה.ל.ל. , אז מעדיף לעשות היציאה לעצמי ,לבד, כמובן שיש גם תשלום לזה , שזה הולך לאט לאט , חרדים - חסידים אין שום יחס חם או קשר לרפורמים , להיפך , אצל חרדי הוא עברין , כופר שאין להם חלק בעולם הבא ,

אבל מצד שני אולי גם יותר קל

כי שם אין כ"כ שנאה בין כל הפלגים כמו כאן, וגם אם אתה יוצא לעבוד ונשאר רק מסורתי אז זה לא אומר מבחינת המשפחה שאתה בגדת בהם ושייך למחנה היריב ושונא את האורתודוקסים. חוץ מזה יש שם גם קהילות יהודיות ענקיות החל ממודרנע אורתודקסען דרך קונסערווטייוון ועד לרפורמער´ס ימ"ש ואתה יכול לבחור לך הרבה דרכי ביניים ואתה לא ממש חייב להיות אבוד בין הגויים. ואחרון חביב מי אמר שכ"כ רע להיות אבוד בין הגויים, כאן גם החרדים מתייחסים לחילונים כגויים גמורים, והנה השד של ה"גויים" לא כ"כ נורא. כולם בסופו של דבר אנשים טובים בגרעין שמחפשים לשרוד בחיים. אני בטוח שיש גם באמאריקע הגדולה עם מי להתייעץ עם כל הכבוד להל"ל, אולי פה זה יותר קל בגלל התופעה של החזרה בשאלה, אבל בסופו של דבר כל אחד מתמודד עם עצמו ועם הקשיים שלו לבד ואל תחשוב שפה לא אכלנו הרבה לוקשען וטאמאטעס בדרך הארוכה.. ואל תחשוב גם שהל"ל באמת יכולה מי יודע מה לעזור למרות הרצון הטוב.. אז תהיה חזק ידידי היקר, ואם אתה בא לבקר את נועם, אנחנו לא נוותר לך ואתה חייב לבוא לבקר גם אותנו בטיש..

wr האחד

New member
אולי המשכיל שלנו יהיה איש השבוע ??

וכסילים מתי תשכילו?

דער יקר, קבל תחנוני, אל נא באפך, מעתה שנודע לנו כי אתה הוא לממשלת בלילה, הרי שננהג אלייך בכבוד הראוי למי שהמפתח בידו. אבל עכשיו כשיצא המרצע מהשק, אתה חייב לזכור מי דורש טובתך כבר זמן רב, ומי מקפיד על לפחות חמישה מסרים בשבוע... <כה אמר דער משכיל: זכרתי לך חסד נעורייך ...>

הסגן שלה

אבל אתה צריך להיות יפה גם בפורומים אחרים לדבר רק בצורה תרבותית ............ מה בדיוק רציתי לומר ? ? ? תגיד לי החלום והפיתרון (ראה ערך נבוכדנצר) האמת לא שמעתי ממך כבר יומיים , נעלמת ל.......??????? טוב הגעתי הבית עכשיו אחרי 16 שעות עבודה ברצופות , השעה עכשיו , 2 וחצי בלילה (שעון ניו-יורק) (9 וחצי בבוקר בארץ) תדין אותי לכף זכות ,

אלוהימית לא ישנה!

אני רק חיבת להיות בלילה בהסתר פנים כדי שתאמינו לי שאני אלוהים. עכשיו תגיד לי, אם הייתי מבקשת ממך משהו ככה יפה במסר, לא היית עושה את זה? אז למה לי להתחנף שאפשר בלי? בקיצור למה ללכת עם שאפשר ללכת בלי?:) ובכלל לא אתה כתבת שכת חנפנים אינה מקבלת פני שכינה? אתה יודע איזה בעיה פה למעלה בלי שכינה? השכינה תלך השכן פה ישגע אותי. עשה טובה, בוא נשאיר את זה ככה אבל תזכור שאנחנו אוהבים אותך! אלוהימית.

למעלה