איזה דת הכי שווה?

amazone

New member
איזה דת הכי שווה?

בדת אחת מקובל לחתוך באיבר מינו של תינוק בן שמונה ימים בדת אחרת נהוג להטביל אנשים במים, אפילו התזה עדינה על פעוט הופכת אותו לחבר קבוצה כשיר... ישנה דת בה אסור לפגוע בפרות בשום אופן ודת אחרת נמנעת מאכילת חזיר אך מקריבה בע"ח כדי לכפר על חטאי האדם. יש מי שמתפללים לאל בכריעה אפיים ארצה כשפניהם פונות למכה יש המתפללים לאסופה ססגונית של אלים בהדליקם קטורת לצד קערת אורז יש הקושרים לעצמם קופסה שחורה וקטנה בין העיניים ועל הזרוע במהלך תפילה אינטימית לבורא יש המגלחים ראשם יש המגדלים זקן יש המגלות אך ורק עיניים מאחורי רעלה יש הלובשים לבן יש הלובשים שחור יש הכל! אז מי כאן הצודק? "מאז ימי יוון העתיקה התווכחו פילוסופים בינם לבין עצמם בדבר טבעו של אלוהים, של האדם והיקום... "דת" ו"אמונה" אינן בהכרח מצייתות לכללי ההגיון: אך גם אי אפשר להכריז עליהן שהן לא הגיונית. הן יכולות להיות דברים די שונים מכך. כל עצה שאדם עשוי לתת לזולתו בנושא זה, תהיה הבטוחה ביותר כאשר היא פשוט תטען לזכותו של אדם להאמין במה שיבחר. אדם חופשי להציג את אמונותיו כדי שיתקבלו. הוא נתון בסכנה כאשר הוא מבקש לתקוף את אמונותיהם של אחרים, ונתון בסכנה הרבה יותר גדולה כאשר הוא מתקיף אחרים ומבקש לפגוע בהם בשל אמונותיהם הדתיות" מתוך הדרך אל האושר®-מדריך הגיוני לחיים טובים יותר רבים סובלים כדרך שיגרה מאפליה דתית מסביב לעולם. כמעט כל עם הופלה לרעה במהלך ההיסטוריה בשל אמונתו... יש לעודד אנשים לכבד את אמונותיהם הדתיות של אחרים!

amazone

New member
ולמען שמירתהזכויות

מתוך מייל בסגנון ספאמינג שקיבלתי ולכן לא אזכיר את שמם

amazone

New member
לא בא לי לתת להם את הכבוד

ואני בספק אם הם בכלל כתבו את זה בעצמם אלא הציגו את זה כדי למכור כנס ולא משנה כמה פעמים ביקשתי שיסירו אותי מהתפוצה שלהם

טוב שיהיה.

נ.ב. אני יכול לדאוג שהם יסירו אותך מהרשימה שלהם (אני מכיר את הנפשות הפועלות מאחורי הספאם הספציפי הזה) שלח לי מסר עם האימייל שלך ואבקש מהם אישית. נ.נ.ב. זה אכן ציטוט

boten d

New member
כשאתה שולח להם מייל

בחזרה כדי לבקש שיורידו אותך מרשימת התפוצה שלהם - אתה הרבה פעמים פשוט מאשר להם שאתה אכן פותח\קורא את החרא שהם שולחים לך, וכן אין שום סיכוי שיפסיקו. לידיעתך.

amazone

New member
או פשוט כדי לדווח על הכתובת מייל

ככתובת ספאם כדי שלהבא השרת של יאהו ידע לאיזה תיקיה להעביר את האימיילים שלהם [כנראה שלדעת אחרים ביאהו - יש חילוקי דעות בנושא ולכן לפעמים זה חוזר לתיבה הנכנסת...]

לא נכון

המטרה של ספאם היא למכור משהו, מי שמבקש הסרה מן הסתם לא יקנה ומן הסתם יבזבז את זמנו של המוכר, לכן יש לספאמרים אינטרס עליון לסנן החוצה כמה שיותר מבקשי הסרה כדי לא לנדנד למי שבין כה לא יקנה מהם ולא לבזבז עליו משאבי מחשוב (במנגנון המשלוח). מבקשי הסרה מבקשים הסרה שוב ושוב, הספאמרים לא רוצים להתעסק בזה שוב ושוב (במיוחד לא לענות לטלפונים כועסים) לכן יש להם אינטרס להסיר בפעם הראשונה את מי שמבקש הסרה, זה נותן להם "שקט תעשייתי".

Le Fay

New member
סוררי, הבוטן צודק.

מי ששולח את רוב הספאם הן סוכנויות דיוור, שמקבלות תשלום לפי גודל רשימת התפוצה שלהן. לא מעניין אותן אם תקנה או לא. הן כמו ערסים: עובדות על שיעור תשואה נמוך במחזור גדול. ויש אפילו ספאמרים ישירים שרשימת התפוצה שלהם חתונה קתולית: כל פעם שתבקש להימחק מהתפוצה תקבל רק מסך אישור לרישום מייל נוסף.

סוררי, את טועה ומטעה

אני מכיר את התחום מקרוב (מאוד אפילו), רוב הספאמרים בישראל מעוניינים בשקט תעשייתי ומעדיפים להוריד את הנודניקים שמבקשים הסרה. הספאמרים הפרטיים הכי מפחדים מזה ובלי מנגנון הסרה מסודר הם אפילו לא מתחילים לעבוד. מה רע בתשואה נמוכה במחזור גדול?

george23

New member
שכחת את האמונה בחד הקרן הורוד

ובמפלצת הספגטי. אני רוצה להבין: את מבקשת לבחור דת אחרת או שאת מבקשת לדרג את הדתות ולומר שהדת היהודית היא הגרועה ביותר מבין הדתות הקיימות בעולם? אני חושב שאדם שעוזב דת לא מחפש דת אחרת כי לרובן אותם עקרונות. אדם שעובר לדת אחרת ממיר את דתו ונשאר דתי. אדם שלא מאמין באלוהים יכול לכבד אדם שמאמין בחד הקרן הורוד אבל לא מבקשים מאדם דתי שישכנע אחרים שלא רוצים לשמוע אותו. אני לא מבין איך אכבד אנשים שכופים עלי את ההחלטות שלהם כאשר אני לא מאמין בהלכות שלהם. השאלה שלך איזו דת נושאת בכתר של הדת הגרועה ביותר בעולם תלויה במקום המגורים. באיראן ובאפגניסטאן עם שלטון הטרור הדתי האיסלאם היא הדת הגרועה ביותר. באיטליה הנצרות הקתולית היא הדת הגרועה ביותר. בישראל היהדות היא הדת הגרועה ביותר ליהודים לא דתיים והאיסלאם כופה את עצמו על מוסלמים שלא רוצים אותו. בכל מקום שהדת כופה את עצמה על אנשים היא מקבלת את הכתר של הגרועה ביותר. בתחרות על הדת הגרועה ביותר כל כפיה דתית היא גרועה.

naty 1

New member
האמונה בחד הקרן הורוד

ובמפלצות ספגטי לא מגולחות זו הדת המודרנית. שביחד עם הפולטיקלי קורקט וקידוש ההליכים הבירוקרטיים על חשבון המהות, היא מהגרועות יותר.

george23

New member
הסבר, פרט ונמק

רצוי ב3 סעיפים צבאיים קצרים למה הדתות החדשות גרועות? הדתות החדשות כופות את עצמן רק על המאמינים שלהן. לדתות הישנות יש שאיפות אימפריאליסטיות. ליהדות רק על היהודים ולנצרות ולאיסלאם על כל העולם.

amazone

New member
תקרא שוב את הפסקה האחרונה

3 השורות האחרונות: "רבים סובלים כדרך שיגרה מאפליה דתית מסביב לעולם. כמעט כל עם הופלה לרעה במהלך ההיסטוריה בשל אמונתו... יש לעודד אנשים לכבד את אמונותיהם הדתיות של אחרים!"

george23

New member
נו? "עם הסגולה" והבחירה צריך לטייל

ברחבי הגלובוס ולהסביר לנוצרים שהתזת מים מבריחה שדים, להסביר למוסלמים שרעלות זו האופנה החדשה ונסראללה לא מזמן הציע לבר רפאלי להצטלם ל"רעלה אילוסטרייטד" ובהודו היא תצטלם בשמלה לבנה ב"הינדו אילוסטרייטד"? מה היהודים צריכים לעודד? היהודים לא מנסים לשכנע עמים אחרים שהיהדות טובה מדתות אחרות. היהדות לא דת מסיונרית כמו הנצרות והאיסלאם. היהודים הדתיים מסתפקים בהטפות ליהודים אבל אני לא מבין למה אני צריך לשמוע בכבוד מה שאני לא רוצה לשמוע. אני לא משכנע דתיים לא להיות דתיים ולא רוצה שהם ישכנעו אותי. אני רוצה מהם שקט. היהודים הדתיים מסתפקים בכפיה של ההלכות שלהם על אנשים שנולדו יהודים. לא שמעתי שהם התחילו לכפות הלכות יהודיות על נוצרים או מוסלמים. המוסלמים מטפלים בכפיה של הדת שלהם והנוצרים בבישור. יש לך דוגמאות קונקרטיות מה את מבקשת מאיתנו לעשות פרט להפצת ספאם באי מייל כדי לעודד את כולם לבחור דת מההיצע הקיים? יש מלחמה בין הנוצרים למוסלמים בסודאן ויש משטר אייטולות באיראן. את רוצה לשלוח מעודדים ומעודדות לשם? אולי צבא קטן שיתערב שם? מה היהודים עשו לשאר העולם? אני מסתפק בהצעה שהיהודים הדתיים לא יכפו את ההלכות שלהם על הלא דתיים בארץ, הנוצרים לא יכפו את עצמם על הנוצרים הלא דתיים והמוסלמים כנ"ל. אני חושב שטעית בכתובת ואת מתפרצת במלוא הכוח לדלת פתוחה. מי שרוצה לעודד אותם יש כמה סמינרים של "ערכים", כמה ישיבות לחוזרים בתשובה, כמה כנסיות שמבשרות וגם המוסלמים מקבלים מגויסים חדשים. אני חושב שרוב הלא דתיים רוצים מהדתיים שקט ולא לעודד אותם.

Le Fay

New member
כשאת מעודדת לכבד אמונות, את

מעודדת גם את המעשים הנובעים מהן במישרין? למשל היררכיה של קאסטות, שחיטת קורבנות, רצח נשים, מלחמות מצווה ושאר מעדנים משובחים החביבים על האלים?

amazone

New member
ומי אמר שהערכים שלך נאורים?

אני לא באה לשפוט אלא לכבד - מי שמאמין בדת כזו או אחרת מקבל אותה עליו עם הטוב ועם הרע. אני יהודיה מאמינה ולכן אני מאמינה ביהדות שלי כפי שאני בוחרת לפרש אותה לטוב ולרע [על סמך בחירה בפרוש של רב כזה או אחר] ואם זה כולל שמירת נידה, לא לאכול חמץ בפסח וכן הלאה בנוסף לשמירת שבת, מצוות פרו ורבו ולא תגנוב... אז יש מוסלמים שבוחרים להאמין ברצח על כבוד המשפחה - אבל לא מדובר באמונה על רקע דתי אלא על רקע תרבותי. יש מוסלמים רבים ששותים אלכוהול והולכים לזונות זה לא הופך אותם לפחות מוסלמים אבל כך הם נוהגים למרות שיש דברים שהם עושים כנגד הדת. גם מסעות הצלב לא כתובים בברית החדשה ולא הכיבוש האסלמי אבל יש דת, יש אמונה ויש הלכה למעשה - אין היום בית מקדש למרות שהדת היהודית מצווה הלכות רבות בנושא - אז?

Le Fay

New member
אני. ואת סתם עושה סלט מבולבל מהכל.

רצח על רקע כבוד המשפחה, כמו גם גאולת דם, אינה עבירה על הדת, אלא עצם מעצמה ובשרה. אפילו מצווה. לכן היא אינה דומה לשתיית אלכוהול של מוסלמי שסרח. מובן שאת שתיהן לא המוסלמים המציאו, תורת משה הקדימה אותם, והם גם לא היחידים שמתרגלים אותה. אם בעינייך רצח על רקע כבוד המשפחה הוא מעשה שיש לקבל בהבנה, אני אישית אשמח מאד אם תלכי לחפש ת'חברים שלך בחלק אחר, ורחוק ככל האפשר, של היקום.

amazone

New member
יש כאלה שמאמינים בחראקירי

כשהם נכשלים במשימה וכבוד משפחתם נפגע. אני לא מאמינה ולא תומכת בכך. כך גם דת משה שאפילו מתנגדת להתאבדות. אבל אני לא מתכוונת לשפוט את מי שמאמין בכך כיוון שלי יש את מערכת האמונות שלי ולו יש את מערכת האמונות שלו ואף אחד לא יכול לשפוט ולהגיד מה נכון ומה לא. במידת הצורך אני לא אמנע ממערך האמונות שלי להתגשם ואם בחורה ערביה תצטרך את העזרה שלי כדי למנוע רצח על רקע כבוד המשפחה אני אעזור בלי לחשוב פעמיים

למעלה