איזה בעאסה

איזה בעאסה

איזו בעאסה, בשעה זו ממש בשעה זו ובדקות אלו מופיעים אצלי כאן במתנ"ס הצמד: אפרים סידון - ודני קרמן בפני ילדים. ואני כל כך עסוק ולא יכול לצאת אליהם אפילו לדקה. נו מה אתם אומרים לא מבעאס?!?!

זה דומה

האמת שזה אותו דבר, אלא, שלא יודע איך אומרים באעה בעברית. וחוץ מזה הייתי כל כך עסוק בלהפיק את אירועי ל"ג בעומר - טלפונים - פקסים וכו' ככה זה בחיים כפי שאת יודעת, או שפתאום נהייתי ילד טוב שלא בורח ומבריז כמו פעם. את יודעת שבצבא נפקדתי כיוון שלהקת תמוז התאחדה, היו ימים.

לא נורא, תהייה הזדמנות אחרת

העיקר שהיית עסוק בלעשות טוב לאנשים.

הומינר

New member
באסא

המילה באסא מקורה ערבי שעוברת, אבל נראה לי כי יתכן והיא באה מהמילה בעתה ב- בשווא ע ת שתיהן בקמץ, ואם תקראו את המילה בעתה בהברה אשכנזית הרי תקבלו את המילה באסא. והיא באה לבטא פחד בלבול, מצב לא נוח, בקיצור באסא

מכאן שמו של המושב בצת

הנמצא באזור ביצות הגליל המערבי ליד שרידי הכפר באצה או באסה אלה היו שישים שניות על ישובים באזור ביצות

NAVVAN1

New member
מכאן של אצטדיון הכדורגל באסה ביפו

מגרשה של הפועל, מגרש "באסה", ששימש קודם לכן כמגרשה של קבוצת שבאב אל-ערב, שנדדה צפונה והפכה לשבאב אל-נאסרה, שהייתה מוכרת יותר כבני נצרת. "באסה" (ביצה בערבית), שקיבל את שמו בשל הביצות עליהן הוקם, הכיל לאחר עבודות שיפוצים נרחבות שעבר במהלך שנות החמישים כשלושת אלפים מקומות בטריבונות עץ. איזו באסה של קבוצה - הפועל תל-אביב. אלה היו שישים שניות על קבוצת כדור רגל באזור ביצות.

NAVVAN1

New member
אני אשמיע לך דברים מטורפים

ואתה תשמע לי הקשבה מטורפת (צ'ואנג טסה) מטורך אני להסתבך בהסבר על מלחה? ביום שבת של סוף עונת כדורגל? בסיפור בו מקום וזמן נפגשים, דתיים ואוהדי בית"ר, כולם שם משוגעים. בפרס היו אומרים "כולם יודעים מה הכלה מקבלת ביום חתונה, רק אף אחד לא מדבר על זה." מלחה? לא מדברים על זה.

NAVVAN1

New member
מלוחיה , שיר הצבע

מלוחיה ירוקה, לאוהדי מכבי חיפה, הם לעצמם קוראים הקופים הירוקים. מלחה של ירושליים? שחורה וצהובה. שם לובשי שחורים על הכביש נגד פתיחת קניון, בשבת מפגינים. שם לובשי שחור צהוב, צועקים הבוז ללובשי ואוהדי הירוקים. חידה מה קרה כשהצבע הצהוב שחור פגש את הצבע הירוק, בגירסה של לא פרפר נחמד? רמז: מה צבע הבגד של קבוצת הבאסה?

ביצות ארץ ישראל

השימוש במונח באסה - ביצה נפוץ בארצנו הקטנה שבעבר הייתה מוזנחת ולא מנוקזת ולכן היו בה ביצות. במישור החוף היו ביצות ועדיין קיימות במספר מקומות מצומצם כמו בנתניה. הביצה היא אזור עם ניקוז גרוע כך שמי הגשמים היו נקווים אליה בלי מוצא מלבד אידוי. מישור החוף בנוי מרכסי כורכר לאורכם בין הרכסים היו עמקים שנקראים עמקי המרזבה (אומרים שיש להם צורת מרזב). כשעמק כזה לא מנוקז אז המים נקווים בו ונהפכים לביצה, ובכאן ביצות מישור החוף, ולכן למגרש קוראים באסה - ולכן עוד הרבה מקומות נקראים באסה. אלה היו קצת יותר משישים שניות על ביצות ארץ ישראל. ועל דוב קובלנוב שמעתם?? אם תבקשו אספר לכם עליו - ועל ייבוש הביצות.

NAVVAN1

New member
ביום שבת, בשעה כזאת בעבודה?

פוחד לשאול במה אתה עובד... ספר... ספר... ספר...

שכחתי להוסיף

השאלה שצריכה לאישאל היא: למה המים שנקווים לא מחלחלים אם כל האזור הוא חולות (רכסי הכורכר הם דיונות חול שהתאבנו). ובכן בחול יש חרסיות שהם חומר אטום למים, כשמים נוגעים בו הוא מתנפח ואז המים עליו אם האזור משופע המים יזרמו במדרון, אגב, זה חלק מבסיבות לשטפונות במדבר החרסיות. במישור החוף בעמקי המרזבה אין מדרון ואין שיפוע - וכמו שאמרנו אין ניקוז. לכן המים נקווים במקום אחד ומתאדים לאיטם בינתיים קורים כל מיני דברים כמו - מרבצי יתושים - צמחייה מיוחדת ואופניינית לביצות ובכלל מתפתחת נישה אקולוגית מיוחדת שלצערנו ברוב ארץ ישראל נעלמה. לצערנו כי היו בה כל מיני אורגנזמים מיוחדים רק לה, כפי שאמרתי נישה אקולוגית מיוחדת. עוד איזה שישים שניות על הביצות.

למעלה