איזה באסה

admor

New member
קראתי והבנתי

שלדעת החזון איש היו לחז"ל בצים גדולות.

מתלבט13

New member
אנחנו הבנו אותך כבר מההתחלה

רק מחכים שתהיה מפורש, כנה וגלוי

אם הייתי ניק אחר

מישהו אחר, (מתחיל בא') הייתי מזמן אומר לך משהו גלוי. בינתיים נסתפק בזה שאכלתי צ'ונט.

חיים 1990

New member
למה זה סימן שלא קוראים את ההגדה?

בטח שקוראים + מלא פירושים משעממים

איך אחר השלחן ערוך

נותרה הבטן ריקה? ולכל היותר 2 כוסות יין אם לא מיץ גנבים שותים על בטן ריקה, ושאר הנותרים במהלך הארוחה ולאחריה.

הבה נארגן סדר אלטרנטיבי

במקום מצות, שוקולד שוויצרי משובח. במקום יין, קוקה קולה. במקום הגדה, סרט פעולה טוב וכך הלאה. עכשיו נשאר לנו רק הצורך לשכנע את אבא שיסכים...

חיים 1990

New member
מאיפה לקחת את זה?

אני אשכנזי ממשפחה ליטאית חזונישניקית ולא אוכלים אצלנו חזרת חוץ מאבא שלי כולם אוכלים או עולשין או חסה

בתש1

New member
לכל הצדיקים והצדיקות

כולה הבחור רצה לשתף את חברי הפורום היקרים בקושי שלו עם ליל הסדר אצל הוריו.. כוונות מצד התאבדות מצידו..כמובן שהיו על מנת לסבר את האוזן בדבר הקושי שלו עם המצות ו4 כוסות.. לבחור שלום...

אל תהרסי

עד שקורה פה משהו.. חיים אל תלך!! תוציא את המצה מהוושט. החיים יפים. סתם הם לא, אבל בטוח יש עוד מיצים שלא טעמת. תשאר

סיטרא

New member
מבין אותך לגמרי,

אני מטביע את יגוני בחרוסת שאולה, הגם שצחוקים אצלנו בבית, ודאחקות. הבעיה בכל הקומפלקס הזה הוא יום השבתון הנילווה לכל הנ"ל. ליל הסדר הוא רק הרע במיעוטו. חג שמח. בברכה, הדובדבן שבקצפת, הגזר שבגיפלטע, סיטרא.

תתנחם במחשבות על שנה הבאה

בפסח הבא, כשכבר תעמוד ברשות עצמך, אתה תוכל לבחור אם לעשות את הסדר אצל הוריך או לבלות אותו עם חברים, או במסגרת ליל סדר אלטרנטיבי כזה או אחר. בשנה הבאה תוכל לבחור אם לגור בבית ההורים או למחוץ לבית. תוכל לבחור האם לאכול בדירה שבה תגור אוכל כשר לפסח או לאכול חמץ. גם ברגעים הקשים, תזכור שזכות הבחירה בידיך ולך כנראה יש גם מספיק אומץ כדי לממש אותה, שלא כמו אלפי האנוסים שחלקם קוראים בשקיקה מה שנכתב כאן.

בא אלי

יש פיתות (על אפו וחמתו של השותף המסורתי עלאק..) טובלים בקפה ארומתי במקום במי מלח עלובים.

למעלה