איזה באסה

חיים 1990

New member
איזה באסה

קמתי וכבר אין אוכל כי אבא שלי מיהר לשרוף את האוכל. אני עכשו 7 ימים תקוע בבית עם מצות מגעילות. והיום בלילה אני יצטרך לאכול 4 כזיתים של מצות כל כזית בדקה. ולשמוע את כל הפירושים המשעממים של אבי, לשתות 4 כוסות על בטן ריקה. בקיצור סיוט שרק מלחשוב עליו בא לי להתאבד

נסה להסתכל על הצדדים היותר אופטימים

א. מחר זה יעבור. ב. אין לימודים/ עבודה או השד יודע מה. ג. יהיה לך מעט זמן לעצמך לקרוא/ לטייל. תמיד אנחנו מחכים שיהיה לנו זמן פנוי- אבל כשהוא מגיע, אנחנו לא מנצלים אותו וחבל... בהצלחה! מחזיקה לך אצבעות! מיכל

חיים 1990

New member
אני ממש לא מחפש זמן פנוי

יש לי אותו בשפע. והבעיה שאין לי אפשרות להנאות ממנו שאני בבית של ההורים, ושם אני גר בלית ברירה אחרת. בכ``א תודה זה מעודד שמישהו איתי.

barr1969

New member
זמני התאבדות:

אם אתה לא רוצה שישבו עליך שבעה- כדאי שתמהר. עם כניסת החג- מתבטלת השבעה. אם אתה רוצה שישבו עליך שבעה - פסח דוחה את השבעה לאחרי החג, ככה שזה לא יהיה במיידי. המצב האופטימלי להתאבד ולהושיב אותם 7 ימים על הרצפה בגללך, הוא מיד אחרי החג, אבל אז כבר ניטלה ממך הסיבה. וברצינות: רבים מאיתנו עושים הלילה עם המשפחה, סדר למהדרין, מה שאומר שגם אנחנו נאכל כמה פעמים כזית מצה עם מלוי לבן חום וירוק- בסדר זה או אחר. גם אנחנו נשמע את ההגדה על פירושיה, ולא נקצר דבר, גם אנחנו נשתה יין אדום מתוק ככה 4 פעמים. אבל זה לילה אחד, למרות שזה הולך להיות ומתיש- זה נגמר. למשך שאר ימי החג- אם תצליח להוציא את אפך החוצה אז א. לא תהיה תקוע בבית. ו-ב. עם עוד טיפונת מאמץ הליכה, תראה שחוץ ממצות יש עוד מה לאכול. חג שמח כולם.

בפולנית מדוברת- "חרגת אותי"

בקטע של המועד והשבעה כמובן עדיין מנסה לעצור את הכיווצים מהצחוק אהבתי "מתחת לבגדים כולנו עירומים"

אבזץ

New member
מסכן... תתאבד!

שיטה מצוינת להפחתת מסכנות בעולם. מליוני יהודים אכלו מצות. מעניין שלא שמענו על התאבדויות המוניות.

yatusha

New member
חנק ממצה

אם תמות כי נחנקת ממצה מילא, לפחות זה יהיה מוות על קידוש ה`, החלק של אכילת הכזית נהיה יותר קל אם מזייפים- כנ``ל אכילת מרור... לסדר יש גם חלקים טובים כמו 4 כוסות, קנידעלך, חרוסת, ``שולחן עורך`` והזדמנות להיות עם המשפחה.

mndi gold

New member
לכל המתאבדים בזמן האחרון

אין לי בעיה שאתם מתאבדים,אבל למה לא לעשות את זה בסטייל. להודיע בפורום שבא לכם להתאבד,בגלל שטויות,זה עושה רושם רע. ולחיים1990 תאמין לי חצי מתושבי העולם היו מוכנים להתחלף איתך ולהרביץ 8 כוסות יין,וקצת דגים,מרק,בשר,מרור,סלטים,וכל השאר..... אז מה עם קצת קשה,רק תחשוב שלחצי מאוכלוסית העולם אין את זה ותתעודד, פסח עובר מהר,ואחרי זה העולם הגדול על שלל החוויות שהוא מציע מחכה לך. וחג שמח לכולם, חג הפסח הוא חג היוצאים מעבדות לחרות

מתלבט13

New member
זה הכי סטייל

כמה כבד ועלוב להתאבד בגלל: "החיים לא הארו פנים לחיים. מזלו לא שפר עליו. ועקב הדיכאון הגובר, ויציאתו בשאלה התאבד המסכן וקיבל נזלת". כמה סטייל זה: כאשר שמע העלם את שרית חדד בגלגל"צ בפעם המאה, ועוד בערב פסח, מיד אמר "יצאנו ממצרים אבל מצרים כבשה אותנו, בפארפראזה על דברי השר בדימוס, הפופוליטיקניסט, השנון להפליא "טול-כרם כבשה אותנו" בנונשלנטיות מדהימה, עלה את מגדל שלום. במדרגות (פעילות גופנית, למות עם הכי הרבה אנרגיות חיוביות!) הביט את הרחוב, ושם לב שלא ליפול על גג של איזה ג'יפ יוקרתי מדאי, ו......לא היה לו אומץ" חכסמח

מתלבט13

New member
תהיה קצת תלמיד חכם

כזית מצה מדאורייתא זה לא יותר מ-33 סמ"ק. (זה רק לכזית הראשון). לגבי דרבנן, המקסימום (לחומרא) הוא 17 סמ"ק, ז"א 9 גרם, כשליש מצת מכונה. יעני, במכה הראשונה (שתי כזייתים ראשונים) צריך לא יותר משתי שליש מצת מכונה (או מצת יד בשיעור דומה). ל"כורך" וכן לאפיקומן לא יותר משליש מצת מכונה. זמן אכילת כזית לא אמור ליהות פחות מארבע דקות. דקה זה טירוף וחומרא גדולה היא שתי דקות. תשחק אותה תלמיד חכם (אין לי כוח להכניס כאן את כל המ"מ לפוסקים, אבל המספרים שהבאתי לגודל הכזיית הם ע"פ פסק של הגר"ח קנייבסקי, מספיק חזונאישניק עבורך?) ואתה גם יכול לטעון שאתה חושש ל"אכילה גסה" שלאו שמיה אכילה, כך שבעצם אתה כאן המחמיר. אתה יכול לאכול טיפה לאט יותר. אתה לא חייב לגמור את כל הכזיית (יש חולצה, ומכנסיים, ואחרי זה שירותים או כל מיני קומבינות אחרות). בהצלחה (אם זה ממש פיקוח נפש תכתוב, אולי יהיה לי מצב רוח למלא את המראי מקומות לפסקים שלי.

חיים 1990

New member
את כל זה אבא שלי מכיר

הבעיה שבערב פסח הוא חותך מצות (רק יד) בדיוק בשיעור של הכזית. (הוא טוחן מצה לפי זה הוא יודע מה השיעור בגרמים) ומסביר שצריך לאכול 2 כזיתים ב2 דקות ושאסור לשתות באמצע וכו`

חיים 1990

New member
ניסתי את זה קצת

ואבא שלי שאל מאיפה המצאתי את השטויות האלה. לטענתו כזית זה 50 סמ``ק ואין הבדל בין דאורייתא ודרבנן. שיעור כדי אכילת פרס זה 3 דק` לפי החזו``א. או2 דק` לחומרא ו4 לא לחומרא לפי החתם סופר. אם תוכל להביא מראי מקומות אני מאד ישמח אפילו שעכשו זה סתם בשביל הויכוח.

מתלבט13

New member
הנה מן שמייא אנה ה' לידי את הקונטרס

אשר אני מלנקק בזאת ותגיד לאבא שלך שיש אנשים שמכירים את ההלכות האלה יותר ממנו
על הזמן של אכילת פרס, לא עיינתי בזה. ואכן 4 דקות זה המקובל, ו2 דקות לחומרא. לא זכור לי החזו"א, אבל מה העניין ללכת לפי הכי חמור של 2 דקות בזמן, שכמדומה משיפולי זכרוני בדמיון גמור והרהורא דברים שאין אדם רשאי לסמוך עליהן להלכה למעשה ח"ו ,שזה ממש מוגדר כחומרא?

למעלה