איזה אנשים מוזרים

passioneta

New member
הכי מצחיק היה

כשאיזה סטרטאפ קרא לעצמו Nisita והסביר שזה נשמע כמו יפנית...

passioneta

New member
ביפן ובסין רוב האנשים

לא יודעים מה זו שפת הקודש, ולא מכירים את התנך. אם כבר מדברים על הכללות...

paranova

New member
פפפפפפפפפפפפפפפפפפ

הצרפתים הם אכן מגעולים ולא אני לא מסתמכת על החדשות אני מכירה כמה וכמה מהם

tals56

New member
אולי די?

אכן הצרפתים מגעילים וטפלים כמו רגלי הצפרדעים שהם אוכלים! (ויצא לי לפגוש צרפתים בחיים שלי,חוץ מאחד שהיה נחמד כולם היו מסריחים כמו גפילטע פיש!) אבל אני לא מוכן לסבול יותר את ההתבטאות המעצבנת הזאתי:"איסתרא בלגינא קיש קיש קריא"!

tals56

New member
ולמי שתהה מה זה הביטוי המעצבן הזה

פירוש: מטבע יחיד בקנקן, מקשקש. הביטוי יכול להתייחס לאדם ריק מתוכן, המרבה דיבור מתוך בורות.

GnomeBubble

New member
ולא רק שם

במקומות שיש הרבה נוצרים (כמו אירופה או ארה"ב) אז אולי יש מודעות יותר גדולה, אבל זה גם לא אומר שכולם יודעים על קיומה של השפה שלנו. אני גם בטוח שאי שם בערבות אמריקה אפשר למצוא איזה איש או שניים שחושבים שישו דיבר אנגלית...
(הוא דיבר, כנראה, ארמית דרך אגב). מיסקונספציה ידועה אחרת של רוב האירופאים היא שהרומאים בארץ דיברו לטינית, בעוד שהם דיברו בעיקר יוונית (שהיתה תמיד נפוצה יותר בחלק המזרחי של האימפריה).

itaydile3

New member
זה לא משהו שקרה ביומיים...

כל הדיעות הקדומות לגבי השפה זה לדעתי לא דבר כל כך נורא... כי בסך הכל אנחנו מדברים פה בסך הכל על שפה, לא מדברים על העם הלאום, על הדת או כל דבר אחר שאנשים נוטים לפתח אליו יותר רגישות. אם תשאלו אותי, לא ממש מפריע לי שיגידו שעברית זו שפה מגעילה. אותו דבר לגבי היפנית, אנשים לא אומרים שהיפנית שפה צעקנית מתוך שנאה ליפנים, אלא בגלל שזה דבר שפשוט נעשה חלק מההוויה הישראלית שלנו במשך השנים. אותו דבר לגבי סינית... ברגע שאתה אומר סינית למישהו שאין לו ידע מוקדם ... ישר תעלה לו אסוציאציה של קושי... אפילו קמו על חשבון השפה הזאת ביטויים שכולנו מכירים : "נשמע כמו סינית" כולנו יודעים מה הקוטנציה פה. חוץ מזה שסינית לאוזן בלתי מזויינת כמו שלי, באמת נשמעת כמו "צ'ינג צ'ינג צ'ונג"... אבל מה שאני מנסה לומר פה זה שלא צריכים לקחת את זה במובן של גזענות או משהו... לדעתי אפשר ללכת יותר לכיוון של ההומור.

tals56

New member
אמרית הייתה רק בכמה ספרים

עברית תנכ"ית היא השפה העיקרית של התנ"ך. (אני מקשיב יותר מדי בשיעורים אולי?)

itaydile3

New member
שאלה בנוגע לקשר של היפנית והסינית.

לאחרונה התחלתי ללמוד קצת קאנג'י ושמתי לב שלכל קאנג'י יש שתי צורות קריאה ואפילו יותר. ואם הבנתי נכון אז כל ה - ON YOMI זו בעצם צורת קריאה סינית... נגיד 車 יכול להיות גם kuruma וגם sha שזו בעצם צורת הקריאה הסינית. אז מי שלומד את כל הקאנג'י ומכיר את שתי צורות ה- YOMI בעצם יודע גם לא מעט סינית... אפילו הרבה הייתי אומר. יש משהו במה שאני אומר או שאני סתם מדבר שטויות?

Tenguy

New member
לא, היא למעשה סינית מלפני כאלף שנה

הרבה מן ה-on yomi זה סינית שהתקבעה ביפן במאות ה-8 וה-9, סינית שהסינים עצמם כבר לא מדברים כבר יותר מאלף שנה. קיים דמיון אבל זו לא הסינית של ימינו, ובמיוחד שהיפנית אינה שפה טונאלית כמו הסינית...

GnomeBubble

New member
זה בד"כ לא יכול לעזור לך

למעט מקרים נדירים ממש שזה באמת נשמע אותו הדבר, כמו המספר שלוש (san ביפנית וגם בסינית), וגם שם זה לא יעזור לך לדעת את הטון. מצד שני, יש מקרים שאתה יכול לנחש איך הקריאה הסינית האמיתית של קאנג'י תראה אם אתה מכיר את הקריאה הסינית האמיתית של קאנג'י דומים.

tals56

New member
איפשהו קראתי

שהסימניות הסיניות הגיעו קודם כל לקוריאה, ואז הקוריאנים עיוותו את הקריאה הסינית ואז הסימניות עברו ליפן דרך קוריאה עם העיוות... זה נכון?

יסואה סנסיי שםO_O

*מתגעגעת*;; יסואה סנסיי היא זאתי שלימדה בכתבה הזו יפנית, והייתי עם אותם התלמידים באותו המקוםO: (הייתי בשיעור יפנית אחד של החברה ג'אפאניס נוולג' ואז עברתי למורה אחרת) הכתבה בסדר, לכולם יש תגובות כאלו על התחומי עניין הלא כל כך רגילים שלנו, צריך להתרגל לזה._. אני לא יודעת מה כל כך מוזר בזה אבל להם יש סיבות משלהם לחשוב ככה. (לפחות האיש בכתבה אמר Anime ולא Anima כמו שאר אלו מהכתבות שלא מבינים כלוםXD)

למעלה