איור חדש rulik 2007

MajorWinters

New member
אני לא קיבלתי את הרושם הזה...

הבגדים לא ממותגים. אם היה כתוב GAP על אחד מהם אז אולי. המכנסיים נראים דווקא בסטייל ישראלי. הם צבועים בצבע שדומה לחאקי, והוא צבע שדי מזוהה פה כמשהו מאוד ישראלי. החולצה היא טי-שירט לבנה פשוטה עם שרבולים אדומים, לא משהו שאי אפשר לקנות בשוק, והוא הולך עם כפכפי אצבע, שזה די ישראלי גם כן. הוא לא הולך עם ריבוק. סקייטבורד זה כבר מזמן לא אמריקאי. זה בערך כמו להגיד שכדורגל וכדורסל זה אמריקאי. אייפוד זה אמנם סמל סטטוס אמריקאי, אבל זה לא אמריקנזציה. אמריקניזציה זה לאכול במקדונלדס למרות שיש לך אוכל בבית. זה לקנות בGAP כשאת יכול לקנות סתם טי-שירט... אבל זה לא שיש תחליף לאייפוד (יש תחליפים, אבל גם הם- אמריקאים). הבן אדם רוצה לשמוע מוזיקה ואולי בתוך הנגן הוא שומע נושאי המגבעת (כי הוא מאוהב באלונה טל), לד זפלין (הם בריטים) או מוצרט. אז בעצם הדבר היחידי שאמריקאי במובהק זה חגורה עם הסמל של סופרמן. אבל סך הכל אחד מתוך הרבה לא מעיד על אמריקנזציה. זה מעיד על זה שאחד מבין דברים רבים שהוא אוהב, הוא במקרה אמריקאי.

mulon1984

New member
היי! להרגיע!

אני לא משתמש בנגני אמפי3 למיניהם וזאת משום שאני מאמין שהשוק עדיין לא הגיע לשיא היכולות שלו. חבל לי לבזבז סכום כזה גדול של כסף כדי להשתמש במכשיר שמוריד את איכות הסאונד (הידעתם שלאייפוד אין איכות כזאת גבוהה? לאייריבר יש איכות גבוהה יותר)וזה אפילו אחרי שההמרה לקובץ MP3 כבר הורידה חלק גדול מהסאונד (ויש הבדל ואפשר לשמוע אותו). כשהמכשירים יהוו תחליף אמיתי לאיכות של CD, וכשהמחיר יהיה הגיוני, אז נדבר. עד אז אני עם דיסקמן.

MajorWinters

New member
אין ספק...

אני אפילו מאלה שקונים דיסקים מקוריים. וגם לי אין אייפוד. אבל אייפוד מציעה משהו אחר שאין לו תחליף. דבר ראשון גודל. בנוסף גם נוחות- כל המוזיקה שלך בתוך 2 על 5 אינץ'? אין ספק שיש לאייפוד מגרעות, אבל הוא מציעה כמה פיצ'רים שגורמים לאדם רגיל לקנות אותו בגלל שהם פיצ'רים טובים. ולא בגלל שהם סמל סטטוס.

mulon1984

New member
הממ...

כן ולא. תראה, אתה צודק בכמה נקודת: הרבה יותר מוזיקה על ממש כלום מקום. עמידות מוחלטת לזעזועים (ספורט והליכות). קומפקטיות. מולטיטסקינג (זה יכול לשמש גם כדיסק און קי). חסכוני (לא מבזבז דיסקים בניגוד לאדם שצורב לעצמו דיסק MP3 כל כמה זמן). ראה, אם נגני האמפי 3 היו יכולים להתחרות באיכות הסאונד, אז אין ספק שהדיסקמנים היו הולכים לפח הזבל של ההיסטוריה. אבל הם לא. מה שאני עושה זה משתמש בנגן MP3 פושטי (כזה שמקבלים במתנה כשקונים מסטיקים) אם הקומפקטיות ממש חשובה לי, אבל בדרך כלל ממשיך עם הדיסקמן. ככה או ככה, אני לא רואה סיבה להוציא עכשיו 2000 שקל, או אפילו 800, על נגן MP3. אני בטוח שבעוד כמה שנים יהיו נגנים הרבה יותר טובים שיתנו מענה גם לאיכות וגם לקומפקטיות.

MajorWinters

New member
אני מסכים.

אבל הדיון הוא לא על נגני MP3. הרבה אנשים מתפשרים על איכות סאונד בשביל קומפקטיות (חלק מהסיבות היא שהרבה אנשים שומעים מוזיקה שלא מצריכה איכות סאונד), בשביל עמידות ועוד... ברמה האישית, אני מסכים איתך! אין על דיסקים מקוריים. אתה משכנע את המשוכנעים. אבל הטענה השלי, היא שרב אנשים לדעתי הולכים עם נגן, כי לדעתם היתרונות עולים על החסרונות, ולא כי הוא אמריקאי ומגניב (למרות שבטח יש כאלו).

mulon1984

New member
מעריצי נינט משוקצים!

כמו שאמרת, זה רק אנשים שמוכנים להתפשר על איכות הסאונד, ולרוב זה אנשים שלא צריכים סאונד כי גם ככה השירים שלהם מחורבנים. לרוב.

mulon1984

New member
שטויות!

את רוב המוזיקה המחורבנת שלנו אנחנו מיבאים מחו"ל: בריטני, בקסטריט בויז, ג'סיקה סימפסון, פינק פלויד ועוד...

למעלה