איור חדש rulik 2007

Dorit Maya Gur

New member
איור חדש rulik 2007

נתבקשתי לאייר עבור התערוכה לדוש מי שלא מכיר זהו אומן ישראלי ידוע והייתי צירכה לאייר רת הדמות סרוליק אך בגרסה עדכנית אז הנה אתם יכולים לראות את האיור http://www.deviantart.com/deviation/49306497/ אשמח לתגובות

mulon1984

New member
הוא גנב לך ת'כובע

שרוליק! שרוליק!!! תחזיר לדורית את הכובע! תחזיר לדורית את הכובע!!! אני אוהב איך שאת משלבת כל מיני צורות ברקע של דמויות. יש דוגמאות יפות לזה בחוברת סקצ'ים שלך. ממש מגניב.

ailag

New member
וקישור לחיץ

http://www.deviantart.com/deviation/49306497/ אגב, את גם יכולה להעלות את התמונה עצמה לפורום. התגובה שלי מתחלקת לשניים: מבחינת הציור - מעולה. ברור מה רצית שיצא וזה יצא בדיוק ככה (אפילו האישונים החסרים מוסיפים לרושם שרצית). יצא Gorillaz שכזה, עם הרבה פרטים מעניינים שמעשירים את הציור. מבחינת הקונספט - לא הבנתי את הקשר לשרוליק המקורי מלבד הדגל. סקייטבורד, כובע הפוך, אייפוד - אלו דברים שמאפיינים אנשים גם בארה"ב ובאירופה, בעוד שהמאפיין הבולט של שרוליק היה כובע טמבל שהוא מאוד ישראלי. אז כן, כובע טמבל לא מתאים לדברים גרסת 2007, אבל אולי כדאי לחשוב על מאפיין/סטריאוטיפ ישראלי אחר.. אם כי לא עולה לי כלום לראש. אם התכוונת לבקר את האמריקניזציה או משהו כזה אז ההערה הזאת בטלה. חוצמזה, יוסיף לדעתי אם תעשי אינק עבה כזה כמו של דוש (לא סתם אינק עבה אלא כזה שמזכיר אותו). לא בהכרח לא מוקפד (..?) כמו של דוש, כי בציורים שלך ההקפדה והפרטים מוסיפים הרבה יופי לציור וחבל לאבד את זה, אבל היה לו סגנון אינק כזה שאפשר לחקות במידה מסוימת. או לפחות חלק מהאינק, הקו החיצוני או משהו כזה. שימי לב רק שזה לא דופק את הציור - היי, את למדת אינקינג הרבה יותר ממני, את יודעת למה זה יכול לקרות.

pillit

New member
נצל"ש

קודם כל- גליה= כל רעיון התערוכה- לא היה - לחקות את דוש, או את הקונטור שלו. הרעיון היה להביא מאיירים- קריקטוריסטים נודעים, עם קו משלהם- ושיעשו- ב-קו משלהם= מחווה לישראלצ'יק המעודכן. דורית- האיור שלך נפלא. הקוים הזורמים והבוטחים, התנועה- ואפילו התלתל הסמלי- אני כל כך מקנאה- שהצלחת להוציא אותי משביתת ה"לא תעלה איורים לפורומים" שערכתי כאן, בשנה האחרונה. אז הנה הגירסא שלי

mulon1984

New member
חולה על הסגנון שלך אילית!

הצבע, הקו, הכל. מגניב לגמרי.

ailag

New member
LOL

למה שביתה?

Dorit Maya Gur

New member
גדול!!!

אהבתי מאוד את האיור ואני בהחלט מסכימה איתך לגבי נושא התערוכה ומהותה

Dorit Maya Gur

New member
תגובת לביקורת

קודם כל אני מודה לך על ההתיחסות לאיור שלי ואכן האיור שלי הוא ביקורת כלפי האמריקניזציה שלפי דעעתי זה אחד מתחלואי החברה שלנו הנהירה לרשתות הגדולות וקנייה של מותגים, השימוש בסמלי סטטוס כמו אייפוד הכובע מצחייה הלוק האמרקאי /אירפואי. כמו כן אין אישונים, כלומר אין נשמה אין אישיות האינדיבידואל מת כולנו בסופו של דבר נראים אותו הדבר כי כולם קונים אותם בגדים / אביזרי לבוש כדי להתאים עצמינו לדרישות החברה הלכאורה ישראלית לא ניסיתי לצייר בקו של דוש או להעתיק את שרוליק מבחנתי כך נראה ה"שרוליק" של 2007

Hubert Hubert

New member
טוב, יש משהו שאני חייב להגיד.

ודורית, אל תעלבי, אבל - ההסבר הזה נראה כמו איזשהו תירוץ שהומצא לאחר מעשה, כלומר, זה נשמע מאוד מאולץ. לי זה היה נראה מההתחלה כאילו את מציירת אותו ככה כי זה נראה לך מגניב, כי ככה את אוהבת, ופתאום עכשיו את מנסה להציג את המראה האמריקאי שלו כמשהו רע, כניסיון להעביר ביקורת. אין שום דבר בציור בעצם שאמור להביע שאת סולדת מהמראה שלו או שזה נראה לך רע, זה נראה כמו פין-אפ רגיל של ילד מגניב עם סקייטבורד מרחף. הרי גם את עצמך את מציירת ככה! אין שום דבר גרוטסקי או מוגזם בציור הזה. הדבר היחיד שכביכול מאשר את התזה שלך זה הקטע עם האישונים החסרים, אבל גם החלק הזה נשמע מאולץ, הרי גם לפלאפלמן אין אישונים. אני זוכר שהיה לנו את אותו דיון בדיוק כשהעלית את הפין-אפ הראשון של פלאפלמן לקומיקאזה, והסמל על החזה שלו היה F באנגלית. אני התלוננתי על זה (או מישהו אחר, לא זוכר בדיוק) ואת אמרת גם אז שזו ביקורת נגד האמריקנזיציה שהישראלים עוברים, וגם אז זה נשמע לי מאולץ קצת, פה זה כבר ממש בוער בעיניים. בקיצור, אם את רוצה להעביר ביקורת על משהו, אז תעבירי אותה, בציור הזה זה לא עובר אלא אם כן אתה מחפש את זה מראש, לדעתי. אם את לא רוצה להעביר ביקורת אלא רק לצייר סקייטרים מגניבים עם כובעי מצחיה ואייפוד - זה גם סבבה, אבל אל תעמידי פנים אחר כך שיש מאחורי זה משהו אחר. או משהו. לפחות ככה אני מרגיש, יכול להיות שזו הרגשה אינדיבידואלית שלי ובעצם לכל האחרים המסר מיד קפץ ורק אני לא קלטתי את זה או שרק לי זה לא נראה מכוון. אם כן אז תתעלמי מההודעה הזאת.

Dorit Maya Gur

New member
תגובה לביקורת

מי אמר שאני נגד התופעה? זו עובדה , זו המציאות ואני מטיבה להתבונן ומה שאני רואה יוצא אל הנייר אבל לבוא ולהגיד שציירתי ונראה לי מגניב ואז אני מלבישה על זה מעיין ביקורת חברתית????? רק מראה שאינך מכיר אותי בכלל.. וזה בסדר גמור לפלאפלמן אין אישונים רק כאשר הוא לובש את ה"תחפושת" שלו ללא האלפיט הוא נראה כמו כל אדם אחר... אני ממליצה לך לעבור על גליון מס 2 , וחס וחלילה כדי שלא אשפיע עליך או אלחוץ עליך לקנות אני אשלח לך עותק בדואר על חשבוני, תעבור על התכנים שלו ..... אני תמיד פתוחה לביקורת, כי אני בתחושה שיש תמיד עוד הרבה ללמוד ולהתשפר ואנילוקחת לתשומת ליבי כל ביקורת וביקורת ובוחנת אותה בקפידה. כל עוד הביקורת מגיעה ממקום טהור נקי ואמיתי. אני בתחושה שלא כך במקרה שלך, ואני לא מחפשת להיכנס לעימותים איתך. אז תודה על ההתייחסות בכל מקרה.

Hubert Hubert

New member
אני אצטט אותך

את כתבת "האיור שלי הוא ביקורת כלפי האמריקניזציה שלפי דעעתי זה אחד מתחלואי החברה שלנו", אני חושב שאפשר להסיק מזה מאוד בבירור שאת מתייחסת לזה כמשהו רע. "אין נשמה אין אישיות" - אני לא רואה איך אפשר להתייחס לזה בצורה אובייקטיבית, את בבירור מגדירה את זה כמשהו רע שאת יוצאת נגדו. הבעיה היא שלפחות לדעתי זה לא מתבטא בכלל בציורים שלך, ואני מסתמך על ציורים שלך שראיתי בדויאנט ארט ומקריאה של הגיליון הראשון של פלאפל-מן כשאני אומר את זה. הציור הזה של שרוליק רנאה כמו פינ-אפ מגניב של ילד על סקייטבורד, ציור כזה יכול להופיע על חולצה או על מכסה של מעדן חלב, הוא בשום אופן (לפחות בעיניי, אני מדגיש) לא נראה כמו סאטירה או ביקורת (ואת זו שהשתמשת במילה ביקורת, אז שלא יצא שאני שם לך מילים בפה). אגב, לא ציינתי את זה שזה נראה כמו פינ-אפ מגניב כמשהו רע, אין לי בעיה עם לצייר דמויות או סצינות שפשוט נראות מגניב גם אם אין מאחוריהן שום משמעות, זה סתם מרגיז אותי כשמנסים להלביש בכוח משמעות מאולצת על משהו לא קשור, וזה נראה לי המצב. זו לא מתקפה אישית נגדך או משהו, אם מזה את חוששת.

Dorit Maya Gur

New member
אוקיי עוד מילה

אוקיי אז אני אנסה לחדד הביקורת שלי שבאה לידי ביטוי באיורים שלי, הם בכוונה במסווה של מתיקות... אני חושבת שזו בעצם מעין ציניות ויזואלית לעובדה שכולנו שואפים למשהו,,,והמשהו הזה גורם לנו להיראות אותו הדבר!!! וזה יכול להיות מראה מגניב, אני לא אוהבת לצייר אובייס-כלומר אם הביקורת שלי היא רעה אז לצייר דברים שהם אובייס ביקורת. אני חושבת שנקיטת גישה כזו למשיגה הרבה יותר תוצאות ותגובות משאר להסעיר את הרוחות באיורים חדורי אמוציות וגישה מיליטנטית רק כדי להבהיר נקודה. מודה לך על ההתייחסות, ואינני רואה זאת כלל כהתקפה אישית

Hubert Hubert

New member
אני קצת מרגיש כאילו את סותרת את

עצמך. בהתחלה כתבת שזו ביקורת נגד האמריקניזציה וכו', ואז כשכתבתי לך שזה לא מרגיש כמו ביקורת אלא יותר כאילו את חושבת שזה דווקא מגניב, ענית לי שבעצם בכלל לא מדובר בביקורת אלא שאת פשוט מציירת את המציאות בצורה אובייקטיבית. עכשיו את אומרת שזו כן ביקורת אבל היא במסווה של מתיקות כי את לא אוהבת להראות את הביקורת בצורה בוטה ובבירור אלא להכניס את זה בדלת האחורית ולתת לזה לחלחל במסווה של משהו אחר. הבנתי אותך נכון? אבל אתמול קראתי את הביקורת של עופר ברנשטיין על 'פלאפמן 2' ושם נראה כאילו הביקורת שלך נגד האנטישמיות באה בצורה הכי "אובייס" שאפשר, על ידי כך שציירת אותה כמפלצת ירוקה עם קרניים! אז השאלה שלי היא: יש לי איזושהי גישה עקבית שאת נוהגת לפיה, או שאת מתאימה את ההסבר שלך לכל מקרה בנפרד? האם את נגד לצייר איורים חדורי אמוציות מילטנטיים כדי להעביר נקודה, או שאת דווקא בעד להפוך את מושא הביקורת שלך למפלצת ירוקה עם קרניים?

Hubert Hubert

New member
טוב, בעצם

עוד לא קראתי את פלאפלמן 2, אז אולי זה קצת חסר טעם להתווכח על זה. נאלץ להמשיך את הויכוח לאחר שאקנה את החוברת בקומיקראפט!

Dorit Maya Gur

New member
אוקיי הבנתי

אז עכשיו הכל ברור אתה רוצה להתווכח !!! אז בוא אני אחסוך לך את האנרגיה, כי אני חוששת התגובות שלנו הלוך ושוב רק מלבות איזה אש אם פגעתי בך בעבר באיזה שהיא צורה אני מתנצלת לא מובן לי כל כך מה אתה מנסה להוכי או להציג אותי אז אתה יודע מה? אתה צודק באלף אחוז, אני קודם כל מציירת ואח"כ מלבישה על זה איזה פסקה מפוצצת ואח"כ סותרת את עצמי אלף פעם כי אין לי דעה משלי אין לי אשיות ואין לי עמוד שדרה בכלל ובעצם אני סתם פלצנית שבת שלום

mulon1984

New member
אולי

נראה לי שאני מבין מה העניין כאן. דורית, את ציירת את דוש בכוונה שיהיה ביקורת על האמריקניזציה ואובדן ההייחודיות של ימינו. להוברט זה צורם כי ציירת את שרוליק כמו שאת מציירת את עצמך לפעמים. ואז השאלה היא האם את נגד האמריקניזציה או שרואה בה משהו טבעי?

Dorit Maya Gur

New member
היי

זה ממש לא העניין אם אני בעד או נגד הנושא הוא שזה מה שקורה בפועל כך נראה היום או שואף להראות ילד ישראלי, אין היום שום דבר ישראלי בלוק המלוקק שלי, או של החברים שלי, או בחברה שלי כולם נראים אותו דבר בעד או נגד זה לא משנה זו עובדה קיימת!!!

mulon1984

New member
זה עניין אחר

זה שזה עובדה קיימת זה עניין אחד. אבל האם את מתנגדת לה או לא זה עניין אחר. פשוט בהסבר הראשון שהבאת זה נשמע כאילו את מתנגדת לאמריקניזציה. ומכאן הבלבול.

Hubert Hubert

New member
יש, ניצחתי!

לא, רגע, מה?! זה לא שאני רוצה להתווכח (הויכוח זה רק תופעת לוואי מענגת), פשוט באמת רציתי להבין מה הסיפור עם זה. את התייחסת באחת ההודעות הראשונות שלך לאמריקינזציה כאחד מתחלואי החברה החמורים ביותר, ולי זה צרם כי זה נשמע כמו פרשנות שהולבשה על הציור ולא היתה שם במקור, בעיקר כי הציור עצמו וגם חלק מהציורים האחרים שלך נראים כמו גלוריפיקציה דווקא לאופנה האמריקאית. אין לי שום ריב אישי איתך ולא פגעת בי ואני לא מנסה להציג אותך כשום דבר. אני רק רוצה להבין דבר אחד - האם הפרשנות לציור שנתת פה היא באמת מכוונת וציירת את הציור בכוונה תחילה להעביר איזושהי ביקורת על האמריקנזיציה, ואז לדעתי נכשלת במשימה, או שזו פרשנות שנתת לאחר מעשה כי ציירת ציור מגניב והחלטת שאת חייבת להצדיק אותו באיזושהי משמעות אחרת אין לו טעם, שזה סתם מעאפן. ההתגוננות המיותרת שלך והקפיצה בין הגרסאות רק מוכיחה לדעתי, לצערי, שמדובר במקרה השני.

ailag

New member
-=-=-

מה שהוברט כתב עדיין נראה לי כמו ביקורת בונה. לא על סגנון הציור ופרופורציות וכל זה, אלא על המסר. היה כאן חוסר סנכרון מסוים בין מה שניסית לשדר לבין מה שאנשים קלטו - לפחות הוברט ואני. הבהרת אחר כך את כוונתך, אבל את לא תלכי בתערוכה מאדם לאדם ותסבירי לו. משהו בציור הזה לא מעביר - לי לפחות - "אמריקניזציה". אולי בגלל שנקודות החיבור בין התרבות האמריקאית לישראלית לא היו הבולטות ביותר שאני מכירה (סקייטבורד למשל לא מתחבר לי עם ישראלים), ואולי בגלל שנקודות החיבור לא היו דוקא לאמריקאים (האייפוד, ממה שהבנתי, נועד לסמל גלובליזציה ולא אמריקניזציה. ובצורה שווקמנים ודיסקמנים לא סימלו(?)) ואז המסר נהיה קצת מורכב מדי ("אנחנו נעשים דומים לכל העולם המערבי") וקשה לתפוס אותו נכון. עכשיו השאלה היא אם אנחנו מדגם מייצג לקהל שלך, ואם כן אז כדאי להתכונן גם לאחרים. כנ"ל לגבי ההערה המסויגת שעלתה על פלאפלמן, למרות שגם אני עוד לא קראתי (אל דאגה, ברגע שאראה חוברת היא תהיה שלי!
) אם אנשים יקלטו מהחוברת כאילו אין עקביות בדימויים שלך, נניח, אז לא משנה כמה עקביות וכמה תחכום יצרת שם - זה לא יעבור. אז צריך לשבת ולחשוב איך כן. כי קומיקס, בשונה מאמנות במוזיאון למשל, הוא מדיום שנועד בעיקר להעביר מסר / תחושה / עלילה ובשביל זה צריך שקהל היעד (בהנחה שאנחנו מדברות על אותו קהל יעד) גם יקלוט פחות או יותר את מה שרצית. כלומר, אין בקומיקס (ובאיורים שמטרתם להעביר מסר) מסר אבסולוטי, המסר תלוי בקורא. בעוד שאם מישהו מפרש שיר של ביאליק בצורה מוזרה אפשר איכשהו "לתקן" אותו, בדרך כלל בקומיקס התיקון הזה נעשה יותר מדי זמן אחרי הקריאה. אם יש תמונה מורכבת במוזיאון אנשים יבהו וינסו להבין מה היא רוצה מחייהם, אבל קומיקס - וגם במידה מסוימת איור כמו שהעלית כאן - בד"כ לא נועד להיות חידה כזאת. מבינים את הבסיס של מה שהאמן רצה להראות, ואם נשארים ובוהים מבינים עוד יותר. בשביל זה חייבים לראות איזה רושם השארת על הקוראים. אני לא חושבת שבשום מקום פה נרמז כי "אין לך דעה משלך" "אין לך עמוד שדרה" וכל אלו. אני אישית גם לא מסכימה עם הקביעות הנ"ל. אני חושבת שניתנה כאן ביקורת בונה, ושלכל קומיקס או כל ציור שמעביר מסר יש מקום לתת ביקורת בונה - אפילו לגדולים באמני הקומיקס. היא יכולה להיות נקודתית ("יד ימין קצרה מיד שמאל") או מהותית, וזה לא אומר בהכרח דברים על האמן אלא על פעולת ההעברה של המסר.

למעלה