טוב, יש משהו שאני חייב להגיד.
ודורית, אל תעלבי, אבל - ההסבר הזה נראה כמו איזשהו תירוץ שהומצא לאחר מעשה, כלומר, זה נשמע מאוד מאולץ. לי זה היה נראה מההתחלה כאילו את מציירת אותו ככה כי זה נראה לך מגניב, כי ככה את אוהבת, ופתאום עכשיו את מנסה להציג את המראה האמריקאי שלו כמשהו רע, כניסיון להעביר ביקורת. אין שום דבר בציור בעצם שאמור להביע שאת סולדת מהמראה שלו או שזה נראה לך רע, זה נראה כמו פין-אפ רגיל של ילד מגניב עם סקייטבורד מרחף. הרי גם את עצמך את מציירת ככה! אין שום דבר גרוטסקי או מוגזם בציור הזה. הדבר היחיד שכביכול מאשר את התזה שלך זה הקטע עם האישונים החסרים, אבל גם החלק הזה נשמע מאולץ, הרי גם לפלאפלמן אין אישונים. אני זוכר שהיה לנו את אותו דיון בדיוק כשהעלית את הפין-אפ הראשון של פלאפלמן לקומיקאזה, והסמל על החזה שלו היה F באנגלית. אני התלוננתי על זה (או מישהו אחר, לא זוכר בדיוק) ואת אמרת גם אז שזו ביקורת נגד האמריקנזיציה שהישראלים עוברים, וגם אז זה נשמע לי מאולץ קצת, פה זה כבר ממש בוער בעיניים. בקיצור, אם את רוצה להעביר ביקורת על משהו, אז תעבירי אותה, בציור הזה זה לא עובר אלא אם כן אתה מחפש את זה מראש, לדעתי. אם את לא רוצה להעביר ביקורת אלא רק לצייר סקייטרים מגניבים עם כובעי מצחיה ואייפוד - זה גם סבבה, אבל אל תעמידי פנים אחר כך שיש מאחורי זה משהו אחר. או משהו. לפחות ככה אני מרגיש, יכול להיות שזו הרגשה אינדיבידואלית שלי ובעצם לכל האחרים המסר מיד קפץ ורק אני לא קלטתי את זה או שרק לי זה לא נראה מכוון. אם כן אז תתעלמי מההודעה הזאת.