איגרוף תאילנדי

pinan

New member
אפשר לשאול למה תחרות?

מדוע חשוב לך דווקא להתחרות? אני שואל מתוך סקרנות. איגרוף תאילנדי היא בהחלט לא אמנות הלחימה היחידה בה מתקיימות תחרויות. תחרויות תוכל למצוא בוריאציות שונות באמנויות לחימה רבות, כאשר בסוגי קראטה-ספורט, טאי-קוון-דו וג'ודו הנושא מאוד מפותח. שתי האחרונות אף מוגדרות כסוגי ספורט אולימפיים. לא התכוונתי לומר שבאיגרוף תאילנדי חס וחלילה יש סיכוי רב שתיפצע בצורה קשה, אלא שביחס לאמנויות תחרותיות אחרות, הסיכוי להיפצע וחומרת הפציעה הם יותר גבוהים, דבר שקשור לאופן ביצוע הטכניקות וכן רמת האגרסיביות באמנות זו. אין שום קשר בין הרמה בארץ לבין הסיכוי להיפצע. באימונים הפציעה היא פונקציה של כמה המאמן טוב ואחראי ויודע לשמור על המתאמנים אצלו וללמד אותם לעבוד נכון, ובקרב (מקצועני) זוהי שאלה של רמת הקרב וגם של מזל. מה גם שהרמה הכללית בישראל בכלל לא רעה עד כמה שאני יודע, אע"פ שאנחנו לא מהמובילים בעולם. איגרוף תאילנדי היא לא אמנות לחימה שהתפתחה תוך דגש על נושא ההגנה העצמית, וזאת בניגוד לקראטה מסורתי (לא ספורטיבי) למשל, שכן התפתח בדיוק סביב נושא זה, או ג'וג'וטסו מסורתי שהתפתח כאמנות לחימה של שדה הקרב. אני לא מכיר היטב את הרקע של האיגרוף התאילנדי, אך היקף הטכניקות ומורכבות קטן לאין שיעור בהשוואה לרוב אמנויות הלחימה היפניות\אוקינאוויות והסיניות המסורתיות. זוהי אמנות שבנויה הרבה יותר לזירה. היא בהחלט יכולה לעבוד היטב לצרכי הגנה עצמית, אך זהו לא ייעודה המרכזי. היעילות של אמנות לחימה כאמצעי להגנה עצמית תלוי בשני גורמים: 1. איכות המורה. 2. נכונותו של התלמיד להשקיע וללמוד לאורך תקופה ארוכה. האמנות עצמה היא משנה לשני הגורמים האלה. כל אדם שעוסק הרבה שנים באופן רציני באמנות לחימה אמיתית ושהיה לו אדם רציני אחר בעל ניסיון ללמוד ממנו, יהפוך בהכרח למיומן ביותר במה שהוא עוסק בו. תתאמן על הטלת אולרים כמה שנים טובות מדי יום ותלמד ממישהו שמבין, וגם בזה תוכל להפוך לרב-אמן. אני חושב שזוהי דעה רווחת יחסית שהמורה עושה הרבה יותר הבדל מאשר האמנות עצמה. לאחר שמצאת מורה טוב, השאר כבר תלוי בך. אוסיף שוב - פיתוח גוף ואיגרוף על סוגיו השונים לא הולכים יחד. תשכח מזה.

ינוןכהן

New member
מה המקסימום בקטגורויות המשקל בתחרויות?

חשוב לי להתחרות כי זה נראה לי כל הכיף בלימוד! מה שווה ללמוד בלי להתחרות? (אני יודע שיוצא מ\ה הרבה אבל המטרה העיקרית שלי זה להתחרות) מה המקסימום בקטגורויות המשקל בתחרויות? אני גובה 1.79, משקל 84, בערך 16% אחוז שומן. אני משער שאחרי חיטוב שמטרתו להגיע ל10%-12% אחוז אני יגיע למשקל אני ישקול בערך 78, ובעלייה נקייה אני לא יתקדם הרבה מבחינת המשקל! מה אין קטגוריית משקל בין 78-90 קילו? נשמע מוזר. טקוואנדו לא ממש אהבתי, בגלל שרוב הלחימה נעשית עם הרגליים, ואני מעוניין גם להפעיל הרבה את הידיים, וגם יש לי בעיות גמישות די רציניות ברגליים (למרות שאני עובד על זה לטובת איגרוף תאילנדי). ג'ודו זה בכלל לא בא בחשבון- מבחינתי זה לא אומנות לחימה- להפיל בן אדם ולרתק אותו זה לא ממש מעניין אותי.

אלישיר

New member
תגובה, ברשותך.

בעזהי"ת רק על נקודה אחת. פשוט כתבת שיש לך בעיות גמישות די רציניות ברגליים. וזהו שלא. אנחנו לא נמצאים כאן בכנס האינקוויזיציה המרכזי, וזה שאינך גמיש כל כך ברגליים זו לא בעיה אלא אתגר, ולא אתגר שדורש חריקת שיניים ויריקת דם, אלא אתגר שדורש סבלנות והקשבה עצמית.

ינוןכהן

New member
עבדתי על זה... מה לגבי המשקל?

עבדתי בעבר הרבה על הנושא הגמשיות ובחודשיים של של שלוש אימונים בשבוע לא התקדמתי בכלל! מה לגבי המשקל בקטגוריות ושאר התגובה הקודמת שלי?

pinan

New member
תחרות זה לא הכל

אם תבוא לעבוד במקום לא תחרותי תוכל לגלות גם עולם שלם שלא הכרת. בתור נער צעיר זה נראה לך הכי סבבה פשוט ללכת מכות ולהוציא אגרסיות, אבל באמנות לחימה יש הרבה מעבר לזה. תחרות נטו זה ספורט. בנוגע לגמישות - כמו כל דבר, גם את זה צריך לדעת לבצע וצריך מישהו מקצועי שינחה אותך. מניסיון אישי אני יכול לומר שלעניות דעתי 90% ממאמני הכושר למיניהם בארץ לא מבינים שום דבר בנושא. אפילו מאמנים של ספורטאים מפורסמים בד"כ נופלים ברמת הידע בתחום הכה חשוב הזה. לא הייתי בונה על תרגילי גמישות שמדריך חדר כושר או מורה לספורט בתיכון לימד אותי, בלי לפגוע כמובן באף אחד, כי קיימים הקומץ המועט שאכן יודע משהו.

ינוןכהן

New member
תגובה

א. אני ישמח אם תביא לי קישור לאתר, או שם של ספר שמסביר איך לעשות אימון גמישות בצורה טובה. ב. אני מצטער שאני תקוע על זה אבל אני בכל זאת רוצה להשתתף בתחרויות, אז אם יש למישהו תשובה לגבי קטגוריות המשקל אני אשמח לתשובה....

למעלה