איגרוף תאילנדי

ינוןכהן

New member
איגרוף תאילנדי

שלום לכולם! אתמול הייתי בשיעור ניסיון של איגרוף תאילנדי במרכז לאומניות לחימה מתחת לטדי. דבר ראשון קרדיט גדול למאמן בני, שהמוטיבציה והמרץ שהוא נותן באימונים היא ענקית! אני מתאמן כבר כמעט שנה למטרת פיתוח גוף, והספקתי לקורא המון ולרכוש המון ידע בתחום האימונים. ולאחר האימון נשארו לי כמה שאלות על סגנון האימון: 1. באימון, כלולים גם כמה תרגילים לרכישת "כוח מתפרץ" ו"גיוס יחידות מוטריות", התרגילים נעשים בטווחי חזרות גבהים מאוד! באימון שמטרתו "גיוס יחידות מוטריות" צריך להיות אימון בעצימות גבוהה מאוד עם טווח חזרות 1-6, ולעשות את התרגיל מהר (בעיקר את החלק הקונצנטרי). 2. כמו כן התרגילים נעשים עם טווח תנועה קטן מאוד (לדוגמא: שכיבות שמיכה- 9 חזרות שעולים נורא נורא מעט, ורק בחזרה העשירית עולים עד הסוף). לא משנה באיזה אימון מדובר טווח תנועה גדולה רק יוסף לאפקטיביות וטיב התרגיל! ברור לי שאני לא מגלה מחדש את "תורת האימון" ומן הסתם זו השיטה הכי טובה למטרות שלהם, אבל אני ישמח להסבר- כיצד? עוד שאלה שעניינה אותי: 3. האם אדם בעל מסת שריר גדולה יתקשה להילחם נגד אדם עם טכניקה גבוהה ומהירות, אבל עם מעט מאוד מסת שריר? (במילים אחרות: האם מסת שריר גדולה תפגע במהירות ואולי אפילו בטכניקה?) ושאלה אחת שנוגעת אליי, קצת מטופשת אבל אני בכל זאת רוצה לשאול: 4. אני בן 16, אני רוצה להתחיל ללמוד ותהקדם כמה שיותר מהר, כדי להגיע לקרבות ברמה מחוזית ואף ארצית, האם הקרבות ברמה הארצית מסוכנים? (אפילו ברמה הכי נמוכה של שבירת אף, רגל ויד?) צריך לבוא בגישה שאם אני רוצה להיתחרות יש סבירות שאחרי קרב יהיה לי אף שבור? תודה מראש! אגב בני אם אתה קורא את ההודעה אז מזל טוב ותהנה בתאילנד......

ינוןכהן

New member
טעות בנושא- זה לא נודע רק ל"איגרוף תאילנדי"

אלא לכל אומניות הלחימה...

amir_aikido

New member
קישורים ותשובה ביחס לשאלה השלישית

לא חושב שמישהו כאן יכול לענות לך על שתי השאלות הראשונות - להבנתי הן ממש ספציפיות לאימון שבו היית. ביחס לשלישית, היו "מעט" דיונים קשורים בפורום, אתה מוזמן לבדוק קישורים: עד כמה עובדים על פיתוח כושר באימון, מהי החשיבות של כושר אירובי להגנה עצמית http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=6855912&archive=1 מהו מקומו של הכוח באמנות הלחימה ? ובהצלחה בקרב ? http://www.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=13221747&archive=1 על חשיבות הכושר באמנות לחימה, למה הוא חשוב ולמה איננו חשוב http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=30347168&archive=1 התחיל מפיתוח כוח ועבר לחשיבות הכוח בקרב: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=4945441&archive=1 מה עדיף? כוח או טכניקה ??? האם אילו כיווני התפתחות ? וכיצד נחנך מתחיל אם הכוונה שיתקדם בעיקר לכיוון הטכני? http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=31861576&archive=1 על פיתוח כוח והתאמנות באמנות רכה במקביל. על דרך אימון נכונה וכו' http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=36511415&archive=1 בקצרה (דעתי)- כוח מועיל מאוד בקרב, אך בהחלט ניתן להתגבר על חסרון בכוח על ידי טכניקה, ידע והבנה עדיפים. לא ניתן למדוד את האחרונים ולכן אי-אפשר לתת תשובה כמותית ליחס). מסת שריר גדולה וכוח רב לא אמורים לפגוע ביכולת להפעיל טכניקות ברוב השיטות, אבל עלולים מאוד להפגיע לתהליך הלימוד (טעויות לפעמים לא מתגלות בשל כוח עודף). אימון מתאים של כושר ושל פיתוח הגוף (עבודה מספיקה על שרירים אנטגוניסטיים, ועל פעולה מהירה) יכול להעלות את המהירות של פעולת השריר. עדיין, ברוב אמנויות הלחימה שמים דגש רב יותר על שיפור התזמון. אמיר

ינוןכהן

New member
תגובה

תודה רבה על התשובה המפורטת, והקישורים אני ינסה לקרוא כמה שיותר חומר! לגבי השאלות הראשונה והשנייה, אנ ישמח לשמוע את שיטת האימון של אומנות הלחימה שלך ואחרות (האם היא דומה למב שהסברתי- עצימות גבוהה וטווח חזרות נמוך?)

ינוןכהן

New member
אחרי שקראתי

אחרי שקראתי את רוב החומר שהבאת לא הגעתי לשום מסקנה חותכת! יש המון מחלוקות ודעת שונות בעניין ומן הסתם זה גם משתנה בסוג אומנות הלחימה! אז אני ישמח לפתוח את הדיון הזה מחדש רק לגבי איגרוף תאילנדי..... ולגבי השאלות הראשונה והשנייה, אנ ישמח לשמוע את שיטת האימון של אומנות הלחימה שלך ואחרות (האם היא דומה למב שהסברתי- עצימות גבוהה וטווח חזרות נמוך?)

RoyceGracie

New member
ינון..

הסיכוי שתפצע באימונים של בני שואף לאפס, לא ראיתי אף מאמן אחר בארץ ששם דגש על לעבוד בעדינות כל כך כמו בני. בקשר לתחרויות, יש לך עוד זמן עד שתוכל להתחיל להתחרות. ותלמידים של בני מתחרים בעיקר תחת חוקי ליגת אימפא, שזאת ליגה שעובדת עם מיגון מלא, כך שדבר זה עוד מקטין את הסיכויים. סטטיסטית, יש יותר פציעות רציניות בכדורגל מבאיגרוף תאילנדי. הפציעות שאתה יכול לצפות להן- נפיחויות מידי פעם וסימנים כחולים. באמת שבני שם המון דגש על בטיחות המתאמנים שלו.

הנה ../images/Emo26.gif

קודם כל הגעת למורה מעולה לאגרוף תאילנדי. בני קוגן מורה מצויין, בעל ניסיון ובעל תלמידים מעולים (חלקם אלופים). שאלות על צורת האימון כדאי לשאול קודם אותו, כי בטוח הוא ידע לענות לך מה הוא עושה... 1.1 למיטב ידיעתי כח מתפרץ אכן בונים כמו שתיארת: עומס גבוה, מעט חזרות, וכיווץ קונצנטרי מתפרץ. 1.2אימון יעיל לגיוס יחידות מוטוריות הוא אימון פליאומטרי שמשלב כיווץ אקסצנטרי (השריר שואף לקצר את אורכו, אבל בגלל שהעומס גדול, הוא מתארך. זה קורה ברגליים למשל בנחיתה מקפיצה, או בידיים בתפיסת כדור כבד) קצת לפני הכיווץ הקונצטרי (כשהשריר שואף לקצר את אורכו ומצליח. זה קורה כשאתה מזנק מהמקום, מבצע דחיקה ומצליח וכדומה). 2. ממה שאני יודע, אכן כדאי לעבוד על טווח תנועה מלא של המיפרק (לפחות בחלק היעיל שלו) ולא על תנועות קצרות. 3. תלוי. תסתכל על אצנים ל- 100 מ'. הם שריריים מאוד, ובכל זאת מהירים מאוד. אם השאלה שלך היא על מה לעבוד בחדר כושר כדי לתמוך באימוני האיגרוף התאילנדי, אז לדעתי כדאי שתעבור מאימון שמטרתו היפרטרופיה לאימון שמטרתו פיתוח כח מתפרץ. 4. אם המטרה שלך היא להתחרות, דבר עם בני המאמן שלך. הוא יבנה אותך בצורה בטוחה וטובה למטרת תחרויות זירה. הוא לא יזרוק אותך למים העמוקים אם לא תהיה מוכן. כן, אפשר להיפצע בתחרויות זירה (כולל שבירת אף או חתכים בגבה), אבל ככל שאתה מוכן יותר, הסיכון יהיה נמוך יותר. דבר עם בני ועם החבר'ה שלו שמתחרים לתשובה יותר מוסמכת. בהצלחה!

תוספת לנק' 3 והבהרה לנק' 1.2

3. לעשות זאת במקביל לאימוני זריזות. 1.2 צורת האימון הזו היא כיווץ אקסצנטרי ומיד אחריו כיווץ קונצטרי (זה צריך להיות מיד. לזה התכוונתי כשכתבתי "קצת אחריו").

ינוןכהן

New member
תגובה

תודה רבה על התשובה המפורטת! עד כמה שיודוע לי אימון פליאומטרי נועד לשיפור הניתור ואולי מאט לשיפור הוכח המתפרץ ברגליים! לגבי טווח התנועה זה באמת מוזר..... לגביי, אני מתאמן כבר כמעט שנה בחדר כושר למטרת היפרטרופיה, ואני לא ממש רוצה להפסיק, אלא להמשיך להתקדם! האמת שזה האחד הגורמים שבגללו אני לא יודע אם אני ימשיך, אם אני עושה איגרוף תאילנדי זה, אז ישארו לי רק 2 פעמים בשבוע, להתאמן בחדר כושר, וקשה להשיג משני אימונים בשבוע התקדמות בהיפרטרופיה ובכוח! לגבי התחרויות, כמה זמן (בערך) לוקח להגיע למצב שאתה מוכן מספיק לתחרויות?

אם אתה מאמן את הרגליים באימון פליאומטרי

אז שם יהיה לך השיפור (יכולת ניתור, בעיטה...). אם תאמן את פלג הגוף העליון באימון בעל עקרונות כאלה, פלג הגוף העליון יפותח (אגרופים עוצמתיים יותר). אתה צריך לעשות לך סדרי עדיפויות ולהחליט מה חשוב לך יותר: אמנויות לחימה או פיתוח גוף. אחרי שתחליט, תדע במה להתמקד והאם האימון בחד"כ יהיה אימון עיקרי (לטובת פיתוח גוף) או אימון משני (לטובת תמיכה באימון העיקרי שהוא האיגרוף התאילנדי). זו שאלה אישית שתלויה בך. קודם תתחיל להתאמן, ואז המאמן שלך יוכל לתת לך הערכה אם ומתי.

דוגמה לאימון פליאומטרי לידיים

דוגמה טובה לאימון כזה הוא כפיפות מרפקים עם ניתוק מהקרקע: משלב כיווץ קונצנטרי מתפרץ (הכיווץ החזק שמביא לניתוק הידיים מהקרקע) וכיווץ אקסצנטרי (שלב הבלימה בנחיתה). רק צריך לדאוג לבצע את העלייה מיד עם תום הנחיתה. אם זה קל לך (כלומר אתה יכול לעשות יותר מ-6-7 חזרות כאלה), שים משקל על השכמות (תיק גב שיהיה צמוד לשכמות).

ינוןכהן

New member
תגובה

תודה על העזרה, לא ממש הבנתי את הכפיפות מרפקים על הריצפה! אני באמת צריך לחשבו לגבי האומניות לחימה והפיתוח גוף....

כפיפות מרפקים עם מחיאת כף בין כפיפה לכפיפה

מכיר? רק שמחיאת הכף לא מחוייבת המציאות, ושחשוב לעלות שוב מיד עם תום הנחיתה (בדיוק כמו קפיצה מספסל, נחיתה על הקרקע ומיד שוב קפיצה).

pinan

New member
אז ככה

אתה צריך להפריד את תורת האימונים שאתה מכיר מחדר הכושר למה שהולך באיגרוף או איגרוף תאילנדי. ה"כוח מתפרץ" שאתה מכיר הוא הסוג שמאפיין יותר אנשים שעוסקים בדברים כמו Power Lifting, הדיפת כדור ברזל או הרמת משקולות אולימפית. אלה הם ענפי ספורט שהם 100% אנ-אירוביים. לעומתם, איגרוף ואיגרוף תאילנדי הם בערך 70% אנ-אירוביים. יש לך קרבות להחזיק בהם מעמד, והקרבות האלה יכולים להגיע ברמה המקצוענית ללמעלה מ-35 דקות (כאשר 39 דקות = 10 סיבובים בזירה + דקה מנוחה בין לבין). הכוח הוא אלמנט מאוד חשוב משום שהוא הדרך להתיש את היריב פיסית ומנטלית ולהכריע קרב, אבל יש הרבה זמן להחזיק מעמד, ומכאן הצורך בסיבולת אירובית וחוסר ההתמקדות בעבודת "כוח מתפרץ" או "כוח מקסימלי" שאתה מכיר מחדר הכושר. אם תסתכל על קרב איגרוף, כל קרב, תראה בקלות שחילופי המהלומות נעשים לרוב עם הפוגות. משך רוב הקרב, המתחרים יחליפו מספר מצומצם מאוד של מהלומות, 2-4, ויסוגו מהעימות או ינוחו בתנוחה הגנתית עד לפרץ נוסף של מכות. עם כך, העבודה היא לא רציפה - לא אירובית "טהורה". כמו כן קיים האלמנט של עצירת הנשימה לעיתים ברצף מהיר של מכות. יחד עם אלה, המתחרה צריך להחזיק הרבה זמן כפי שציינתי קודם לכן, ולהיות בתנועה ברמה זו או אחרת בכל רגע נתון. פיתוח גוף לא הולך יד ביד עם איגרוף תאילנדי. צריך לעשות בחירה בין השניים. הספורט עצמו יכול להביא למבנה מאוד שרירי ויפה, אך שיטות האימון המאפיינות את שני הדברים פוגעות במטרות אחד של השני ופשוט לא מתאימות. הבסיס של הבסיס הוא השינוי במשקל. באיגרוף רגיל ותאילנדי אתה חייב להישאר בטווח משקל מסוים כדי להתאים לקטוגוריות משקל ספציפיות ביחס למבנה גוף וגובה. בפיתוח גוף אתה רק מחפש לעלות במסת גוף שרירית. זה לבד פוסל שילוב של שני התחומים. קרבות של איגרוף תאילנדי הם מסוכנים, אך כך גם חציה של הכביש ליד הבית. כן, אפשר לשבור אף (קורה הרבה באיגרוף תאילנדי ורגיל ברמה המקצוענית) וגם רגל, ויש שלל סוגי פציעות אחרות שאפשר לסבול מהן. אני חושב ששבירת יד היא משהו יותר נדיר. איגרוף תאילנדי הוא לא ספורט בריא. למעשה, אף ספורט שנעשה בצורה מקצוענית אינו בריא. תביא בחשבון את הנזק הגדול שנגרם למתחרה מבעיטות ברגל חשופה ללא מיגון בקרב (ויהיה נזק), ואת האפשרות לנזק מוחי מהמכות לראש (שמשותף גם לאיגרוף רגיל, אך לא באמת נפוץ עד כדי כך כמו שהיו רוצים לגרום לך לחשוב בתקשורת. מה גם שבאיגרוף תאילנדי חוטפים פחות לראש, יחסית). אני יודע שנהוג לומר שבאיגרוף לוקח 3-4 שנים לאמן מישהו כדי שיוכל לעלות לקרבות רציניים בזירה. אני לא יודע כמה זמן זה בממוצע באיגרוף תאילנדי. הרי לך אתר נחמד: http://www.rossboxing.com/ בעל האתר, רוס, הוא מאמן איגרוף, ובעברו מתאגרף בעצמו. האיש מבין עניין גדול בתחום שיטות האימונים של איגרוף קלאסי, שחלקן מתאימות כמובן גם לאיגרוף תאילנדי. אם אתה נכנס לקטע של איגרוף תאילנדי, שווה לקרוא כמה שיותר באתר שלו ולצפות בסרטי האימונים שלו. יש לו המון רעיונות מצוינים, המיושמים תוך הבנה מעמיקה של טכניקה נכונה ושיטות טובות לייצור כוח וסיבולת. לסיום אציין כי אני עצמי עסקתי באיגרוף קלאסי כשנה ונהניתי מכל רגע. לא עשיתי זאת כמתחרה. אימון בספורט זה שלא כמתחרה מפחית עשרות מונים את הסיכון הבריאותי, ויכול לאפשר לך לשלב פיתוח גוף (קח בחשבון שהשילוב יפריע לשני התחומים, אבל יהווה בעיה הרבה פחות גדולה אם אתה לא צריך להתחרות ועושה את זה בשביל הכיף). מצא לך מאמן טוב ורציני שמבין עניין ותעשה מה שמרגיש נכון ונחמד עבורך. בהצלחה.

ינוןכהן

New member
תגובה

תודה על על התשובה המצוינת והמורחבת. באמת הבנתי אחרי התגובה שלך שכנראה איגרוף תאילנדי לא מתאים לי! האם יש אומנות לחימה שיש לה תחרויות בארץ, והיא יותר מתאימה לקריטריונים שלי? (שהם: מעדיף לא להיפצע כל כך- ברור שבכל אומנות לחימה יש פציעות אבל אחרי שראיתי קצת סרטונים וקראת הבנתי שהתחרויות באיגרוף תאילנדי הם מסוכנות מאוד. אומנות לחימה שבאמת תעזור להתגוננות עצמית. תקופה לא יותר מדי ארוכה כדי להתחיל להתחרות. משהו שיכול להשתלב איכשהו עם פיתוח הגוף.

ינוןכהן

New member
לא מוותר בקלות

האמת שכבר התחרטתי על התגובה הקודמת שלי, מכמה סיבות: 1. מן הסתם מה שראיתי זה לא משתווה לרמה בארץ- ולכן בארץ אין הרבה פציעות (השערה שלי, תקנו אותי אם אני טועה) 2. אני יכול להישאר ממושמע לתפריט ולהיות חטוב מאוד, ולעלות מסה נקייה (עלייה של מסת שריר ללא שומן) למרות שזה מאט מאוד את ההתקדמות. 3. אי כמו איגרוף תאילנדי לגבי הגנה עצמית!

למעלה