אכן, אין עולם מושלם.
ולנצח יהיו טעויות ולנצח יהיו אבחונים לא נכונים (לצערנו, לא רק בתחום הזה, אלא בכלל. אנשים שאובחנו כחולים בטעות או שמחלתם לא אובחנה בזמן).
אז את מצאת תשובה כשהילד אובחן - אבל יכול להיות שאם היו נותנים לך אבחון כזה בגיל יותר צעיר, זה לא היה יושב לך טוב, כי הגיל גם מחדד את הדברים.
וגם: אם ההורים אומרים, הילד לא מבין קודים חברתיים, אבל לפעמים דווקא כן - זה יכול להיות קשור למשל, ברצון של הילד. אולי הוא נמצא לפעמים במקום שלא טוב לו, ולכן הוא מתנהג כאילו הוא לא מבין קודים חברתיים, אבל בעצם השדר שלו - לא טוב לי איפה שהוא נמצא.
גם לא תמיד באבחון הסימנים מסתדרים, כי כמו שאמרתי יש ילדים שלא מסתדרים בדיוק לפי הספר, וזה שעבד יפה אצל בנך ואצלך - לא אומר שיש הורים שהכל יסתדר להם טוב עם האבחון.
אני עוד זוכרת את אמא חדשה בתחום, שמאוד התלבטה אחרי שאבחנו את הבן שלה בקשת האוטיסטית באבחון אחד, האם זה באמת מתאים לילד ולא הכל ישב לה 'בול'.
אני חושבת שכל הורה שמקבל אבחון צריך ללמוד את הנושא, כי בדרך כלל הוא חדש לו, וצריך לראות אם רוב הדברים מתאימים לילד שלו, ואם כן - להתחיל לפעול בהתאם לאבחון.
לרוב האנשים אין אבחון שיושב 'בול', ולכן לעתים מצרפים כמה אבחונים, כפי שראינו פה לא אחת.
הכי חשוב: היום המידע נגיש יותר מאשר היה אי פעם, וכל מה שההורים צריכים זה ללכת ולאסוף אותו בעזרת גוגל, ורק אז, תוך מבט על הילד שלהם, ועל האבחון ועל מה הוא אומר - להחליט אם מתאים לו או לא.
ובאמת, תמיד יש עוד מאבחנים.
מצד שני, גם נתקלתי במקרים שאנשים באים עם אג'נדה מראש מה יש לילד שלהם ומצפים מהמאבחן רק למלא את הטופס ולחתום, וצריך לדעת גם לסמוך על המאבחנים, לדעתי.
כך שהמחלוקת שלנו לא רבה...