איבחון

moogy1

New member
אם כך, יותר ברור!

בוקר טוב,על פי דברייך , הדבר היחיד שיש לעשות הןא את תהליך ההכתבה כלשונו. ראשית בנך יכתוב את הבחינה בכל הזמן הנתון בתוספת הארכת זמן, ורק לאחר מכן יכתיב את דבריו לבוחן. לדעתי, בנך זכאי לשיעתוק ולא להכתבה עקב כתב יד לא קריא. כפי שכתבתי לך קודם לכן, פני ליועצת והמחנכת והסדירי את הדברים בפשטות. בהצלחה

גילור

New member
במקרה, מסכימה עם כל מילה שנכתבה פה ע"י אלמוג

בהארכת זמן, הילד זכאי ל-25% תוספת זמן לכל שעת בחינה. כשמבחינת החוקים, הוא יכול לשבת בזמן המבחן את כל משך הזמן כולל ההארכה ואז לגשת ולהכתיב את תשבובות לבוחן ניטרלי. לרוב, לצערי, אני יודעת שזה לא נעשה כך בבתיה"ס. לרוב מה שקורא הוא שבמהלך המבחן מוציאים את הילדים לצורך ההכתבה ובפועל זמן המבחן מתקצר להם במקום שיתארך. אם הארכת הזמן חיונית לילד (וסביר להניח שכך היא) חשוב לדרוש את התנאים וההקלות המגיעים לו ככתבם וכלשונם. חשוב מאוד להקדים ולפנות ליועצת ביה"ס וכן למנהל/ת. ראיתי כעת למטה, שאלמוג כתב/ה לך את כל הדברים הנכונים לעשות. אם יש לך שאלות נוספות, פני אלי (כאן או במסר) ואשמח לעזור.

3תיתי

New member
תודה רבה לשתיכן!

פניתי היום ליועצת. היא תהיה רק מחר בבית הספר ואגש להסדיר את העניין. הילד מתמודד עם ליקויי למידה אחדים וכן עם הפרעת קשב וריכוז. מצליח להוציא ציונים מופלאים, הודות למאמץ על ורצון ברזל. לא צריך להקשות ככה על ילד, שגם כך מתחיל מנקודת זינוק קשה יותר, למרות האינטיליגנציה הגבוהה. ותודה על הרשות להעזר! כמה חשוב שיש עם מי להתייעץ. תבורכו.

לא נכון!

רק הקלות מאוד מסוימות (ורציניות ביותר, לדוג', החלפת בגרות במתמטיקה בבגרות אחרת וכד', יש לברר בבית הספר או במשרד החינוך אלו הקלות מצריכות אבחון כזה) מצריכות אבחון פסיכודידקטי ואני, לפי מה שקראתי במאמרה של ד"ר ספקטור, ממליצה לך מאוד להתרחק מאבחון מסוג כזה, אם את לא רוצה לגרום נזק לילדיך.

גילור

New member
אמאמר של דר' ספקטור הוא מאוד חד צדדי ולא

משקף! יש לי הרבה מאוד הסגות עליו אך לא מוצאת שכאן המקום לשתף בהן, או לפחות לא הזמן. אם תרצה במסר - בכיף.

למעלה