איבחון

E l a d o s h

New member
איבחון פסיכו דידקטי

התבקשתי לערוך איבחון פסיכו דידקטי לילד. מישהו מכיר מכון איבחון איכותי באזור ראשון לציון מערב או חולון והסביבה?

E l a d o s h

New member
איבחון

אשמח לקבל המלצות לגבי מכון שעורך איבחון דידקטי ו/או פסיכו דידקטי באזור רשל"צ, חולון והסביבה.

אני רק יכולה להעביר לך את המלצה ד"ר נויה

ספקטור בעניין, מומחית בעלת שם לעניין לקויי למידה. ד"ר ספקטור קובעת נחרצות שאבחון פסיכודידקטי מזיק לילד לקוי הלמידה או בעל קשיי הלמידה, מכיוון שהפסיכולוגים שעורכים אותו אינם מורים ויש להם חסכים רבים בידע בנושא קשיי למידה וביכולת לזהות תלמיד לקוי/קשה למידה. לטענתה, אבחון פסיכודידקטי טוב לפסיכולוגים ולא לילד, והשימוש בו הוא תוצאה של הכוח הרב שיש לפסיכולוגים בארץ. גם קראתי באינטרנט הודעה של אימא שסיפרה שלקחה את ילדה לאבחון כזה אצל פסיכולוגית חינוכית, והפסיכולוגית קבעה שהילד בעל מנת משכל נמוכה מהממוצע והוא זקוק לכיתה קטנה, אך בסופו של דבר לאחר אבחון אחר בניצן ע"י מומחים לליקויי למידה התברר שהילד סובל אך ורק מהפרעת קשב והוא איננו "מפגר". כמו"כ ידוע וברור שכל אבחוני מנת המשכל (כדוג' וקסלר) אינם מתאימים כלל וכלל ללקויי למידה ומטעים. תקלידי 'נויה ספקטור' בגוגל ותגיעי לאתר שלה. שם הכול מוסבר באופן ברור. בהצלחה!

גילור

New member
לא קראתי אבל יכולה להגיד שאחבון שאינו

פסיכו דידקטי לא יאפשר מתן הקלות לתלמיד/ה מעל כיתה ו'!!! ההקלות לא תוכרנה!

moogy1

New member
לא נכון!!!

לילה טוב, חשטב מאוד לדעת כי מרבית התאמות ההיבחנות עד כיתה יב ועד בכלל מאושרות באבחון דידקטי ולא רב תחומי ( פסיכולוגי ) . בכלל זה הארכת זמן, התאלמות משגיאות כתיב, הקראת שאלון, הכתבה לבוחן ניטראלי במקצועות רבי מלל, שימוש במילונית ברמת 4 יחידות באנגלית, שימוש בדף נוסחאות מורחב במתמטיקה ועוד... בחינות בעלפה ושאלונים מותאמים בלשון ומתמטיקה אינם מאושרים תחת אבחון זה. בברכה אלמוג

גילור

New member
חד משמעית לא נכון!!! תוכלי לקרוא על כך

גם בחוזי מפמ"ר. חבל שאת מטעה מתוך אינטרס!

moogy1

New member
נפלת על השכל? איזה אינטרס יש לי בדיוק???

כדאי מאוד שתבדקי את עצמך! מי שמטעה כאן ובגדול הוא את! לא יודעת מאיין את שואבת את המידע המוטעה והמעוות כזה, אך בתור מי שמפנה יום יום ילדים נערים ובוגרים לאבחון, מקבלת אישורים גורפים ללא בעייה לכל התאמת היבחנות ברמות 1, 2 בשיתוף ועדה בית ספרית , אני יכולה להעיד כי לא נתקלתי מעולם בסרוב קבלת התאמות לתלמידיי לא במשרד החינוך ולא בכל מקום אחר. ההתאמות מדרגה 3 דורשות אישור של ועדת החריגים במשרד החינוך, ולשם כך נדרש גם אבחון רב תחומי. כל התאמה אחרת מאושרת אוטומטית בבית הספר כפוף לאבחון דידקטי. לפני שאת מפנה אותי לקרוא את הכתוב, עשי מאמצים להבין את תוכנו והפעם, אם אפשר, ללא שיבושים.

גילור

New member
רק בעיה אחת: אופס! אני יושבת בועדה המאשרת

או דוחה את ההקלות. כן. כן. ולגבי איזה איטרס? הציצי בחתימתך בבקשה. ואגב, כשאת פונה אלי בפעם הבאה, נסי לעשות זאת בקצת יותר דרך ארץ...זה יהיה יותר מכבד עבורך.

moogy1

New member
לא ממש עושה רושם!

ראי, אני מעורבת בתחום האבחון הטיפול ובניית תוכניות מתקנות קצת יותר מדי מכדי שתיאור פרטים הפוכים מן האמת ירשימו אותי. כמו כן עבודתי השותפת היא עם מאבחנות שיושבות בועדה ואף עמדו בראשה עד לפני זמן לא רב. אני עדיין לא מבינה מדוע יש לי אינטרס כאשר אני דוגלת בדעה כי אין צורך באבחון רב תחומי עבור מרבית התאמות ההיבחנות, הרי כדאי לי להמליץ הפוך? ( אינטרסים ).

גילור

New member
עזבי, לי, בניגוד אליך, אין כל כוונה לעשות

רושם או למכור אינטרסים אישיים. אני רק נדהמת מנסיונך להטעות בכל מחיר, גם על חשבון היושרה (אינטגריטי) שלך. היי ברוכה בדרכך. מבחינתי, פה תם הדיון בינינו.

moogy1

New member
שיעור בהבנת הנקרא

לגברת גילור שלום רב, למרות נסיונותיי להטעות במכווון וכן ריבוי האינטרסים יצאתי לשוטט בחוזרי המנכ"ל והנה התוצאות: בחוזר הוראות קבע תש"ס סעיף 3.4.1 , המועצה הפדגוגית, מפורטים בהרחבה כל האבחונים המכובדים והמאפשרים התאמות היבחנות על פיהם: דידקטי, פסיכולוגי, משולב, רפואי. פרטים מעניינים מופיעים בסעיף ה - " תוקף האבחון חייב להיות מ - כיתה ז , והמועצה הפדגוגית רשאית לבקש את עדכונו. ועכשיו... ראי איזה יופי! סעיף ו במדוייק הישר מן החוזר: אלה סמכויות המועצה הפדגוגית: - התאמה ברמה 1 - אישור על בסיס אבחון דידקטי. - התאמה ברמה 2 - אישור על בסיס אבחון דידקטי או אבחון משולב. נדמה לי שעם כל גאוותך כדאי שתבדקי את עצמך בעיקר ממרום מעמדך בועדת החריגים. את יודעת , חשוב להתעדכן !

גילור

New member
יקרתי: תבדקי בבקשה את חוזר מפמ"ר לשנת

תשס"ד. ואל תביאי חוזרים ישנים שכבר מזמן אינם בתוקף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! זה ממש לא מוסיף לך חוכמה.

3תיתי

New member
אם כך, יש לי שאלה חשובה אלייך

הבן קיבל הקלות, כמו הארכת זמן הבחינה, התעלמות משגיאות כתיב והקראה לבוחן נייטראלי. (יש דיסגרפיה קשה). היתה לו בחינת מתכונת בהיסטוריה. נתנו לו חצי שעה לכתוב את הבחינה ושאר הזמן להכתיב לאיזו מזכירה, שהיה צריך לאיית לה (לאיית צריך זה שעם אלף שגיאות כתיב) אני רואה בעיה חמורה. מדוע אינו מקבל זמן כתיבה ככולם, ועם הארכה ורק אחר כך הקראה לבוחן (כי אי אפשר לפענח את כתב החרטומים). הרי יש הרעה בתנאי הבחינה במקום הקלה? אנא עצתך, כי אני רוצה לסדר את העניין לפני הבגרויות הקרבות בהסטוריה ובמחשבה יהודית.

moogy1

New member
כללי היבחנות

אחר הצהריים טובים, את צודקת לחלוטין! הכתבה לבוחן אינה בחינה בעלפה! בנך רשאי לכתוב, לשרבט, לחשוב ולמחוק כל משך הבחינה. לאחר מכן, ורק לאחר שהרגיש כי סיים הכול, הוא צריך לשבת מול מורה או אדם מהימן אחר, שיכול לשקף ולהבין את דבריו ללא פירושים נוספים, ולהכתיב לו את הבחינה כלשונה. המטרה כאן היא תוצאה שבסופה שתי מחברות: המחברת המקורית ובה כתב החרטומים, שרבוטים או כל רעיון אחר, ומחברת בה מועתקות התשובות כלשונן בכתב ברור. בברכה אלמוג

3תיתי

New member
למי פונים?

הילד נבחן רק עתה. אין תוצאות, אבל מה הרעיון בקיצור זמן הבחינה למי שמתקשה בכתיבה, לחצי שעה בלבד? ואין כאן בחינה בעל פה, כי היה צריך להכתיב לבוחנת הנייטראלית "אמנסיפציה". בצורה כזו, שנותנים לכתוב זמן קצר, ולהכתיב ביתר הזמן למישהו הדיוט (לא אידיוט) הרי מקשים במיוחד! ובלי להכנס לויכוח, שכן אינני מבינה בכללים, האבחון שנערך הוא פסיכו-דידקטי, ואלה המלצות המאבחנת כדת וכדין-הארכת זמן,הכתבה והתעלמות משגיאות כתיב. היא הסבירה, שבמצבו, אין כל סיכוי שיקבל אישור לבחינה בעל פה. זה מטופש ולא סביר בעיני, שכן אדם נבחן על ידע בהיסטוריה ולא על יכולת הכתיבה שלו (שהיא בעייתית) ומדוע שלא יבחן בעל פה? חלק מצטיינים יותר בהוכחת הידע שלהם בכתב וחלק בעל פה. אם הילד מצליח טוב יותר בהבעה בעל פה, מדוע ניתנת ההזדמנות הזו להוכחת ידע בהיסטוריה בעל פה, רק למטי מעט ואחרי ועדות ערר?

moogy1

New member
שני חלקים

לילה טוב, בנוגע לבחינה הספציפית בהיסטוריה עלייך לפנות בדחיפות ליועצת בית הספר ולדרוש כי בנך יקבל מעתה ועד בכלל את כל משך הבחינה לה הוא זקוק כולל הארכת זמן המגיעה לו. בנוגע לבחינות בעלפה יש לגשת למאבחנת, שערכה את האבחון, ולברר אם ישנה אפשרות לעדכן התאמת היבחנות זו, והאים ממצאי האבחון מצדיקים אותה. במקרה שהתשובה חיובית, האבחון יעודכן ויהיה נכון לשימוש לקראת בחינות החורף. אגב ממתי האבחון? יתכן והתבצע לאחר ישיבות ועדת החריגים, ולכן בינתיים אושרה התאמת הכתבה ולא בחינה בעלפה??? מדוע טוענת המאבחנת כי אין זכאות? מה פירוש במצבו? מהו הפער בין יכולות ההבעה של בנך בעלפה ובכתב? בברכה אלמוג

3תיתי

New member
הילד תלמיד מצטיין ביותר

למרות ליקויי הלמידה שלו. לא ניתן לקרוא את כתב ידו כמעט לחלוטין וגם יש שגיאות כתיב. מכוון שבחטיבה הצטיין בלא הקלות כלל (עשינו איבחון אבל לא הודענו בבית הספר) כנראה אין פער גדול כל כך ביכולות. (מצטיין=מאיות עגולות במרבית המקצועות, חוץ מאנגלית, שוב בשל הליקוי) בבית הספר איפשרו לבני בחינה אצל בוחן נייטראלי עם יכולת תיקון, וזה התבטא בכתיבה של חצי שעה, והקראה-הכתבה למישהי. בעצם יש כאן הקשייה! אין הארכת זמן והילד נבחן לפי איטיותה של ה"בוחנת הניטראלית" זה אבסורד מוחלט! הבן דרש לשנות לבחינה בלי שינוי, כי אז לפחות יקבל את כל זמן הבחינה כולל הארכה, המגיעה לו. בכל זאת, משהו כאן ממש לא מסתדר לי.

למעלה