איבוד סמכות האדון

לולה 123

New member
כמעט פיספסתי את ההודעה שלך

דיברנו
זה היה לפני שתקף אותי עדר של מיקרובים ונפלתי חלל ...
אתה הרי יודע שאני חובבת אותך , שנינו . נראה לך שהיינו בוגדים ככה ?
נקבע מועד חדש. הולך ?
מבטיחה לפנק אותך עם סלט כוסברה.

לדעתי - שבו לשיחה, דברו על הכל.

תקשורת זה הכי חשוב.
זה שהוא אדון לא נותן לו זכות להיות פרזיט, לנצל ולבטל אותך.
וכן - לא לתרום את חלקו בבית ובזוגיות, זה ניצול לרעה ולא קשור לבדס"מ בשיט, אלא אם הוחלט ע"י שניכם מראש שההתנהגות הזאת מקובלת עליכם (וגם אז אפשר להגיד "עצור - לא מתאים לי.").
שניכם חיים בבית הזה, וכל אחד צריך לתרום את חלקו.
ותמיד תמיד יש מקום לדו-שיח.

לגבי תחושת איבוד הסמכות - מטענים פוגעים בכל תחום בזוגיות, אין ספק, וזה כך אצל כל זוג. אבל לרוב, אם הקשר חזק, בסוף זה פשוט עובר וחוזר למקום. אבל בימים שהתחושות מתערערות - זה נורא לא נעים ולא פשוט. סבלנות ואמונה

ודנה - לדעתי תזכרי דבר אחד-

כמו שניתן להסיק מכל הויכוחים כאן - כל קשר בדס"מי הוא שונה ותלוי בבני הזוג ובדינמיקה ביניהם, אז אין שחור ולבן והגדרות מדוייקות ומה עושה ממך נשלטת טובה או לא - זה שלכם ורק שלכם.
בלי קשר להגדרות - כשזה מגיע לסמכות שלו כשולט - את וגם הוא רוצים בזה, וזה מה שחשוב.
אז גם אם יש ויכוחים או אי הבנות, שזה דבר טבעי כשחיים יחד ומתמודדים עם כל מה שהחיים מביאים - אני מאמינה שבסופו של דבר תחזרו לשם כי שניכם מעוניינים בזה, גם אם חצי שעה קודם התווכחתם על "מי יוריד את הזבל"

gidionline80

New member
דנה

אני מזמין וממליץ לך לקרא את הראיונות שעשינו כאן בעבר בפרט זה של טוט ופטרוניוס שנותנים קצת השראה ותובנות

UltraL

New member
דעה פרטית: תשמרי על עקרון בסיסי

הוא "אדון הבית"
וזה לא אומר שהוא לא חייב לעזור פה ושם אבל לחשבי לרגע האם לא חשוב לך שהוא הסמכות הקובעת הסופית?
אצל זוגות ונילים מהדור הישן זה גם כך.

ובהזדמנויות שאתם לא נמצאים במקומות וסיטואציות וניליות תחזרי למקום המאוד נשלט וכנוע שלך.

רק אם את באמת אבדת את הכבור עליו באופן עקרוני אז את צריכה לדבר אתו על משמעות שאת לא נשלטת שלו יותר.

danaob3

New member
הוא אכן האדון

אבל לפעמים מתחשק לי להכניס לקערה את הגרביים שלו (אותן זרק באמצע הבית) לפני שאני מוזגת לו את המרק.

UltraL

New member
לא למרק, לקפה.

כידוע "מיץ גרביים" הוא כינוי של קפה צבאי.

Dan_Kap_

Active member
בעיה קלאסית במערכות יחסים מתמסדות

הבעיה שאת מתארת היא המקבילה הבדסמית לבעיות שיש לבני זוג ונילים שעוברים ממצב של בני זוג שיוצאים ביחד לכאלו שחיים ביחד.

קודם כל מגלים מי נוחר יותר חזק, מי גונב את השמיכה, מי משאיר את שפופרת משחת השיניים פתוחה ואת מי זה מעצבן.

אחר כך מגיעים לנושאים כבדים יותר כמו מתי משלמים חשבונות ומי אמור לזכור אותם, מי מוריד את פח הזבל ומי הולך לפגוש את המורה באמצע יום עבודה...

מהתיאור שלך נשמע שיש לך צורך שהאדון יהיה אדם נעלה, אולי אפילו בכל היכולות שלו כדי שיוכל לזכות בהתמסרות שלך.

אני אגלה לך סוד קטן, בתקווה שהגילדה של האדונים לא תתבע אותי על חשיפת סודות המקצוע - יש לי חשד קטן שאם את מחפשת אדון מושלם, מצפים לך חיים עם הרבה תסכול.
וזה בגלל שהאדון המושלם חי רק בסרטים ובספרים.

במציאות יש אדונים שמחטטים באף, משליכים גרביים בכל מיני מקומות בבית, שוכחים לקפל בקיפול מדויק את הבגדים שלבשו במשך היום ואפילו אינם מצליחים לקרוא מחשבות.

אני יודע על כל הדברים האלו מיד ראשונה, אני מגלח את המקור שלי כל בוקר...

הסמכות של כל שולט/ת לא באה מעצם היותם/ן מעל הנשלט/ת. גם השליטה על הנשלט/ת איננה נובעת מנחיתות מובנית כלשהי שלהם.

מקור הסמכות הוא ההסכמות, האמון והתקשורת שמשתלבים בתוך מה שהשותפים למערכת היחסים אוהבים ונמשכים אליו.

אני מציע לשניכם לעשות מה שכל זוג צריך לעשות בשלב הזה - לדבר ביחד על מה שמפריע לכם, על מה שטוב לכם ועל מה שחשוב לכם.

ורצוי לנהל כזו שיחה בגובה העיניים, כשני בני אדם שווים, ללא מסכות ותפקידים כתובים מראש.

UltraL

New member
דן 5

זו דרגת שולט גבוהה ביותר.
יש גם דרגה 10 אבל היא שמורה לשולטים כמו -->>

danaob3

New member
למרות שבדרך כלל נדיר שזה קורה

הפעם אתה טועה.
אני לא מחפשת אדון מושלם ולא חייה באשליה שיש דבר כזה. לאמיתו של דבר מעולם לא פגשתי אדם מושלם.
כן, שנשלטות רבות כותבות פה על אדונם כאילו הוא התגלמות האל עלי אדמות וישו פראייר על ידו. יופי, שיבושם להן. אני באמת שמחה בשבילן. גם אם הן בדיוק נפלו על גבר שהוא שילוב של שמשון הגיבור, ישעיהו לייבוביץ, מהטמה גנדי וביל קלינטון, נראה מה יקרה עוד 20 שנה. תשאלו את הילרי...
מעולם לא הערצתי הערצה עיוורת זמר, מעולם לא שיקרתי לעצמי וחשבתי שאדם שנראה טוב, עם קול נעים הוא מושא להערצה.

"מקור הסמכות הוא ההסכמות, האמון והתקשורת שמשתלבים בתוך מה שהשותפים למערכת היחסים אוהבים ונמשכים אליו. ", יש בינינו הסכמות, אמון ותקשורת. אנחנו אוהבים ונמשכים והוא אדוני במיטה.
כל זה לא סותר שאני לעיתים מתעצבנת אליו. קשה לי לקבל את שליטתו המוחלטת שעה אחרי שהילדים רבו בחדר והוא המשיך לראות בטלויזיה משחק כדורגל.

Dan_Kap_

Active member
|כבוד|

מכאן זו העבודה השחורה של תחזוקת מערכת יחסים, לשבת ולדבר על מה שמפריע, מציק, קשה ולמצוא פתרון שיעבוד עבור שניכם.

לולה 123

New member
לספור עד 100 ואם צריך גם עד 300

בסיטואציות שונות בחיים שלנו קופץ לנו הפיוז.
זה נכון עם הבעל/השולט , זה נכון עם קרובי משפחה , זה גם נכון עם הבוס או עם עובד שלך.
לכולנו יש סיטואציות כאלה או אחרות שנוגעות לנו בקצות העצבים ואז מתחילים להריץ סרטים בראש (כן כן , גם לשים את הגרביים במרק...).
וכשפתיל קצר מגיב באימפולסיביות הוא נוגע בד"כ גם בצד השני בתגובה דומה. ומכאן הדברים מגיעים למקומות שאת לא רוצה להגיע אליהם.
זה נכון תמיד , לכל תחומי החיים לנשום , להרגע , ולא להגיב מתוך הדחף הרגעי.
מנסיון , אחרי שנשמנו הדברים נראים אחרת.
וגם אם עדיין תראי אותם אותו דבר , לפחות זה יצא אחרת , מה שאומר שרוב הסיכויים זה יביא גם לתוצאות אחרות.
כשרגוע פוגש רגוע- זה הרבה יותר יעיל ופחות נפיץ.

** גם אני רוצה דיסקליימר
האמור לעיל נכון לכל תחומי החיים.
משום מה חושבים שבדסמ זה עולם אחר אבל מסתבר שזה סוג של בטוי למערכת יחסים , וכל מה שנכון לכל מערכת יחסים - חל גם עליו.

danaob3

New member
צודקת לחלוטין

פשוט אחרי שנים של שטויות כאלה שחוזרות שוב ושוב קשה פעם אחר פעם להרגע ולהבליג.
אחרי זה בלילה באמצע סשן מרגש, אני נזכרת פתאום שביקשתי ממנו אלף פעמים לסדר משהו במזגן, הזין שלו בדיוק בפה שלי וקשה להתאפק לא לתת לו ביס

למעלה