איבוד סמכות האדון

Tranquility40

New member
תודה גם לך

אתה צודק לחלוטין כשרשמת קודם שההודעה ההיא היתה "בחצי הומור".
החלק הרציני בהומור הוא שאני מכיר באופן אישי אנשים שנסחפו להתנהגות קיצונית ובסוף התגלה שהם סובלים מבעיה נפשית אמיתית. אני לא רושם את זאת כדי "לנצח" בוויכוח. אני לא מאמין בנצחון בוויכוחים אלא בהגעה לאמת (אם יש דבר כזה) בדיונים.
מטבעם של דברים, להתנהגות קיצונית, ולא משנה אם מדובר על BDSM קיצוני או כל התנהגות קיצונית אחרת (מהו מוגדר כקיצוני הוא דיון אחר) נמשכים לעיתים אנשים קיצונים. מה שאנשים רבים לא הבינו אצלי ואצל חניתה הוא שהדגש פה הוא לא על BDSM, אלא על התנהגות קיצונית. אני בכוונה לא נותן דוגמאות אחרות להתנהגויות קיצוניות שאינן BDSM קיצוני כדי שאנשים לא יכעסו ויטענו שאין מקום להשוות בין התנהגות זו לזו כי א' יותר קיצוני מב'.

אני מדגיש - אני לא אומר שצריך לשלוח אדם שעוסק בדברים שהחברה רואה כלא מקובלת/קיצונית אוטומטית להסתכלות, ממש לא. הדבר לא מראה שיש מחלה נפשית חבויה או טראומת ילדות. אני רק אומר שהדבר צריך להדליק נורה, ועלינו בתור חבריו/קרוביו/משפחתו לפקוח עין.
מה עושים? כמה זכותנו להתערב? זו כבר שאלה אחרת ותלויה במהות הקשר והמקרה.

צר לי אם החצי ההומוריסטי פגע במישהו. אפשר להתווכח על איכות ההומור, אבל ככזה הוא לא התכוון לפגוע או להיות שיפוטי.

דווקא לא התכוונתי אליה.

אני אמנע מלציין במי מדובר.
בכל אופן - לפעמים כשמישהו מציג משהו במערכת היחסים שנראה על פניו עקמומי, בעיקר אם הוא חוזר ומציף בהודעות שעולה מהן מצוקה, אני חושבת שלגיטימי להביע דעה או לייעץ, בלי לפסול או לשפוט את הכותב כאדם.
אגב - גם בלי שום קשר לבדס"מ - תראה מה קורה ב"בינו לבינה"

ולגבי "בפוסט שאחריו היא הביעה מצוקה" - ומה אם ראיתי את הבעת המצוקה כבר בפוסט הקודם?

לגבי לשלוח אנשים להסתכלות פסיכיאטרית - אני חושבת שזה נאמר בהומור מוקצן, אבל כבר אמרתי לך שבנקודת הזאת שכנעת אותי (החוצפה
)

A לוןA

New member
אם מישהו מציף מצוקה

וודאי שרצווי וכדאי לייעץ לו. רק רצוי להימנע מלייעץ לו בצורה שיפוטית שעלולה לשבלל אותו ולפגוע במי שחי כמוהו אבל לא נמצא במצוקה.

ובקשר לקטע ההומוריסטי- א. זה לא מצחיק אותי, וב.- הובהר הבהר היטב שזה נאמר בכוונה תחילה ולא בהומור.

מקבלת

אשתדל לבחון את העצות שלי לפני שאני כותבת אותן. אין לי כוונה לפגוע. כשנדמה לי שמישהי/ו נפגעים - אני רגישה ועם נטייה דרמטית וזה עלול להתפרש לא טוב. אני לא מושלמת

יחד עם זאת חשוב לזכור, שיש כאן אי אילו אנשים שכשאני כותבת "בוקר טוב" חושבים שאני שיפוטית (כלפי הלילה)...

ואני לקחתי את זה בהומור בלבד (ואולי זה גם הצחיק אותי כי הייתי קצת עצבנית
). בכל מקרה, לא חייבים להסכים על זה

לולה 40

New member
Aלון !!!

אם היה לי כובע אז הייתי מורידה אותו עכשיו.

תסתפק בבנדנה?

אתה לא חושב שזאת עזות מצח לגרום לי לשנות את דעתי או חלקים ממנה?

אויה, האימה!

טוב, נו - לגמרי צחקתי ואתה יודע את זה

נשאלת עוד שאלה-

מה אם מסכימים על משהו - ויום אחד צד אחד כבר לא מרגיש עם זה נוח? אז הצד השולט יכול להגיד "החלטנו וזהו" גם אם הצד הנשלט כבר ממש מסרב ואומר לא?

Tranquility40

New member
ברור

שזה תמיד רוורסבילי.
למרות
שאני יכול לחשוב על מקרה בו שולט נכנס למערכת יחסים עם נשלטת, הם מתחתנים, מביאים ילדים ולאט-לאט הוא מבין שהיא בעצם וונילית שעשתה זאת רק כדי למשוך אותו למערכת יחסים
.

אבל כמובן שאין מה לעשות
. אכל אותה...

למעלה