איאוון כדמות פמיניסטית?

barzik

New member
לא כל הפמניסטיות הן...

מרושעות, מתוסכלות, מכוערות, שמנות, שעירות, לא חכמות, לא נחמדות, גבר-יתקרב-אליהן-רק לאחר-שתיית-שישה-בקבוקי-וודקה, בעלות שיער קצר על הראש אבל ארוך בבית השחי, בתולות, רווקות זקנות, אלימות, צווחניות.... אבל רובן כאלו, השאר סתם מכוערות. ואגב, הפעם דברי רציניים לחלוטין.

אני מקווה שלא...

כלומר, שדבריך אינם רציניים לחלוטין. יש לי הערכה רבה מאד אליך, רן, על הרבה דברים. אני מקווה שאולי הגדרתך למושג "פמיניסטית" לקויה, בעצם, ומכאן התפיסה המעוותת שלך. ואם לא... נו, אף אחד אינו מושלם, ואני מאד מקווה שמתישהוא תבין.

mormegil

New member
אאל´´ט ניקולאס שובן היה חייל בצבא

נפוליאון שהיה ידוע ביחסו כלפי נשים וזה מקור המילה שוביניזם.

גאנדAלף

New member
זה מאותו שורש אטימולוגי של

Wafturgghag, לא? או במילים אחרות: רן, אתה מתבדח, לא?

Ergil

New member
כמובן ששוביניזם קדם לפמיניזם

הנקודה שלי היא שעד לפני מאה שנה לא היה משהו שהוא לא-שבוניזם, ולכן למילה "שוביניזם" לא הייתה משמעות.

NARSIL

New member
למילה ´שוביניזם´ בהחלט היתה

משמעות בתקופתו של טולקין, למרות האגדות האורבניות שנפוצו בשירשור הזה... התנועה לזכות הצבעה לנשים התחילה כבר בשלהי המאה ה-19, כך שטולקין אולי דומה לבני תקופתו, אבל שוביניסט.

barzik

New member
או באמת? איזה פרט מעניין?

נתנו זכות בחירה לנשים וכבר היו שתי מלחמות עולם וכמה פצצות אטום... האם זו מקריות? טוב, נו.... זה כבר אוף מוחלט
שלא לדבר על הדמגוגיה...

NARSIL

New member
זה קצת ארוך מדי משאוכל לענות על הכל

בבת אחת, אבל רציתי להאיר כמה נקודות: 1. הצגה של אישה אחת חריגה, מופלאה, כגיבורה חד פעמית בהיסטוריה של עולם, אינה בהכרח מעשה פמיניסטי, להיפך. זה מדגיש עד כמה מעשה הגבורה שלה מוזר, בגלל היותה אישה ולמעשה ´הפוך על הפוך´ שם את הנשים במקומן. אני לא בטוחה שזו היתה הכוונה כאן, אבל זו אופציה. 2. אני לא מקבלת את הביקורת על מה שאמר ארגורן, לפחות לא כמו שניסחת אותה. ארגורן מזכיר לה את האחריות שלקחה על עצמה ומשווה אותה למצביאים, שאם מישהו מהם היה נשאר, גם הוא לא יכול היה לנטוש. לא נרמז בשום מקום זלזול שלו. 3. הזכרת את גנדלף וארגורן כמייצגים את השקפתו של טולקין? אני חושבת שהקטע הכי מובהק בשאלה מה טולקין חושב על איאוון הוא השיחה של ארגורן ואיאומר לפני שהיא מתעוררת. ארגורן אומר לאיאומר (ציטוט לא מדויק):" לך היו מרחבים וצבא... והיא שנולדה כאשה ולא נפלה ממך בכלום... נגזר עליה לשרת מלך זקן..." אם זה מה שטולקין חושב, זה מאוד מתקדם בשביל תקופתו... :) 4. פראמיר ? כמו שכבר כתבו לך, יש גברים ששווה לחזור למטבח עבורם
איאוון לא חיפשה את הקרב, אלא ייעוד, עיסוק, מטרה. אני לא בטוחה שהויתור על הלחימה הוא באמת ויתור שנגזר משינוי באופי שלה. פראמיר פותח עבור כר רחב לפעילךות, לעשיה, לשותפות והיא מבינה שזה מה שהיא מחפשת, לא את הלחימה עצמה, הלחימה היתה דרך ביטוי אחת מיני רבות לרצון שלה לתרום. עד כאן מה דעתך?

Real Dream

New member
תיקון קטן: גנדלף היה זה שאמר לאאומר

שלמרות שהיא נולדה בגוף עלמה היא לא נפלה ממנו בכלום.

הממממממממ...

לפי דעתי מה שקורה שם זה שלאחר שאיאוון הוכיחה את עצמה, רוח המרד מיצתה את עצמה וכבר פחות היה לה איכפת. דבר אחר שרציתי להעיר הוא: גלדריאל. גם היא מבטאת פמיניזם בצורה מסויימת ושונה. אחת מהשלוש נמצאת אצלה, והיא מתוארת כדמות חזקה, בניגוד לנשים אחרות כמו ארוון, גולדברי, וכד´. (לובליה בתור הדמות של הזקנה שצועקת על מי שמרעיש בין שתיים לארבע...)

גולדברי היא לא דמות חזקה? למה לא?

בגלל שהיא משפיטה את אחת הדמויות הכי חזקות בשר הטבעות לעשות לה שליחויות?

למעלה