אטלס לAJAX BETA

24sharon

New member
אטלס לAJAX BETA

בעיות בהמרה... רציתי לנסות את AJAX BETA 1 התקנתי, הכל לפי הספר, קודם הסרתי את אטלס אח"כ התקנתי מה שקורה בפועל, אטלס כבר לא פעיל ואג'קס גם לא, מצב ביניים מלא בבאגים. אני מנסה 'לחרוש' את גוגל אבל רציתי לדעת כמה דברים: 1. האם מישהו נתקל/ניסה/ממליץ/לא ממליץ 2. בשביל להעלות פרוייקט כפי שאני רואה אין צורך בקובץ DLL אז השאלה שלי האם להעלות לשרת צריך לבצע התקנה אצל השרת? איך בדיוק זה עובד? תודה ושבוע טוב, בתקווה שהמשך השבוע יהיה עם פחות באגים....

24sharon

New member
לא הסתדרתי ../images/Emo4.gif

רק שחזור של המערכת יומיים אחורה פתר את הבעיה. נחכה שמערכת תתייצב יותר, ואז אתחיל עם המערכת פרוייקט חדש, ולא אכנס לפרוייקט קיים. בכל אופן תודה על ההענות

BogN

New member
עצה שלי

אני מאוד לא ממליץ להשתמש בגרסאות Beta ובטח ובטח לא להשתמש בגרסאות בטה של מיקרוסופט, ועל אחת כמה וכמה לא אם זה גירסת beta של מיקרוסופט ל-AJAX. אני מצטער אבל זה פשוט מעצבן אותי ה-ATLAS הזה... זה כ-ב-ד בזבזני בטירוף... אני יודע שחצי מהפורום יעלה עליי עכשיו... אבל אני באמת מדבר מניסיון... AJAX, זה דבר כל כך פשוט, ואת שרון אפילו למדת את זה ביום אחד, נכון? נכון של-ATLAS יש את ה-Update panel שהוא כל כך נחמד, ונוח לפיתוח איתו... אבל מישהו פעם ממש בדק אותו לעומק? אם כבר אני מוציא את העצבים שלי ואת כל התסכולים שלי על ATLAS אז הנה דבר אחד, שתסבירו לי מה ההיגיון מאחורי זה. בואו ניקח סיטואציה מאוד פשוטה. יש לנו גריד ויש לי אפשרות להוסיף לו רשומות חדשות, והכל מתנהל תחת ATLAS כך שאין רפרשים של העמוד... ואני רוצה לדעת כמה רשומות הוספתי... איך אני יעשה את זה? אוסיף משתנה ב-JS ואעלה אותו כל פעם ב-1. אבל רגע... ATLAS לא אוהב את זה, הוא מתנהג בדיוק כאילו הדף עשה רפרש, דהיינו - כל המשתנים של ה-JS התאפסו לי! ואני לא מבין למה?!?!? הדבר הזה כל כך עצבן אותי שמאותו יום עשיתי חרם על ATLAS, וכתבתי את ה-AJAX בעצמי, והפלא ופלא, יש לי קובץ JS פיצפון, ועוד משהו... נגיד הוספתי רשומה אחת בלבד לגריד, מה הייתי מצפה? שרק היא תוסף לטבלה, אבל מה חברנו אטלס היה עושה? הוא היה מרוקן את הטבלה לגמרי, ובונה אחת חדשה, למה? כובע! אני לאט לאט מתחיל לכעוס על מיקרוסופט יותר ויותר... כי הם מנסים לנצל את ה"כח" שלהם, ולהכריח אנשים להשתמש במה שהם בנו לנו, אבל צר לי... הם פשוט לא עושים את זה טוב... הם עושים את זה מגניב, וקל לתכנת, אבל זה פוגע בדברים אחרים... אני לא רוצה להישמע כמו איזה אנטי-מיקרוסופט כי אני לא, הם עושים דברים יפים ולא רעים, אבל צריך לדעת איך להשתמש בטכנולוגיות שלהם בזהירות רבה, ולא להיסחף עם כל הדברים המוכנים... כי זה לא אומר שזה הדבר הכי טוב להשתמש בו... ושוב אני אגיד, בסופו של דבר שם המשחק זה "עלות תועלת" אם יש פרוייקט שחייב להיות מוכן עד מחר ב-12:00, אז כן, לפעמים אין ברירה אלא להשתמש בדברים מוכנים... אבל שרון, לפי ההתקדמות שלך פה, אני מאמין שאת תוכלי להסתדר מצויין בלי האטלס בזמן הקרוב...

24sharon

New member
צודק תיאורתית

אבל לצערי, לא מעשית.
במידה והיו אומרים לך, תיצור את הפרוייקט המסויים הזה, יש לך את כל הזמן בידך, על שעות העבודה תגמול מלא, אין תאריך יעד, והמוצר צריך להיות המשובח ביותר שקיים. אזי היה אפשר לשבת, לבנות את הסקרולר לבנות גם את הMENU להוסיף את הAJAX ידני. ואולי אפילו להשתמש בNOTPAD. אבל לצערי אם אתה תחכה לדרישה כזו, ילבינו שערות ראשך והדרישה לא תגיע. תתפלא, אבל הדרישה היא שיהא ידידותי, מעוצב, מהיר, משקל [לא קריטי] וכמה שפחות שגיאות ובאגים. ולכן ידע והכרות עם הכלים האינסטנטים, מועיל מאוד 'בשעת מעשה' למשל הכלי של הMODAL POPUP. כלי נחמד מאוד של אטלס, בדקת איך זה 'נוח' לבנות את זה בCSS? ידע מקיף בכל הנושאים ברור שמהווה תועלת גדולה. אבל לבסוף שעות העבודה הם הגורם המכריע. ועוד נקודה חשובה לציון. ברגע שאתה עובד יחידני תכתוב את הJS הארוך והמסורבל ביותר, בכל זאת תדע 'להתמודד איתו' אבל בפרוייקט שצריכים לעבוד 2 אנשים. ברגע שעובדים עם כלים עצמאיים, העבודה היא בלתי נסבלת עד בלתי אפשרית. ברגע שננעלים על טכנולוגיה, אזי הגישה השיתופית קלה בהרבה. אני עדיין נותנת מקום של כבוד גדול לידע מקיף בJS וצ"ל בכלל. ואכן אני כל הזמן לומדת את הנושא W3 הוא אחד האתרים המועדפים עלי. בכל אופן תודה רבה,

yonigold

New member
אני בור ב-AJAX אבל...

שמעתי מכמה אנשים טובים שיש FRAMEWORKS מצויינים שהם לא של מיקרוסופט, האם לא כדאי להשתמש באחד מהם?

BogN

New member
לדעתי לפני שניגשים לטכנולוגיה

כלשהי, (אני יודע ש-AJAX זו לא בדיוק טכנולוגיה, אבל ראוי להתסכל עליה כך) רצוי מאוד להבין מה זה, ואיך זה פועל בתכ'לס, ובגלל ש-AJAX זה כל כך פשוט וקל, אז שווה להשקיע שעה שעתיים בשביל ללמוד את זה... זאת בהנחה כמובן שאתה מתכנת מנוסה, ו-JS, ו-DHTML ושפת צד שרת אינן מילים זרות לך.

yonigold

New member
תכנתתי "AJAX" ב-2002

עוד ב-2002 יצא לי לעבוד באיזו חברה עם XMLHTTP, הצחיק אותי שפתאום זה חזר בכזה HYPE. על איזה FRAMEOWRK היית ממליץ להתחלה?

BogN

New member
../images/Emo26.gif

אמרת בהודעה הקודמת שאתה בור ב-AJAX, ועכשיו אמרת לי שיצא לך לעבוד עם זה ב-2002... קיצר, אם אתה מכיר AJAX, לא נראה לי שתצטרך לחפש Framework בשביל זה ... אבל אם אתה ממש רוצה, אז יש את AJAXPRO שמהמעט שעבדתי איתו, הייתי דיי מרוצה.

Justin Angel

New member
../images/Emo26.gif

רק כדי להבהיר AjaxPro מאפשר העברת נתונים בדוט נט בין צד-לקוח לצד-שרת תוך שימוש בטכנלוגיית JSON. Microsoft AJAX Libary FRAMEWORK מאפשרת בדיוק את זה. אין הבדל בין השתיים מלבד זה שאחד מתוחזק ע"י בן-אדם פרטי (ולא יציב משהו מבחינת יציבות הפרוייקט) והשני מתוחזק ע"י מיקרוסופט.

BogN

New member
ועוד הבדל אחד...

שנתקלתי בו אז, יכול להיות שהנתונים כבר לא מעודכנים אבל שהקבצי JS שנוצרים ע"י AJAXPRO קטנים משמעותית מקבצי ה-JS שיוצר ה-ATLAS.

BogN

New member
זה בדיוק מה שאמרתי ../images/Emo13.gif

שהכל תלוי בדרישה, אמרתי שאם אין ברירה, אז משתמשים במה שיש... ואגב, כשאני עבדתי בצוות מאוד נהניתי לחבר את קבצי ה-JS שאני ושותפי לפרוייקט עשינו... היה לנו סטנדרט מוגדר ומתואם מראש, ומכאן עבדנו בלי שום בעיה...

24sharon

New member
נכון,

אני מסכימה עם מה שאמרת ברמת העיקרון. רק אתה אומר ש"הכל תלוי בדרישה" ואני אומרת שהדרישה היא באחוזים ניכרים וגורפים (זה רק אצלי
) הדרישה של תוצר מוכן פועל ויציב הרבה יותר משמעותית מקוד יעיל ו'תקני'.

Justin Angel

New member
קה פרובלמה מואי צ'יקיטה?

בקשר לתרחיש ההוספת רשומה ל-GridView באמצעות אטלס. GridView לא אמור להיות בשימוש לקלט מהמשתמש. זה שאפשר זה לא אומר שצריך, האפשרות נתמכת בצורה מאוד ספורדית ועדיף להימנע מלהשתמש בה. GridView בטח שבטח לא אמור להיות ממשק להוספת רשומה חדשה. אני עוד רואה (וגם עשיתי) ממשקים באמצעות GridView שמאפשרים עריכה, אבל הוספה זה כבר לקחת את זה צעד אחד יותר מדי לדעתי. אטלס לא אמור מענה ל-GUI ובשום שלב לא נטען או נאמר שאטלס באמת נותן מענה ל-GUI צד-לקוח עם DataBinding צד לקוח. אז אם כרגע סיכמנו שבכלל אין ל-GridView אפשרות מובנית להוספת רשומות ואין בכלל GridView צד-לקוח בגרסאות MSAjax הישנות הידועות בשם Atlas, לא ברור לי מה ההתרגשות סביב זה שהוספת רשומה צד-לקוח ב-GridView מעבירה HTML ולא רק מידע. בכלל לא ברור למה קיים איזהשהו צפי שהוספת רשומה בצד-לקוח תגרור רפרוש רק של הרשומה הזו, היות ואת הלוגיקה הזאת של הוספת רשומה אתה הוספת אך ורק בצד-שרת ולא טרחת כלל וכלל לחשוב על לשדרג את הצד לקוח. מוזר מאוד שיש איזהשהו צפי שקוד #C צד שרת (שכנראה נמצא באיזה לחיצת כפתור ולא בירושה פרופר בתוך ה-GridView) יתרנדר לקוד צד-לקוח. לפי דעתי, היה אפשר ליצור ממשקי בסיסי בצורה של Control Extender על התגית <Table> הראשית של ה-GridView ככה שלכל הפחות היא תוך 100-150 שורות קוד צד-לקוח תוכל ליצור GridView שתומכת בצורה ג'נרית בהצגה של מידע שנוסף בלי ריצה לשרת של כל המידע. עשיתי די והותר פרוייקטים עם אטלס ואני יודע בדיוק מה המגבלות שלו. אני גם יודע מה היכולות שלו, ולהאשים אותו במשהו שבכלל לא קשור ליכולות שלו, זה מוגזם.

BogN

New member
../images/Emo26.gif

לגבי העובדה ש-GridView לא אמור להיות בשימוש לקלט ממשתמש אני נאלץ לחלוק עליך... עשיתי כמה וכמה פרוייקטים שעובדים בצורה הזו, אגב, ישבתי עם הלקוחות באופן פרטני ושאלתי אותם איך הם היו רוצים לראות את תהליך הוספת רשומה חדשה, ונתתי להם כמה אופציות, ולקוחות פשוט אוהבים את זה שיש להם את הכל באותו כלי.. זה הכי נוח להם... נכון שAJAX לא נותן מענה ל-GUI, אבל מה תגיד על זה? אז מה תגיד על ה-Update Panel שמע, פעם ראשונה שלמדתי ATLAS נכנסתי לאתר של ASP.NET וזה הרושם שהם ניסו להעביר לדעתי בלבד... נכון או לא, מאוד מפריע לי שעשו משהו שלא עובד בצורה הגיונית, וכן כשאני אומר שכל הגריד שלי נבנה מחדש רק בגלל אני רוצה להוסיף שורה חדשה לטבלה שלי זה לא נשמע לי נכון... ואנשים פשוט משתמשים באופצייה הזו, תתפלא... אנשים אומרים, טוב נו למה שאני יעשה את זה לבד? למה שאני אוסיף רק רשומה אחת לגריד? הרי יש את זה בתוך אטלס, ואנשים פשוט עושים את זה... אגב, כנראה שלא הבנת אותי, אני מתכוון שאם לקוח רוצה להוסיף רשומה (לצד שרת, מסד נתונים לדוגמא) אז יש קריאה לשרת, ואחכ הייתי רוצה לראות את הרשומה שלי בטבלה... שאת זה אני חייב לעשות בעזרת AJAX... שמע, אני רואה מה הולך להיות עוד כמה שנים... אנשים שאין להם מושג מה זה HTML סטנדרטי, אנשים שלא מכירים בכלל JS, אנשים שלא שמעו את המושג DHTML, או AJAX... כל מה שהם יצטרכו לעשות ב-GUI יהיה עם זה http://ajax.asp.net/default.aspx?tabid=47&subtabid=477 וכל עבודה ATLASים תהיה עם אטלס, ויהיה תוהו וובוהו... ואם יוצאים מנקודת הנחה ש-ATLAS לא נועד ל-GUI אז אני מסכים עם רוב מה שכתבת... אבל הרושם שאני קיבלתי הוא לא כזה... כי הרי הצעד הראשון שמיקרוסופט מלמדים אותך, ורוצים שתדע זה ה- UPDATE PANEL.

למעלה