עצה שלי
אני מאוד לא ממליץ להשתמש בגרסאות Beta ובטח ובטח לא להשתמש בגרסאות בטה של מיקרוסופט, ועל אחת כמה וכמה לא אם זה גירסת beta של מיקרוסופט ל-AJAX. אני מצטער אבל זה פשוט מעצבן אותי ה-ATLAS הזה... זה כ-ב-ד בזבזני בטירוף... אני יודע שחצי מהפורום יעלה עליי עכשיו... אבל אני באמת מדבר מניסיון... AJAX, זה דבר כל כך פשוט, ואת שרון אפילו למדת את זה ביום אחד, נכון? נכון של-ATLAS יש את ה-Update panel שהוא כל כך נחמד, ונוח לפיתוח איתו... אבל מישהו פעם ממש בדק אותו לעומק? אם כבר אני מוציא את העצבים שלי ואת כל התסכולים שלי על ATLAS אז הנה דבר אחד, שתסבירו לי מה ההיגיון מאחורי זה. בואו ניקח סיטואציה מאוד פשוטה. יש לנו גריד ויש לי אפשרות להוסיף לו רשומות חדשות, והכל מתנהל תחת ATLAS כך שאין רפרשים של העמוד... ואני רוצה לדעת כמה רשומות הוספתי... איך אני יעשה את זה? אוסיף משתנה ב-JS ואעלה אותו כל פעם ב-1. אבל רגע... ATLAS לא אוהב את זה, הוא מתנהג בדיוק כאילו הדף עשה רפרש, דהיינו - כל המשתנים של ה-JS התאפסו לי! ואני לא מבין למה?!?!? הדבר הזה כל כך עצבן אותי שמאותו יום עשיתי חרם על ATLAS, וכתבתי את ה-AJAX בעצמי, והפלא ופלא, יש לי קובץ JS פיצפון, ועוד משהו... נגיד הוספתי רשומה אחת בלבד לגריד, מה הייתי מצפה? שרק היא תוסף לטבלה, אבל מה חברנו אטלס היה עושה? הוא היה מרוקן את הטבלה לגמרי, ובונה אחת חדשה, למה? כובע! אני לאט לאט מתחיל לכעוס על מיקרוסופט יותר ויותר... כי הם מנסים לנצל את ה"כח" שלהם, ולהכריח אנשים להשתמש במה שהם בנו לנו, אבל צר לי... הם פשוט לא עושים את זה טוב... הם עושים את זה מגניב, וקל לתכנת, אבל זה פוגע בדברים אחרים... אני לא רוצה להישמע כמו איזה אנטי-מיקרוסופט כי אני לא, הם עושים דברים יפים ולא רעים, אבל צריך לדעת איך להשתמש בטכנולוגיות שלהם בזהירות רבה, ולא להיסחף עם כל הדברים המוכנים... כי זה לא אומר שזה הדבר הכי טוב להשתמש בו... ושוב אני אגיד, בסופו של דבר שם המשחק זה "עלות תועלת" אם יש פרוייקט שחייב להיות מוכן עד מחר ב-12:00, אז כן, לפעמים אין ברירה אלא להשתמש בדברים מוכנים... אבל שרון, לפי ההתקדמות שלך פה, אני מאמין שאת תוכלי להסתדר מצויין בלי האטלס בזמן הקרוב...