אטלון Fabri Perrot

arifell

New member
אטלון Fabri Perrot

אני מבין איך ההתקן עובד, אבל מה זה אטלון?

2_be

New member
ניסיון לעזרה

etalon is a device used to produce interfering beams of light, consisting essentially of two plane parallel reflecting plates of fixed separation and (in some kinds) adjustable orientation​
נתקלתי במושג כשכתבתי מתישהו איזשהי עבודה שבין השאר קישרתי אליה סיבים אופטיים (כמובן שבלי ללמוד קודם את הנושא בקורס מסודר...
) אז למעלה זו ההגדרה ששמתי בעבודה כשהסברתי את עצמי שם, כיוון שאני לא כבר לא זוכרת כלום על ה-Fabri Perrot וכיוון שאני אמורה לשבת ללמוד למבחן מחר במקום להיות ליד המחשב..זה המעט שאני יכולה לעשות, מקווה שזה עוזר איכשהו...

ailag

New member
fabri perrot

זה זה שבודק חום ע"י חומר מתוח, שכשיורים עליו קרניים הן משתקפות .. האזורים החמים מתרחבים קצת ולכן הקרניים חוזרות אחרת
לא? (זה מה שאני זוכרת מהמסמכים שלך אז)

arifell

New member
יש להתקני פברי פרו כל מיני

שימושים שונים, שמשתמשים ביכולותיו באינטרפרומטריות (סתם מילה גדולה אבל לא כ"כ הרבה אנשים יבינו אם אני פשוט אגיד- יכולותיו ההתאבכותיות) באופן כללי משתמשים באנטרפורמטרים ("מאבכים"?) שונים למדידה ברזולוציה גבוהה בעזרת תופעות התאבכות.

arifell

New member
תודה רבה!

אז מסתבר שאטלון זה פשוט שם אחר לאינטרפרומטר? בהצלחה במבחנים!

Oren Oren

New member
פילטר אופטי

פילטר FP ,מיועד לסנן תדרים (או אורכי גל) מסוימים.עקרון הפעולה שלו מבוסס על התתאבכות בונה / הורסת. בד"כ פילטר FP מעביר יותר מתדר אחד,כאשר המרחק בין תדר לתדר מוגדר FSR. זה מה שאני זוכר בעל-פה מהקורס... אטלון?-אולי הכוונה ל athermal??

arifell

New member
לא יודע

אבל מה שכן, אף פעם לא ראיתי את המילה "אטלון" בפני עצמה, תמיד בהקשר של פברי פרו- "אטלון פברי פרו" אני יודע איך התקני פברי פרו עובדים, אבל אני פשוט מנסה למצוא את הפרוש של המילה "אטלון"

prefect

New member
אטלון

אטלון זה משהו שמייצג גודל סטנדרטי מסוים, משהו שמשווים איתו. (אטלון של מטר הוא המטר הסטנדרטי אי-שם בצרפת וכו'). אטלון פברי-פרו נקרא ככה משום שהוא מהווה מכשיר למדידה מדוייקת של אורכי גל ומרחקים..

גיא רון

New member
אטלון

אטלון הוא אינטרפרומטר אשר הלוחות בו נמצאים במרחק שווה וקבוע ולא זזים.

למעלה