אטימת כלוב לחמוסה

WTR

New member
סופשבוע שלם בכלוב זה הרבה זמן...

אין דרך למגן את הבית כך שתוכל להסתובב בבטחה? או חדר מסויים?

lioroosh1990

New member
האמת שיש אבל

השותף שלי קצת טמבל נכנס לחדרים בבית ולא סוגר אחריו דלתות או שהוא יוצא מהבית הוא די איטי ועד שהוא יסגור את הדלת היא תברח החוצה והוא לא יתפוס אותה כי הוא פוחד מחיות. אבל זה בסדר חברה שלי גרה קרוב ואני תמיד משאירה לה מפתח שאני יוצאת והיא מאכילה אותה ומשחקת איתה כשאני לא בבית

lioroosh1990

New member
לא יודעת מה לעשות

היא לא מפסיקה לנשוך! ניסיתי כבר את כל העונשים וכלום! היום היא הורידה לי חתיכת ביס בכף יד השמאלית עשתה לי ממש חתך מדמם... התקשרתי למגדל והוא אמר שהיא בכלל לא מחוסנת. אז לקחתי אותה לחיסון אצל הויטרינר וישר רצתי להתחסן בעצמי. הם אשכרה עשו לי שמונה זריקות בבטן מחשש לכלבת למרות שהסברתי להם שהיא לא חולה ואחרי זה עוד דפקו לי זריקת טטנוס. זה נורמלי שחמוסה נושכת בתדירות כזאת? כאילו היא יכולה לעבור לידי ופשוט להחליט שבא לה לנשוך אותי. חברה שלי אמרה שזאת הגנה עצמית, אבל לא עשיתי לה שום דבר רק הרמתי אותה קצת כדי להרגיל אותה לידיים שלי ופשוט חטפתי וואחד נשיכה. למה היא נושכת כל הזמן? זה בגלל שהיא עדיין לא מכירה אותי? וכשהיא כן תכיר ותתרגל אלי היא תפסיק לנשוך?

Misha180

New member
תראי

הבנתי שהיא לא מזמן הגיעה אלייך.. מקום חדש ואנשים חדשים מעמידים חמוס במצב של סטרס, במיוחד שהפרידו אותה מהלהקה שלה. יכול להיות שהיא במצב של מלחמה איתך על האלפא. זה מצב טבעי שצריך להתייחס אליו בהמון סבלנות, לוקח זמן רב עד שמצליחים באמת לחנך למה שאת רוצה ולהאכיל. תראי ביוטיוב איזה שיטות עוזרות להרגלה בלי להתאכזר או להרביץ כמובן, תקראי קצת במאמרים ובאינטרנט, קחי כפפות גינון ואמצעי הגנה ותתחילי בעבודה :)

Misha180

New member
וגם

הדרך הטובה ביותר לכבוש את ליבו של כל בע״ח היא אוכל. תנסי להציע לה חטיפים, להאכיל אותה מהיד (לא להרים אותה- להשתדל להיות במפלס גובה שלה כמה שיותר), להראות לה שאת דמות מאכילה ומטפלת ולא נלחמת איתה על הנחלה שלה. גם משחקים (חכה עם כדור ונוצה למשל או סתם כדור) יכולים לעזור לחיבור ביניכם. מאוד חשוב גם איך שאת מרגישה כי אם את ניגשת בפאניקה או בסלידה ממנה היא מאוד תרגיש את זה. הייתה

Misha180

New member
פלאפון מעצבן

הייתה לי חמוסה לתקופה קצרה שהבאנו כבת זוג לטוזיק, כמעט מיד נסגרו המעמדות ואני הייתי האמא וטוזיק וחבר שלי היו האויב. אותי היא נשכה פעם אחת ביום הראשון שהייתה אצלנו אבל חבר שלי שלא אהב אותה ופחד ממנה ננשך באופן קבוע גם כשלא ניגש אליה או נגע בה. אני מאוד מאמינה שם מרגישים את האנרגיות שלך בדיוק כמו כלבים וחיות אחרות ומגיבים בהתאם אז תנסי לשלוט במה שאת מרגעשה כשהיא בסביבה ותראי איך היא מגיבה. ושוב, הכי חשוב- סבלנות!!

ori2ma

New member
אלפא

לדעתי צריך לתת דגש על האלפא (זה עזר לי במקרים מסויימים ועדיין עוזר) אין מה לעשות בסופו של דבר עם כל הרצון הטוב של לקנות את אמונה של החמוסה היא צריכה להבין שאת בעלת הבית.
לא צריך להרביץ לה או משהו כזה אבל כן להראות סמכותיות. וככל שהיא תנשך אותך יותר ותיראה שזה באמת עובד ואת באמת נרתעת ממנה והדברים משחקים לטובתה ככה היא תמשיך לעשות את זה והופ הנה בעל חיים שלמד להשתמש בתוקפנות כדי להשיג את מה שהוא רוצה.
זה עובד בבני אדם וגם בבעלי חיים, תגמלי אותה מהדבר הזה עכשיו שהיא עוד קטנה כי בעל חיים שלומד להתנהל כך קשה יותר לעשות לו תיקון. היא צריכה ללמוד שזאת לא הדרך להשיג את הדברים שהיא רוצה.
בהצלחה :) ותזכרי - סמכותיות ולא תוקפנות.

ori2ma

New member
אגב

חשוב לדעת מאיפה הנשיכה נובעת, אם את בטוחה שזה לא מפחד אצלה אז תבדקי אם זה באמת בא ממקום הדומיננטיות.

lioroosh1990

New member
ניסיתי להחזיק אותה מהצוואר

ולצעוק עליה לא פויה ואסור (כמובן שביד השניה תמכתי בגוף כדי שלא תיחנק חלילה) ונראה שהיא פשוט לא מבינה את זה. היא הייתה החמוסה העשירית מתוך עשר חמוסים שהיו לו בתוך מין כלוב ענק ומדי פעם טיילו בבית. אני לא יודעת מה היא עברה שם אבל מה שבטוח עם עוד תשע כמוה היא לא יכלה לקבל מספיק תשומת לב וליטופים. למרות שחברה שלי ראתה אותה נושכת אותי ואמרה שזאת הגנה עצמית בגלל שכאילו מישהו זר מרים אותה. מה אתם חושבים על זה?

lili 87

New member
לא כל החמוסים אוהבים להיות על הידיים

צריך גם לזה להרגיל אותם לאט לאט
כניראה שהיא בכלל לא רגילה להיות על הידיים וזה חדש לה.
גם החמוסה שלי נשכנית ומשוגעת, מנסים לחנך לאט אין מה לעשות.
שחקי איתה והיא תבוא אליך בשביל לשחק.
כשהיא ישנה את יכולה לקחת אותה ולשים אותה עליך וללטף, שהיא תתרגל למגע

lioroosh1990

New member
אני חושבת

שעשיתי טעות שבחרתי במגדל הזה. לא שאני לא אוהבת אותה אני משוגעת עליה היא מצחיקה ומתוקה, אבל כנראה שהוא לא גידל אותה כמו שצריך הרי היא גדלה עוד עוד תשע כמוה בתוך כלוב וברור שהיא לא קיבלה מספיק תשומת לב וליטופים ועוד האחיינים הקטנים שלו שיחקו איתה לכו תדעו מה הם עשו לה

Misha180

New member
שמעי

קודם כל אני לא מאמינה ב׳טעות במגדל׳ או בכלל בלברור חיה ׳איכותית יותר׳. אולי יהיה קצת קשה יותר מאשר לאמץ חמוס מחונך אבל הצלת חיה מסכנה ממגדל רע וזה שווה זהב. לגבי החינוך- לדעתי מעבר לעניין של דומיננטיות זה משהו שנובע מסטרס- בית חדש, ריחות חדשים, היא לא מבינה מה קורה סביבה ומה מקומה בהיררכיה הזו- אז היא בודקת. תקיפות, כוח, צעקות זה דברים שמגבירים את הסטרס שלה. אם היא נושכת ותרשימי אותה בפתאומיות היא עלולה להיבהל ולנשוך לא כי היא לא אוהבת אותך- את מציבה אותה במצב לא מוכר ומפחיד בתוך הלחץ שהיא כבר נמצאת בו. אני ממליצה לך לראות ולקרוא מאמרים וסרטונים דווקא על הרגלה של חמוס לבעלים חדשים ופחות חינוך ומשמעת. קודם תצרי איזה חיבור איתה שתבין- את דמות אם, את מספקת אוכל ואהבה, ומקומה תחתייך. תני לה המון יחס( גם אם לא חיבוקים- דברי איתה בטון גבוה - חמוסים מגיבים לזה יותר- שחקי איתה, תאכילי אותה ביד, שימי לב אליה. אני בטוחה שהיא תסמו,עלייך יותר ואז תוכלי לשוב לתקיפות שבחינוך. לדעתי קצת קפצת שלב וזה גורם גם לה וגם לך לסטרס ומביא לדג ובה הפוכה ממה שאת מצפה.

Misha180

New member
תגובה *

תפוז לפלאפון זה נורא פשוט! אני כותבת בעיוור ממש

lioroosh1990

New member
עוד כמה שאלות (וואו ממש סורי על החפירות)

זה נורמלי שהיא מתעטשת כל כך הרבה? אני יודעת שאצל כלבים יש עיטושים שבאים מאושר ושמחה אבל האם גם אצל חמוסים זה ככה? ולמה היא תמיד מעדיפה לאכול מהרצפה כשבקערה שלה יש שפע של אוכל? וגם תמיד שהיא משוחררת עזבו את זה שהיא רצה, היא גם סוג של מתפרעת סביב עצמה באקסטזה כזאת עם הראש לצדדים ועושה קולות שמזכירים קצת דולפין. זה אומר שכואב לה משהו? ועוד דבר שמוזר אצלה שכשהיא ישנה היא ישנה ממש עמוק כמעט בלתי אפשרי להעיר אותה ותמיד בבית שלי יש רעש כשהחתולים משחקים אפילו פיל לא יכול להירדם כאן. אפילו כששמתי לידה מוזיקה חזקה זה אפילו לא הזיז לה, גם ליטופים לא עוזרים הגברת ישנה ושיתהפך העולם. כמה שהיא מוזרה אבל אני דווקא אוהבת את המוזרויות שלה זה הופך אותה למיוחדת. בכל אופן אשמח לתשובות כי הדברים שכתבתי כאן די מדאיגים אותי.

תודה:)

lili 87

New member
כל המוזרויות האלה זה המהות של החמוס

הכי כיף לראות אותם מתחרפנים ומשתגעים ומתגלגלים, זה הקסם שלהם :)
כשאת רואה אותה מתפרעת, שחקי איתה, קחי אפילו מגבת או משהו ותנערי כזה לידה, היא בכלל תשתגע.
ולגבי השינה- גם זה תקין. ובשלב הזה קחי ולטפי אותה אם בשעות העירות שלה היא לא נותנת לך.
גם הקולות זה תקין (ומצחיק) ובטח תגלי עוד כל מיני קולות. וזה שהזנב יסמור לה תוך כדי משחק, גם תקין.
לגבי ההתעטשויות- הם מריחים המון את הריצפה, אם יש אבק או כל מיני גרגירים זה בגלל זה.
אם זה כבר ממש חריג ולא התעטשות פה ושם, שווה לקחת לוטרינר, הם יכולים להידבק כמונו בשפעת ומחלות.
קיצר, נשמע שיש לך חמוסה בריאה ומשוגעת כמו כל החמוסים .
עיקרת אותה כבר?

WTR

New member
חחחח זה תיאור של חמוסה נורמלית

נראה לי שלילי כבר ענתה על הכל...

WTR

New member
בבקשה תשרשרי את כל השאלות יחד

זה מאוד קשה לעקוב כשפותחים כל פעם הודעה חדשה

תודה

למעלה