אטימת כלוב לחמוסה

lioroosh1990

New member
חמוסה נושכת

אני לא יודעת מה לעשות עם הנשיכות שלה.... היא בת שבעה חודשים והגיעה אלי לפני יומיים שלושה. אבל היא לא מפסיקה לנשוך אותי היא פשוט עשתה לי חורים בכף יד הימנית, וזה לא כמו כלב או חתול שהנשיכות שלהם עוד עדינות, היא לא מרחמת נותנת ביסים ממש בכל הכוח שלה אפשר לחשוב שהיא מנסה לקרוע משם את הבשר. חשבתי אולי היא רעבה וחושבת שהיד שלי זה אוכל אז שמתי לה קצת בשר. אבל אז שיחררתי אותה והיא הסתובבה קצת ואז שהיא עברה ליד הרגל שלי ריחרחה קצת את הגרב ופשוט הורידה לי עוד ביס. עכשיו אני מכירה כבר את העונשים שצריך לתת לה ואני מענישה. אני פשוט מנסה להבין מאיפה הנשיכות האלה מגיעות מרעב? מפחד? אולי בגלל שהיא עוד לא מכירה או בגלל שהיא עדיין גורה? אולי היא פשוט לא מחבבת אותי? בבקשה תנסו להסביר ממה זה נובע

תודה:)

lioroosh1990

New member
איזה אוכל אפשר לתת

חוץ מאוכל יבש/רטוב לחתולים? איזה ירקות אפשר? שמעתי שמותר עוף ללא תבלינים, ביצה קשה או צימוקים... מותר להם ענבים טריים או תירס? אתמול השובבה הצליחה לגנוב לי זית מהצלחת ולפני שהספקתי לעשות משהו היא טרפה אותו בהנאה... זה לא מסוכן להם? אני יודעת שאבוקדו ועגבניות אסור להם אבל איזה ירקות ופירות כן מותר?

lioroosh1990

New member
אטימת כלוב לחמוסה

הכלוב הקודם של החמוסה שלי נשבר והשגתי מחברה כלוב זמני עד שאני יקנה אחד חדש. הבעיה היא שהיא מצליחה להשתחל משם החוצה.
יש דרך לאטום את הכלוב באיזשהי דרך עד שאמצא לה כלוב אחר? אולי עם חוטי ברזל?

WTR

New member
קודם כל יומיים זה כלום זמן

ייקח שבועות עד שתתרגלו אחת לשניה
ועד שהיא תלמד ממך באיזה חוזק מותר לנשוך (נשיכות קטנות תמיד יישארו כי זה המשחק שלהם,, אבל אם מחנכים נכון זה לא כואב)

איך גידלו אותה לפני שהגיעה אלייך? היא רגילה לאנשים? היו מוציאים אותה מהכלוב לכמה שעות כל יום?
איך את מגדלת אותה אצלך? יש לה זמן לשחק מחוץ לכלוב? את משחקת יחד איתה? יוצאות לטיולים?
כל הדברים האלו מאוד חשובים...

את קראת במאמרים על חינוך חמוסים?
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=1381&aId=61564

lili 87

New member
הוטרינר אמר שירקות וסיבים אסור

כי זה לא מתעכל אצליהם.
למרות שהם משתגעים כשהם רואים מלפפון או גזר.
ביצה נחמד (למרות שאצלי הם לא התחברו אליה) וחטיפים של חתולים.
בכלל, כדאי כמה שיותר שיאכלו רק את האוכל שלהם, ופינוק לא יותר מכפית ליום (ממה שקראתי)

lioroosh1990

New member
דווקא ראיתי מאמרים

באינטרנט שכתוב שהם אוכלים ירקות ופירות ואפילו קראתי פעם על צימוקים ועוד מכובס או מבושל בלי תבלינים...

Misha180

New member
אנחנו מתרפאים אצל עדי גנץ

ובתור אחד המומחים היותר נחשבים בארץ אני נוטה להקשיב לו. שאלתי אותו והוא אמר לי שהוא לא מאמין לכל המאמרים האלה וזה יכול להביא יותר רע מטוב. מה גם שקרה בעבר שטוזיק גנב איזה גמבה או שזיף ולאחר מכן נחנק והקיא את זה.
חטיף נהדר שטוזיק תמיד טורף זה דייסה מהאוכל שלו (להשרות במים רותחים ולעשות פירה ממש) ותוספת נהדרת (גם מומלצת על ידי גנץ) היא שמן (קנולה או כל סוג שהוא) שמכיל גם אומגה 3 שטוב לפרווה מבריקה. גם FERRETONE שאפשר לרכוש באיביי על כל חטיפיו מאוד טובים לחמוס, יש לי כל סוג ויש אחד שאפילו מכיל בננה בצורה שהם יכולים לעכל. ממליצה לך לבדוק דברים שבאמת מתאימים לו ולא להסתכן בחסימת מעיים.
בהצלחה :)

lioroosh1990

New member
יש איזה דרך ליצור קשר איתו?

כי אני גרה ממש רחוק אני מחיפה... הוא עונה גם לשאלות בטלפון?

Misha180

New member
כן, ובחינם.

תיכנסי לאתר המרפאה האקזוטית הרצליה, יש שם טלפון. אני בתקופות החולי של טוזיק הייתי מתקשרת כמה פעמים בשבוע והוא היה מאוד סבלני וענה על כל השאלות שלי. אני מאוד מרוצה ממנו, הוא מאוד מקצועי והוא מאוד מתחשב גם מבחינה כספית (עשה לי שני צילומי רנטגן בחינם כשבדק את טוזיק כי ראה שזה יוצא מעל 700, נתן לי בחינם את התרופות..). שווה את המרחק ואת המחיר.

Misha180

New member
מה שהוא אמר

זה שנכון, הם אוהבים את זה מאוד, ושאולי הם גם יצליחו לעכל את זה, אבל טוב זה בטוח לא יעשה, רק עלול לגרום לבעיות רציניות. ושהסיכוי מיותר..

WTR

New member
צימוקים וענבים לא

קצת סדר במה מותר ומה אסור....
לגבי צימוקים וענבים יש מחקר שיצא לא מזמן שמראה שזה עלול לגרום לסרטן אצל כלבים
אצל חמוסים לא הכל דומה לכלבים אבל לא הייתי מסתכנת כי המחקר מאוד איטי לעומת כלבתולים אז למה לחכות עד שיוכיחו מדעית שזה מסוכן או לא?... פשוט להמנע מלתת ולחסוך צרות

תירס גם לא כדאי כי תירס משימורים הוא עם סוכר ואסור לחמוסים סוכר
אסור: בצל, כל דבר עם תבלינים, מוצרי חלב רצוי להמנע

את יכולה לתת גמבה, מלפפון, אבל לא יותר מכפית ביום
אפשר ביצה קשה אחת בשבוע
עוף ללא תבלינים

רוב התזונה צריכה להיות בשרית ולא מהצומח
ובמזון חתולים איכותי יש את כל מה שחמוס צריך, הצ'ופרים זה יותר בשביל ההרגשה שלנו מאשר בשבילם...

lioroosh1990

New member
האמת

שהבחור שהביא לי אותה אמר שהיא החמוסה הכי רגועה שיש לו כי יש לו איזה 10. הוא אמר שהיא הייתה יוצאת אבל רק בתוך הבית. אצלי היא כרגע בכלוב ושהיא יוצאת היא רק בחדר כי אני לא סומכת על השותף שלי שלא יפתח פתאום דלת או חלון וישכח לסגור כשאני לא מסתכלת, הוא ממש טמבל. יש לה מון זמן לשחק כי אני מוציאה אותה לשלוש ארבע שעות אבל אני עצמי לא ממש יודעת במה לשחק איתה קניתי לה צעצועים והיא לא ממש שמה עליהם ומעדיפה לשחק בכל מה שהיא רואה. לטיולים אוציא אותה ברגע שאשיג ריתמה כי בכל החנויות באזור שלי חסר. השאלה היא אם יכול להיות שהנשיכות נובעות מחוסר חיבה אלי? אולי שנאה?

גרוברית

New member
לאלא היא לא שונאת אותך :)

גם דבשת שלי נשכה המון בהתחלה,
וכמו שאת מתארת נשיכות כואבות נורא.
היום (היא איתי כבר חצי שנה) היא לא נושכת בכלל בכלל לא משנה מה תעשי לה...
זה לוקח המון זמן אבל בסוף זה קורה.
אני למדתי פה מהפורום איך לחנך אז פשוט תקראי.
בהצלחה!

WTR

New member
אני בספק כמה זמן היה לו להשקיע בה

בחינוך עם 10 חמוסים, אבל בסדר..
זה ממש לא אישית אלייך, יומיים זה ממש כלום תחשבי שהיא לא מבינה איפה היא נמצאת ולא מכירה את הסביבה ואותך, היא פשוט מפוחדת זה הכל
זה ייקח זמן אבל אם תעבדי איתה ותשקיעי זמן משחק איתה היא תתרגל אלייך ויהיה בסדר

Misha180

New member
חוטי ברזל זה מסוכן

במיוחד אם היא משתוללת באיזור לפתוח את הכלוב. הכי טוב זה אזיקונים, ולדאוג לגזור את הקצוות הכי קרוב שאפשר לפתח ושלא יהיו קצוות חדים בכלוב

WTR

New member
יש סיבה שאת רוצה לאטום את הכלוב?

אם הבית ממוגן לחמוסים (אין לה דרך להגיע לחלונות) אז אין סיבה שלא תסתובב חופשי... ככה הכי כיף

לגבי חוטי ברזל זה מאוד מסוכן, וקצת קשה לאלתר משהו ביתי שלא יפצע אותה
אם בכ"ז את רוצה לסגור אותה אולי כדאי בחדר מסויים ולא בכלוב מאולתר

lioroosh1990

New member
דבר ראשון

אני לא כרוצה לסגור אותה לכל היום אלא למשך הזמן שאני לא נמצאת בבית כי אני נוסעת בסופ"שים לבן הזוג שלי ואין עליה השגחה והכלוב שיש לה בנתיים הסורגים שלו רחבים מדי והיא יכולה לברוח לי בזמן שאני לא בבית והיא יכולה להסתבך פה בכל מיני צרות ולהיפצע ואף למות. אני צריכה רק דרך לאטום את הכלוב שאני יוכל לצאת בראש שקט מהבית בלי להיות לחוצה ולאכול סרטים מה קורה איתה כשאני לא לידה

למעלה