אני מבין למה מארוול ירצו להמנע
מלהגיד בפירוש שמגנטו יהודי, אבל אני לא מסכים עם הגישה של "כל עוד לא נאמר במפורש, אז הוא לא יהודי". לפעמים צריך להסתפק ברמזים כאישור. לדוגמא: 1) נורת'סטאר נוצר מלכתחילה כהומו אבל נמנעו לומר את זה במפורש. ברטרואקטיבה, הרמזים היו שם כל הזמן (במיוחד בשני הגליונות של אלפא-פלייט נגד אקסמן). זה שלקח יותר מעשור להוציא אותו מהארון (ויתכן וזה היה לוקח אפילו יותר אם העורך דאז לא היה עוזב) לא אומר שהוא לא היה הומו גם אז. וכנ"ל לגבי כל הדמויות ההומוסקסואליות בקומיקסים. ודר"כ אגב, אם אני לא טועה, עד היום לא נאמר במפורש שדסטיני ומיסטיק היו זוג, אבל די ברור לכולם שזה נכון. מה גם שבהתחלה רצו לעשות את רוג הבת הביולוגית של שתיהן, אבל ירדו מהרעיון כי הוא היה מהפכני מדי. 2) בסביבות Uncanny X-Men #140 נרמז לראשונה שמיסטיק היא האמא של נייטקרולר. לאחר מכן שובצו כמה רמזים עבים מאוד, כמו למשל העובדה שהיא לא הייתה מסוגלת להרוג את הכפיל הרובוטי שלו באימון שלה נגד כפילי האקסמן (ודווקא את הכפילה של רוג היא כן הרגה), וכן שהיא פקדה במפורש על האחווה שלא לפגוע בו לרעה. די תמוה, ביחס לכך שהיא רוצחת קרת-לב וכביכול בקושי מכירה אותו. אני מניח שגם אז היה מי שאמר שעד שלא נאמר במפורש אז היא לא אמא שלו. הקטע הוא שהקצב של הסיפורים בקומיקסים הוא איטי בצורה שלא תאמן, וגם כאן לקח כעשור שלם עד שסוף סוף חשפו את היחסים ביניהם. במקרה של מגנטו, כמובן שאי אפשר לדעת בוודאות, אבל נראה לי שבעקבות כל הרמיזות עד עכשיו (ודרך אגב, כנראה שהוא מאוד מזדהה עם העם היהודי אם הוא בא להתנדב בארץ במרכז לנפגעי שואה - שהוא הרי לא פילנטרופ כל כך גדול כמו פרופ' אקס) אז יש סיכוי גדול מאוד שהוא אכן יהודי, אלא אם כן יאמר אחרת.