אחת משלנו?

אחת משלנו?

סתם תוך כדי המרתון שאני עורך בקריאת האולטמייט אקס מן נתקלתי בתמונה המצורפת וחשבתי האם אתם/ן מודעות/ים לעניין? התמונה היא של שאדו-קאט.

El ad

New member
קיטי תמיד הייתה ידועה כיהודיה גאה,

גם באולטימייט וגם ב-mainstream ובקומיקסים היא תמיד מקפידה ללכת עם מגן דוד. ב-Uncanny X-Men #199 היא ומגנטו (שכידוע אף הוא יהודי) הולכים לטקס של ניצולי שואה, וקיטי מדברת על הפודיום בשמו של סבה, ניצול שואה שאחותו נספתה באושוויץ.

El ad

New member
אני די בטוח שהיא יהודיה משני הצדדים

אבא שלה בנקאי יש לציין... דווקא לאחרונה גיליתי שאייסמן יהודי - אמא שלו יהודיה ואבא שלו אירי-קתולי והוא אפילו הלך בילדותו ל-Hebrew School.

Artoo Detoo

New member
רשימה של גיבורי על יהודיים:

http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Jewish_superheroes יש לציין שגם thing הוא יהודי, סנדמן (מהקומיקסים של DC), וכל שלושת הילדים של מגניטו. עוד יש לציין ששניים מהמנהלים המפורסמים של מארוול, סטן לי ואבי ערד, יהודיים גם.

spidey 82

New member
חשוב לציין, שוב, שויקיפדיה זה מקור

לא אמין בכלל. כל אחד יכול לכתוב שם את דעותיו ואין פיקוח על המידע. בן גרים אכן יהודי. סנדמן שמצויין שם הוא הגרסה משנות ה-40, לא זו של ניל גיימן. הילדים של מגנטו אינם יהודים. לפחות לא באופן רשמי. מגנטו אמנם ניצול שואה, אך אין זה אומר שהוא יהודי. אשתו מגדה (אמם של וונדה ופייטרו) הייתה צועניה. סטן לי, אבי ארד, ג'ק קירבי (שותפו העיקרי לפשע של לי), ג'ו סיימון (יוצר קפטן אמריקה יחד עם קירבי), מרטין גודמן (מייסד טיימלי/אטלס/מארוול) כולם הם/היו יהודים. אני מקווה שזה מספיק כדי להוכיח שמארוול זו חברה יהודית (איך לעזאזל מארק מילר הגיע לשם? קתולי ארור!)

Artoo Detoo

New member
הפשע של לי?

למה אתה מתכוון? אפשר להגיד שילדיו של מגניטו חצי יהודיים, כך גם אייסמן.

Artoo Detoo

New member
דרך אגב, ויקיפדיה מתחילה

להחמיר, כל דבר שמי שכותב שם ואין לו הוכחות, הם פשוט מוחקים.

spidey 82

New member
יצירת יקום מארוול...

שוב, לפי מארוול אין אישור רשמי ליהדותו של מגנטו, כך שילדיו אינם יהודים ולא חצי יהודים. עד שיגיע עורך ראשי או מו"ל שיחליט להבהיר את הנושא סופית, אל תחליט זאת בעצמך. לגבי אייסמן, אני יודע.

Artoo Detoo

New member
אני יודע שזה לא ידוע לגמרי

אבל זה הכי הגיוני לעכשיו, למרות שעכשיו יש גרסאות שמגניטו בכלל היה צועני, למה בכלל שינו את זה? יש כל כך הרבה הוכחות שהוא יהודי. יצירת יקום מארוול זה פשע?
הסדרה היחידה שהייתה נורמלי לפני שסטן לי הגיע היתה קפטן אמריקה, סטן לי שינה שם הכל, אולי זה כן פשע.

spidey 82

New member
כי בכירי מארוול מפחדים.

("אנחנו אמרנו שאחד הטרוריסטים המסוכנים בעולם הוא יהודי? חס וחלילה!") זו צורת ביטוי. קפטן אמריקה לא הופיע באף סיפור מאז מלה"ע ה-2 עד שסטן החזיר אותו ב-64'.

spidey 82

New member
כן, הרי ידוע שכל הבנקאים יהודים.

שוב, אני לא בטוח שזה נכון, אבל זכור לי שקראתי שרק אחד מהוריה יהודי. נדמה לי שאמה, אך אולי אני טועה. לגבי אייסמן: גם אני גיליתי זאת לאחרונה.

El ad

New member
מכיוון שאחת מהתכונות העקריות של

קיטי היא היהדות שלה, אז לדעתי אפשר להניח בביטחה שאמא שלה יהודיה כשרה. מכיוון שקיטי גם רואה עצמה כיהודיה לכל דבר וחוגגת חנוכה במקום כריסמס, אז אני מניח שהיא באה מבית יהודי - כלומר שגם אבא שלה יהודי, אבל לגבי האבא אני באמת לא יכול להיות בטוח. לעומת זאת, קח לדוגמא את אייסמן שבא מבית מעורב. אמא שלו יהודיה, מה שהופך אותו ליהודי לכל דבר, אבל הפעם הראשונה שראיתי אזכור לזה היתה בסדרה האישית שלו מ-1984/5, וזה כנראה גם האזכור האחרון בנושא... בכל מקרה, ממה שהבנתי, אייסמן רואה את עצמו כחצי יהודי-חצי קתולי, וזה כי הוא בא מבית מעורב שבו חגגו חגים משני דתות. לגבי מגנטו, איזו סיבה יש להניח שהוא לא יהודי? הוא כל הזמן אומר שהוא מפחד שישמידו את המוטציות כפי שהשמידו את ה"עם שלו" בשואה, ובהקשר הזה תמיד מתייחס ליהודים. כמו למשל כשהוא הלך עם קיטי לטקס/מפגש ניצולי שואה יהודים.

Artoo Detoo

New member
מגניטו יהודי אבל

אבל תמיד יש את ''העקשנים'' שסבורים שהוא היה צועני. זה טיפשי לחשוב שהוא צועני, מכיוון שכמו שאמרתי יש מלא הוכחות שהוא יהודי. הוא מדבר על זה הרבה, ומראה סימנים (כמו הטקס של ניצולי השואה), והוא מושפע מהשואה, בצורה די ברורה.

spidey 82

New member
אני לא אומר שהוא צועני.

אני לא אומר שהוא שום דבר. הוא ניצול שואה שהיוצרים/עורכים העומדים מאחורי דמותו בשנים האחרונות וכים עדיין לא קבעו מה הדת/גזע שלו. בכל מקרה הוא מתייחס לעצמו כהומו-סופריור ותו לא. הוא לא משתמש ב"תוויות" אנושיות. מתי הוא דיבר לאחרונה על "יהדותו"? על השואה - כן, על משפחתו שהושמדה - כן, על אשתו ובתו המתות - כן, על הדת שלו - לא. טקס ניצולי שואה לאו דווקא מיועד ליהודים בלבד. הנאצים רדפו גם צוענים ופעילים פוליטים. גם לעם הארמני הייתה שואה. (נ.ב., אני חושב שה"עקשנים" בקשר ליהדותו הם רבים יותר ועקשנים יותר...)

spidey 82

New member
../images/Emo4.gif

אני הולך לפי מדיניות מארוול כיום (לא, אני לא מקבל מהחברה כסף, לצערי), שהיא "לא מדברים על היהדות/לא יהדות של מגנטו". הם מעדיפים להתעלם מזה ולא נוגעים ברקע שלו, כדי שלא יואשמו בהצגת יהודי כטרוריסט/נבל על/איום על האנושות. כריס קלרמונט העלה את הנושא ב-UXM#150, העורך דאז זרם עם הנושא, כולם חשבו שהוא יהודי, הגיע עורך חדש שהחליט שזה לא מתאים לו ופתאום מגנטו לא יהודי. או שכן. רק שמאז לא מדברים על זה. אני משאיר את זה כך וכל עוד לא יתפרסם סיפור ובו מגנטו יגיד בפירוש "אני יהודי", מבחינתי הוא לא יהודי. (וגם צוענים נרצחו בשואה. לא 6 מליון, אבל זה היה טבח עם. לטקס יכול להיות שהוא הלך צתוך הזדהות ו/או מפני שהוא ניצול שואה בעצמו)

El ad

New member
אני מבין למה מארוול ירצו להמנע

מלהגיד בפירוש שמגנטו יהודי, אבל אני לא מסכים עם הגישה של "כל עוד לא נאמר במפורש, אז הוא לא יהודי". לפעמים צריך להסתפק ברמזים כאישור. לדוגמא: 1) נורת'סטאר נוצר מלכתחילה כהומו אבל נמנעו לומר את זה במפורש. ברטרואקטיבה, הרמזים היו שם כל הזמן (במיוחד בשני הגליונות של אלפא-פלייט נגד אקסמן). זה שלקח יותר מעשור להוציא אותו מהארון (ויתכן וזה היה לוקח אפילו יותר אם העורך דאז לא היה עוזב) לא אומר שהוא לא היה הומו גם אז. וכנ"ל לגבי כל הדמויות ההומוסקסואליות בקומיקסים. ודר"כ אגב, אם אני לא טועה, עד היום לא נאמר במפורש שדסטיני ומיסטיק היו זוג, אבל די ברור לכולם שזה נכון. מה גם שבהתחלה רצו לעשות את רוג הבת הביולוגית של שתיהן, אבל ירדו מהרעיון כי הוא היה מהפכני מדי. 2) בסביבות Uncanny X-Men #140 נרמז לראשונה שמיסטיק היא האמא של נייטקרולר. לאחר מכן שובצו כמה רמזים עבים מאוד, כמו למשל העובדה שהיא לא הייתה מסוגלת להרוג את הכפיל הרובוטי שלו באימון שלה נגד כפילי האקסמן (ודווקא את הכפילה של רוג היא כן הרגה), וכן שהיא פקדה במפורש על האחווה שלא לפגוע בו לרעה. די תמוה, ביחס לכך שהיא רוצחת קרת-לב וכביכול בקושי מכירה אותו. אני מניח שגם אז היה מי שאמר שעד שלא נאמר במפורש אז היא לא אמא שלו. הקטע הוא שהקצב של הסיפורים בקומיקסים הוא איטי בצורה שלא תאמן, וגם כאן לקח כעשור שלם עד שסוף סוף חשפו את היחסים ביניהם. במקרה של מגנטו, כמובן שאי אפשר לדעת בוודאות, אבל נראה לי שבעקבות כל הרמיזות עד עכשיו (ודרך אגב, כנראה שהוא מאוד מזדהה עם העם היהודי אם הוא בא להתנדב בארץ במרכז לנפגעי שואה - שהוא הרי לא פילנטרופ כל כך גדול כמו פרופ' אקס) אז יש סיכוי גדול מאוד שהוא אכן יהודי, אלא אם כן יאמר אחרת.

spidey 82

New member
כמו בשתי הדוגמאות שציינת,

כל עוד זה לא נאמר בפירוש, זו לא עובדה קיימת. הרמזים שם, גם אני מסכים עם זה, אך אין אישור רשמי ליהדותו. בנוגע למיסטיק/דסטני: בהנדבוק שיצא בשנה שעברה, נכתב בביוגרפיה של דסטני כי היא ומיסטיק היו נאהבות. אין אישור יותר רשמי מזה.

למעלה