אחת ולתמיד ( או שלא)

jock

New member
אחת ולתמיד ( או שלא)

ראיתי בהודעה שכתבתם פה שזה לא טוב אם לבנאדם יש יכולות מאגיות אבל הוא לא מפותח רוחנית. מה זה בדיוק להיות רוחני? למה אתם מתכוונים? תזבירו...

THE gray

New member
זה מה ששאלתי גם אני...

ונראה לי שאנדרויזיון אמר את זה...

jock

New member
הא! אבל אני שאלתי קודם

ואם כל כך הרבה שואלים אז הגיע הזמן שיזבירו, לא?

bflygirl

New member
להיות רוחני במילה פשוטה אחת

זה להיות מודע שיש מעבר להיות פתוח לעוד ערוצים

cara soror

New member
יכולות מאגיות ורוחניות

הדבר הראשון שאתה צריך להסביר הוא מהם אותם יכולות מאגיות עליהן אתה מדבר. אדם העוסק במאגיה הוא אדם הצועד בדרך רוחנית מסוימת. מעצם ההגדרה של מאגיה אותו אדם למעשה פועל מתוך הבנה שהעולם הזה אינו רק החומר שאנו נוגעים בו אלא גם הרוח אשר אנו יכולים רק לחוש בה. אדם רוחני הוא אדם הפועל במתוך מודעות גדולה יותר או שצועד על הדרך למודעות גבוהה יותר. הוא לא מתעלם מסךכל החלקים המרכיבים את העולם הזה ואותו עצמו. מתוך דברייך אני מבין שאתה מתכוון לכל אותם אנשים שבאים ואומרים שיש להם היכולת לצפת את העתיד או להפעיל יכולות טלקינטיות שונות, יכולות אלו ניתן לסווגן כמאגיות ואן, אם הדבר קיים באותם אנשים, כנראה שהיכולת נמצאת בידם אך הם אינם רוחניים. אני יוצא מנקודת הנחה שאני לרוב לא יוצא ממנה ומאמין לאותם אנשים. אם היכולות הללו הופגנו אצלם סימן שאין צורך ברוחניות על מנת להפעיל אותן ואני מסכים. לאורך ההיסטוריה התגלו יכולות מסוימות אצל אלו שלא האמינו כלל בדבר פרט לחומר. רוחניות אינה הכרח, ניתן לעשות דברים גם מבלי להבין. אני יכול לנהוג ברכב גם בלי להכיר את המנוע או אפילו לדעת שיש דבר כזה אבל אם אדה שיש אח ואדע איך לתפעל אותו קרוב לוודאי שאצליח לקבל ביצועים טובים יותר מהרכב. קרה סורור

undervision

New member
לא אמרתי שהכרח....

ובכל אופן,לא דברתי על איזשהי יכולת אחת... מממ.. תשמע,יש דברים שאני יכול לומר, אבל אני לא ברמה, של להסביר אותם ולנמק אותם עד אין סוף, זכותם של האנשים להאמין לי, וזכותם לא. בכל אופן זה לא משהו שזרקתי באוויר, אלא מדבר מניסיון, של אנשים שאני מכיר שהיו במצב הזה... (בהתחלה כתבתי סיפור ארוך על מישהי שאני מכיר, שאולי היה משאיר אותם קצת בשוק, אבל החלטתי בסופו של דבר לא לכתוב, מסיבות אישיות)

undervision

New member
שאלת מיליון הדולר...

קשה לי להגדיר זאת... אבל אני אנסה... זה שילוב של הרבה דברים.... ואולי יש כאלה שיוסיפו עוד, וחלק של שיסתרו... פיתוח המודעות העצמית, תוך ביטול מנגנוני ההגנה הפסיכולגיים(אבל במידה כזאתי שלא תשתגע), התחברות להאני הפנימי, שזה אומר להתחבר רצונתייך,שאיפותייך ומטרותייך האמיתיות, שלא מושפעות, מחברה,תרבות,דיעות קדומות,שיקולים כלכלים וכו' בדרך להארה, ובעצם הגעה לשלמות עם עצמך ומה שאתה,במלוא מובן המילה,ובדרך גם הגעה להרמוניה עם הסביבה שאתה חי בה. לרוב בן אדם שמתפתח רוחנית, בסופו של דבר עולה על איזשהו מסלול, זאת אומרת הוא מוצא את היעוד(או יעודים) שלו בגלגול הזה, הנ"ל וממלא אותו. מגלה גם את השיעורים שהוא צריך לעבור בגלגול הנ"ל, לצורך התדקמות והתפתחות רוחנית, ומתחיל לעבור אותם, וככל שהוא גם מצליח לעמוד בשיעורים/מבחנים האלה, גם ההתפתחות הרוחנית שלו עולה. לרוב גם מתפתחת ברמה כזאת או אחרת עקרוניות ונונקומפורמיות(אי מושפעות מלחץ חברתי), שנובעת להתחברות להאני הפנימי, שבעצם נוצר מצב ניגודי, בין תנאי החברה, לבין האני הפנימי שלו,והעקרונות שמתפתחים בעקבות ההתחברות להאני הפנימי,והצורך לעבור שיעורים מסויימים, שהם ניגודיים לחברה... אחד התוצרים של התפתחות הנונקומפרמיות, היא התפתחות החשיבה והיכול להטיל ספק, זאת אומרת לא לקבל שום דבר כמו שהוא, אלא כל דבר לבדוק לחקור, ולהגיע לאמת להאמיתה(בעצם כמו בפיתוח המודעות העצמית היכול לומר לעצמך את האמת בפרצוץ),בלי התניות חברתיות,אישיות וכו'. בקיצר הבן אדם הופך לבן אדם,חושב,תוהה,חוקר,מטיל ספק(גם במה שנראה האמת לאמיתה),מנסה להסתכל על המצב/עניין מכל הכיוונים. אולי אפשר להגדיר זאת, גם כהתפתחות אינטלקטואלית. בין השאר, בסופו של דבר, איזון כל הגופים הארגטיים, בלי שום פגיעה במארגים האנרגטים. ואיזון של כל הגורמים הנ"ל, איזון פנימי ואיזון(הרמוניה) עם הסביבה. כשהדרך לכך, פתיחת חסימות אנרגטיות, שנובעים מדברים שהדוחקו, בנוסף התרת חוזים ישנים. במהלך כל השינויים האלה, האופי והאישיות יכולים להשתנות מהקצה על הקצה. לסיכום:הדברים שמתפתחים במהלך ההתפתחות הרוחנית 1)מודעות עצמית 2)נונקונפורמיות 3)עקרוניות ויכולת עמידה על העקרונת שלך גם במצב של צורך לשלם מחיר אישי 4)שלמות עם עצמך, במלוא מובן המילה 5)הבנה של היעוד שלך והמטרות שלך בגלגול הנ"ל, והבנה של איזה שיעורים אתה צריך לעבור בגלגול הנ"ל,לצורך התקדמות 6)התפתחות אינטלקטואלית 7)איזון במארגים האנרגטיים(כולל הגופני) 8)הרמוניה עם עם עצמך והסביבה 9)להגיע להארה, שזה בעצם שקלול של כמה מהמאפיינים שמניתי פה. והרוחנית היא שילוב של כל הגורמים שמיניתי פה, יכול להיות שיש עוד יכול להיות שטעיתי. וככל בכל הגורמים האלה הוא משתפר, גם הרוחניות שלו עולה... יכול להיות שחלקם חוזרים עצמם, באופן כזה או אחר. אך בכל זאת פרקתי אותם לחלקים. בכל אופן אני לא מתיימר להיות העונה על השאלות פה, אני לא נוביס או משהו, לא קראתי ספרים מפה ועד להודעה חדשה שכאילו אני מדקלם את הדברים מתוך ספר, הדברים שאני אומר הם יותר מניסיון אישי שלי,שיחות עם אנשים, דברים שמועברו אלי בשיחה, תובנות שהגעתי אליהם בעצמי, חווית מיסטיות למינהם והכרות עם אנשים שמתפתחים רוחנית, ואנשים שכבר מפותחים רוחנית, ומשיחות איתם זה המסקנות שהגעתי אליהם ביחד איתם ועם עצמי. ובגלל שזה לא שאני לא ממש מדקלם מאיזשהו ספר, אז קצת קשה לי לענות על השאלות, כי זה יותר משהו אישי.

undervision

New member
שלא ישתמע....

שנוביס מדקלם את התשובות שלו מתוך ספר...
זה יצא בטעות... הבנתם את הכוונה....

THE gray

New member
אז לפי..

דעתך(ושל כולכם) כדי להיות מאג צריכים להגיע לרמה רוחנית כלשהי או שצריך רק ללמוד לשלוט בתת-מודע ולהזיז אנרגיות אל המטרה (ושאר הדברים)? או שעצם ההצלחה בדברים האלה מביא אוטמטית התפתחות רוחנית? יצא לי קצת מבולבל אם לא מבינים אני יסביר..

ומנקודת ראותי אתה מאוד לא מפותח

רוחנית... מה שאני מנסה להגיד... שחשבתי שעברנו כבר את העניין של ליהיות "מפותח רוחנית", שאין כזה דבר. זה שונה אצל כל אחד. כל אחד בדרך שלו, בין אם הוא מתחבר לדיעות קדומות או לא, לחברה או לא, ועוד כל מיני שטויות כאלו.

undervision

New member
האם במקרה טענתי שכן?

האם לאורך כל ההודעות טענתי שאני מפותח רוחנית? עם כבר הדגשתי שאני מעדיף לא לענות על שאלות, כי אני לא חושב שיש לי מספיק ידע,ובכלל לא מתאים כל כך לענות....(תחשוב למה בן אדם לא יחשוב שהוא מתאים לענות בפורום מאגיה וכישוף... מה צריך בשביל זה....) בכל אופן, העדפתי לא להתבאט בבוטות... אבל נראה לי שאתה יכול להבין לבד מאיפה זה בא... ואם לא,זה גם לא בדיוק זבש"י(כל פעם שאני חושב שהרמה של הפורום עולה, שוב פעם מישהו מדרדר אותה). מממ... ועם כל זאת, לא מבין למה בכלל הייתה צריך לכתוב את ההודעה, הרי העתקתה את מה שאמרתי, הרי אמרתי שזה יכול להיות אינדיודואלי? יכול להיות שזה קצת שונה... לא הזכרתי את עניין האהבה חינם טהורה ללא תנאי, של הבריאה, בני אדם וכו. כי הרי בעצם כולנו מרושתים, ובכל אחד יש חלק מהאלוהות.... ובנוסף גם חוסר שיפוטיות(שיכול לנבוע מאהבת חינם),ובלה בלה בלה, אז הנה גם את זה לא הוספתי לאותה רשימה.... נושאים כמו אהבה,חוסר שיפוטיות התחברות לאלוהות.. שיש אנשים שרואים בזה חלק מהתפתחות רוחנית, וכמו שלא הוספתי גם יכולתי לגרוע דברים, ואמרתי שזה דעתי. וגם אמרתי שונה מאחד לאחד!! ברור? ולגבי מפותח רוחנית, אני באופן אישי לא עברתי את אותם הדיונים... בכל אופן כשאני אומר מפותחים רוחנית, הכוונה האישית שלי(ולא לפי "המילון" שלך), שזה בני אדם יחסית בשלב התפתחות רוחנית גבוה, נגיד ככה לא בדיוק בחיתוליהם, ואני לא רוצה להגדיר, כי רוחניות, זה מושג מאוד יחסי... ובנוסף גם סתרתה את עצמך, מצד אחד אתה אומר שאין אנשים מפותחים רוחנית, ומצד שני, אתה אומרת שכל אצל כל אחד ההתפתחות קצת שונה.... ועם כל אחד מתפתח אז באיזשהו שלב הוא כן אמור להיות מפותח רוחנית...(ועם אתה רוצה להכנס למשמעות המילה "מפותח" תפתח מילון אבן שושן רמז:תשים לב לבניין, והזמן של המילה... רק אוסיף עד דבר קטן, מפותח זה גם משהו יחסי) מה גם, שאתה מאוד מרשים אותי בכישוריך, שעל סמך הודעה אחת(או כמה), אתה כבר יכול לקבוע מי מפותח או לא... אין... זה פשוט מתת אל... וגם פה אני לא ארחיב יתר על מידה... (עדיין מתאפק) אני עדיין נגנב מזה..: זה כמו שבן אדם יסע להנאתו באופניים, ואתה תאמר לו ברחוב "אתה נוהג חרא, אתה בכלל לא יודע לנהוג", והוא יסתכל עליך המום? של כאילו מי אתה בכלל? ולא יבין מה אתה רוצה מהחיים שלו.... אני מקווה שהבנתה את המשל............................ בכל אופן תפתח ספר על דיעות קדומות,ותקרא על המנגונים ליצירת דיעות קדומות, ואולי תבין מאיפה זה בא... (בכל אופן גם לא ממש מעניין אותי אם תבין) אז בבקשה לא לחזור אחר דבריי, בשביל למצוא סיבה לכתיבת הודעה, על משהו שבכלל לא כתבתי. דרך צלחה...

למעלה