שאלת מיליון הדולר...
קשה לי להגדיר זאת... אבל אני אנסה... זה שילוב של הרבה דברים.... ואולי יש כאלה שיוסיפו עוד, וחלק של שיסתרו... פיתוח המודעות העצמית, תוך ביטול מנגנוני ההגנה הפסיכולגיים(אבל במידה כזאתי שלא תשתגע), התחברות להאני הפנימי, שזה אומר להתחבר רצונתייך,שאיפותייך ומטרותייך האמיתיות, שלא מושפעות, מחברה,תרבות,דיעות קדומות,שיקולים כלכלים וכו' בדרך להארה, ובעצם הגעה לשלמות עם עצמך ומה שאתה,במלוא מובן המילה,ובדרך גם הגעה להרמוניה עם הסביבה שאתה חי בה. לרוב בן אדם שמתפתח רוחנית, בסופו של דבר עולה על איזשהו מסלול, זאת אומרת הוא מוצא את היעוד(או יעודים) שלו בגלגול הזה, הנ"ל וממלא אותו. מגלה גם את השיעורים שהוא צריך לעבור בגלגול הנ"ל, לצורך התדקמות והתפתחות רוחנית, ומתחיל לעבור אותם, וככל שהוא גם מצליח לעמוד בשיעורים/מבחנים האלה, גם ההתפתחות הרוחנית שלו עולה. לרוב גם מתפתחת ברמה כזאת או אחרת עקרוניות ונונקומפורמיות(אי מושפעות מלחץ חברתי), שנובעת להתחברות להאני הפנימי, שבעצם נוצר מצב ניגודי, בין תנאי החברה, לבין האני הפנימי שלו,והעקרונות שמתפתחים בעקבות ההתחברות להאני הפנימי,והצורך לעבור שיעורים מסויימים, שהם ניגודיים לחברה... אחד התוצרים של התפתחות הנונקומפרמיות, היא התפתחות החשיבה והיכול להטיל ספק, זאת אומרת לא לקבל שום דבר כמו שהוא, אלא כל דבר לבדוק לחקור, ולהגיע לאמת להאמיתה(בעצם כמו בפיתוח המודעות העצמית היכול לומר לעצמך את האמת בפרצוץ),בלי התניות חברתיות,אישיות וכו'. בקיצר הבן אדם הופך לבן אדם,חושב,תוהה,חוקר,מטיל ספק(גם במה שנראה האמת לאמיתה),מנסה להסתכל על המצב/עניין מכל הכיוונים. אולי אפשר להגדיר זאת, גם כהתפתחות אינטלקטואלית. בין השאר, בסופו של דבר, איזון כל הגופים הארגטיים, בלי שום פגיעה במארגים האנרגטים. ואיזון של כל הגורמים הנ"ל, איזון פנימי ואיזון(הרמוניה) עם הסביבה. כשהדרך לכך, פתיחת חסימות אנרגטיות, שנובעים מדברים שהדוחקו, בנוסף התרת חוזים ישנים. במהלך כל השינויים האלה, האופי והאישיות יכולים להשתנות מהקצה על הקצה. לסיכום:הדברים שמתפתחים במהלך ההתפתחות הרוחנית 1)מודעות עצמית 2)נונקונפורמיות 3)עקרוניות ויכולת עמידה על העקרונת שלך גם במצב של צורך לשלם מחיר אישי 4)שלמות עם עצמך, במלוא מובן המילה 5)הבנה של היעוד שלך והמטרות שלך בגלגול הנ"ל, והבנה של איזה שיעורים אתה צריך לעבור בגלגול הנ"ל,לצורך התקדמות 6)התפתחות אינטלקטואלית 7)איזון במארגים האנרגטיים(כולל הגופני) 8)הרמוניה עם עם עצמך והסביבה 9)להגיע להארה, שזה בעצם שקלול של כמה מהמאפיינים שמניתי פה. והרוחנית היא שילוב של כל הגורמים שמיניתי פה, יכול להיות שיש עוד יכול להיות שטעיתי. וככל בכל הגורמים האלה הוא משתפר, גם הרוחניות שלו עולה... יכול להיות שחלקם חוזרים עצמם, באופן כזה או אחר. אך בכל זאת פרקתי אותם לחלקים. בכל אופן אני לא מתיימר להיות העונה על השאלות פה, אני לא נוביס או משהו, לא קראתי ספרים מפה ועד להודעה חדשה שכאילו אני מדקלם את הדברים מתוך ספר, הדברים שאני אומר הם יותר מניסיון אישי שלי,שיחות עם אנשים, דברים שמועברו אלי בשיחה, תובנות שהגעתי אליהם בעצמי, חווית מיסטיות למינהם והכרות עם אנשים שמתפתחים רוחנית, ואנשים שכבר מפותחים רוחנית, ומשיחות איתם זה המסקנות שהגעתי אליהם ביחד איתם ועם עצמי. ובגלל שזה לא שאני לא ממש מדקלם מאיזשהו ספר, אז קצת קשה לי לענות על השאלות, כי זה יותר משהו אישי.