כשמדובר על שלושה צבעים../images/Emo163.gif
בוחנים את השינוי היחסי בין שניים מהם, וכמו שענבל אמרה משתמשים במודולו, ובמקרה זה במודולו 3 (מספר הכובעים). נניח שיש לנו 3 צבעים: אדום, לבן, ירוק. האחרון בשורה שרואה את כל אלה שלפניו מלבד עצמו מונה שניים מתוך שלושת הצבעים, כל אחד בתורו. ובודק מה קורה בינהם (אין צורך בשלישי) ניתן להפעיל מודולו 3 לפני או אחרי החיסור בין מספרי הכובעים. כמובן שיש חשיבות לסדר. לשם נוחות, ממרכזים את התוצאות לראשית הצירים. ז"א, האפשרויות שתתיכנה הן (-1) 0 ו 1. נניח ש- 0 אומר כי גם מספר הירוקים וגם מספר האדומים מתחלקים ב - 3 ולכן החיסור ייתן 0. יוחלט גם מראש כי ערך של 1, יעיד כי התוצאה לטובת (נאמר) האדומים ומינוס אחד לטובת הירוקים. השינוי בין מה שרואה איש אחד למה שרואה זה שלפניו יכול להיות 1 לטובת צבע זה או אחר (כאן ישנה חשיבות לסימן) או אפס - ומכאן נובע שהשינוי הוא בצבע השלישי, וכאן - לבן. ההנחה היא כמובן שכל אחד מהאנשים שעומדים בשורה שומע את כל מה שנאמר קודם לכן ויכול לעשות את החישוב משלב לשלב, להחסיר את הצבעים שכבר היו ולהמשיך הלאה, כך שרק האחרון נותן מידע שמספיק לכולם, ולא מעיד כמובן על עצמו, ולו יש סיכוי של 1:3 לחיות. החידה כבר הופיעה כאן בעבר בגירסה של שלושה כובעים עם הסבר ברור יותר, ניתן גם למצוא הסבר מתמטי מדוייק ברשת. פעם היה לי...
לגבי מספר גבוה יותר של כובעים. זו כבר השערה כללית שלי, נראה לי שצריך למצוא איזה מהצבעים גדל או קטן ביחס לאחרים. צריך לספור את כולם (נראה לי שגם כאן מספיק כולם מלבד אחד מהם) ולבדוק את ההפרשים בינהם, ואז אולי אפשר להכפיל כל אחד מהם באיזה מקדם (כדי לדעת בדיוק מי גדל או קטן ביחס למי), ורק אז לעשות את ההפרשים תוך שימוש במודולו שיקבע עפ"י מספר הכובעים. השאריות שתתקבלנה תוכלנה להיות 1 עבור צבע שהמקדם שלו 1, 2 עבור צבע שהמקדם שהותאם לו הוא 2, וכו'. נראה לי שגם כאן ניתן להשתמש בסימנים (פלוס מינוס) ולמרכז סביב האפס, כלומר להשוות זוגות. רעיון כללי, לא בדקתי עד הסוף. חכמי הפורום מוזמנים כמובן לתקן אותי או להרחיב... אני מאד מקווה שמישהו יצליח להבין את הרעיון שלי, הוא לא בדיוק כתוב בדרך מתמטית
בוקר טוב