אחר הצהריים טובים.....

הקדמתי אותך../images/Emo140.gif

שלחתי לך מסר ורק עכשיו נכנסתי וראיתי שגם ביקשת את זה בהודעה שלך. את מוזמנת לשאול מה שבא לך, כאן או בפרטי. אני מודע לזה שאני מכור כבר ארבע שנים,אבל הודיתי בזה בפני עצמי רק לפני כמה חודשים (מעטים). התייחסתי לזה גם בהודעה ששלחתי לך, אבל אני אענה גם כאן לטובת מי שעוד מעניין אותו לדעת. אני בעיקרון מצמצם את ההתמכרות שלי, כלומר מנסה לצמצם, בדיוק כמו שמצמצמים התמכרות לסיגריות. אני מנסה גם להחליף סוג אחד של התמכרות בסוג אחר "פחות קשה". כלומר במקרה של האינטרנט זה אומר להחליף צ´אט בפורום ופורומים באימייל. בהודעה קודמת גם כתבתי שאני פשוט מנסה להעסיק את עצמי מחוץ לבית (ולעבודה) כדי לא להיות זמין לפיתוי של האינטרנט. עכבר

תודה כתומי , אגב, יש אנשים שכתבו

פה שהקשרים ויחסי האנוש הוירטואליים מחליפים אצלם את הקשרים במציאות הלא וירטואלית את הקשרים הפיזיים עם אנשים אצלי זה לא ככה אני מאד זקוקה לאנשים גם במציאות הרגילה ולמעשה אני מכורה לאנשים גם ברשת וגם לא ברשת אלא שהמציאות הגיאוגרפית שלי היא שכמעט כל החברים שלי נמצאים מאד רחוק גאוגרפית ממני כולל הבן שלי שעכשיו הוא בצבא ונוצר מצב שבגלל שאני לא יכולה לראות אנשים בחיי היום יום אני נכנסת לרשת ליצור קשרים אולי קצת כתחליף למרות שזה מתסכל וזה לא תחליף זרות סיפר פה על מצב קיצוני אצלו שהוא ממש מנותק מבני אדם וכל חייו סובבים סביב הרשת והוא גם בדרך כלל לא עובד לי יש לפעמים פחדים שאני אגיע למצב הזה מבחינתי זו תהיה שיא ההדרדרות ראיתם את הסרט או קראתם את הספר "להיות שם"?

יחסים וירטואליים

אצלי היחסים הוירטואלים לא ממש מחליפים את יחסי האנוש, אבל בהחלט הם באים על חשבונם. בעיקרון יכולתי גם לבהות בטלויזיה כל היום ולא לראות אף אחד. בפועל הרשת באה בעיקר על חשבון הטלויזיה. אני לא רואה את הקשר הישיר אבל אני נחשב טיפוס של בית. כלומר שאני מעדיף לבלות ערב בבית מאשר לצאת. ברמה העקיפה זה אומר שאני רואה תיאורטית פחות אנשים מאשר אם הייתי יוצא ומבלה. תרוצים יש לי המון, בעיקר התרוץ שאני בקושי בבית באמצע השבוע, אז כשכבר יש לי איזה כמה שעות פנויות בבית אני מעדיף לא לצאת.

מבעבעת

New member
רציתי לשאול את העכבר

באיזה מסגרת אתה פועל בעניין סמים? לא כתובת ושם. התכוונתי האם זה עדיין התנדבותי או שאתה לוקח עוד משרות על עצמך? זה משתבץ לך במסגרת הריחוק מהבית? בעצם, אם אתה און-ליין כל היום, אז להשאר בעבודה עד שעה מאוחרת לא מרחיקה אותך מהאינטרנט לפי מה שאני מבינה. אלא להיפך. אודה לך אם תתיחס לדברי. אהבתי את השוני הגדול בין התחומים שמעניינים אותך. אני רואה שאצלינו בעבודה, יש דווקא הרבה אנשים שהולכים לכוון של נגינה. אולי 50% .

סמים עליך שמשון

הפעילות שלי בנושא הסמים היא התנדבותית לחלוטין והיא מרחיקה אותי מהרשת כי היא נעשית רחוק מהמחשב עם אנשים בשר ודם ומחוץ לבית.

כתום מקסים שכמוך אין לך מושג כמה

שאני מעריכה אותך על שאתה עושה את הפעילות ההתנדבותית הזאת... אני מבינה שלך אין עבר של סמים קלים או קשים כלשהו... את יכול לגלות פה כי אנחנו אנונימיים הרי בפורום אני פחות אבל אתה בטוח שכן הביאו לפה מאמר לפני כמה זמן של מישהו שכן משווה בין סמים להתמכרות לרשת אבל בעקרון נראה לי שרובם חושבים פה שזה לא מקביל על כל פנים אשמח להתכתב איתך באופן פרטי גם על עניין ההתנדבות הזאת כי זה מאד מעניין אותי מאד יפה שאתה מוצא זמן וכוח לתרום לחברה בנושא כל כך כאוב וטראגי וכמעט בלתי הפיך

סמים קלים

אני משתמש מזדמן במריחואנה, קפה וסיגריות בעצם בסיגריות אני יותר ממזדמן. קפה שתיתי פעם אחרונה לפני כמה ימים אחרי הפסקה של שלושה חודשים. (גמילה מקפה) אז בעיקרון אני לא שותה קפה כהחלטה. סיגריות אני מעשן בסביבות חצי קופסה ומטה ביום ... לפעמים אני פשוט לא מעשן ולפעמים זה עולה עד לרמה של חצי קופסה. מריחואנה, אני לא זוכר מתי עישנתי בפעם האחרונה, אבל אני לא נופל לקטגוריה של "לא לקחתי לריאות". עכבר

השוואה בין התמכרות לסמים ולאינטרנט

לדעתי התמכרות לאינטרנט דומה יותר להתמכרות לאוכל להתמכרות לסמים (קשים) יש מאפיינים שנוגעים לתחום הפלילי שלא קיימים במקרים כמו התמכרות לאוכל או לאינטרנט. אימג´ין ציטט פעם הגדרה להתמכרות שכללה את המושג "חור שחור ששואב אותך לתוכו" זה באמת משותף לכל ההתמכרויות, אבל להתמכרות לסמים יש מאפיינים אחרים שלשמחתנו אין בהתמכרות לאינטרנט. אחרי התעסקות של כמה שנים עם נושא מניעה והסברה נגד סמים יש לי בטן מאוד מלאה בנושא ואני יכול לכתוב עליו בלי הפסקה, אבל לא נראה לי שכאן זה המקום לדון בנושא. אם יש דרישה אנחנו יכולים לקחת את הדיון וההשוואה בין סמים לאינטרנט לפורום סמים בתפוז או לכל מקום מתאים אחר. אני לא מכיר מקרוב התמכרות לאוכל, אז אין לי כל כך בסיס להתיחסות מעבר לזה שזו התמכרות כמו כל התמכרות אחרת ושלא נכנסים לכלא בגללה או ממשכנים את הבית וההורים. עד כמה שאני יכול להסיק להתמכרות לאוכל אין חתך סוציואקונומי מאפיין (בניגוד לסמים) וכך גם להתמכרות לאינטרנט, למרות שבאינטרנט יש מחסום כניסה מינימלי של היכולת להפעיל מחשב ויכולת קריאה וכתיבה בסיסיות שאולי יכולות להיות מחסום במקרה של ארצות עניות = משקי בית לא מפותחים מבחינה טכנולוגית + אחוז גבוה יותר של אנשים שלא יודעים קרוא וכתוב. מה שמעניין אותי לשאול זה האם בהתמכרות לאוכל יש תופעה של בדיקה חוזרת של המקרר לראות אם הגיע אי-מייל חדש או המקבילה האוכלית של זה?
אני מניח שגם שם יש את הגיחה הלילית למקרר כמו הגיחות הליליות שאנחנו עושים למחשב. את ה"מחשב/אוכל עכשיו וכל השאר אחר-כך" ועוד סימפטומים אופיניים להתמכרות באשר היא. עכבר

הרסת אותי מצחוק עכשיו כתום עם

ההשאלה הזאת של לפתוח את המקרר כל שתי דקות כדי לראות אם יש אימייל חדש האמת שיש הרבה דמיון רק שכשאוכלים יותר מדי מרגישים מחנק ובטן לוחצת וכאבי בטן ויש רגע שאי אפשר כבר יותר לאכול וברשת זה נראה לי כמעט בלתי מוגבל כמובן שיש קטע שהעניינים כואבים והנשמה כבר ריקה והמוח מפוצץ אבל זה פחות קשה פיזית מאכילה מופרזת

למעלה