אחר הצהריים טובים.....

אחר הצהריים טובים.....

לא שמעתי חדשות כל היום מאד מקווה שאין פיגועים היום אגב הבן שלי מאבטח עם מחזור הטירונים במזרח ירושלים באזור מעלה אדומים ואני מתה מפחד למרות שהוא התגייס לטירונות לא קרבית בתור בן יחיד מה שרציתי לשאול אתכם - כמה פעמים ביום אתם בודקים בממוצע את הפורום הזה שלנו כדי לראות מה חדש או להוסיף משהו חדש? האם יש לכם מה לכתוב לפעמים ואתם חוששים מהחשיפה? האם אתם מחכים שאחרים יכתבו כדי שתוכלו להגיב? האם אתם לא רוצים או לא מרגישים צורך לכתוב לפעמים אבל מתאכזבים כשאחרים לא כותבים? האם אתם עושים סבב פורומים בכל כניסה לאינטרנט או שיש לכם פורום מועדף שלפעמים אתם נכנסים רק אליו, או שאתם נכנסים אליו הרבה יותר מאשר לאחרים? כמה פורומים קבועים יש לכל אחד בפייבוריטס? האם אתם מכורים גם לגוגל? מה אתם מחפשים בגוגל? אתרים חדשים?

ולאן נעלם זרות? כתבתי לו שאלות לפני

כמה ימים אבל הוא לא חזר אלינו יותר זרות - איפה אתה? נורא חבל שנטשת כל כך מהר... אני מבינה שאין טעם לכתוב לך פה במסרים אם אתה לא נכנס חבל...עוד לא הספקנו כמעט לשוחח איתך

היי מאדם

ובכן, ככל שזה נוגע לפורום הזה, אז בהתחלה, כשרק הצטרפתי אליו כתבתי כל פעם כשהתחשק לי לכתוב משהו שלדעתי קשור לנושא של הפורום, בלי קשר אם כתבו בו או לא. אבל לאחרונה, כפי שניתן לראות, ההודעות שלי הן בעיקר ואולי בעצם רק תגובות לאחרים. יש בזה חיסרון לפעמים, כי לפעמים, תגובה שאני כותבת נבלעת בתוך שרשור ארוך וככה יוצא שכמעט ולא רואים אותה ובטח שלא מתייחסים (כמו למשל מה שקרה בשרשור האחרון, בעקבות המאמר על טיפול נפשי באינטרנט). אז לפעמים אני חורגת מהכללים כשחשוב לי לכתוב תגובה שתגרור אחריה לפחות עוד תגובה אחת, אני פותחת נושא חדש, במקרה והשרשור ארוך. עשיתי את זה היום למשל בפורום אחר. לגבי בכמה פורומים אני משתתפת: יש כמה וכמה כאלה. את יכולה להסתכל בכרטיס האישי שלי ולראות בעצמך.
וזה משתנה מתקופה לתקופה, תלוי איפה אני מרגישה יותר צורך לכתוב ובאיזה נושאים. מה שמושך אותי להתחבר לאינטרנט מהר הוא מצב שכתבתי משהו בפורום כלשהו ואני מחכה לקרוא את התגובות. (למשל אם הייתי בעבודה וכתבתי משהו, אז איך שאני מגיעה הביתה אני מדליקה את המחשב ומתחברת, לראות אם יש תגובות). מה ש"תופס" אותי יותר בתקופה האחרונה באינטרנט זה דווקא לא הפורומים אלא יותר משחקים. אבל בהחלט יש לי מסלול קבוע של סבב כשאני נכנסת לאינטרנט: בהתחלה זה תיבת האימייל ואחר כך הפורומים השונים ובסוף, אם אין עוד מה לעשות אני הולכת לשחק שש בש (גם כן וירטואלי). וכשבאמת נמאס ואין אף אחד באייסיקיו אני הולכת לקרוא ספר שעשוי מנייר וכריכה דקה או עבה.

אגה

New member
מאדאם ../images/Emo39.gif

נכנסת. אין חדש. יוצאת. אין חדש. נכנסת. עדיין אין. יוצאת. עדיין אין. נכנסת. אין. יוצאת. אין. נכנסת. יוצאת. אין. אינני. לא נכנסת. לא יוצאת. הנני. שלום אני ^אגה^ ואני מכורה (לא לפורום הזה אלא לאחד אחר) אני נכנסת למספר פורומים נוספים לא בצורה אובססיבית. לגבי שאלתך אם אנשים חוששים מחשיפה- מדוע שיחששו?!? רובם לא חושפים שם, לא שם משפחה, לא גיל. ?!? אגה

ואגב שוב בקשר לכמות שעות הגלישה

שלי שזה נושא שכבר התייחסתי אליו פה איפשהו למטה יש לי הרגשה שאני מעלימה מעצמי , לא בכוונה אלא בתת מודע או בהדחקה לא מכוונת את שעות הגלישה את הכמות כי אני פשוט כנראה מפחדת שאם אני אדע כמה אני גולשת ואתן דין וחשבון אמיתי בפני עצמי אני לא אעמוד בכך ואקרוס פשוט נראה לי שאני עוד לא מסוגלת להתמודד עם האמת הזאת שזה צעד בסיסי של כל מכור: להודות בעובדות כמו שהן ולהסתכל להן בעיניים

התפספסה לי התגובה

היא הייתה אמורה להיות בתגובה למה שכתבת בפתיל אחר על האסוציאציה שיש לך למילה "עכבר". משהו קפץ והתפספס .. לא נורא

אגה

New member
לא ממש

אין לי שליטה על הכניסה לאינטרנט. אני נכנסת כל חצי שעה, שעה, כדי לבדוק מה השתנה. עובדת על עצמי.

e-magine

New member
אגה אהבתי מאד ../images/Emo20.gif

של הודעתך, ברוכה הבאה, אך את החלק השני לא הבנתי, כלומר לא הבנתי אם את שואלת או משיבה למאדאם בשאלה.

e-magine

New member
../images/Emo32.gif אם לא תראו אותי מחר כל היום

אל תדאגו. אני אשתדל לראות את הפורום אבל יש סיכויים שלא אוכל.

אגה

New member
imagine

היי ותודה מאדאם בטרפליי שאלה: "האם יש לכם מה לכתוב לפעמים ואתם חוששים מהחשיפה?" אז התכונתי לומר שאנשים לרוב לא מזדהים בפרטיהם האמיתיים, ולכן נשאלת השאלה ממה יש לאנשים הללו לחשוש? א.ג.ה

e-magine

New member
כן אבל מאדאם שייכת לקבוצה

השניה, של האלה שחשפו את הפרטים שלהם לא פעם ולא פעמיים. אגב אני כן חושש, אני יודע שאם אתן יותר מידי פרטים, גם בלי שם וכתובת, ירכיבו לי יופי של פאזל. אנחנו חיים במדינה קטנה וכשאת יודעת כמה נתונים כמו מקצוע גיל ומקום מגורים, כל היתר הוא Piece of cake

סטטיסטיקה לא מדוייקת

כנראה בגלל שאני חדש, יוצא לי לבדוק את הפורום בערך כל כמה שעות, כלומר בערך ארבע פעמים ביום. (צמא לתגובות על הודעות שלי, מה לעשות?
) אני חושש מהחשיפה. למרות שאני מאוד משתדל ליצור שקיפות בין תחומי החיים שלי, אני עדיין מרגיש הרבה פעמים שאני מנהל חיים כפולים ומשולשים כשאנשים שמכירים פן אחד של החיים שלי לא מכירים פנים אחרים. יונתן גפן קורא לזה "תסמונת מה יגידו"
אני לא אגיב לגבי השאלה אם אני יוזם או מגיב, יומיים בפורום הם לא זמן שאפשר להסיק לפיו מסקנות. בפורום האחר שאני כותב בו אני בעיקר מגיב, אבל מגיב פעיל
יש לי שני פורומים מועדפים - עד שלשום היה אחד
אני לא מכור לפורום, אבל אם אני כבר מחפש משהו פעם בשבועיים זה דרך גוגל או אלטה-ויסטה. אני מחפש מאמרים חדשים בדרך כלל בנושאים חברתיים כדי שיהיה לי מה לקרוא ... בשרותים בעבודה. (גועל נפש, אני יודע. אפילו כשאני בשרותים אני מרגיש צורך לעשות משהו מועיל
) עכבר

לעכבר הכתום היקר מאד

אתה כותב כל כך מעניין שאני ממש שמחה שבאת אלינו רציתי לשאול בן כמה אתה אם לא אכפת לך לחשוף את זה ובאיזה סוג של עבודה אתה עובד וזה לגיטימי לכתוב על מה שאתה קורא בשירותים זה חלק מהחיים גם מלכת אנגליה נמצאת שם לפעמים

פרטים אישיים?

אני בן 34 (זה אמור להופיע בכרטיס שלי) ואני עובד בהיי-טק (שזה רחב בערך כמו להגיד שאני עובד בתל-אביב
) אני פעיל אונליין משנת 1996 אבל אז היו רק בי.בי.אסים. באינטרנט אני בערך מאז שהקימו את אינטרנט זהב וניצני ההתמכרות שלי הם אי שם בסוף שנת 1997 כשפתאום היה לי אינטרנט חופשי בעבודה. בשנת 1998 התנדבתי תקופה קצרה במסגרת מניעה והסברה נגד סמים ולפני שנה וחצי חזרתי לנושא (מכיוון קצת אחר). בין לבין למדתי כלכלה ומנהל עסקים, קולנוע, כתיבה יוצרת ותסריטאות וכמובן מדעי המחשב. חוץ מלהתעסק בנושא סמים אני מתעניין בנושא התמכרויות בהתחלה כפועל יוצא של ההתעסקות בסמים והיום מתוך התמודדות עם ההתמכרות הפרטית שלי. רוב הפעילות הכפייתית שלי מתבצעת באנגלית ועם אנשים מעבר לים כך שקשה להניח שמישהו מכם מכיר אותי כ"שמשון בעל האון" מהצ´אט הקרוב למקום מגוריכם
וכמובן, המון תודה על המחמאה על הכתיבה. עכבר

עכבר כתום המון תודה על גילוי הלב

האמת שממש הדהמת אותי עכשיו כשרק נכנסת חשבתי שאתה הרבה יותר צעיר אבל איך שהתחלת לכתוב קלטתי שאתה יותר מבוגר ממה שחשבתי אבל לא נתתי לך יותר משלושים היה פה בחור מקסים בשם זרות שגם הוא סיפר שהוא התחיל עוד עם הבי בי סי משהו אינטרנט אחד בהתחלה לגמרי מזה אני מבינה שהרשת בצורה היום קיימת רק 6 שנים? כי יש לי חבר וירטואלי שטוען שהוא גולש כבר 7 שנים ואני לא יודעת כמה מתוכן הוא ממש מכור כי יש כאלה שמסרבים להודות שהם מכורים אני לא יודעת אם אתה מודע לזה בכל אופן פשוט מדהים איזה איש אשכולות אתה ואיך הספקת בכל כך מעט שנים ללמוד כל כך הרבה דברים ובתחומים כל כך מגוונים אני חולת קולנוע והייתי מתה ללמוד תסריטאות וכתיבה יוצרת כלומר כל האמנויות והרוח מעניינים אותי אבל רק ציור ואמנות למדתי על כל פנים הייתי רוצה שתשלח לי מסר במסרים המיידיים פה כי יש לי כל מיני שאלות לשאול אותך על דרכי התכתבויות עם אנשים מחו"ל דברים שאולי לא שייכים ישירות לפורום אז תכתוב לי ואני אעשה ריפליי כי אנילא זוכרת כבר איך שולחים מסר בסדר? אם יש לך זמן ורצון כמובן.... אני נורא רוצה שתישאר אתנו בקבוצת תמיכה הזאת כי יש פה קצת תחנת רכבת וזה לדעתי די מקשה להיכנס עם אנשים לעוביולעומק הקורה אז הייתי רוצה שלא תנטוש כל כך מהר הנה היה פה משתתף חדש בשם זרות בחור מכור כבד מאד אתה עוד יכול לקרוא מה שהוא כתב פה למטה או בדף קודם ופתאום הוא נעלם וכל השאלות האחרונות שכתבתי לו נשארו באויר זה מטריף אותי הקטעים האלה אגב, ממתי אתה מודע לזה שאתה מכור? כלומר ממתי הודית בפני עצמך? והאם אתה עושה מאמצים לנסות לשלוט בהתמכרות הזאת?

למעלה