אחרי 3 שנים

אחרי 3 שנים

שלום דוקטור, אני בת 28 עברתי ניתוח להגדלת חזה לפני 3 שנים , האם אני עדיין צריכה לעשות ביקורת גם אם אין שום דבר חריג? מה אורך החיים של שתל סיליקון? בשל רקע של סרטן שד במשפחה אני רוצה לעבור בדיקה , איזו בדיקה עוקפת את השתל ומאפשרת לראות את הריקמה המקורית ? ושאלה אחרונה לסיום- אני מתכננת הריון בקרוב האם זה ישפיע בצורה דרסטית על מראה השדיים ? האם אוכל להניק כרגיל? תודה רבה מראש אווה שוס

אחר הגדלת שדיים

שלוש שנים אחר נתוח הגדלה אין צורך בבקורת שיגרתית תכופה. רק אם את חשה בעצמך שינוי במבנה השד כדאי לפנות למנתח שלך או לפלסטיקאי אחר להתייעצות האם התותבות שלימות. התותבות יכולות "לחיות" יותר מעשר שנים, לעיתים אף עשרים. אם היה סרטן שד אצל קרובה מדרגה ראשונה רצוי להתחיל לעבור ממוגרפיה אחת לשנתיים מגיל 35 או 40 ומגיל 50 אף אחת לשנה וכן להיבדק אצל כירורג כללי שמנתח סרטן שד באותה תדירות. יש מכוני הדמייה שמבצעים בדיקת השד עם תותבות סיליקון עם אבחון מדוייק. לדוגמא המכון באיכילוב, רמת מרפא ועוד'. קשה לחזות כיצד ישתנו השדיים בהריון ואחר הלידה. להניק אפשר , לעיתים , אך זכרי שעם ההנקה השד תופח יותר ועשוי אח"כ להתבלות ולהיוותר תלוי לא יפה על התותבות.

למעלה