אחרי הכל

my truth

New member
אחרי הכל

אחרי שסידרתם לעצמכם חיים נוחים עבודה נוחה זוגיות נוחה אוכל בריא ספורט חברים דרכים להרגע כמה דברים שאתם אוהבים לעשות מקורות ללמוד מהם מזון לרוח ולנפש כמובן שיש עוד הרבה מקום לשיפור אבל באופן עקרוני נרגעתם, אז מה הלאה? מה עכשיו, אחרי שהשקטתם את כל "הרעשים"? אחרי שמלאתם את עצמכם והתחזקתם, לאן תתעלו את האנרגיה שלכם?

לפני הכל ../images/Emo13.gif ובתוך הכל

לא כל כך הבנתי מה זה סידרנו לעצמנו? נשמע כאילו היתה מטרה להגיע לאיזו מדרגה של סטנדרט "חיים טובים" שהתייצבה, שנבעה מרעשים והפרעות וקולות של "צריך את זה, מה עם החלק הזה בחיים" ועכשיו, כשהגענו לכל אלה, יש אולי צורך בעוד. עדיין מרגישים ריקנות יחסית, מחפשים מה לעשות. יש סיפוק, אבל גם חוסר סיפוק בסיסי. מה עכשיו? ללמוד תורה? להתנדב? להפליג בספינה מסביב לעולם? לרפא את העולם? אבל אולי יותר חשוב מהכיוון עצמו הוא - מאין האנרגיה באה ומה המניעים שלנו אז אני שואל
האם אותו אדם "מסודר" באמת מרגיש מלא? מאושר? שלו ושלם? האם הרגיעה/נוחות היא רק זמנית וכל דבר קטן יכול לערער אותה בכל תחום? אני מסתכל על זה קצת אחרת אין מטרה להרגע או להגיע לנוחיות וגם אין מטרה להתמלא ממילא החיים עוברים בי כל הזמן לומד את האנרגיה שלי, את עצמי ומתעל אותה בכל רגע כמיטב יכולתי לכל תחום בחיים, לכל אדם, לכל דבר. הכיוון פחות משמעותי, האיכות היא הקובעת ואז גם השאלה לאן לתעל קצת משונה
כי האנרגיה יכולה להמשיך לאותם כיוונים רגילים, אבל כאשר יש טוטאליות אין צורך ב"מה הלאה", ומן הסתם גם נגיע למקומות חדשים ונמצא ביצירתיות היכן לפעול אבל לא זה העיקר

my truth

New member
...

"סידרנו לעצמנו" זה באמת אומר מבחינתי שהיתה מדרגה כזו שהתייצבה. לא הייתי מגדירה אותה כ- "כסטנדרט של חיים טובים", אלא כדברים מטרידים ש "טיפלתי בהם" ועכשיו יש לי יותר שקט נפשי לעסוק במה שאני אוהבת, אני יותר מלאה כדי להיות מסוגלת לתת. "צריך את זה, מה עם החלק הזה בחיים" אני יודעת שיש כמה דברים בסיסיים שאני צריכה אותם כמו משכורת "בסיסית" כמה חברים טובים בריאות לעסוק בכמה דברים שאני אוהבת, ללמוד וכו'. ועכשיו, אחרי תקופה ארוכה שעמלתי להשיג אותם להתנסות בהם לקחת את מה שטוב לי ולהיפטר ממה שלא עושה לי טוב עכשיו אני מסוגלת לתת, להיפתח. בוא נגיד, שהיו כמה דברים בחיים שלי שלא אהבתי, ופעלתי לשנות אותם. ועכשיו אני בשלב שאני לא משקיעה בהם אנרגיה הם כבר לא מעניינים אותי או מכיוון שהחלטתי לוותר עליהם או מכיוון ש"למדתי" אותם ועכשיו הם זורמים מעצמם עם השקעה מינימלית. נניח גם, שלא יהיו לי הדברים האלה בעתיד, למדתי איך ליצור אותם וגם הביטחון שלי בעצמי וביכולת שלי להתמודד, גדל. אני חושבת שהאנרגיה שלי מגיעה בעיקר מתוך סקרנות ומתוך רצון לצמוח אני חושבת שאתה נמצא ב "שלב" הרבה יותר מתקדם ממני בשלב שבו כמו שאתה כותב יש "טוטאליות". שני דברים לא ברורים לי ממה שכתבת: 1. למשל העבודה שלי, היא מספקת לי משכורת בסיסית שבה אני יכולה לעשות הרבה דברים שאני רוצה לעשות, היא נוחה לי מבחינת מרחק אנשים וכו'. מצד שני, היא כבר פחות מאתגרת אותי. נשאלת השאלה האם באמת אתה יכול להגיע למצב של טוטאליות בחיים שלך? שכל דבר שאתה נוגע בו אתה עושה אותו בכייף אדיר? בתחושת שליחות? מבחינתי כרגע זה מספיק לי על מנת לקדם את עצמי הלאה בעתיד והשאיפה היא עבודה שאני ארגיש בה שליחות אבל גם תספק לי את הצרכיים הבסיסיים. 2. כתבת שהשאלה לאן לתעל היא קצת משונה. כשאני מגיעה למצב שיש בי עודף אנרגיה אני מייד רוצה לתעל אותה החוצה כך גם כשהיא שלילית נניח כשאני עצבנית, וכך גם כשהיא חיובית ואני שמחה.וכשאתה לא טרוד בקיום הבסיסי שלך ואתה מרגיש מלא, אז יש לך רצון גם "למלא" אחרים, ככה לפחות אני מרגישה. לכל אחד יש את המסע שלו, ואת השלב בו הוא נמצא, היה מעניין אותי לדעת אם מישהו מרגיש כמוני, חווה מסע דומה, נמצא בותו שלב, ומה הוא בוחר לעשות עם אותה אנרגיה חיובית, ומה ממלא אנשים. מה עושה להם טוב, מה חשוב להם אחרי הכל, מה הדברים הבסיסיים שהם צריכים, ומה הלאה. זה מעניין אותי.

טוב ../images/Emo13.gif

עכשיו הבנתי אותך
בהחלט יש רמה בסיסית שבני אדם זקוקים לה בכלליות, אני רק מנסה להצביע על כנות-עצמית, רצוי לוודא שאיפה שאנחנו עומדים עכשיו לא נוצר כתוצאה של התפשרות עם האמת הבסיסית שלנו והתכנסות אל מה שרק נוח ומשקיט את הצמא האמיתי שלנו בחיים
דוגמה מהחיים - בדידות ואומללות וכתוצאה מהבדידות מציאת בן זוג, ואז הרעש הושקט, יש עם מי לישון, להעביר את הזמן, לשקוע בנוחיות ולשכוח ממה שהפריע לנו מלכתחילה. אהה...
לא טענתי לטוטאליות מידאסית כזאת שכל דבר בו אני נוגע הופך לזהב מה שכן, התודעה שלנו היא המקור לחוויה שלנו, ולא הדברים החיצוניים. הם רק משקפים אותנו. לכן, אנחנו קובעים במידה זו או אחרת, בהתאם ליכולתנו והבנתנו - איך תיראה ההתנסות שלנו בחיים. למה הפרח יפה? למה השמש נפלאה? זה לא (רק) בגללם, אלא בגללנו
בכל נשימה יש חיים טוטאליים, אבל צריך להביא את התודעה לשם. תנסי ותגעי בחיים עצמם בכל נשימה. בכל חיוך. בכל מגע. בכל פעולה פשוטה שעושים עם הגוף. בכל אינטראקציה עם אנשים ובכלל. זה פוטנציאל. לא עניין של שליחות או משמעות דווקא. דברים בנאליים לכאורה - אנחנו עושים אותם מכאניים. נגיד לאכול. יש איכויות שונות אפילו בדבר פשוט כמו אכילה. מצד שני, גם לכל אחד יש נטיות טבעיות אינדבידואליות. לא כל אחד יכול ורוצה להיות רופא, מנהל, ספורטאי, מורה, איכר, ליצן, וכו אז בקשר לאתגריות של עבודתך - תשאלי את עצמך איפה את נמצאת בסקאלה בין כמה את מביאה מעצמך לעבודה (את תרמת לשעמום) לבין כמה העבודה מתאימה לך בכל מקרה, אני לא רוצה שייצא הרושם כאילו אני אומר "לשבור את הכלים ולא משחקים" וצריך לשאוף לירח, רק לכייף ולהיות עם חיוך על הפנים כל הזמן. איפה שאת עומדת כרגע בחייך - זה בסדר גמור - במקביל תקשיבי פנימה ותרגישי פנימה את הפוטנציאל והאיכות של כל רגע. ולשאלתך מה לעשות עם העודף. יש קצת הבדל בין להיות מתוח ועצבני וכעוס ואז לשפוך את אלה החוצה. לבין להרגיש טוב בפנים ושמחת חיים ואז לשתף אותה. במקרה השני, בהתאם לנטיות שלנו, נדע מה לעשות. מבט אוהב בעיניים של אחרים, ליטוף, עזרה מכל סוג, עידוד. מצאתי שאנשים צריכים אהבה, אוזן קשבת, חיבוק, תקווה, מנוחה. אני לא מאמין בלמלא אנשים אחרים או בלעשות אותם מאושרים אלא לשתף אותם בחיים שלנו, באנרגיה שלנו, בצורה פתוחה וחיובית - מבלי לשים מטרה לשנות אותם - ודברים יקרו מעצמם

hilabarak

New member
אני חושב שצריך לחלק את החיים

לתחומים שונים :זוגיות, הורות, עבודה, מימוש עצמי, ערך עצמי, מצב כלכלי ואולי שכחתי עוד משהו. על כל תחום הייתי שואל את שאלת ה"שלמות" ולא את שאלת ה"נוחות". האם אני שלמה עם הזוגיות שלי ? האם אני שלמה עם העבודה שלי ? האם אני שלמה עם הדרך בה אני מגדלת את ילדיי ? האם אני שלמה ממה שילדיי הפכו להיות ? האם אני שלמה עם הערך העצמי שלי ?....... עכשיו בכל מקום בו את שלמה עם עצמך (לא רק נוח לך, אלא שלמה), אז אפשר לעזוב. מהי שלמות ? התחושה שאפשר להמשיך ככה עוד 30 שנה בלי בעייה. ואני אתן לך דוגמא - אבא שלי הוא שותף למסע שלי במודעות והרוחניות. יום אחד הוא אמר לי "אימא שלך מאוד מכעיסה אותי בא' וב', מה אני עושה עם זה ? אני לא מצליח להפסיק לכעוס". שאלתי אותו "אתה שלם עם הבעייה הזו ?" הוא שאל אותי "מה זאת אומרת ?" עניתי "האם אתה מרגיש שעוד פעם היא תעשה את זה ואתה כבר תתפוצץ או שאין לך בעייה שהיא תמשיך לעשות ואתה תמשיך לכעוס עוד 20 שנה" הוא ענה לי "זו לא כזו דרמה, אין בעייה להמשיך 20 שנה". אז עניתי לו "אז תמשיך ככה ותנסה כל פעם לכעוס קצת פחות עד שתגיע למינימום (כי זה באמת משהו מכעיס)". בקיצור, אם יש דברים שלא שלמים איתם, אז שואלים במה לא שלמים ומנסים לבדוק האם אפשר לתקן את הקיים. נניח שאת לא שלמה עם העבודה (חוסר אתגר) ואת יכולה סתם להכניס פלפל בצורת עשייה שלא תקבלי עליה שכר נוסף, אלא רק תעורר לך עניין. אז זה נהדר. אם את לא שלמה ומרגישה שאת מתייבשת ואין שום דרך לעורר עניין, אז הבעייה עמוקה יותר. אותו הדבר לגביי זוגיות. יש הבדל גדול בין אישה שממש כבר נדחית מהבעל ונשארת לשם הנוחות. ובין אישה שמרוצה מבעלה רק היתה שמחה לו היה מביא לה פעם בשבוע פרחים. בקיצור ללא אפיון מדוייק של המהות (עם מה שלמים בבסיס ועם מה לא) קשה לקדם. כי אולי מספיק לך להתנדב אחר הצהריים ויהיה לך מימוש בחיים ואולי את חייבתלעזוב עבודה. הכל תלוי ביכולות וגיל ותרגיל כמובן.

hilabarak

New member
אני רוצה לחדד נקודה של בטוח שהבהרתי

אם אנחנו שלמים עם משהו, אז אפשר לא לטפל בו. אם איננו שלמים עם משהו אז כדאי לגשת ולבחון לעומק. (פשוט יצא קצת מבולבל בדיון - לא הייתי שלם עם הניסוח אז הוספתי).

ChicoAnimado

New member
דעתי

אני חושב שמה שבריא לאדם היא העשייה. בעשייה של הדברים מתגלים בין השאר היכולת, הרצון לתת והתחושה לאן אפשר להגיע. חפשי דברים לעשות, היקום יכוון אותך כבר אל הדברים הנכונים. כשאת נכנסת אל העשייה, היכנסי אליה מכל הלב, אל תוותרי. כל רצון להפסיק באמצע הדרך הוא נקודה למחשבה (מדוע עצרתי? מה אני לומד על עצמי מהעצירה הזאת?). לא תמיד חייבים לחפש פיסגה בדבר-מה, רוב הסיכויים הם שעד סוף חיינו לעולם לא נגיע לפסגה, אבל בטוח שבדרך לשם נמצא דברים מעניינים מאוד, כמה שיותר נעשה, ככה יותר נגלה. אולי ריקוד? אולי הילינג? אולי כתיבה? כל מה שאת יכולה להעלות על דעתך. הכי חשוב שזה באמת יבוא ממך, מה שכתבתי עכשיו אלו רק דוגמאות שרירותיות. מי שתעשה את הבחירות הכי נכונות תהיה את. הקציבי לעצמך זמן לכל עיסוק, ובחני עם הזמן לאיזה עיסוק היית רוצה להעניק יותר זמן במשך היום. את הגבול את תקבעי, בהתאם להרגשה. זכרי, דווקא איפה שיש עצירה, שם יכולה ללמד אותך הכי הרבה על עצמך אם תעזי ללכת דרכה. הכל תלוי בזמן שיש לך. גשי באומץ אל הדברים ואל תפחדי לשבור את הגבולות של עצמך, אולי תגלי מישהי הרבה יותר חזקה.

למעלה