אחרי הגשם

• פותח הנושא nage
  • פורסם בתאריך

שי רגב

New member
והעיקר שהזקן יהיה שמייח ../images/Emo70.gif

אוטוטו יפתח דוג'ו בנחל פארן/צומת שיזפון! (איך שהבת הקטנה שלי מסיימת את הקולג'...)

מה שמזכיר לי:

מ-אג מ-אג מ-אג

broadaxe

New member
אופנוע ורוחניות

מי שמתהפך במהירות גבוהה עם אופנוע בשטח- מתמזג עם הטבע דה-פקטו... (מנסיון כואב)

שי רגב

New member
אופנוע ואמנויות לחימה

מי שהתהפך עם אופנוע צריך קודם ללמוד ג'ודו
(מנסיון של הרבה נפילות וגילגולים...
)

amir_aikido

New member
סרט נפלא

ראיתי על המסך הגדול בסינמטק ומאז עוד לא הסתדר לי לראות בכבלים. אמיר

Hwoarang

New member
כל שבוע-שבועיים משדרים אותו בערוץ

הסרטים הישן...סרט מצויין אפשר לראות פעמיים שלוש ואז העלילה נמאסת..

Telkontar

New member
מישהו ראה את ראשומון של קורסאוה?

האם הוא שווה צפיה? (מעבר לתשובה "כל סרט של קורסאוה שווה צפיה" שיכולה לצוץ...)

אני אשאל שוב: מה, מישהו לא?

ידידי, מעבר להיותו סרט של קורוסאוה (גם אני לא ראיתי רבים מהם), ומעבר לזה שיש בו חרבות (לא ראיתי גם את כל אלו, אבל זה עניין של זמן
), אני חוזר למה שאמרתי על "אחרי הגשם", על כך שיש בו "... חקירה לשורשי טבע האדם, כמו כמעט בכל סרטי קורוסאווה". ראשומון עוסק ממש בזה, בכמה היבטים על טבע האדם, טבע האמת ומהי אמת, מהו צדק, מי קובע וכו' וגו'. הסרט, שזכה בזמנו בפרסים ופרסום בינ"ל, הפך לשם גנרי לעניין סובייקטיביות הצדק והאמת. כמה סרטים אתה מכיר שהפכו לביטוי גנרי? לא ראיתי את הסרט כבר הרבה שנים, אבל לו גם בזכות מה שהוא מייצג, שווה צפייה (בעצם כל סרט של קורוסאווה, כבר אמרתי?). איל.

תגידו, מה יהיה עם "מומלץ?" כל הזמן?

כמה כבר לוקח לכם סרט מהחיים? חצי ערב פנוי, ואולי 20 ומשהו ש"ח השכרת סרט? איך זה שכמעט כל סרט יפני עולה לפורום עם השאלה "כדאי לראות?" קחו, תתחילו לראות, במקרה הכי גרוע בזבזתם שעה וחצי (טוב, שעתיים וחצי עם קאגמושה, שלוש עם ראן, שלוש עם צ'ושינגורה...
). ספציפית, קאגמושה מעניין בשני אספקטים (בעיני) - ההיבט האנושי/פסיכולוגי של "שחקן משנה" של החיים, כלומר התהליך הקוגנטיבי העובר על מי שמתחזה להיות מישהו ומשהו אחר, וכמו כן התהליך האסטרטגי של שימוש בנשק חם בשדה הקרב של יפן הסמוראית. סרט איטי, משוחק היטב, הבימוי קצת ארכאי ונאיבי. שווה צפיה? עניין אישי... איל.

למעלה