אחרי הגשם

• פותח הנושא nage
  • פורסם בתאריך

nage

New member
אחרי הגשם

מישהו ראה? היה היום בצהריים את הסרט היפני אחרי הגשם. בטח איזה פעם חמישית שאני רואה אותו. איזה סרט מופלא. איזה יופי של קטעי לחימה. פשוט תענוג.

מה? מישהו לא ראה?

אחרי שסיימתי לראות אותו לראשונה, אשתי העירה לי בעדינות לנגב את הריר. בעיני זהו אחד הסרטים היפנים המופלאים בתחום, גם במובן הקולנועי, גם הלחימתי (שעשוי בצורה מקצועית ומדהימה) וגם הפילוסופי. למי שלומד איאידו, אפשר למצוא בסרט הזה דוגמא לכל דבר, אבל ממש הכל - מהעקרונות הפילוסופיים, דרך טכניקות והבדלי טכניקות, ועד שורשי טבע האדם (מה שיש כמעט בכל סרט של קורוסאוה, וזה במידה רבה סרט שלו). אני יכול לדבר על הסרט יותר מאורכו (בהילוך איטי), אז עדיף לחתוך כבר כאן...כשעוד קל. איל. שחולם מזמן לחזור ליפן וללמוד Mugai Ryu, שמככב בסרט.

Pyongwon

New member
קטנה מקווה בקרוב

להיות מסוגלת לראות בלי שהמערכת יזרוק אותה החוצה. בנתיים יש לקטנה 3 ביצים משתי נקבות... "אלק" סבתא. מה שלומך? איך הגורים הגדולים? אפשרות להתראות בשבת???!!

nage

New member
וייס שאלה לי אליך

השחקן הזה הוא די מוכר ביפן וראיתי אותו בעוד סרטים של קוראסאווה אם אינני טועה. (קוראסאווה דרך אגב נפטר לפני שהספיק לעשות את הסרט הזה, אחיין שלו המשיך, מה יש לדבר הכישרון ישנו במשפחה הזו בשפע כפי הנראה) אתה חושב שהוא אמן לחימה או פשוט שחקן מצוין, יש גם קטעים יפים של אייקידו או אייקיג'יטסו או משהו דומה. באמת סרט מעולה.

אינך טועה. ראן, חלומות, מאדאדיו...

אחד השחקנים שליוו את קורוסאוה בשנותיו (וסרטיו) האחרונות. לגבי היותו של השחקן (אקירה טראו) אמן לחימה - לא ידוע לי, אבל אין ספק שהוא עבד זמן ארוך עם מורה טוב כדי להפגין מיומנות כזו. אני הרי לא יכול בלי לחפש פרטים קטנים, אז כמובן שרבות מסצינות הלחימה עברו על המסך שלי בהילוך איטי (ושוב, ושוב). אין אפס. טראו יודע לעבוד עם החרב מדויק, מהר, נכון, בקצור - הוא יודע. מזכיר לי דיון שהיה כאן לפני כחודשיים על טושירו מיפונה, שכיכב כידוע ברבים מסרטיו הישנים של קורוסאוה (לא רק סרטי סמוראים, גם אחרים). מיפונה אכן למד, אצל סוגינו יושיו סנסיי, אבל יתירה מכך, הוא גם היה פשוט טוב בעניין. מאלו שפשוט "יש להם את זה". (ושוב תודה ליצחק על המאמר בעניין, אם אתה קורא...). איל.

איירו-סאן (אייל וייס, דט איז)

עד כמה שידיעתי משגת, טושירו מיפונה היה (אולי ג-ם) דאן 7 אצל נקיאמה הירוהיצ'י האקדו סנסיי (הסוקה ה- 18 ל"מו-סו שינ-דן" ריו)...

יוברו סאן

לא ידוע לי. היות והיה כאן דיון בעניין, בדקתי בזמנו באתרים על מיפונה, וכמו כן יצחק (מהפורום) הואיל בטובו לשלוח לי העתק של כתבה רחבת היקף על סוגינו סנסיי, שסיפרה גם על טושירו מיפונה. בשום מקום לא ראיתי שמיפונה למד אצל נאקאימה האקודו. זה לא אומר שזה לא נכון, פשוט לי לא ידוע ולא מצאתי שום עדות על כך. יותר מכך - סגנון הלחימה של מיפונה, בכל הסרטים שלו, הוא קאטורי מובהק, בעיקר בגלל עבודת הגוף - אגן, כתפיים, זויות חיתוך. זהו הסגנון שלימד סוגינו סנסיי. איל.

דומו אריגטו - גוזאיי משטה

ולא שכחתי את סוקה ניל... העניין בדיקה

שי רגב

New member
אני לא ראיתי, ואתה אשם!

למה לא הזהרת אותי, היום בצהרים
העונש בדרך...!

nage

New member
זה בטח יופיע עוד פעם

כמו שאני מכיר את ערוץ 4 הם יטחנו את הסרט הזה עוד פעמים רבות

שי ידידי היקר, אתה מוזמן, באזהרה...

שזה אומר, אתה מוזמן לראות את הסרט אצלי בהזדמנות. האזהרה היא שאני בטח אדבר ואקשקש כל הסרט. אין. כל החינוך וכל האיפוק, לא יכול לשתוק... איל.

ויס:

לצערי גם אני לא ראיתי עד כה את הסרט. אם קיים אצלך עותק זמין ניתן אולי לצרוב ולהעביר דרך סער... גיא.

אופניים ביום כיפור? יש לי רעיון ...

עכשיו ששיפצת את האופנוע - לא עדיף? ממילא אתה לא נע על כבישים, רק בהרי הכרמל. תוכל לחצות מערבה לכיוון דור בפרדיס, איכשהו לא נראה לי שיפריע להם ביום כיפור. בדור עצמה תתפלא למצוא אפילו מנגליסטים ביום כיפור (לא אצלי... גם כאפיקויירס, זה מוגזם בעיני). אם אופניים, אולי תביא את שני הליצנים המדוושים מת"א (עם קסדה, טל, עם קסדה!!)? איל

שי רגב

New member
יום כיפור...

קצת בעיה: בעברי הפרוע - לא היה איכפת לי, אבל בשנה-שנתיים האחרונות מצאתי שיום כיפור, במתכונתו המסורתית-לייט עושה לי טוב (אתה יודע: השקט, ההתקרבות לעצמך, לטבע, לקיום, לאלוהות...). ככה שהרעש של האופנוע מפריע לי ביום הזה (והאופנוע שלי מרעיש, בלי עין-הרע!). בקשר לחבר'ה התל-אביבים: בוא נשמע אותם... אגב אופנוע (אם כבר, אז כבר): פעם (וואלה אני נשמע כמו חטיאר בן 1000) חשבתי והרגשתי שהאופנוע מקרב אותי למהות הקיום, לבסיס היקום. היום אני מבין שלא! ההתקרבות הזו מתאפשרת ע"י השקט, ההתמזגות עם הטבע, ההליכה והשהות הבודדת במדבר - היא ההתמזגות האידיאלית (רמז עבה!). האופנוע מספק את: 1. אמצעי הנגישות. 2. התמזגות ברמה "שטחית" יותר. 3. ובעיקר: את האנדרנלין, הסערה, הנעורים, האקשן, ואולי הכי חשוב - נותן לי את האפשרות לבחון את עקרונות הלחימה שלי (זרימה; עבודה ללא כוח, בתנאי קרב "לחוצים"; התמזגות/השתלבות/לט-גו עם היריב). ללך לך למדבר, הדרכים יובילו/לך אחי אל המדבר...

למעלה