אחריות טייס

אחריות טייס

בהמשך לנושא שהועלה בשבוע שעבר לגבי אחריות הטייס לנזק בהסעה - אחת מהחברות בהרצליה החלה בנוהל חדש - כל מי ששוכר אצלם מטוס, חותם על טופס התחייבות כי כל נזק שיגרם בהסעה הוא באחריות השוכר ועל חשבונו!! אבי- ????

החברה שהפיצה את הנוהל החדש

היא זו שנפגעה אחרונה מתאונת הסעה. עם זאת שלדעתי הנושא צריך להיות מוסדר (ענייני רשלנות חמורה וכיו"ב), הנוהל הזה הופץ על ידי מפיציו בצורה ספונטנית מדי ומטפל בבעייה של תאונות הסעה בלבד (במקרה האחרון, עלילות הפרופלור והצ´וק). כאשר אנו נטפל בבעיה, נעשה זאת בתיאום עם יתר משכירי המטוסים (בתקווה שיוכל להיות תיאום כזה) ובצורה שתכיל מספר חלופות (כגון תוספת לביטוח רשלנות וכו´) ותטפל בכל אספקטי הבעיה. בשמחות אבי

לדעתי זה לא הוגן וטייסים לא ....

...לא צריכים לוותר! אי אפשר שכל פעם שחברה תפסיד כסף בגלל משהו היא תוציא נוהל שכזה ותחייב את טייסיה לחתום עליו - מחר חברת AIM תוציא נוהל שבו טייס שנוחת בלי כני נסע מחוייב לשלם מחשבונו ולא ירחק היום שבו חברות בכלל יתנערו מכל אחריות, יוותרו על ביטוח,יגדילו את מתח הרווחים שלהן, ופשוט ידרשו מהטייסים לחתום - טייסים כאלו שחותמים הם פראיירים! אם טייסים יסרבו לחתום על כזה טופס , ילך טייס אחד, ילך טייס שני, אחרי טייס נוסף החברה פשוט תוותר על הלוקסוס המטורף הזה! מאיפה אני יביא 10,000 $ בשביל לממן תיקון של כנף ?!?! אין לי כסף לטוס,אני חוסך באוכל ובאוטובוסים (נוסע על אופניים! לא צוחק! אני באמת נוסע כל בוקר כמה קילומטרים טובים בעליה בכדי לחסוך באוטובוסים,כדי לטוס!) ואני ,מה לעשות,גם בנאדם (באמת! אני לא צוחק! אני באמת גם בנאדם!) ועושה טעויות לפעמים... ומה אם הייתי ממש , אבל ממש טמבל איזה יום אחד ודפקתי את הכנף בהסעה?! מאיפה אני אביא כל כך הרבה כסף?! למה שכל אחד יביא כזה סכום? אני חושב שהחברה צריכה לדאוג שהביטוח יכסה את הכל! זה פשוט מקומם... התנערות כזו מאחריות... מה הטייס אמור לעשות כשמעמידים אותו במצב כזה? לא לחתום? יש טופס נורמלי שעליו חותמים בכל החברות והוא כמעט סטנדרטי,וגם הוא גובל בחוצפה כלשהי ובמידה מסויימת של התנערות מאחריות. פראייר טייס שחותם על כזה דבר,ולא משנה מי החברה המדוסקסת (אני באמת לא יודע עדיין על איזו חברה מדובר) פראיירים לא מתים , הם רק משלמים יותר כסף

חברה שמשכירה לך היא פראירית

אם אינך מסוגל להסיע מטוס על הקרקע , כיצד הינך מעז להמריא? האם הינך מצפה ממי שהוא שיסמוך עליך , אם אתה על עצמך לא סומך ? לא מדובר בטעות טיסה ,דבר שיכול לקרות, הרי אנחנו לא מקצוענים עם אלפי שעות -גם להם קורות טעויות- ו\או תקלה של המטוס , גם לא מדובר על נחיתות מבלי להוציא גלגלים. מדובר על רשלנות בהסעה (אם אתה חושב שאינך יכול לעבור עם המטוס בין שני מטוסים ,אל תעבור ,פשוט עצור ותבקש שיכוונו אותך , למה לפגוע בכנף ? ברור לכולם שתחשוב פעמים אם הינך עובר או לא ,כאשר תאולץ לשלם.) לסיכום : אם שוכרים מטוס של מישהו כדאי לשמור ,ואף רצוי לשמור על רכושו של האחר.

מה שאתה אומר לא עומד במבחן ההגיון

קודם כל תודה על הנימה היותר סימפטית... אתה בסדר:) ועכשיו ,למה קיים ביטוח?! הרי ברור שאני אשמור על המטוס ואחשוב פעמיים לפני שאני עובר וכו... .. אני טייס,וככזה אני אחראי,לא לוקח שום סיכון מיותר וכדומה. .. אבל מה לעשות,תאונות קורות! אנשים כבר נתקעו בעבר בדברים,ואם אתה טוען שזה בגלל שהם מטומטמים ,ולך זה אף פעם לא יקרה , אז אני לא רוצה להשמע נבזה , אבל אני לא אצליח להתאפק מלחייך אם זה בטעות יקרה לך, וזה עלול וגם עלול וגם עלוווול לקרות! לעזזל, אני מכיר כמה פה בפורום הזה שקרה להם! אנשים , זהירים ככל שיהיו , עלולים לטעות! אז אולי גם לא נבטח את המטוס בכלל,כדי שאנשים יחשבו פעמיים לפני שהם נוחתים?! ושיחשבו פעמיים לפני שהם ממריאים?! מה אם אתה מסיע מטוס וגאון אחד יוצא עליך ? (כמו שאני מכיר כאלו שחושבים שהם נהגי שודים - מתניעים ומזנקים , אפילו לא נותנים למנוע להתחמם) ... בקיצור - זה עלול לקרות ,גם לטייס הזהיר שבזהירים והחכם שבחכמים, וגם אתה וגם אני וגם המתלהב הטייס מחה"א ההוא עלול לעשות טעות. אתה יודע... מפקד טייסת בזים התנגש בשלט אזהרה בבסיס חה"א לפני כמה שנים... חייב להיות ביטוח שיכסה את זה! אסור להפיל על הטייס כזו הוצאה פתאום... כי אז אנשים כמוני,וכמו ארז וכמו עוד אחרים שאין להם כסף אבל מגרדים מהקירות, לא נוכל להרשות לעצמינו לטוס!! זה יהיה כמו לנהוג בלי ביטוח בכביש,רק על מסלולי הסעה!

מבחן ההגיון ??

האם ידוע לך שאדם השוכר רכב אינו מבוטח באם קיבל מכה בחלקו התחתון של הרכב ,כתוצאה מפגיעה במידרכה,? כשאדם עושה ביטוח אין זה פוטר אותו מלשמור על החפץ,ולא משנה כלל במה מדובר. בכל ביטוח במידה והחברה המבטחת תימצא רשלנות , אינני בטוח שתקבל את כספך. (אינני סוכן ביטוח , סתם נסיון חיים) האם עלה בדעתך שאולי מפקד טייסת הבזים התנגש בשלט מתוך רשלנות ??מה יש ,לא קורה??

תגיד... חשבת פעם צבי שאולי...

הסיבה שהביטוח לא מכסה פגיעות גחון ברכבים נובעת מהעובדה שאנשים מחליטים לצאת עם רכביהם לטייל בנחל פאראן ולרדת את מעלה העקרבים עם הסוברו סטיישן וואגון של חמותם?! פה באמת יש הפגנת הפקרות... אדם שמטפס על סלעים ויורד מדרגות,הוא אדם שביודעין מסכן את רכבו! (אני לא מדבר על תאונה על הגביש שבה הרכב חטף פגיעת גחון כתוצאה מדינמיקת הפגיעה בתמרור או ברכב אחר) אני מתכוון להסיע את המטוס שאני שוכר רק על מסלול ההסעה,ולא לקחת כל סיכון מיותר,אבל גם לא מוכן לשאת באחריות המטורפת על דבר שאולי יכול לקרות,ולא בגלל שהסתכנתי!

ZeevRozenek

New member
driver`s liability

In Italy, anybody renting a car is liable for $500.- to $1,000.- , according to the company, in case the car is STOLEN. ZeevRozenek,Modena,Italy

"אני טייס,וככזה אני אחראי,...."

ניסן: "אני טייס,וככזה אני אחראי,לא לוקח שום סיכון מיותר וכדומה." תודה על הבידור! (מי שצריך תרגום בגוף הסרט: כל מי שטס על 172 עם 4 נוסעים ועבר מגבלת משקל, וכמעט כל טייס עשה זאת, בטח ראובן, לקח "סיכון מיותר". וזאת רק דוגמא אחת. לטוס בארץ זה גם מסוכן וגם מיותר).

לצורך העניין הרשה לי לתקנך מיקי:

לא יצא לי בחיים,עד עכשיו,טפו טפו, לעבור מגבלת משקל. בכל טיסה שבה היה נדמה לי שאני עלול להתקרב למגבלה - עשיתי את המשוואה כדי לוודא שאני בטווח,זאת כל עוד הייתי הטייס מפקד. לא מאמין לי? תשאל את גידי וגיל אוסובסקי מהפורום,שהייתי אמור לטוס איתם לערד פעם , ולא הסכמתי להמריא מהרצליה עם דלק מלא כי זה היה מעבר למגבלות... מה לעשות... לא הלך לך הפעם :)

atzmon

New member
לדעתי זה לא הוגן וטייסים לא

ראובן ניסן אל תתיחס לבנצי עוד חולם על חיל האויר הוא "האדם המושלם"שלו עושה טעויות והוא חסין מתאונות

ethanr

New member
ענין של היצע וביקוש

לדעתי אין פה מקום לדיון אידיאולוגי על מה צריך ביטוח לכסות, וגם לא על האם טייס צריך "להסכים" לחתום על התנאי שהוזכר לגבי נזק בהסעה, והאם הוא פראייר או לא. זוהי החלטה עסקית שעשתה החברה, משיקוליה היא, ואנחנו כמשכירים נחליט אם מתאים לנו לשכור במחיר הנתון ובתנאים החדשים, או לא. חלק מן המשכירים יצביעו ברגלים, החברה תפסיד כמה לקוחות שיעברו למקום אחר, ולאחר תקופה מספיק ארוכה - היא תחליט אם כלכלית היה כדאי. כלומר, האם היא מפסידה יותר מהשתתפות ב"נזקי הסעה", או מאובדן הלקוחות. יתכן גם שחלק מחברות ההשכרה האחרות יוציאו נוהל דומה, וגם יבחנו אותו לאורך זמן. בקיצור, כל צד יעשה את השיקולים שלו, וכוחות השוק הם שינצחו...

בקשה לי אליך, ראובן

אל נא תעשה אקסטרפולציות על מה AIM תעשה או לא תעשה מחר. נכון להיום AIM אינה מחייבת על תאונות וזה המצב עד ש AIM תודיע אחרת. בתודה מראש אבי

ramiby

New member
למה לא מדברים על האחריות של

חברות ההשכרה לדאוג שמסלול ההסעה נקי ממכשולים, ועמודי התאורה אינם קרובים מדי למסלול ההסעה וכו´ ? נראה לי שאנו נובחים על העץ הלא נכון - כשכל השרשרת כושלת ומסלול ההסעה אינו בטוח או אינו נקי - שהטייס ישלם?

כרגיל מחפשים את הפתרון הקל

אני עדיין מתלמד בטיס אולם מקורב לשוק הבטוח (איני סוכן). ראשית, נושא הנזקים למטוסים הוא סיכון עסקי וככזה על המשכיר לנהל אותו. בשפה המקצועית הדבר נקרא "ניהול סיכונים" בל נשכח כי ישנם נזקים ישירים לגוף המטוס ונזקים עקיפים למשל אובדן רווחים כתוצאה מהשבתתו ועוד. את הסיכונים האלה צריך לנהל ולא לגלגל,ישנם מומחים לענין וזו מלאכתם. יתכן ולרשויות השדה רשלנות תורמת בכך שאינם מוודאים שהמסלולים וסביבתם יהיו נקיים ממכשולים.יתכן וניתן לתבוע אותם, בדיוק באותו אופן שכל מי שמועד על מדרכה עקומה ממהר לתבוע את הרשות המקומית וכיום אף זוכה בפיצוי מיידי בלי קושי וזאת, מבלי לעבור בדיקת ראיה. ונקודה אחרונה, כבר הבחנתי בחפצים מוזרים המשמשים כסד לגלגלים ובהם אבנים אבנים משתלבות גזרי עצים וכד´. בנמל מסודר היה ניתן לארגן סד סטנדרטי ולא מאולתר וכן סלי איסוף בהם יונחו הסדים ולא יושלכו למסלולים. אבל כרגיל אלה פתרונות יותר מידי מסודרים למדינת הפרט´ץ. והטייס כרגיל ישלם.

אחריות בהסעה

ניצן - יש לך העתק מהטופס? האם נאמר בו שכל נזק מהסעה יהיה באחריות הטייס? מה עם נזק שלא נגרם כתוצאה מרשלנות של הטייס (למשל, אבל שעפה על המטוס, מישהו תרגל נ"א לשדה ונחת עליו במקום על המסלול, רוח העיפה אותו, מטוס אחר נכנס בו וכו´). אני מסכים חלקית עם ראובן, גם בתור אחד שמגרד כל שקל כדי לטוס וגם בתור אחד שלא מקבל הנחתות כדבר מובן מאליו. רוצים להחתים? נראה אם יעמוד במבחן הזמן. אני לא אטוס באותה חברה (איזו חברה זו? אני מאד מקווה שלא אוויה...)

אנפה

New member
שאלה..

נניח שיום אחד אשכור מטוס ( לאחר שאוציא את הרשיון המיוחל כמובן ).. ואסיע את המושכר במיומנות מרשימה על הקרקע. אמריא אל על, בהצלחה, ואטוס כהלכה.. ולפתע... חבטה. במקרה הטוב הצלחתי לנחות. ואו אז נתגלה שמקור החבטה היה ציפור שפגעה במטוס. וגרמה לנזק כזה או אחר. מה קורה אז מבחינת אחריות הטיס? על מי חלות הוצאות התיקון ואו השבתת המושכר לצורך תיקונים?

למעלה