Progarchives מבוסס על ביקורות
כך שבקטע הזה הוא לא שונה בהרבה מהאתר של ברייטמן, מה גם שבפרוגארכיבז אין יותר מדי תוכן, הוא מתבסס בעיקר על התרומה של הגולשים. אני לא אומר שהוא לא אתר טוב - הוא בנוי בצורה מעולה, יש בערך 30 אלף כניסות ליום לאתר הזה, הדיסקוגרפיה שיש שם היא עצומה, אפשר למצוא שם כל להקה ואלבום שיש להם קשר ולו הנמוך ביותר לפרוג, ואם משהו לא נמצא שם, כל אחד יכול להוסיף את הלהקה שנראית לו מתאימה להיות באתר. כמובן שה-mp3 עוזר מאוד, אבל אסור לשכוח שהאתר הזה מבוסס על ביקורות. יש הבדל גדול מאוד בין פרוגארכיבז והאתר של ברייטמן - הראשון הוא אתר מסחרי הכולל פרסומות שנבנה ע"י מקצוענים, והשני הוא אתר של איש אחד שלא מקבל שום תמורה כספית הזה, ואפילו להיפך - הוא משלם מכספו כדי שהאתר יתקיים. מבחינת הצורה, אין לברייטמן שום אפשרות, וגם שום סיבה להתחרות בפרוגארכיבז, אבל מבחינת התוכן, הוא לוקח בענק. בגלל שפרוגארכיבז מאפשר לכל אחד לכתוב ביקורת, יוצא שהרוב הגדול של הביקורות מאוד לא מקצועיות, הביקורות של ברייטמן יותר טובות בכמה רמות ממה שיש שם. לפרוגארכיבז אין ביוגרפיות כה מפורטות של הלהקות הגדולות, ויש עוד המון חומר טוב באתר של ברייטמן שאין לפרוגארכיבז. אם אני רוצה למצוא מידע על להקה אלמונית או לשמוע mp3 כלשהו, אני אלך לפרוגארכיבז או אתר לועזי אחר, אבל אם אני רוצה מידע על להקת ג'נסיס או לקרוא ביקורת על אלבום שמופיע באתר של ברייטמן, אני אלך לאתר שלו. האתר של ברייטמן נועד לספק מידע, ושם הוא מנסה לשמור על אובייקטיביות, אבל בחלק של ביקורות האלבומים אי-אפשר להיות אובייקטיבי. ברוב הביקורות דעתו לא רחוקה מהדיעה הרווחת בציבור על אלבומים אלו, אבל בחלק מהמקרים דעתו שונה. אי-אפשר לבוא אליו בטענות בגלל זה. בנוסף, באתר שלו יש לינקים להרבה (אני מאמין כמעט לכל) ה-mp3 של פרוג ישראלי שנמצאים ברשת, ואין הרבה. עד כמה שאני מבין, אין אפשרות לשים קטעי mp3 באתר עצמו, כי יש מגבלה לכמות המידע שאפשר להעביר בחודש, ואז או שהאתר ייסגר בכל חודש בגלל שכמות הטרנספר עברה את המותר, או שברייטמן (און מישהו אחר, אם הוא רוצה) יצטרך להוסיף הרבה מאוד כסף כדי להעלות את כמות הדטה טרנספר שמותרת בחודש, ואין סיבה שהוא יעשה את זה. ברור שיהיה מאוד נחמד אם יהיה אתר בעברית שדומה לפרוגארכיבז, בו כל אחד יוכל להביע את דעתו על האלבומים השונים, אבל בגלל מיעוט האנשים שאוהבים פרוג בארץ, אתר כזה לא יכול להיות משתלם כלכלית, ומישהו יצטרך לשלם כדי שאתר כזה יפעל. עד אז, האתר של ברייטמן הוא הדבר הכי טוב על פרוג שיש ברשת בשפה העברית. לסיום, אני רוצה להגיד שלמרות שאורי ברייטמן הוא אדם שלא קל להיסתדר איתו (לפחות בפורומים), הוא עושה עבודה נפלאה באתר בלי שהוא מקבל שום תמורה (חוץ מכבוד והערכה), אז תודה רבה לך אורי.