אחלה ביקורת במתקדם!

אבל זה העולם שלנו

אנחנו בחיים בעולם שבו קיימת תעשיית מוסיקה. לבוא ולהגיד "מוסיקה זה לא עניין תעשייתי", זה כמו להגיד שאין בעולם חנויות, אין דיסקים, אין כרטיסי הופעות, אין כלום. זה לא מציאותי. עם כל הכבוד לזוויות הסתכלות, זה כבר גובל בעצימת-עיניים.

alissre

New member
אני לא נגד המה אלא נגד האיך

אני נגד ציונים או כוכביות אני בעד הרחבת כלי הביטוי הריגשי שבו אנשים מעבירים מידע באמצעות האינטרנט מעבר לביטוי עיתונאי טקסטואלי אני בעד שימוש בהגדרה חיפוש ולא ביקרות אני בעד הגברת אמצעי העברת מידע וויזואליים באינטרנט וצימצום הטקסטואליים במקומות הלא נחוצים

מאבק חסר טעם או עניין

"אני נגד ציונים או כוכביות" אפשר לחשוב שאני כותב רק ציונים או רק כוכביות. אני כותב ביקורות מלאות בתוכן, עמודים שלמים. הציון הוא רק אלמנט בסוף. למה להתעלם מן התוכן? "אני בעד הרחבת כלי הביטוי הריגשי שבו אנשים מעבירים מידע באמצעות האינטרנט" אלא סיסמאות. איך עושים את זה בפועל? "אני בעד שימוש בהגדרה חיפוש ולא ביקרות" מוסד הביקורת הוא עתיק-יומין ואין סיכוי לחסלו כיום. "אני בעד הגברת אמצעי העברת מידע וויזואליים באינטרנט וצימצום הטקסטואליים במקומות הלא נחוצים" אז תבנה אתר. מה אתה רוצה ממני? עזוב אותי במנוחה!

alissre

New member
התפיסה שלך שמרנית ומקובעת

אבל זו זכותך המלאה, תמשיך כך

שמרנית ומקובעת?

אני שמרני ומקובע? האם אי פעם הקשבת לאלבומים כמו ת'ינקינג פלייג, אבק, סליפיטיים גורילה מיוזיאום, יוניברס זירו או סימפוזיון לפני שהפורום הזה או האתר 'מתקדם' בכלל הוקם? מי בכלל ידע שהם קיימים?

alissre

New member
ידעתי על קיומו של האתר רק לאחרונה

אישית - לא חסרים אתרי פרוג באינטנט שיצא לי לפקוד, והטוב בהם הוא לדעתי progerssive-archives שם מצאתי קטעי מוסיקה שלמים עבור רוב הדברים החשובים, שעולים תוך שניה, ומשם כבר כל אחד מנווט את דרכו אני לא אוהב אוונגרד, אבל לא פוסל עקרונית

כל הדיון הזה מגוחך

לומר שאני שמרני ומקובע - נו באמת. אתר שעוסק ב"רוק באופוזיציה", שכותב ביקורות על פרזנט או פייב-יו-יוז, שנותן את ההיסטוריה של "סליפיטיים גורילה מיוזיאום", זה לא יכול להיות אתר שמרני ומקובע. אגב, שם האתר שהזכרת הוא ProgArchives ולא כפי שכתבת. נשמע לך קטנוני, אבל זה מאפיין את כל הדיון הזה, שאינו נצמד לעובדות אלא בורח כל הזמן אל הזיות פרטיות שאינן קשורות למציאות.

שמיעת מוסיקה אוונגארדית

לא הופכת אותך למהפכן. כלומר, אפשר לשמוע פרזנט ועדיין לחשוב שמקומן של הנשים במטבח. לא שאני מסכים עם דבריו של הנ"ל, אבל בכל זאת.

לא דיברנו על זכויות נשים

דיברנו על דעות בענייני מוסיקה. אני פשוט לא מוצא שום דבר שמרני באתר שלי. אני מוצא הרבה מאוד שמרנות בכלי תקשורת אחרים, שלא נוקטות בגישה ביקורתית כלל, ומעדיפים להחמיא לאמנים בלי חשבון כדי לקבל רייטינג זול.

alissre

New member
אוקיי בסדר סליחה

אני מעריך את האתר, וסוגד לו הוא נטול רבב ומופלא, ממשק מעולה, גרפיקה פנטסטית, אינטראקטיביות יוצאת דופן, חדשנות ממשקית ורעיונית.

תודה על הסגידה

גם הדיון הזה מאוד העשיר אותי: עכשיו אני אפסיק לכתוב ציונים בסוף הביקורת, ואקדיש את חיי לכתיבת "רגשות" ו"תחושות" בלי לעזור לאנשים להחליט מה לקנות. תודה.

B a z a

New member
Progarchives מבוסס על ביקורות

כך שבקטע הזה הוא לא שונה בהרבה מהאתר של ברייטמן, מה גם שבפרוגארכיבז אין יותר מדי תוכן, הוא מתבסס בעיקר על התרומה של הגולשים. אני לא אומר שהוא לא אתר טוב - הוא בנוי בצורה מעולה, יש בערך 30 אלף כניסות ליום לאתר הזה, הדיסקוגרפיה שיש שם היא עצומה, אפשר למצוא שם כל להקה ואלבום שיש להם קשר ולו הנמוך ביותר לפרוג, ואם משהו לא נמצא שם, כל אחד יכול להוסיף את הלהקה שנראית לו מתאימה להיות באתר. כמובן שה-mp3 עוזר מאוד, אבל אסור לשכוח שהאתר הזה מבוסס על ביקורות. יש הבדל גדול מאוד בין פרוגארכיבז והאתר של ברייטמן - הראשון הוא אתר מסחרי הכולל פרסומות שנבנה ע"י מקצוענים, והשני הוא אתר של איש אחד שלא מקבל שום תמורה כספית הזה, ואפילו להיפך - הוא משלם מכספו כדי שהאתר יתקיים. מבחינת הצורה, אין לברייטמן שום אפשרות, וגם שום סיבה להתחרות בפרוגארכיבז, אבל מבחינת התוכן, הוא לוקח בענק. בגלל שפרוגארכיבז מאפשר לכל אחד לכתוב ביקורת, יוצא שהרוב הגדול של הביקורות מאוד לא מקצועיות, הביקורות של ברייטמן יותר טובות בכמה רמות ממה שיש שם. לפרוגארכיבז אין ביוגרפיות כה מפורטות של הלהקות הגדולות, ויש עוד המון חומר טוב באתר של ברייטמן שאין לפרוגארכיבז. אם אני רוצה למצוא מידע על להקה אלמונית או לשמוע mp3 כלשהו, אני אלך לפרוגארכיבז או אתר לועזי אחר, אבל אם אני רוצה מידע על להקת ג'נסיס או לקרוא ביקורת על אלבום שמופיע באתר של ברייטמן, אני אלך לאתר שלו. האתר של ברייטמן נועד לספק מידע, ושם הוא מנסה לשמור על אובייקטיביות, אבל בחלק של ביקורות האלבומים אי-אפשר להיות אובייקטיבי. ברוב הביקורות דעתו לא רחוקה מהדיעה הרווחת בציבור על אלבומים אלו, אבל בחלק מהמקרים דעתו שונה. אי-אפשר לבוא אליו בטענות בגלל זה. בנוסף, באתר שלו יש לינקים להרבה (אני מאמין כמעט לכל) ה-mp3 של פרוג ישראלי שנמצאים ברשת, ואין הרבה. עד כמה שאני מבין, אין אפשרות לשים קטעי mp3 באתר עצמו, כי יש מגבלה לכמות המידע שאפשר להעביר בחודש, ואז או שהאתר ייסגר בכל חודש בגלל שכמות הטרנספר עברה את המותר, או שברייטמן (און מישהו אחר, אם הוא רוצה) יצטרך להוסיף הרבה מאוד כסף כדי להעלות את כמות הדטה טרנספר שמותרת בחודש, ואין סיבה שהוא יעשה את זה. ברור שיהיה מאוד נחמד אם יהיה אתר בעברית שדומה לפרוגארכיבז, בו כל אחד יוכל להביע את דעתו על האלבומים השונים, אבל בגלל מיעוט האנשים שאוהבים פרוג בארץ, אתר כזה לא יכול להיות משתלם כלכלית, ומישהו יצטרך לשלם כדי שאתר כזה יפעל. עד אז, האתר של ברייטמן הוא הדבר הכי טוב על פרוג שיש ברשת בשפה העברית. לסיום, אני רוצה להגיד שלמרות שאורי ברייטמן הוא אדם שלא קל להיסתדר איתו (לפחות בפורומים), הוא עושה עבודה נפלאה באתר בלי שהוא מקבל שום תמורה (חוץ מכבוד והערכה), אז תודה רבה לך אורי.

alissre

New member
אתה צודק

לגבי הלהקות הישראליות כמו טרספס, צינגלה, אטמוספרה שלא היו מוכרות לי לפני כן -האתר היה חיוני, כנ"ל ביוגרפיות מעניינות וכו'

orbiti

New member
מעניין

זה נכון שהיום בעידן הפס הרחב, אפשר להאזין למוסיקה באינטרנט, אבל למה תאזין? יש עשרות אלפי אלבומי רוק מתקדם. אתה באמת מתכוון להאזין לכולם? כפי שכתבתי לך בעבר: בחישוב גס, על האזנה בודדת לכל אלבום, תבזבז בערך שלוש שנים, וזה בהנחה שלא תעשה דברים מיותרים כמו לישון, לאכול או לצאת מהבית. כמובן שאם נוסיף כאן עוד כמה ז'אנרים, תבזבז תקופת חיים שלמה, ולא תעבור אפילו את השלב של להאזין לאלבום כמה פעמים. אגב, לקרוא את מה שכותבים ממש לא לוקח אותו זמן שלוקח לשמוע. לוקח לי 5 דקות לקרוא ביקורת ממוצעת, לעומת 60 דקות של אלבום. שלא לדבר על כך שאפשר (באתרים כמו Allmusic, למשל) לראות מראש את רשימת הציונים לכל אלבום של הרכב מסוים, ולהתחיל מראש רק עם אלבומים שקיבלו ציון גבוה יחסית, ואז כבר חסכת כמה עשרות שעות (ולפעמים ימים, במקרה של פראנק זאפה למשל). אתה באמת חושב שברייטמן לא חוסף משהו מאישיותו ועולמו בביקורות שלו? אני בהחלט מרגיש שכן. גם אם (כפי שקורה הרבה בזמן האחרון), אני לא מסכים בכלל עם הגישה שלו, אני עדיין לומד ממנה, ומקבל ממנה הרבה. שוב, אם זה מפריע לך, אתה לא חייב לקרוא .

alissre

New member
למה לא חיב לקרוא אם אני נהנה

אני נהנה לראות שהשיטה מוטעית ושאני היחיד שיודע שהיא מוטעית

zamibc

New member
אתה גם בטח

גאון וצדיק מעונה, אולי גם המשיח??? אל תהיה אידיוט, אין בעולם דבר כזה של נכון או לא נכון ואין אמת מוחלטת(חוץ מבמתמטיקה, וגם זה לא תמיד נכון.) בגלל שהשיטה לא מתאימה לך אז היא מוטעית??? אני דווקא מצאתי את שיטת הביקורות כמאוד שימושית ואחרי שאתה מוצא מישהו שאת טעמו אתה מעריך, היא אפילו כמעט מושלמת (שוב אין דבר כזה אמת מוחלטת לכן השיטה לא מושלמת אך היא עובדת נהדר). איזה כלים יש לך בשביל לקבוע שהיא מוטעית?

alissre

New member
השיטה שלי כמותית

"איזה כלים יש לך בשביל לקבוע שהיא מוטעית? " וזה מבוסס על זה שכאשר שיטת החיפוש בה אני מחפש מוזיקה מבוססת על ביקורות שאני קורא, אני מגיע בד"כ לחומר אחר לגמרי מזה אליו הייתי מגיע בחיפוש רנדומלי,שבו מתוך האלמנטים הרנדומליים שעולים בחיפוש אני בוחר דברים מסויימים שאני מעדיף ומרחיב את הבחירה בהתייחס לקבוצה שבחרתי. זה לא בהכרח שיטה טובה יותר, אבל יש בה איכויות שונוצ לגמרי מבחינת תוצאה, ואלה לא איכויות פחות טובות אלא שונות. זה מלמד אותי משהו לכל הפחות. מעבר לזה זה עניין אינטואיטיבי

cut2

New member
מצטער להרוס לך את הכיף

אבל אני מסכים איתך. כלומר, אני מזדהה ביותר עם העניין לגבי הציונים. מבחינתי, אין ספק שהניסיון לכמת תחושות, רגשות והתרשמות למספר אחד בודד (ואף לא כמה) הוא תפל. יכול להיות שאני מסוגל לומר על יצירות מסוימות שהן "מושלמות", ונוכל להקביל את זה לציון 10 (נניח; גם זה מיותר בעיני, אבל אפשר להבין). אבל אם יש איזה קטע, נניח, שאף פעם לא הבנתי מה הוא תורם ליצירה - אין לי מושג איך אפשר לחשב כמה נקודות "מגיע" לה, ליצירה, שיגרעו מציונה כדי שנוכל לייצג אותה נאמנה אחרי ש"גילינו" את המגרעות שלה. המילה "ביקורת" בבסיסה עושה לי רע, כי היא באה מנקודת מוצא של "אוקיי, בוא נראה מה לא טוב פה..." (מבחינת השורש של המילה עצמה), וזה כל מה שאני לא אוהב בהתייחסות למוסיקה. אני לא רואה את הטעם בלהשקיע את הזמן ולכתוב קטילה מטורפת, אלא אם כן מדובר במשהו שהוא ממש הונאה (נדיר, כמובן). בקיצור, אתה לא לבד. לגבי הקטע על ישראל פוסט-דמוקרטית, זכותו של אדם לכתוב מה שהוא רוצה. שלא תבין לא נכון - מבחינתי שברייטמן יכתוב ציון על כל שניה נפרדת בכל אלבום, פשוט אני מביע את דעתי על כך. אני לא יכול לומר לו מה לעשות, כמובן.

alissre

New member
איזו אכזבה עמוקה ../images/Emo24.gif

סוף סוף חיכיתי למשהו שפוי והינה זה הגיע. אני מסכים איתך: אי אפשר לאמר שכשאני אוכל תות יש לזה טעם של 8 אבל בשר זה 8.5, אלו טעמים שונים שכל אחד מתאים לזמן אחר, ובכלל הרי מדובר באנשים שכתבו את הדברים האלה והאנשים מבטאים בזה גם את האישיות שלהם והרגשות שלהם, האם אנחנו רוצים שיבטאו אישיות אחרת רק בגלל שאיזה מבקר החליט, זה מגיע לגיחוך כשמדובר בדברים שבאמת מוסכם על הרוב שהם מעולים ושנעשו ע"י מוסיקאים יוצאי דופן

למעלה