אחלה ביקורת במתקדם!

אחלה ביקורת במתקדם!

על האלבום השני של Sleepytime Gorilla Museum. נחמד לקרוא לגבי המקורות של הליריקה המאוד מעניינת של האלבום הזה, למרות שציפיתי שאולי יהיה הסבר לגבי מי זה הRedneck הזה בקטעי הקישור! בכל אופן, תמיד כיף להתחיל ביקורת עם שגיאת כתיב, במיוחד כשהמשפט מודגשת.

תודה, סליחה ותשובה

תודה על האיזכור - גם נהניתי מהביקורת שלך כאן במאמרי תפוז על האלבום הראשון של אס-ג'י-אם תיקנתי את המילה 'היא' במילה 'הוא'. לגבי מיהו ה"רד-נק"? שיכור אחד במקום שנקרא טולדו, בארה"ב. הוא עלה לאוטובוס שלהם, והם הקליטו אותו בלי שידע על כך. מסתבר שהוא עבריין לשעבר, אולי גם לעתיד

כרגיל אורי, ביקורת מצויינת

גם אני שמעתי את האלבום הזה לא מזמן בפעם הראשונה וגם אני מאוד אוהב אותו. ובאותו עניין הנה המלצה שקיבלתי מדורון: http://www.faunfables.net/family.html להקה בשם faun fables עם הגיטריסט של הSGM. לחנים עדינים ויפים, שירה רכה ומרגשת ופשוט מוזיקה סימפטית ומאוד נעימה לאוזן(רק אל תגיד לי "זה לא פרוג")

vogre

New member
הFaun Fables דבר נחמד

וגם Idiot Flesh(הלהקה הקודמת של ניל פריקדהל ודן ראת'בון). וגם Tin Hat Trio.

alissre

New member
לא הבנתי למה לתת ציונים למוסיקה

כלומר אם מישהו מגדיר דיסק מסויים כ 9 והוא מגדיר דיסק אחר כ 9.5, אז למה הוא בכלל שומע את הדיסק של 9 הרי הוא פחות טוב מ 9.5 ? בכלל יש בביקרות האלה נטייה להעדיף חומר אוונגרדי מידי וכל מיני דברים מאוד בומבסטיים ארכניים טרחניים ודיסונטיים בסגנון elp, ונטייה לתת הערכה מעט נמוכה לדברים שאינם פחות מקצועיים ומורכבים אבל יותר רכים או מלודיים. מעניין איך הצורך להיראות גברי מחלחל למוסיקה. החומר הביוגרפי באתר אגב מעניין מאוד, לשם האיזון, רק לא הבנתי למה דעתו של בעל האתר על ישראל (פוסט-דמוקרטיה אם אינני טועה) קשורה לעניין ?

orbiti

New member
זאת לא השוואה נכונה

"כלומר אם מישהו מגדיר דיסק מסויים כ 9 והוא מגדיר דיסק אחר כ 9.5, אז למה הוא בכלל שומע את הדיסק של 9 הרי הוא פחות טוב מ 9.5 ?" זה קצת מצחיק, כי אם יש לך חברה ממש טובה, שאת הכי נהנית להסתובב איתה, את פשוט תפסיקי להתרועע עם החברות האחרות? הציונים הם עזר כדי למצוא את עצמך בעולם המוסיקה: יש בעולם מאות אלפי אלבומים, ואלפי אלבומי רוק מתקדם, וללא ציונים ודירוגים למיניהם אף אחד לא היה מוצא את עצמו בתוך כל העושר שקיים. את באמת רואה את עצמך קוראת מאות ביקורות לעומק, לפני שבכלל תתחילי לחשוב מה לקנות? בכל מקרה, הטעם של ברייטמן אכן מעדיף לרוב דברים קיצוניים יותר, וכבר היו לנו כאן וויכוחים סוערים בעניין. אני מניח שהדרך בשבילך תהיה למצוא מבקרי מוסיקה שטעמם נראה לך מתאים יותר לשלך בעזרת ניסוי וטעיה, ולתת בביקורות שלהם יותר אמון. אני למשל, הייתי מתקשה לתת אמון בביקורות מוסיקה של מבקרת שטוענת ש'Karn Evil 9' הוא "בומבסטי ארכני וטרחני"

alissre

New member
לגבי השיר הספציפי טרם הספיקותי

לגבי עניין ההתרועעות: חברות אמת איננה עניין של ציונים, אדם איננו מוצר, רגש איננו מוצר, חברים שפעם היו עשר הם היום בכלל לא קיימים ולהיפך, ואנשים שונים נוטים לאהוב חברים שונים ואף אחד לא מבין למה. מה שאני טוען הוא פשוט: ביקורת שמנותקת מאלמנט ריגשי אסוצייטיבי היא חסרת טעם כי אי אפשר לדבר על רגש ע"י מספר, ורגש איננו חד מימדי ניתן לתארו ע"י מספר. אני בעד ביקורות, אני פשוט חושב שביקורות מהסוג הזה הם חסרות טעם (למרות שגם אני חטאתי בכך).אני חושב שכל הקונספציה של שיטת העברת ביקורת היא מוטעית והגרוע מכל הוא שכשאדם ניגש לשמוע מוסיקה מסויימת עם טעם מסויים בפה מראש כל הכיף הלך לאיבוד. יש כאן גם פתח למצב שבו בעלי אינטרסים כלכליים מכתיבים את טעם הציבור, דבר שברייטמן עצמו כותב נגדו באתר עצמו. לגבי עניין קניית דיסקים: מי קונה ? בא לא נהיה תמימים. הדרך להכיר מוסיקה היא ע"י שמיעה וניתן לשמוע הרבה ולבחור כך לאן לנווט. צריכה להתפתח קונספציית ביקורת שונה לטעמי.

orbiti

New member
טענה מעניינת

אם כי אני לא בטוח שאני מבין אותך לגמרי. אתה אומר שאתה בעד ביקורות, אבל מפריעות לך ביקורות מהסוג 'הזה'. מה הכוונה בביקורות מהסוג הזה? ביקורות שכוללות ציון? בהתחשב במה שכתבת בהמשך, אני לא מבין למה יש דווקא לציון משמעות. אני מסכים שבהחלט יש לביקורת השפעה על הדרך בה אתה ניגש למוסיקה חדשה, אבל אני לא בטוח ש"כל הכיף הולך לאיבוד" לאחר שקראת אותן. קראתי המון ביקורות על המון אלבומים ששמעתי, ותמיד פיתחתי לעצמי דעה אישית על האלבומים, שלא תמיד תואמת את הביקורת. יותר מזה - אני מאד נהנה לקרוא ביקורות של אלבומים גם אחרי ששמעתי אותם, כי ההשוואה בין דעתי לדעת אחרים מעניינת אותי, ולעיתים אני מצליח לראות צדדים אחרים באלבום דרך עיניים של מבקר אחר, ומצליח לחוות אותו בצורה עשירה יותר. לגבי הטענה על האפשרות שאינטרסים כלכליים יכתיבו את טעם הציבור: זה בהחלט אפשרי, ודברים כאלה התרחשו בעבר (מבקרים שקיבלו טובות הנאה מחברות תקליטים כדי לכתוב דברים מסוימים). התופעה הזו, כמובן, לא רצויה, ויש לה השלכות מעבר לעולם הביקורות (אותן חברות תקליטים 'נעזרו' בשירותיהן של שדרני רדיו וטלוויזיה, למשל), ואני לא חושב שקונספט הביקורות בעייתי כשלעצמו דווקא בגלל האספקט הזה. אגב, אתה תמיד יכול פשוט לא לקרוא את הביקורת, זה לא נכפה עליך בשום צורה, ואתה בוחר באופן אקטיבי לקרוא אותה. זה ברור שהדרך להכיר מוסיקה היא ע"י שמיעה. אף אחד לא מנסה לטעון אחרת. אבל כפי שאמר פעם בצורה כ"כ יפה אריק חייט "הראש שלי הוא לא פח זבל". יש בעולם מאות אלפי (ואולי יותר) אלבומי מוסיקה. החל ממוסיקה עתיקה מימי הביניים (ואפילו קודם לכן), ועד לילדים קטנים שמקליטים את עצמם זורקים חפצים אחד על השני. אי אפשר באופן פרקטי, גם אם מוציאים מהעניין את רכישת הדיסקים (ואגב, אני קונה דיסקים, והרבה, ואני גם לא היחיד שעושה כך. הרמיזה שלך בעניין לא מובנת לגמרי), להאזין אפילו לקמצוץ אחד מהכמות הקיימת בלי הכוונה מסוימת. גם אם תבחר תת ז'אנר מאד ספציפי, כמו רוק מתקדם, תגיע לאלפי אלבומים שלא יהיה לך שמץ של מושג מאיפה להתחיל איתם. אתה באמת מצפה להאזין לכל אלבום לפני שתחליט אם אתה אוהב אותו? רק אם תאזין לכל אלבום פעם אחת, תבזבז תקופת חיים שלמה, וזה עוד בלי להתייחס לכך שאלבום צריך 'לשקוע', וצריך זמן ומספר האזנות בשביל לקבל ממנו את התמונה השלמה בשבילך. אני מסכים עם פתיחת ההודעה שלך: רגש אינו מוצר, ודברים שקשורים לרגש לא ניתן להביע בציונים. מצד שני, מוסיקה היא לא מילים, ואני ממש לא מאמין שמילים יכולות לתאר באמת מוסיקה. אפילו בתווים אפשר לתאר רק אספקט מאד חלקי של המוסיקה. ביקורות, או הודעות בפורום על מוסיקה, הן בסך הכל דרך לתקשר עם בני אדם אחרים. אני לא חושב שביקורות על מוסיקה (גם אלה של אורי ברייטמן, לצורך העניין), מתעלמות מאלמנטים רגשיים שקיימים במוסיקה. כל אחד כותב את הביקורות באופן אישי שמתאים לו. אני באופן אישי ממש שונא לקרוא ביקורות שנראות כמו פרוזה ארוכה ויצירתית. זה לפעמים יפה בעיני כפרוזה, אבל לא מעביר לי שום דבר מהמוסיקה עצמה, ומרגיש לי יותר כמו כותב שמנסה להעביר את כישורי הכתיבה שלו אל הדף, במקום את תחושותיו מהמוסיקה. בקיצור, נסה לחדד את הטענה שלך, איך אתה רואה את העולם המושלם מהבחינה הזאת?

alissre

New member
יש לי איזה חזון לא מגובש

אולי אני אמצע זמן לפרוס אותו, אבל בגדול אני חושב דבר ראשון שמדיה של אינטרנט מעקרת מכל משמעות ביקורות נוסח מדור ביקורת המוסיקה של מעריב לנוער מכיוון שאם אפשר לשמוע מוסיקה באינטרנט ורוחב הפס היום מאפשר את זה בלי שום בעיה, אז למה לדבר כ"כ הרבה עליה ? הרי גם לקרוא את מה שכותבים את לוקח אותו זמן שלוקח לשמוע ?. שנית אני חושב שביקורות זה דבר מאוד אישי וסובייקטיבי, וככזה הוא קשור לעבר של האדם שמקשיב למוסיקה ולעולמו האישי, ןביקורת יכולה להיות מעניינת כחלק מהבנת האדם שמאזין לביקורת ולשם כך מבקר אמיתי צריך להיות מסוגל לחשוף משהו מאישיותו ועולמו. שלישית יש קשר הרבה יותר הדוק בין אמנות ויזואלית למוסיקה ואתרי מוסיקה מזניחים זאת. והכי חשוב: מוסיקה טובה מצליחה להעביר אווירה כלשהי בצורה משכנעת, ולפעמים ביקורת על אלבום היא לא השאלה כמה דקות בו הם טובות או רעות אלא האם יש בו את ההברקה האחת שעושה אותו או הפנצ ליין

החזון שלך לגיטימי, אבל הוא לא היחיד

"מדיה של אינטרנט מעקרת מכל משמעות ביקורות נוסח מדור ביקורת המוסיקה של מעריב לנוער מכיוון שאם אפשר לשמוע מוסיקה באינטרנט ורוחב הפס היום מאפשר את זה בלי שום בעיה, אז למה לדבר כ"כ הרבה עליה?" יש המון מוסיקה. הזמן שלנו מוגבל. אנחנו צריכים כלים שיעזרו לנו לחסוך זמן, לחסוך כסף ולחסוך מאמץ-אוזניים. אנחנו בני-תמותה ואין לנו אפשרות לסרוק את כל מה שיש. לכן מוסד הביקורת משגשג גם באינטרנט, בלי קשר לדעתך המכובדת לכשעצמה. "הרי גם לקרוא את מה שכותבים את לוקח אותו זמן שלוקח לשמוע?" כדי לקרוא את הביקורת על 'סליפיטיים גורילה' נדרשות 4 דקות לערך. האלבום, לעומת זאת, אורך 70 דקות ויש להאזין לו כמה פעמים כדי להבין. יש אנשים שקוראים מהר, ולכן מסוגלים לבלוע ביקורת כזאת בדקה או שתיים. "אני חושב שביקורות זה דבר מאוד אישי וסובייקטיבי" נכון מאוד. אנחנו בני-אדם, לא מכונות. ועדיין אנשים רוצים ביקורות, אוהבים ביקורות, קוראים ביקורות וכותבים ביקורות. המציאות לא מתכוונת לעצור בעקבות דעתך על מוסד הביקורת. "יש קשר הרבה יותר הדוק בין אמנות ויזואלית למוסיקה ואתרי מוסיקה מזניחים זאת" מהו הקשר ההדוק בין סימפוניה מס' 39 של מוצרט ובין אמנות ויזואלית? "מוסיקה טובה מצליחה להעביר אווירה כלשהי בצורה משכנעת, ולפעמים ביקורת על אלבום היא לא השאלה כמה דקות בו הם טובות או רעות אלא האם יש בו את ההברקה האחת שעושה אותו או הפנצ ליין" יש אלבומים מלאים בהברקות, מן ההתחלה ועד הסוף. אלו אלבומים שאנשים מעריכים יותר, בהשוואה לאלבומים עם הברקה אחת או שתיים. מה לעשות - אנשים מתייחסים לאלבומים מבריקים בצורה אחרת ממה שהם מתייחסים לאלבומים בינוניים או ממוצעים. בשורה התחתונה - דעתך לגיטימית, אבל הרבה אנשים חושבים אחרת. ולכן תיאלץ להסתגל לעובדה שמוסד הביקורת חי וקיים, ואפילו משגשג באינטרנט. יש הצפה של מידע, הצפה של תוכן, הצפה של מוסיקה ולכן אנשים זקוקים לעזרה. גם אני נעזר בביקורת כמעט כל יום. אף אחד כאן הוא לא אי בודד.

alissre

New member
למה בכלל משתמשים במילה "ביקורת"

במפעל יש בקרת איכות, אבל מוסיקה היא לא עניין תעשייתי אלא ריגשי, לכן כלים של בחירת מוסיקה צריכים להיות מבוססים על צרכי המאזין ולא על צרכי המבקר. זו נקודת המוצא של החזון שלי, וכדי לממש אותו המילה ביקורת צריכה להימחק ובמקומה צריכה להופיע המילה חיפוש. חיפוש אינטרנט הוא בור ללא תחתית ולכן כלי החיפוש אמורים להשתכלל, לדוגמא: הקשרים בין מוסיקה מסויימת לביטוי וויזואלי יכולים לתת מושג על מוסיקה הרבה יותר ממילים, בניית מערכות שיתוף קבצים שמאפשרות לעקוב באופן מורשה אחר בחירות מוסיקליות של אנשים שונים, הלחנה מקוצרת של דיסק, או סימפול שלו, לתוך דקה או שניים שבה כל אדם יכול לבטא את מה שאהב בדיסק וליצור בעצם יצריה שמבוססת על יצירה ושנגישה לאנשים, וכולי

מוסיקה היא לא עניין תעשייתי?

"מוסיקה היא לא עניין תעשייתי" מפעל דיסקים זה לא תעשייה? הד ארצי זה לא תאגיד? חברת EMI זה לא קורפורט טרנס-לאומי? מחלקת השיווק של NMC זה לא עסק? דיסק סנטר זה לא חנות? להקת יס לא לוקחת כסף על כרטיס למופע שלה? ערוץ המוסיקה לא ממומן על ידי משקיעים? כספי המיסים שלך לא זורמים להיכל התרבות בתל-אביב? תתעורר/י!

alissre

New member
זווית ההסתכלות שלי שונה

אתה מסתכל על הדברים מהכיוון של משקיע שמחפש מוזיקה שתעמוד בקריטריונים מסויימים, ומבקר אותה אם היא לא עומדת באותם קריטריונים, כדי לתת משוב ללהקת Yes שישפרו את הליריקה שכתבו לפני 30 שנה (בהנחה שהם גם ממש זקוקים למשוב ... ).

למעלה