אחים יקרים

RESTO

New member
אז ככה...

גם תחת שלטון הרומאים וגם אם תגורי עכשו בארה"ב יש לך בית משלך רכוש משלך ומשפחה משלך...אחת מהזכויות הבסיסיות היא הזכות לקניין והיא לא מונעת בידי השלטון שיש בארץ!

EL ad1

New member
תמשיך לקלל

ואני אמשיך להיות מופתע, איך דבר כזה יצא מבני עקיבא.

tamarhp

New member
../images/Emo88.gifנמחק../images/Emo70.gif../images/Emo26.gif

קטע גדול מהשירשור - נמחק. (לצערי זה קרה רק היום ואני מכה על חטא שלא יכולתי להכנס לכאן בימים האחרונים). הדיונים בפורום אמורים להישאר בגדר דיונים גרידא, ובשום פנים ואופן לא להפוך למריבות גועליות עם קללות, העלבות, זלזול והאשמות.. מה שהיה כאן לא מקובל עלינו, נוגד את תקנון הפורום ותקנון תפוז. לא נסכים שיעכירו כאן את האווירה. נוסף לכך, יש כאן עניין הרבה הרבה יותר מהותי וחשוב, שרוני השכילה לכתוב עליו בצורה נפלאה. לתשומת
כם.

לתלות דגל שחור אני לא חושבת

שזה בסדר, אבל לתלות סרט כתום על יד הדגל, או לצרף גם "לא נשכח לא נסלח" ( על ה"לא נסלח" אני לא ממש מסכימה, אבל כל עוד הם לא ביקשו סליחה אין לי על מה לסלוח להם!!!), אני לא חושבת שיש עם זה בעיה, אי אמירת הלל, ותלית דגל שחור- זה כן נראה לי לא בסדר, כי עדיין זה הארץ שלנו, ולא משנה מה השלטון המושחת עשה בה, היא עדיין הארץ שלנו, אנחנו אולי לא מאמינים בשלטון, אבל במדינה אנחנו כן מאמינים ואין שום סיבה שלא נגיד הלל, רק כי אנחנו כועסים על השלטון.. ואי אמירת הלל- אני חושבת שזה רוב החרדים, ופחות בציבור שלנו- הציונים דתיים...

EL ad1

New member
זה לא נראה לך כמו חוסר כבוד מוחלט

לכתוב דברים על דגל ישראל?.

לא, מה הבעיה לכתוב את זה!?

זה לא שזה דגל שחור או משהו כזה שמביע אי השתתפות- אם אפשר לקרוא לזה ככה, בארץ, אי הכרה בארץ, זה סה"כ מביע את מה שהם/אנחנו חושבים, לא שוכחים ולא סולחים, זה לא קשור לדגל של ישראל, אם הם מאמינים בזה למה זה כ"כ מפריע לך?

TillsWIFE

New member
איילת צודקת. אתה קורא לזה קשקוש

אבל זה לא ציור של ילד קטן. הדגל הוא לא דבר קדוש שאסור לטמא, הוא אמנם מסמל את המדינה שלנו ונותן לנו זהות לאומית, אבל לנו יש דעה לאומית נוספת- המעשה הנורא של גירוש של אפלי יהודים מבתיהם ומסירת אדומות קדושות של א"י לידי נוכרים. זו הסיבה שלדעתי שכעל הדגל שלי יהיה זכר לקרע הנוראי הזה של העם, רק ככה נוכל להתחזק ולזכור ולא לסלוח וכמובן לא לשכוח

EL ad1

New member
גם אם יכתבו: "תחי מדינת ישראל"

זה יהיה קשקוש, כל עוד החליטו לעשות זאת דוקא על הדגל. למי אתה לא סולח? למדינה שלך? לאחיך?.

ביטוששש

New member
אלעד- אתה צודק!!

לעניות דעתי, כמובן... אני חושבת כמוך- שכתיבת כל דבר על דגל ישראל היא ביזוי של הדגל. כמו שתבזה את הדגל בכך שתדרוך עליו, כך תבזה אותו בכך שתוריד אותו לרמה של דף נייר. אני לגמרי נגד לשים דגלים שחורים ביום העצמאות. ולכל המתווכחים, אם זה חרדים או דתיים לאומיים, זה חסידי סאטמר ונטורי קרתא שלא מכירים במדינה בכלל. אחרי הגירוש, האמון של הרבה אנשים במדינה ירד מאוד. לאנשים כבר אין סבלנות למדינה, ובמיוחד אחרי שמגלים פעם אחר פעם, שכמעט כל ח"כ מעורב בפרשת שחיתות כזו או אחרת. לכן אני גם יכולה להבין את אלה שרוצים לעשות מעשים סמליים כדי למחות על מה שקורה במדינה שלנו. אבל ביום העצמאות, ביום שבו אנחנו מציינים את התקומה שלנו- אחרי ההשמדה ההמונית באירופה, אין מקום למחאות פוליטיות! לכל מדינה יש יום עצמאות משלה. בשאר המדינות זה בדרך כלל היום בו הוקמה המדינה. בישראל- זה לא רק יום הקמת המדינה. זה היום שבו הוכחנו לעולם שעם ישראל הוא נצחי, ואין אפשרות להכחיד אותנו! אז ביום הזה אנחנו נפגין במחאות פוליטיות שכל מטרתן היא לעשות רעש וצלצולים? אין לי שום התנגדות לתליית סרט כתום ליד הדגל, שזה דבר שאני עצמי עושה. אבל לכתוב על הדגל??? לא הדגל גירש את גוש קטיף, צפון השומרון ועמונה!! לא הדגל גרם לפציעות בגוף ובנפש!! לא הדגל אשם! אני מקווה שכולנו ניקח לתשומת ליבנו ונבין, שסמלי המדינה שלנו הם חשובים מדי בשביל שנוריד אותם ברמתם.

מוצארט

New member
זאת הארץ שלנו זה בטוח

אנחנו פשוט לא מסכימים עם מדינת ישראל. היום - כל הדומה בין מדינת ישראל לארץ ישראל הוא השטח.

מוצארט

New member
מדינת ישראל

מסתבר שהיא כבר לא ראשית צמיחת גאולתנו. וכאן אני (וגם משפחתי למען האמת) מאמץ את הגישה של החרדים. אנו חיים במדינה שכל קשר בינה לבין הדת היהודית מטושטש כל יום עוד ועוד.

EL ad1

New member
אתה מתכוון לעדה החרדית,

לא לכולם. בכל אופן, לפני שאתה מאמץ את הגישה של קיצוני החרדים, רצוי שתדע: הם נגד שליטה יהודית בא"י.

מוצארט

New member
כשחושבים על זה

א"א להסכים עם מישהו על הכל, נכון? הרי גם עם האישה אנחנו צריכים להתפשר. שיעשו מה שהם רוצים, אני אימצתי גישה.

יאלה יאללללה

אלעד-תדע לקבל דעות של אחרים בלי להתעצבן קללות-אביעד לא קילל אותך הוא אמר ת'אמת חבר של אלעד-מה אתה בא כמו ילד קטן להגן על חבר שלך? אל תשכחו שבמדינה הזאת יש את חופש הביטוי ומותר לאנשים לעשות מה שהם רוצים כל עוד זה לא פוגע באזרחים אחרים אין בעיה עם דגלים של לא נשכח ולא נסלח בגלל שאנשים רוצים להזכיר את זה ושאנשים לא יעברו על סדר היום סתם כאילו לא היה כלום לכתוב על דגל זה רק פוגע בכבוד הדגל-מדינה והאנשים שכותבים על הדגל לא חושבים שיש למדינה הזאת כבוד אז הם מרשים לעצמם לכתוב על דגל ---**לכל מי שהולך להגיב לי על ההודעה הזאת- פשוט: דברו יפה**---

אני מבין שהתורה חוסמת לכם את ההבנה

בדמוקרטיה, אבל לקרוא לאדם טמבל זה כן קללה וממש לא חופש ביטוי.

חחחחחחחחחחח

התורה חוסמת לי ת'הבנה? תסביר לי איך בבקשה הוא לא קילל אותו-הוא אמר לו ת'אמת

טמבל ואפס זאת האמת אה???

בסדר לא הפתעת אותי, ממתי אתם שופטים אדם מהכרות ולא מדעות? איך התורה חוסמת לך את ההבנה בדמוקרטיה? ע"ע פעולות חבריך בשנה האחרונה

למעלה