אחזקת פולי קפה

arlto

New member
אחזקת פולי קפה

מעיון ברשימת הציוד מתברר כי לא כצעקתה ורוב חברי המקצוענים משתמשים בבריקה (או שמתביישים לציין שיש ברשותם E61 נוצץ מחמת עי הרע וצניעות). תכל'ס למי שלא קולה קפה וקונה פולים כיצד שומרים על הטריות של חצי ק"ג - 1 ק"ג קפה. למי ששותה מבריקה 3 פעמים ביום MAX ומכאן שמדובר ב -6 כוסות (בריקה זוגית) שהם 50 גר' מקסימום. (ואם זו בריקה של 6 אז 100 גר' לצורך העניין). האם יש איזה רעיון ? אני מניח שכבר עסקו בזה בעבר ואם תוכלו להפנות אותי, אשמח. תודה מראש

תמיר 8

New member
עוד תיקון(מתנצל על החפירה)

סלסלת בריקה ל2 כוסות אוגרת 12 גרם קפה טחון.3 מקינטות ביום זה 36 גרם ולא 50.

arlto

New member
שיעור במתימטיקה

האמת, לא חשבתי שהשאלה שלי תהפוך לחידה במתימטיקה. ביקשתי עיצה. מה גם שאני חולק קצת על תמיר לגבי ה 6 גר' (יש בלאי וכו') אך לא זה העיקר: 20 גר' 50 גר' 100 גר' זה עדיין רחוק מחבילה של 1 ק"ג והטריות נפגעת...... אז מה עושים ?

marbel1

New member
תשובות לשיעור במתמטיקה - כלומר לאיחסון

הדרך המיטבית -לקנות אריזות קטנות יותר - יש כאלו שמוכרים פולים באריזות של 250 ג' והמחיר משוקלל לפי משקל הקניה(אילנס לדוג' ) או בית הקליה שדיש הזכיר בפ"ת (דרך אגב לדעתי הקפה מומלץ ובמחיר שאני לא יזכיר ע"מ למנוע מהומות והוא הציע לארוז באריזות קטנות יחסית) אך זה אכן לא תמיד פיתרון - לא תמיד הקפה שרוצים נמכר באריזות קטנות מק"ג כמות של ק"ג לכמות הצריכה שלך -הדרך הטובה ביותר להקפיא כחצי בכלי אטום ולהוציא כל פעם כמות קטנה להעבירה לכלי אחסון ולהפשיר אותה לפני שימוש את שאר הכמות לשים בכלי לאיחסון פולי קפה ממתכת עם מכסה אטום - זה הרע במיעוטו תמיד אתה יכול להשקיע בקופסאת ואקום טובה אך יקרה כמו אלו הנמכרות בדומו

arlto

New member
תודה

תודה על העיצה. אם אינני טועה היו כאן שאמרו שאסור במקפיא. דבר נוסף למה קופסא ממתכת ולא מזכוכית לדוג' ואחרון באמת- מהו הזמן המקסימלי שהפולים יכולים לשבת במיכל המטחינה ? אודה לתשובה מלומדת

marbel1

New member
תשובה

לי יש נסיון טוב עם המקפיא מה גם שאינני מכיר דרך טובה אחרת (אין לי קופסת ואקום) לאיחסון של כ0.75 ק"ג לתקופה של כחודש עד חודש וחצי למה קופסת מתכת - לא יודע אולי כי הקופסא לא שקופה במקפיא עדיף קופסת פלסטיק צירפתי לך קישור על בדיקה שעשו ב HOME BARISTA שידועים בפדנטיות שלהם לאיחסון פולי קפה בהקפאה - והתוצאות שהתקבלו היו טובות

hosq

New member
אכן אסור במקפיא

ואכן, אין דרך אחרת לשמור קפה במצב סביר לתקופה כה ארוכה...

למעלה