אחות של חבר שלי

dify

New member
המצב הוא אותו מצב

לא משנה אם תקראי לזה שליטה או קנאה ל...
אני יכולה לקנא לאחי עד מחר, זה לא ישנה אם הוא לא מתייחס לקנאות הזו. זה עובד רק כשמאפשרים את זה.

אני חושבת שספציפית במשפחה של בעלך המצב יותר מורכב כי זה לא מתחיל באחותו, זה מתחיל באבא שפועל בכוחניות וקובע את כללי המשחק, האחות היא רק חלק ממאזן הכוחות שם.

ואולי אגיד את זה אחרת, יצאתי כבר עם כמה אנשים בחיי (בכל זאת אני בת 37
) וחברותי יוצאות עם בני זוג וכד', לרובם היו אחיות (גדולות, קטנות, קרובות ורחוקות בגיל). אני לא מכירה אפילו חברה אחת שלי שהאחות של בעלה קנאית לו בצורה שאת מתארת.. בעיני זו בכלל לא "תופעה" נפוצה, זה מאזן כוחות מסוים, שנשמר כי נוח למישהו לשמור עליו, והוא לא היה עובד אם האח לא היה מאפשר אותו. בדיוק כמו שאת ובעלך מתמרדים נגד האחיזה של אביו, ככה אח שלא נוח לו היה מתמרד נגד קנאות לא רצויה של אחותו. את יודעת מה, אולי זה תירוץ נוח, אולי נוח לבחור להשתמש באחותו כתירוץ להתחמק מהזוגיות שלו, זה דווקא דבר שאני רואה הרבה (גברים שמתחמקים מהזוגיות שלהם בכל התירוצים האפשריים כולל עבודה, הוריהם, אז למה לא אחות?)

chen1237

New member
שוב, את מסרבת להבין את ההבדל בין שליטה לקנאה

אני ניסיתי להסביר כמה פעמים, אז אני אוותר הפעם. לך לא יצא לפגוש סיטואציות כאלה - לי כן יצא, אני מדברת מהניסיון שלי ושל אנשים (יותר נכון נשים) שאני מכירה. זהו, הלאה.

למעלה