אחותי היקרה

חוה61

New member
באיזה גיל אחותך אובחנה? רק עכשיו? היא שרתה בצבא? גרה בבית?

ronschap

New member
עצוב וכואב

גם לה וגם לכם מתפתח מצב בלתי אפשרי של חיים ביחד.

ועוד יותר עצוב אלה התגובות פה שרק מאשימות את הפסיכולוגית ומסרבות להבין את מורכבות המצב.
לצערי אוטיסטים רבים נקלעים למעגל כזה.

זה נכון בדיוק כמו שאתה טוען שאוטיסטים רבים נקלעים למצב כזה

ובדיוק בגלל זה מנסים להסביר כאן ולייעץ לאח שכתב את המכתב, התגובות נכתבו ברובם ע"י אוטיסטים חכמים רגישים ומנוסים שהיו במצב כזה כמו של האחות ככל הנראה ויש להם ניסיון והם גם יכולים להבין מה מרגישה האחות האוטיסטית שבסיפור.
ועצוב מאוד שהמשפחות, במקום לנסות להקשיב ולהבין מה הם מנסים להגיד, כי אולי זה ישפוך קצת אור על מה שנראה בעיני המשפחה כתעלומה, מה שהם לא מבינים על מה שעובר על האחות, אותו ה"גן הנעול" כפי שהם רואים אותה, אז במקום לנסות להקשיב לאוטיסטים אחרים שהיו במצב דומה לזה של האחות ולהבין ולקבל מידע ורעיונות מה יכול לעזור, אתם מעדיפים להתלונן על התגובות.
נכון שמאשימים כאן את הפסיכיאטרית בסיפור, אבל חשבתם על כך שאולי זה בצדק? למה זה עצוב בעיניך שמאשימים את הפסיכולוגי אבל לא עצוב בעיניך שמאשימים את האחות במניפולטיביות? אני פשוט לא מבינה אותך.
בעיני מה שעצוב זה שלא מקשיבים לאוטיסטים בשום מקום ובמיוחד כאשר המשפחות לא מקשיבים, אם באמת כל כך אוהבים את האחות האוטיסטית כמו שהם טוענים ורוצים לעזור לה אולי תנסו להקשיב קצת מה מנסים להסביר לכם אוטיסטים כמוה? אולי ה"גן" יהיה קצת פחות "נעול" ותוכלו להתקרב אליה כשתבינו אותה יותר טוב?
אני יכולה לומר לך שאם אני הייתי במצוקה כמו של האחות הזאת, וברור שהיא במצוקה נפשית וחלק מהעניין זה היחס המוטעה של המשפחה למרות הכוונות הנורא טובות של כולם, היא במצוקה והיא פגועה, אחרת לא היה קשה כל כך לה ולסובבים אותה, אם אני שמה את עצמי במקומה ואם משפחתי ואנשי מקצוע היו טוענים שאני מניפולטיבית זה עוד יותר היה מחריף את מצוקתי והעוינות וחוסר האמון שלי במשפחה ובנסיונותיהם לעזור. די מובן לי למה האחות מתנהגת ככה, קשה לה אבל זה לא בגלל שהיא "מניפולטיבית" כמו שאתם טוענים כי היא לא מניפולטיבית היא סובלת. הסבל הזה כנראה בין היתר גם בגלל שאתם מפרשים ככה את מצוקתה ומאשימים אותה במניפולטיביות וזה מחריף את הקושי שלה שקשה לה גם ככה בגלל שהיא שונה וכל זה..
עצוב מאוד לראות איך פעם אחר פעם איך שלא מקשיבים לאוטיסטים שמנסים להסביר ומתלוננים על ההסברים הישירים שלהם במקום לנסות להקשיב להם, לא פלא שאוטיסטים רבים נקלעים למעגל כזה ככה קורה גם כשמשפחה מסרבת להקשיב להם ולמי שבמצב דומה שמנסה להסביר ובמקום זאת מעדיפים לדבוק בגרסת ה"אחות המניפולטיבית. אכן עצוב ביותר. תנסו להקשיב קצת לאוטיסטים מה שהם מנסים להסביר מה שהם מבקשים, לא תמיד קל להבין את השונה אבל לפחות תנסו קצת זה לא יכול להזיק אבל מי יודע אולי יביא לכם סוף כל סוף שיפור כלשהו ביחסים עם האחות, מה יש לכם להפסיד אם תקשיבו להם.

גור42

New member
ברוך השב

באמת תהיתי לאן נעלמת לנו.

גור42

New member
המצב באמת מורכב, אבל את הפסיכיאטרית בהחלט אפשר להאשים

בעיקר כשההתדרדרות הגדולה התחילה רק אחרי שפנו אליה. דיבורים על "מצב מרוכב" אינם תירוץ גורף שמאפשר לאנשי מקצוע להתחמק מהאחריות לעיצות המוטמטמות שלהם.

חוץ מזה, התפקיד של איש מקצוע - במקרה ששכחת - זה להיות ער למורכבות של המצב ולא לבחור ב"פתרונות" קלים כמו "היא מניפולטיבית". זה מסוג הדברים שאולי מתאים לחברה הרכלנית של הדודה להגיד, אבל לא למישהו שאמור להיות מומחה בנבכי הנפש של בני-אדם.

ronschap

New member
רק שלא היתה שום פסיכיאטרית

ואנו ממש לא יודעים מה היה המצב.
יש גם אוטיסטים מניפולטיבים.

ronschap

New member
טעות שלי כן היתה

אבל עדיין אנחנו לא יודעים כלום ממה שקרה.
הרושם שלי הוא שגם הפסיכאטרית וגם הפסיכולוגית לא מבינות בספקטרום.

dina199

New member
בכלל לא חשוב מי מבין מה. להגיד על מטופל

'הוא מניפולטיבי' זה לא מקצועי לא מצד פסיכולוג ולא מצד פסיכיאטר.
זה רק עושה רושם שאנשי מקצוע עצמם הם המניפולטיביים.

arana1

New member
אלא שזה מה שהיא רואה

פסיכיאטרים ופסיכולוגים רואים רק את עצמם ולא יודעים אלא להשליך מכל מה שהכי דפוק בהתנהגותם בדיוק על אחרים שהכי לא לוקים שלהם
כך שכשפסיכיאטר נתקל באספי, וברוב המקרים מה שמחריג את האספי מהחברה ומסביבתו, זה גם שהוא הכי לא מניפולטיבי אין לו באמת ברירה אלא לכפות את טמטומו על הסביבה

רק פסיכולוגים יכולים לטפול על בני אדם בו זמנית גם ישירות יתר וגם מניפולטיביות
רק פסיכולוגים יכולים להיות כל כך מטומטמים וחסרי יושרה במידה שתאפר להם להתעלם מהסתירות הכל כך ברורות במה שהם מציגים כאבחנה או מידע מקצוע

לא מאמין שיש כיום עוד מקצוע שמאפשר לעוסקים בו לתאר בקביעות את הטוב כרע ולבלבל בקביעות ובצורה הכי קיצונית בין מה שתקין וסביר לבין מה שחולה ומופרע
רק לפסיכולוגים ופסיכיאטרים לא רק שזה מותר אלא אנשים שופכים הון ועומדים דום ומחכים בתורות של חדשים רק בשביל לשמוע את הטמטום האין סופי שיוצא מהפה של האידיוטים האלה

אין לי ספק שכל אדם שהיה מקבל את סוג ואופי השירות שהוא מקבל מפסיכולוג ופסיכיאטר מהמוסך או במספרה או אצל כל נותן שירות אחר והיה מגיש תביעה הוא היה זוכה בה בגדול וללא שום בעייה
רק לפסיכולוגים מותר להשתולל כאוות נפשם וללא שום אחריות על חשבון האנשים הכי סובלים בעולם

arana1

New member
השאלה היא איך אתה ניגש לבעייה

זה ההקשר שבו כתבתי מה שכתבתי
כי אין כאן באמת מזיד או זדון
ככה אנשים נורמטיבים רואים את המציאות
כך שבדיוק כשם שהנסיון לחווט אותנו מחדש אינו הגון,בריא,או מעשי כך גם הנסיון לחווט את הנ"ט הוא בעייתי
ביחוד שנורמטיביות מתאפיינת כחוסר פתיחות כלפי שונים שקשורה מטבעה לכך שהיא לא בנויה לשדרוגים

אוטיסטים יכולים להשתנות ברמת החומרה
הם אפילו זקוקים לשינויים כאלה
נ"ט לא

אז במקום לדרוש מאנשים דברים שמעבר ליכולתם צריך להתחשב במגבלות שלהם
זאת אומרת
יש מקום לבקר ולהתריע אבל צריך לקבל את האפשרות שזה לא יכול לעזור כרגע ולמצוא מוצא אחר

גור42

New member
לא נכון. הנ"ט הממוצע הרבה יותר שפוי מ"אנשי המקצוע" האלה.

עם הנ"ט הממוצע אפשר בהחלט למצוא שפה משותפת. נכון, צריך תמיד לקחת בחשבון שיהיו דברים אצל אוטיסטים שהנ"ט הממוצע לא יבין (וכנ"ל גם להיפך), אבל זה לא מונע מאיתנו לחיות בשלום זה עם זה.

הבעיה היא באותם פסיכיאטרים ושאר "מומחים" שהחליטו להכריז עלינו כעל תתי-אדם, ובחרו להשתמש בכוח שלהם ובסמכות שלהם כדי לרמוס אותנו עד עפר. אותם, באמת, אין שום סיכוי לשכנע בשום דבר. אבל למרבה המזל, גם אין בזה צורך. כל מה שצריך לעשות זה לשמור מהם מרחק.

ואני יכול לומר לך מניסיון, שההורים שלי קיבלו את כל הגישה הרקובה שהיתה להם מאותם אנשי מקצוע. לא מדובר בדברים שהם היו חולמים לחשוב עליהם בעצמם. אני אומר לך, שפשוט שטפו להם את המוח.

אגב, אחד ההבדלים בין נ"טים לא"סים, זה שהרבה יותר קל לשטוף לנ"ט את המוח כך שהוא יאמין בכל שטות שבעולם. ולצערנו הרב יש לא מעט אנשים, החל מאנשי שיווק וכלה בפסיכיאטרים, שמנצלים את נקודת התורפה הנ"טית הזו לתועלתם האישית.

arana1

New member
מסכים שהפסיכולוגים הרבה יותר מופרעים מהאדם הממוצע

אבל זה לא מקרי שהאדם הנורמטיבי יעדיף את דעתם על דעתך

לדעתי כנראה שזהמשתנה
שגם בזכות הרשת והרבה דברים אחרים יותר ויותר אנשים מעיזים לפקפק בסמכות המומחים, בידע שלהם לכאורה, גם כי נוצרה תשתית שמאפשרת לראשונה הקשבה בזמן אמיתי לנסיונות האישיים והפרטיים של האנשים, שכצפוי פשוט סותרת לחלוטין את כל מה שה"מומחים" מקשקשים

ככה זה
דמוקרטיזציה תמיד פוגעת בשקרנים ובכחנים ובנצלנים
ואני חושב שצריך לעשות בה שימוש רב ככל האפשר

אני חי בשלום עם הנ"ט
אבל זה בעיקר בגלל שאני לא ילד שנתון באופן מוחלט לגחמות שלהם

גור42

New member
בוודאי שזה לא מקרה. בעיני הנ"ט הממוצע, בעלי-סמכות = אלוהים

מזכיר לי את ניסוי מילגרם, שמדגים באיזו קלות ניתן לשכנע את האדם הממוצע לשתף פעולה עם ניסוי שבו מחשמלים אדם אחר בצורה מסוכנת שוב ושוב (החשמול לא בוצע בפועל, כמובן. ה"קרבן" היה שחקן). מסתבר שאצל 90% מהאנשים, לא היה צריך הרבה יותר ממילה סמכותית מאדם חמור-סבר בחלוק לבן.

האנשים האלה לא שיתפו פעולה בשמחה, אבל הם שיתפו פעולה. ושים לב שהאדם ה"מחושמל" היה סתם אדם רגיל, כמוהם. אז מה אתה מסיק מכך? שלרוב האנשים יש משאלה כמוסה לחשמל אחרים בשביל הכיף, והם רק חיכו לזה שמישהו סמכותי ייתן להם אישור? לא נראה לי סביר. לדעתי אנשים פשוט מעדיפים לשחק אותה ראש קטן ולא לחשוב בכוחות עצמם, אז הם נותנים לבעלי-הסמכות לחשוב בשבילם.

אגב, אחד האנשים שסרב לשתף פעולה היה מהנדס חשמל. והוא הסביר, אחר-כך, שהוא סירב בגלל הידע המקצועי שהיה לו. הוא ידע, בניסיון אישי, ששוקים חשמליים כאלה זה לא צחוק. וזה מלמד אותנו מהו הפתרון לנהיה עיוורת אחרי סמכויות מפוקפקות: ידע.

ובדיוק את אותן התופעות הפסיכולוגיות ניתן לראות אצל אותם הורים שמתייחסים לילדים האוטיסטים שלהם כאל דפוקים. אפשר לראות, אפילו דרך התגובות שלהם בפורומים, שהם ממש לא רוצים לעשות את מה שהם עושים. בדיוק כמו שפני הנסיונות של מילגרם, הם מזיעים ומתפתלים באי-נחת, אבל בסופו של דבר נכנעים אל מול הבולדוזר הדוהר של הסמכות הפסיכיאטרית (ויש לציין שהבולדוזר הפסיכיאטרי הרבה יותר תקיף ואלים מההתנהלות של בעלי-הסמכות בניסוי מילגרם, שלא עשו דבר מלבד להגיד דברים כמו "אתה חייב להמשיך").

בכל מקרה, גם פה, כמו שם, הפתרון למצב הוא ידע. אם תופסים את ההורים האלה בשלב מוקדם מספיק (עדיף לפני שהפסיכיאטרים בכלל נכנסו לתמונה) ומסבירים להם את הדברים, אז לרובם אין שום בעיה לקלוט.

הבעיה מתחילה כשמדובר בהורה שכבר השקיע כמה שנים בדרך-לא-דרך שאליה גררו אותו הפסיכיאטרים. הורה כזה יצטרך קודם להתמודד עם העובדה שבמשך שנים הוא גרם (לא בכוונה) לילדו סבל בל-יתואר, וזה בכלל לא פשוט. אני לא טוען שזה לחלוטין בלתי-אפשרי, אבל צריך להבין מאיפה בא כאן הקושי, ולהבין אלו תעצומות נפש ואיזה אומץ נדרשים כדי לעשות את הצעד הזה. בעיקר שהלחץ מ"אנשי המקצוע" נמשך כל הזמן, ומנסה לגרור אותם בחזרה למטה.

אני מסכימה לגמרי עם מה שאתם מתארים כאן ולדעתי יש עוד משהו

שכדאי לקחת אותו בחשבון והוא שחלק ניכר מההורים לילדים בספקטרום כנראה אינם נ"ט אלא מה שאתם מכנים כאן א"א אנשי אמצע, שזה אומר שהם נמצאים באמצע בין הנטיה שקיימת אצלם כמו אצל נ"ט להכנע לסמכות לבין ההגיון שלהם שמצביע על כך שהסמכות טועה ומטעה. כשמדובר באנשי אמצע הסיכוי להקשבה לאוטיסטים גבוה יותר וגם הסיכוי שיצליחו לפעול אחרת גבוה יותר מאשר אצל הורים נ"ט והסיכוי שאנשי אמצע יעשו מאמץ להבין אוטיסטים גבוה יותר, אבל הם גם יכולים להיות קורבנות גדולים יותר של סמכויות כי יש בהם, בניגוד לנ"ט, גם הרבה מהתמימות וחוסר הכוחניות שקיים באוטיזם. הסיכוי שהורים שהם אנשי אמצע יעשו את השינוי גבוה יותר, ובגלל שאוטיזם עובר בתורשת ובחלק מההורים של הילדים בספקטרום יש גם אוטיזם, אז אולי יש יותר מצב לאופטימיות.

arana1

New member
כמובן, אלא שלדברים האלה יש גם צד שני

שאנשי אמצע חוו על בשרם את המשמעות שיכולה להיות גם די זוועתית של חריגות במרחב הנורמטיבי
ומן הסתם חלק מהם לוקים גם משום כך בחרדה חברתית קשה
וגם אומרים במפורש שהם רוצים לחסוך מילדיהם את הנידוי וההתעללות והיחס הנורא שהם "זכו" לו בילדות
כך שלא מעט מהם, ואולי אפילו הרוב, יבחרו בנרמול בכל מחיר
ואפילו במקומות שבהם אנשים נורמטיבים ישאירו לילד האוטיסט מרחב נשימה הם יכנסו לפאניקה
ככה לפחות אפשר גם להבין מהתבטאויות חלק מההורים כאן

arana1

New member
זה גם מה שעולה משיחות עם אוטיסטים בפייסבוק למשל

שחלק עצום מהאוטיסטים הצעירים מנסים להיות יותר נורמלים מנורמלים
וכל רמז הכי קטן שיתכן ומוטב שיקשיבו גם לעצמם מוציא מהם תגובות מאוד חריפות
הדברים ממש לא פשוטים
לא חושב שאנשים שאינם חריגים מבינים את עוצמת המחץ הקטלנית של המכבש הנורמטיבי
שאין ממנו מנוס בשום מקום ובשום מצב ואף פעם
וגם אף אחד לא דואג לספק לאוטיסטים אופק, תקווה, שיכול להיות אחרת, להפך, אומרים להם, בעצם משקרים אותם, שזה העולם וזה המציאות וזה לא הולך להשתנות ולכן אין להם ברירה

גור42

New member
אגב, גם הנ"טים חיים איתי בשלום כי הם לא נתונים לגחמות שלי

אף אחד לא אוהב להיות נתון באופן מוחלט לגחמות של מישהו אחר. הצורך לתת לאנשים ספייס הוא תנאי הכרחי לשפיות הדעת, וזה נכון גם לנ"טים (למרות שכמובן אוטיסטים צריכים הרבה יותר ספייס, מעצם טבעם והגדרתם).

ronschap

New member
ואתם כמובן ישר יודעים מה היא רואה.

לי לעומת זאת יש רושם שהיא עברה איזו תקיפה, או שזה התעורר רק עכשיו.
אני מסכים אגב שהפסיכאטרית גרועה ולא מקצועית
אבל להסיק ממנה על כולם זה כמו לחשוב שכל האוטיסטים זה אותו דבר.

למעלה