אחוז מאובחנים

טובללכת

New member
לפני 30 שנה פלוס, אוטיסט אובחן..

רק אם היה ילד שאינו מדבר, שאינו מגיב לסביבה, שצועק ומאקלל בצורה שאינה מובנת, ו/או מטיח ראש וכו'.
זה לא אומר שאוטיסטים אחרים לא היו עם קשיים, אך הם לא אובחנו כאוטיסטים ולא קיבלו עזרה.
או שקיבלו עזרה נקודתית- למשל לקושי בוויסות חושי, לקושי במוטוריקה וכו'.
לא ידעו אז לאבחן את המכלול, וכך גם לא לעזור נכון.

schlomitsmile

Member
מנהל
רבים אובחנו בטעות כמפגרים (אוטיסטים קלאסיים) או
כחולי נפש (אלה שמכונים בתפקוד גבוה).
והיו גם כאלה שלא אובחנו, וסבלו בשקט או שהיה להם מזל והיו בסביבתם אנשים רגישים ופתוחים.

yuliyuli1

New member
אותי זה לא מפתיע

כשבני היה בגן (35 ילדים) היו עוד 2 ילדים שלדעתי הם בספקטרום (אם כי לא היו מאובחנים).
גם בכתה המקבילה לכתה של בני יש ילד שלדעתי הוא בספקטרום.

yuliyuli1

New member
לא יודעת אבל נראה לי שכן

מה שמוזר לי עכשיו, כשאני חושבת על זה, בשיכבה שלי בבית הספר אני לא זוכרת ילד שמתאים לספקטרום (100 ילדים היו שם). ורק ילד אחד היה עם ADHD (לא מאובחן כמובן אבל היום ברור לי שזה מה שהיה לו)

אני דווקא להפך מכירה ילד אחד מכיתה שלי

שלדעתי מתאים לספקטרום....
ואולי דווקא במקרה שלו היה שווה לקבל אבחנה..

dina199

New member
אני למדתי בשני בתי ספר בחו"ל

ובשני בתי ספר בארץ. תמיד בכל כיתה בכל שכבה היה לפחות ילד אחד 'מוזר'.
אז ייתכן שכמה מהם היו בספקטרום. אבל היחס אליהם תמיד היה אחיד (בשתי המדינות): 'מוזרים'.

dina199

New member
לדעתי כן. אבל האבחנה עצמה היא מידע,

ולכן המידע הזה הוא בסיס להחלטות מה עושים עם זה.
ולדעתי (כתבתי את זה בהודעה שירדה לתחתית עמוד כי אף אחד לא מגיב
)
שקודם צורך להבין מה קורה. ורק על סמך ידע אפשר להחליט איזה פעולות כל אדם עושה, הבחירה היא חופשית.
אבל כשאין ידע ואין הבנה אז כל הפעולות הן 'על עוור'. גם ידע לא מבטיח הבנה, אבל מעלה את הסיכוי

Astroo

New member
צריך גם ילד עם בעיות מסויימות

אז אותו הילד במשפחה מסוג אחר לא היה מאובחן, ובמשפחה עם הורים נוירוטיים וכסף לאבחונים - כן יאובחן.

טובללכת

New member
אלו לא "הורים נוירוטיים" אלא ..

הרחבת האיבחונים.
נראה לי שה-די.אס.אמ. 5 ניסה לעשות סדר באבחון.
שלא יאובחנו כאוטיסטים ילדים עם קשיים שאינם עונים על כל המכלול.
כך "יצאו" מהאוטיזם ילדים רבים שיש להם קשיים אך אינם אוטיסטים.

dina199

New member
לדעתי עדיף להיות נוירוטי מאשר שאנן

אני מניחה שרוב המוחלט של האמהות כאן נחשבו 'אמהות היסטריות'.
ולא ראיתי אף פעם אבא שמוגדר 'היסטרי'.

ואני חשבתי שקוראים לזה הורים מודעים

ומאבחנים אלה שצריכים לבדוק את הקשיים של הילדים ולהחליט האם זה על רצף אוטיסטי או לא...
&nbsp
בתור הייטקיסטית, אם לשלושה ילדים ואותו כסף שמיועד לשלושתם, רק אחד מאובחן כאוטיסט, למרות שלשלושתם יש בעיות מסויימות...
וכן, אני מודאגת משלושתם, אולי גם נוירוטית?

dina199

New member
הורים שמודעים שלילד יש קשיים.

אני למשל לא ידעתי שום דבר על הספקטרום, אבל ראיתי שלבן שלי יש קשיים כמו שלאחי היה בילדותו. אז בסוף הוא אובחן בגיל 14 כי פניתי לטיפול רק בגיל 12 כשכבר אי אפשר היה לתרץ שום דבר (כמו למשל 'ילד שני מתחיל לדבר יותר מאוחר', 'גם אח שלך לא יודע לצייר והכל בסדר', 'הכל מגיע בזמן שלו', 'הוא סתם מפונק באוכל', ושיא השיאים: 'הכל בגלל שאת אמא גרועה והחינוך שלך גרוע לכן הוא כזה').
דווקא במקרה שלי האיבחון הפסיכיאטרי היה חינם (בבית חולים ציבורי). אבל היו איבחונים קודמים: פסיכולוגיים ודידקטיים שעלו כסף (דווקא בדידקטי ציינו שיש בעיה נוירולוגית, בפסיכולוגי לא). כי אותם המדינה לא מממנת. אז כן צריך כסף. אני זוכרת שכל כך הייתי רגילה לשלם ששאלתי כמה עולה האיבחון הפסיכיאטרי ומאוד התפלאתי שזה היה חינם

בסיליקון ואלי יש הרבה פריקים של מחשבים

ולא משנה פריק של מה אתה - אתה בסיכון להוליד פריק עוד יותר גדול...
ככה אני רואה עלי ועל המשפחה שלי, הורשתי הרבה לילדים שלי, חלק של הדברים התבטאו שבעתיים...

למעלה