אחוז מאובחנים

אחוז מאובחנים

כאשר לפני שנה וחצי קיבלנו אבחנות אחוז מאובחנים עמד על ילד אחד מתוך 75-100 ילדים...

וזה מה שאני מצאתי עכשיו:
http://www.otistim.co.il/

ציטוט:"על פי מחקרים, בדרום קוריאה אחד מ-38 ילדים מאובחן על הרצף האוטיסטי! בעמק הסיליקון בארה"ב, מרכז ההייטק העולמי, נולדים יותר אוטיסטים באופן יחסי. ישראל אינה נשארת מאחור, ומספר המאובחנים על הקשת האוטיסטית גדל ועומד על כאחד מ-50."

מה זה? איבחון יתר? או מגפה?
אם קצב כזה אנו נגיע עוד 20 שנה לדור שלם של מאובחנים....

dina199

New member
הנתון הזה די ישן

וכנראה נכון עבור עמק הסיליקון שהרוב המוחלט שם אנשי מחשבים כולל הרבה מקרים של שני בני הזוג.
אז בריכוז אנשי מחשבים יש הרבה א"סים , וכשאלה שני בני הזוג הסיכוי עולה.
ההנחה שהמצב באמת כמו שכתבת. וגם זה תלוי מדינה (וכנראה מקום במדינה). בארץ עדיין נחשב 1:100 ומתנגדים מחשיבים אפילו את היחס הזה כאיבחון יתר.
זה גם תלויי באוכלוסיה שפונה לאיבחון. לדעתי באוכלוסה ברמה סוציו אקונומית יותר נמוכה ו/או פחות משכילה תהיה פחות מודעות ופחות פניה לאיבחון. או פניה לאיבחון ציבורי בלבד (בגלל בעיה כספית) . ואז באוכלוסיה שפונה יותר לאיבחונים ושיש לה אפשרות כספית לפנות גם לאיבחונים פרטיים , יהיו יותר א"סים מאובחנים. לכן לא נראה לי שיכולה להיות סטאטיסטיקה אחת ויחידה

הם כותבים שבארץ זה 1:50

שזה ממוצע כלל ארצית ולא לפי איזורים בארץ (בניגוד לדוגמא שלהם לגבי אה''ב)

אם לראות לפי איזורים

אז נכנסת בדיוק אותה "טעות מדידה" שאת תיארת קודם: עינין של מודעות וכסף.
שלא באמת משקפת עינין של מספר אוטיסטים אמיתי.
אבל את יכולה למצוא כל הסטטיסטיקות שמענינות אותך (לפי איזורים, ארץ מוצא וכו'
)
כאן:
http://www.molsa.gov.il/CommunityInfo/ResearchAndEvaluation/Documents/18SKIRAOTIZM.pdf

Astroo

New member
אבחון יתר בוודאות

עובדי הי-טק הם אנשים נוירוטיים ובעלי אמצעים, לכן יקחו את ילדיהם לאבחונים למיניהם יותר מאנשים אחרים, וכך גם יקבלו יותר אבחונים.

לגבי היטק אני מסכימה... אבל הפתיעה אותי סטטיסטיקה כללית

1:50 !!!!
זה אומר שבכל כיתת גן רגיל יש לפחות ילד אחד בספקטרום, ולפעמים אפילו 2 ילדים...

ומה שעוד יותר מפתיע זה קצב עלייה באיבחונים.
לפני 30 שנה 1:10,000 (http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4321404,00.html)
רק לפני שנתיים 1:100
עכשיו 1:50
עוד 20 שנה ישארו בכלל נ''טים בעולם?

זה נראה הגיוני???

Astroo

New member
לא נראה לי ש 1:50 זו הסטטיסטיקה הרשמית בישראל

אולי מדובר בהערכות גסות. עכשיו דווקא אחוז האבחונים אמור לרדת, בעקבות DSM5.

dina199

New member
לפני 30 שנה אף אחד לא חיפש אוטיסטים

זה לא אומר שהם לא היו קיימים.
לפני 30 שנה גם לא היו 'קיימים' דיסלקטים, דיסגרפים,. דיסקלקולים., add , adhd וכל שארה D ים
באותה לוגיקה אפשר להגיד שלפני 30 שנה לא היו הטרדות מיניות.

לא חיפש אבל הם היו?

ואת חושבת שהם כולם סבלו בלי התוית הזאת?
אני מסכימה שחלקם אולי כן.
אבל את באמת חושבת שכולם?
תחשבי, שהפרש בין מאובחנים של היום למאובחנים של לפני 30 שנה - זה לא אנשים בודדים, זה מיליוני אנשים!!!
ואת רואה לידך מיליוני נשים שסובלים?

כל הגולשים שכאן בפורום קוראים לעצמם אנשי אמצע, לדעתי אם היו נולדים היום, היו מאובחנים...
ולדעתך? זה היה שווה להם ( או לנו
)?

schlomitsmile

Member
מנהל
לא חושבת
הפיצקי שלי למשל, הוא ילד אמצע, והוא רק בן 7 וחצי

לפני כמה שנים היינו איתו באיבחון אצל ד"ר צחור, והיא פסקה: לא ספקטרום, אילמות סלקטיבית.
&nbsp
לא כל מי שאינו נ"ט הוא א"ס.
זה לא שחור-לבן, יש אמצע

dina199

New member
אח שלי היה

והוא כבר מעל חמישים. וכן, הוא סבל.
היה איתי בכיתה א' ילד 'מוזר' שהו לו הרבה קשיים ובסוף הוא נשאר עוד שנה, ולדעתי הוא היה בספקטרום (לא בארץ)
ואני מכירה עוד כמה אנשים לא מאובחנים מעל 40 ו 50 (מתכנתים
) והם סבלו וסובלים.
להיות 'לא מאובחן' זה לא בהכרח הכיף הכי גדול.
לא האיבחון גורם לסבל. חוסר הבנה של ההסביבה גורמת לסבל.
אותו דין לדיסלקטים למשל. הרי הם נחשבו עצלנים שצריכים 'רק להתאמץ קצת'

kagome10

New member
לדעתי לא

אבל אני לא יכולה לדמיין מצב בו ההורים שלי לוקחים אותי לאבחון. הם בעצמם לא אנשים חברותיים במיוחד. ובמקרה שלהם התווית "אנשי אמצע" לא מתאימה. הם פשוט אנשים שמתאימים לתרבות שלהם, התרבות של ברה"מ. זו שבספרים שלה אפשר בקלות למצוא חברים שנפרדים לשלוש שנים, ואחר כך שאחד מהם נקלע לצרה השאר באים לעזור לו. אחרי ששלוש שנים לא היה ביניהם או כמעט לא היה ביניהם קשר.
תרבות שמבוססת על מרחקים, ועל הבטחון שחברות תשמר גם ללא קשר. זו תרבות שהפוכה במהותה לתרבות החבר'ה וההשתלבות בחברה. תרבות בה ההבדלה בין ידיד לחבר היא אינהרטית ולא ניתן לביטול או מסמוס.
&nbsp
אבל אני גם מתקשה לדמיין אותם גדלים פה. פה לא היה להם מקום.לא סתם העולים מברה"מ מקימים את מופ"ת ובתי ספר משלהם. אחר כך מאשימים אותם בחוסר השתלבות. אבל מה אמורים לעשות שני אנשים בריאים ומתפקדים, שהקימו משפחה ומפרנסים אותה, שמגדלים שני ילדים, אבל שהיו יכולים להיקרא אנשי אמצע, או ילדים עם בעיות תקשורת, לו גדלו פה, בארץ שהתרבות שלה שונה כל כך?
&nbsp
אני בכוונה מדגישה את הנושא של התרבות, כי התרבות הישראלית במהותה ממש סותרת את המהות האוטיסטית, לדעתי. באירופה או ארצות הברית יש הרבה פחות הידחפות לחיים של אנשים אחרים, הרבה יותר כבוד למרחב האישי ולבחירות הפרט.
&nbsp
כך שאני בטוחה לחלוטין שחלק לא קטן ממי שאובחן כאוטיסט פה לא היה מאובחן כאוטיסט ברוסיה. פשוט כי הציפיות לתקשורת שם הרבה יותר נמוכות, והתקשורת המצופה היא גם שונה. כל התרבות שונה. לפעמים, ובלא מעט פעמים, לרעה (היחס להומוסקסואלים, השלטון), אבל לפעמים לטובה.
&nbsp
&nbsp
לדעתי האישית, אם מישהו היה מאובחן בתרבות אחת ולא מאובחן באחרת, לא כי אין שם לבעיה, אלא כי לא הייתה בעיה, הבעהי היא לא בילד, הבעיה היא בתרבות.

schlomitsmile

Member
מנהל
ה"בעיה" היא אף פעם לא בילד

לילד יכולים להיות כלמיני קשיים, אבל הוא לא בעיה, הוא לא פגום.
וכל זה לא שייך לאוטיזם.
אוטיזם, להבנתי, אינו ערמה של קשיים,
הוא מבנה נוירולוגי שונה או הוויה אנושית שונה, איך שרוצים להסתכל על זה.
נובעים ממנו אורות וצללים, קשיים ויופי.
ויש גם קשיים שקיימים כמו שכתבת, כתוצאה מההקשר התרבותי-חברתי.
&nbsp
נכון שתרבות אירופה אולי נוחה יותר לא"סים,
לי התרבות הגרמנית מוכרת יותר, והיא אכן יכולה מוגדרת, בחצי חיוך, כתרבות אוטיסטית

ועדיין, מאבחן מיומן יידע לסנן הטיות תרבותיות, ולאבחן נכון.

kagome10

New member
לסנן הטיות תרבותיות? את באמת מאמינה בזה?

אני לא מאמינה שיש ולו בן אדם אחד שיכול לסנן כל הטיה תרבותית. לדעתי היכולת הזו מוגבלת בהכרות של אדם עם תרבויות אחרות. ככל שהוא מכיר תרבויות רבות יותר ושונות יותר זו מזו, כך גדל מסםר האקסיומות שהוא מודע להן. ועדיין, אני בטוחה שיש אקסיומות רבות שאני עיוורת להן, כמו דג שלא רואה את המים.
&nbsp
ומה זה "אבחון נכון"? אני מאמינה שאצל בני אדם אין תכונות בינאריות. יש קצוות את המרחב ביניהם. איזה מרחק מהקצה הו אמספיק כדי לאבחן? זה תלוי תרבות. גם אם אניח שאפשר לאבחן מקום על הציר בין אוטיזם לנירוטיפיקליות בצורה לא תלויית תרבות (ואני ממש ממש ממש לא בטוחה בזה), איפה להעביר את הקו בין אוטיסט ללא אוטיסט זו בחירה, והיא לא אובייקטיבית או נכונה.

schlomitsmile

Member
מנהל
שום דבר לא מחלט
הסינון לא יהיה "נקי" לגמרי, כי כולנו בני אדם,
אבל אם מדובר במאבחן מקצועי ומיומן,
יהיה "טוב דיו" (על משקל "האם הטובה דיה" של ויניקוט
).
&nbsp
מסכימה שיש קצוות ויש המרחב ביניהם.
איפשהו במרחב הזה שבין א"סים לנ"טים יש א"אים.
נכון שהגבולות עמומים.
הן בין א"ס לא"א, והן- מהצד השני של הספקטרום האנושי- בין א"א לנ"ט.
ועדיין
יש אנשים שהם מעבר לגבול העמום, שהם בבירור א"סים/ נ"טים (מה שקראת לו "הקצוות"),
יש גם כאלה שהם בבירור א"אים (בבירור לא באף קצה).
אלה שאף אחד שמכיר את העולם הזה, לא יטען שהם לא א"ס / נ"ט/ א"א.
&nbsp
ויש גם הגדרה שהיא שרירותית מצד אחד,
ולא נטולת עמימות מצד שני, ובכוונה כנראה,
הכתובה ב DSM5
שכל הזמן דנים עליה, ומעת לעת משנים אותה,
כי באמת לא פשוט ואפילו בלתי אפשרי, להגדיר בסעיפים הוויה אנושית,
אבל רוצים לתת כיוון לאנשים, לעזור להם למצוא תשובות,
לכן משתמשים בהגדרה הלגמרי לא מושלמת הזאת.
&nbsp

kagome10

New member
אני לא חושבת שמאבחן טוב מכיר

הטיות תרבותיות. אני לא שמעתי שחלק מלימודי האבחון כוללים לימוד של תרבויות אסיה אירופה ואמריקה העכשיות, וגם לימוד אנתרפולוגי של תרבויות שהיו, וקריאה של הספרים של דיאמונד (רובים חיידקים ופלדה, התמוטטות, השימפנזה השלישי) וכו'.
&nbsp
יותר מזה, אני לא יודעת שחלק מלימודי האבחון כוללים מגורים של כמה שנים בארץ עם תרבות אחרת.
&nbsp
והדברים שאני קוראת בפורום מאששים את מסקנותיי. מאבחן מקצועי ומיומן לא טוב דיו. לו הוא היה טוב דיו הוא היה מתחיל כל אבחנה במבזק היסטורי קצר המסביר להורים שב-DSM היו פעם מחלות כגון הומוסקסואליזם ודרפטומניה. רק בשביל הפרופורציה.

לא הבנתי, התשובה שלך "לדעתי לא"

לאיזה מין השאלות שלי שייכת?

בכל אופן אם הוריך היו גדלים כאן הם גם היו מקבלים חינוך אחר וכמובן היו נראים אחרת ממה שהם היום....

kagome10

New member
לכולן

לא חיפש אבל הם היו
לא כולם סבלו בלי תווית
וכו'
&nbsp
אני חושבת שההורים שלי לא רק היו נראים אחרת, הם היו אחרים, שונים מאוד.

למעלה